پپایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبری فتوای جدیدی از وی را منتشر کرده که بر اساس آن، نمایندگان ولی فقیه هم جایگاه قدسی پیدا کرده اند و مخالفت با آنها «غیر جایز» شمرده شده است.
به گزارش کلمه، در فتوای جدیدی که از سوی رهبری منتشر شده، برای نمایندگی های ولی فقیه که غالبا در اختیار افرادی با گرایش خاص جناحی است، نیز پشتوانه شرعی تراشیده شده و مخالفت با آنها در حکم مخالفت با شرع تلقی شده است.
در سوالی که در پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبری منتشر شده، آمده است: « آیا اطاعت از دستورات نماینده ولی فقیه در مواردی که داخل در قلمرو نمایندگی اوست، واجب است؟»
فتوای رهبری در پاسخ به این سوال نیز چنین آمده است: « اگر دستورات خود را بر اساس قلمرو صلاحیت و اختیاراتی که از طرف ولی فقیه به او واگذار شده است، صادر کرده باشد، مخالفت با آن ها جایز نیست.»
این در حالی است که در آموزه های ناب اسلامی و شیعی، نه تنها نمایندگان ولی فقیه، بلکه حتی شخص ولی فقیه نیز قابل انتقاد است و مخالفت با او جنبه خلاف شرع پیدا نمی کند. حتی در خصوص معصومین (ع) نیز غالب فقها معتقد به قابل انتقاد بودن هستند و در این باره به سخنان صریح امام علی در نهج البلاغه، سیره پیامبر(ص) و روش و منش دیگر معصومان استناد می کنند.
با این حال برخی به ویژه در سالهای اخیر تلاش کرده اند برای رهبری جایگاهی قدسی و غیر قابل نقد بسازند که حالا به نظر می رسد این موضوع به نماینده های رهبری هم در حال تسری است.
در طول چند سال گذشته بسیاری از نمایندگان رهبری در بخش های مختلف کشور نشان داده اند که نه تنها عملکرد آنها فراجناحی و ملی نیست بلکه گاهی حتی بر اساس عقل و درایت نیز نبوده و غالبا بر خلاف مصلحت ملی کشور است.
در چنین شرایطی، مشخص نیست ساختن توجیه شرعی برای اقدامات نمایندگان ولی فقیه چه میزان به جایگاه دین در جامعه آسیب خواهد زد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر