۱۳۹۵ بهمن ۷, پنجشنبه

پس از ۳۵ روز؛ پایان اعتصاب غذا و داروی آیت الله نکونام در زندان قم


Image result for ‫پس از ۳۵ روز؛ پایان اعتصاب غذا و داروی آیت الله نکونام در زندان قم‬‎

روز جاری، آیت الله محمدرضا نکونام روحانی منتقد محبوس در زندان ساحلی قم به اعتصاب غذا و داروی اعتراضی خود پس از ۳۵ روز پایان داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ظهر امروز، پنجشنبه، ۷ بهمن ۱۳۹۵، آیت الله محمدرضا نکونام، بنا به درخواست «برخی از مراجع تقلید مستقل، جمعی از اساتید و طلاب حوزه های علمیه و همچنین مقلدان و دوستدارانشان»، پس از سی و پنج روز به اعتصاب غذا و داروی خود پایان داد.

پیشتر هرانا گزارش کرده بوده، پزشکان معالج وی، خطر سکته مجدد مغزی و همچنین به کما رفتن وی را به مسئولین مربوطه اطلاع داده اند.

همچنین ظرف روزهای گذشته، سازمان عفو بین الملل با صدور اطلاعیه “اقدام فوری” خود با عنوان «روحانی منتقد نیازمند رسیدگی پزشکی» است خواستار رسیدگی به وضعیت آیت الله نکونام در زندان ساحلی قم شده بود.
آیت‌الله محمدرضا نکونام، روحانی منتقد متولد ۱۳۲۷، مورخ ۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۳ پس از سخنان انتقاد آمیز در نفی «فیلترینگ و حرام خواندن اینترنت پرسرعت» با شکایت برخی از روحانیون بانفوذ در مراجع قضایی و امنیتی بازداشت و پرونده‌ای برای ایشان تشکیل شد. وی اکنون در زندان ساحلی قم نگهداری می‌شود و از ۳۵ روز پیش در اعتراض به شرایط خود دست به اعتصاب غذا و دارو زده بود.
محمدرضا نکونام که با محکومیت ۵ سال حبس تعزیری و بیماری‌های گوناگون در زندان قم نگهداری می‌شد، پس از حدود ۱۸ ماه تحمل حبس در تاریخ سوم تیرماه سال جاری از زندان به منزل شخصی خود منتقل شد. اما پس از مدت کوتاهی در تاریخ هفدهم تیرماه توسط ماموران امنیتی در منزل شخصی‌اش بازداشت و بار دیگر به زندان ساحلی قم منتقل شد. این نقل و انتقال‌ها به منزل و دوباره به زندان بدون درمان کامل چندین باردیگر نیز تکرار شد و نیروهای امنیتی تردد به منزل شخصی آیت‌الله محمدرضا نکونام را تحت نظر گرفته و بر روابط و تماس های وی علی‌رغم عدم حضور در زندان محدودیت های غیرقانونی اعمال کرده بودند.
وی علی‌رغم بیماری‌ و وضعیت نامناسب جسمی درحال حاضر در زندان ساحلی قم نگهداری می‌شود. افزایش فشار و قند خون همراه با کاهش بینایی بعنوان تبعات این وضعیت پزشکی در حالی همواره گزارش می‌شود که مسئولین این زندان در مواردی از ارائه داروهای تجویزی وی در زندان ممانعت به عمل آورده‌اند.

لازم به یادآوری است هرانا در گزارشی مفصل درباره این مجتهد شیعی زندانی و وضعیت پزشکی و پرونده ایشان اقدام به انتشار اسناد مربوطه نموده بود.

پیش از این نامه‌هایی از سوی شاگردان یا طلاب حوزه علمیه در حمایت از آقای نکونام منتتشر شده است از جمله نامه ۱۲۸ طلبه به جواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و نامه بیش از ۳۰۰ تن از مدرسین و طلاب حوزه‌های علمیه.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر