۱۳۹۶ بهمن ۲۹, یکشنبه

آخرین وضعیت پرونده محمد نجفی ، وکیل دادگستری زندانی

 با گذشت یک ماه از بازداشت موقت صادره برای محمد نجفی وکلای ایشان جهت پیگیری وضعیت این وکیل دادگستری به دادسرای شازند مراجعه کردند با این حال قرار بازداشت ایشان کماکان بدون تغییری پابرجاست.  محمد نجفی ، کیان صادقی ، عباس صفری ، علی باقری و بهزاد علی بخشی متهمان یک پرونده هستند که عمدتا در ارتباط با افشاگری در خصوص مرگ یکی از معترضان حوادث اخیر در اراک ، بازداشت شده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دیروز شنبه ۲۹ بهمن‌ماه ۱۳۹۶، بعد از گذشت یک ماه از قرار بازداشت موقت صادره برای محمد نجفی، آقایان “جواد پارسا” و پیام درفشان” دو تن از وکلای ایشان، به همراه جمعی از زندانیان آزاد شده‌ی اعتراضات اخیر و خانواده‌های زندانیان، جهت پیگیری وضعیت این وکیل دادگستری به دادسرای شازند مراجعه کردند. دوستان و نزدیکان آقای نجفی نگران پرونده‌سازی نیروهای امنیتی برای وی هستند. 
در این جلسه که با حضور آقای داوودآبادی بازپرس شعبه‌ی اول بازپرسی دادسرای شازند که مسئول قضایی پرونده‌ی این اشخاص در تحقیقات مقدماتی است برگزار شد، از طرف موکلین، درخواست تبدیل قرار بازداشت به وثیقه یا کفالت، به نحوی که موجب آزادی بازداشت‌شدگان گردد مطرح شد. بازپرس پرونده با بیان اینکه در این خصوص با توجه به حدود قانونی که دارند تصمیم‌گیری خواهند کرد تأکید کرد که از زندانی بودن هیچ‌کدام از افراد بازداشت شده به‌شخصه راضی نیست. 
وکلای آقای نجفی نیز با بیان اینکه وکلای کل کشور از طریق رسانه‌ها از بازداشت همکار خود مطلع شده و به صورت مداوم پیگیر وضعیت ایشان هستند و با توجه به ابعاد کشوری این مسئله بر درخواست تبدیل قرار بازداشت به نحوی که موجب آزادی آقای نجفی و سایر فعالین مدنی که همراه ایشان بازداشت شده‌‌اند گردد، تأکید دارند. آقای داوودآبادی در پاسخ گفته‌اند که در حد توان و قانون از انجام این مسئله دریغ نخواند کرد.

محمد نجفی فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری روز ۲۵ دی‌ماه ۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی در مقابل منزلش در شهر شازند استان مرکزیبازداشت  و سپس به مکان نامعلومی منتقل شد.

آقای نجفی از جمله افراد پیگیر نحوه‌ی جان باختن تعدادی از معترضان در وقایع اخیر بود. وی پس از افشاگری در خصوص فوت “وحید حیدری” یکی از معترضان خیابانی اخیر که در اراک بازداشت شد و در بازداشتگاه کلانتری ۱۲ اراک درگذشت به همراه  کیان صادقی، عباس صفری، علی باقری و بهزاد علی بخشی بعنوان متهمان یک پرونده بازداشت شده بود.

مسئولان قضایی حکومت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده‌اند که وحید حیدری فروشنده مواد مخدر بوده و در بازداشتگاه کلانتری اراک دست به خودکشی زده است؛ آقای نجفی پس از انجام تحقیقات میدانی که از طریق اقوام و دوستان وحید حیدری به عمل آورده بود، بیان کرده که او یک دست‌فروش بوده و هیچ‌گونه سوءپیشینه‌ای نداشته و بر جسدش که در شرایط امنیتی دفن گردیده نشانی از خودکشی وجود نداشته و آسیب ناشی از اصابت شیء به سر او به‌وضوح پیدا بوده است.

آقای نجفی پیش از این در تاریخ ۲۶ بهمن‌ماه سال جاری به همراه علی باقری یکی از دیگر فعالان مدنی بازداشت شده در اعتراضات دی‌ماه پس از چندین هفته از قرنطینه زندان مرکزی اراک به بند تشخیص این زندان که محلی با وضعیت بهتر است منتقل شده بودند. پس از این انتقال این دو زندانی توانسته بودند به‌صورت رسمی نخستین ملاقات با خانواده خود را داشته باشند. پیش از این صرفاً دیدارهای کوتاه‌مدتی بین این افراد و خانواده‌ها صورت گرفته بود که محدود به دیدارهای تصادفی در راهروهای دادگاه بود.

محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس، به‌تازگی مراجع امنیتی را به «پرونده‌سازی» برای وکیلی (محمد نجفی) متهم کرد که بنا به اعلام آقای صادقی «ثابت» کرده است که وحید حیدری، نوجوان جان‌باخته در بازداشتگاه کلانتری اراک، «موادفروش» نبوده است. در خبری دیگر رئیس کانون وکلای استان مرکزی نیز از پیگیری پرونده محمد نجفی خبر داده بود.

در اعتراضات اخیر که بعضاً با عنوان «اعتراضات دی‌ماه» از آن یاد می‌شود، تعداد پرشماری از افراد در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند. طی این اعتراضات در سراسر ایران دست‌کم ۲۵ تن کشته شدند
بر اساس اعلام منابع رسمی اعتراضات در بیش از ۸۰ شهر برگزار شد و حدود پنج هزار نفر نیز بازداشت شدند
برخی از بازداشت‌شدگان با تودیع وثیقه و تا هنگام برگزاری جلسه‌ی دادگاه آزاد شده‌اند و برخی از آنها به زندان منتقل شده‌اند. با این حال کماکان از سرنوشت و یا محل نگه‌داری شماری از بازداشتی‌ها اطلاع دقیقی در دست نیست.
آغاز اعتراضات در شهر مشهد در تاریخ ۸ دی‌ماه ۱۳۹۶ بود اما ناآرامی‌ها به‌سرعت به شهرهای دیگر تسری یافت. نیروهای امنیتی با خشونت کشنده روزافزون به این اعتراضات پاسخ داده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر