۱۳۹۵ آبان ۶, پنجشنبه

علی مطهری: «برخی مسئولان امنیتی ایران هنوز هم به روش قتل‌های زنجیره‌ای باور دارند»

مطهری
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ایران می‌گوید برخی مسئولان امنیتی هنوز هم معتقدند برای «ترساندن بقیه باید از روش قتل‌های زنجیره‌ای روشنفکران و فعالان سیاسی و مدنی استفاده کرد.»
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا، علی مطهری، نایب رئیس مجلس دهم و محمود صادقی از نمایندگان مجلس به همراه جمعی دیگر از مسئولان ارشد جمهوری اسلامی روز چهارشنبه پنجم آبان ماه در نشستی با جمعی از فعالان دانشجویی سراسر کشور شرکت کردند که طی آن دانشجویان به بیان گزارش‌هایی درباره برخوردهای قضایی، اطلاعاتی، انتظامی و انضباطی صورت گرفته با فعالان دانشجویی پرداختند.
علی مطهری در این نشست طی سخنانی گفت: «در دوره‌ اصلاحات عده‌ای از نیروهای امنیتی با بهانه‌ اینکه باید نظام را از خطرات مصون کنیم سراغ جمعی از روشنفکران رفتند و آن داستان‌هایی که می‌دانید پیش آمد… توجیه عاملان این قتل‌ها هم این بود که برای اینکه بقیه را بترسانیم تا علیه نظام کاری نکنند سراغ این کار رفتیم.»
وی افزود: «هنوز هم در بین مسئولان امنیتی این نگاه وجود دارد و متاسفانه به این جمع‌بندی نرسیده‌اند که این نگاه، غلط و هزینه‌ساز است.»
آقای مطهری در ادامه سخنان خود گفت: «همه ما قبول داریم که در کشور مان نگاه غلطی نسبت به منتقد وجود دارد که این نگاه پس از اتفاقات سال ۸۸ نیز تشدید شده است. این نگاه از هیچ منظری موجه نیست و من به شخصه، هیچ‌گاه فلسفه‌ چنین نگاه و برخوردهایی را نفهمیدم.»
در سال ۱۳۷۷ و در زمان ریاست جمهوری آقای محمد خاتمی، تعدادی از روشفنکران و نویسندگان به قتل رسیدند که به «قتل‌های زنجیره‌ای» مشهور شد. ایران به طور رسمی، از داریوش فروهر، پروانه اسکندری، محمد جعفر پوینده و محمد مختاری به عنوان قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای نام می‌برد اما برخی ناظران بر این عقیده اند که تعداد قربانیان قتل‌های زنجیره ای بسیار بیش از این چهار نفر است.
در همان زمان وزارت اطلاعات ایران عوامل این قتل‌ها را «افراد خودسر» در بدنه این وزارتخانه نامید و اعلام کرد که این پرونده در حال پیگیری است. سرانجام اعلام شد سعید امامی، مشاور وقت وزیر اطلاعات و معاون امنیت سابق آن وزارتخانه در ارتباط با این موضوع دستگیر شده و سپس گفته شد که وی در زندان خودکشی کرده است.
در ادامه این نشست، محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس پس از شنیدن گلایه‌های دانشجویان گفت: «برای رسیدن به فضای ایده‌آل باید هزینه داد و صبر و مقاومت داشت.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا آقای صادقی افزود: «بخش قابل‌توجهی از مشکلاتی که دانشجویان به آن اشاره کردند، ناشی از یک ترس موهوم در بین مسئولین است اما زمانی که از ظرفیت‌های قانونی استفاده کنیم، متوجه می‌شویم این ترس نباید وجود داشته باشد.»
صادقی افزود: «ما در بین مسئولان دانشگاه‌ها شاهد انفعال هستیم. مسئولان دانشگاه‌ها از یک تماس تلفنی هراس دارند و حاضر به دادن هیچ هزینه‌ای نیستند، در حالی که اگر هرکس به مسئولیت خود عمل می‌کرد، شاهد چنین شرایطی نبودیم.»
نماینده مردم تهران در مجلس در پایان سخنان خود با انتقاد از دولت گفت: «البته باید بگویم که پس از این که ما به مجلس آمدیم به نحوی محذورالطرفین بودیم، چرا که از طرفی باید مطالبات به حق مردم پیگیری شود و ازسوی دیگر تعامل با دولت حفظ شود، ولی باتوجه به شرایط فعلی به زعم من، دیگر تسامح بیشتر از این با دولت جایز نیست و باید خواسته‌ها و مطالبات شما پیگیری شود و درباره بحث‌هایی که مطرح شد، حتما بحث‌های نظارتی را پیگیری خواهیم کرد.»
ایجاد فضای باز سیاسی در دانشگاه‌ها یکی از وعده‌های سیاست داخلی حسن روحانی در هنگام مبارزات انتخاباتی بود و وی در طی این چند سال هم بارها در مناسبت‌های دانشجویی بر این وعده تاکید کرده است. رئیس‌ جمهوری آذرماه ۹۴ در دانشگاه صنعتی شریف گفت که «فضای دانشگاه سال ۹۴ نسبت به ۹۲ زمین تا آسمان فرق کرده است، ممکن است هنوز هم فضا امنیتی باشد و من نمی‌پسندم. ما فضای امن می‌خواهیم نه فضای امنیتی.»
در این میان وب‌سایت «روحانی‌سنج» که وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی را مورد سنجش قرار می‌دهد در باره این موضوع نوشته است: «روحانی‌سنج وعده ایجاد فضای باز در دانشگاه‌ها، تا زمان آزادی دانشجویان، بازگشت ستاره‌دارها یا تحولی چشمگیر در آزادی فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی، نمی‌تواند آن را جزو وعده‌های محقق شده بداند. اما با توجه به بازگشایی بسیاری از انجمن‌های اسلامی دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف نشان می‌دهد که وعده در حال پیگیری است.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر