#مریم_شریعتمداری از معترضان #حجاب_اجباری طی حکمی توسط شعبه ۱۰۹۱ دادگاه کیفری دو استان تهران به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. وی در تاریخ ۴ اسفند ماه سال ۹۶ به دلیل اعتراض به حجاب اجبازی بازداشت شده بود. دادگاه خانم شریعتمداری که در تاریخ ۴ اسفند ۹۶ در اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شده بود، در تاریخ ۲۶ اسفند ۹۶ در مجتمع قضایی ارشاد تهران برگزار شده بود و حکم وی در تاریخ ۵ فروردین ۹۷ به نسرین ستوده، وکیل مدافعشان ابلاغ شده است. خانم ستوده وکیل خانم شریعتمداری با اظهار تاسف از صدور این حکم گفته است “با کمال تعجب یک سال حبس فقط برای اعتراض به حجاب اجباری صادر شده است؛ من مایلم این حکم را با حکم سعید طوسی مقایسه کنم؛ در جوامعی که با توجیهات اخلاقی شرایط را برای زنان تنگ و تنگتر میکنند و برای آقایان احترام بیشتری قایل هستند، برخوردهای شبیه آنچه ما در پرونده سعید طوسی دیدیم، دیده میشود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم شریعتمداری که پیشتر در تاریخ ۴ اسفند ۹۶ به دلیل اعتراض به حجاب اجبازی بازداشت شده بود، طی حکمی توسط شعبه ۱۰۹۱ دادگاه کیفری دو استان تهران به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
دادگاه خانم شریعتمداری که در تاریخ ۴ اسفندماه در اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شده بود، در تاریخ ۲۶ اسفندماه سال ۹۶ در مجتمع قضایی ارشاد تهران برگزار شده بود و حکم وی در تاریخ ۵ فروردین ۹۷ به نسرین ستوده، وکیل مدافعشان ابلاغ شده است.
نسرین ستوده وکیل خانم شریعتمداری با اظهار تاسف از صدور این حکم گفته است “با کمال تعجب یک سال حبس فقط برای اعتراض به حجاب اجباری صادر شده است؛ من مایلم این حکم را با حکم سعید طوسی مقایسه کنم، در جوامعی که با توجیهات اخلاقی شرایط را برای زنان تنگ و تنگتر میکنند و برای آقایان احترام بیشتری قایل هستند، برخوردهای شبیه آنچه ما در پرونده سعید طوسی دیدیم، دیده میشود؛ من پروندههای مشابه آقای طوسی در سالهای گذشته داشتهام. پرونده دختری که مورد سوءاستفاده پدرش قرار گرفته و دادگاهها با بیاعتنایی عجیب از کنار این شکایت گذشتند. این همان سیستم قضایی است که برای روسری برداشتن زنان چنین احکام سنگین و غیرمنتظرهای صادر میکند. من فکر میکنم اعتراض به حجاب اجباری با این نوع احکام غیرعادی و خارج از موازین قانونی و قضایی قابل فرونشاندن نیست.”
خانم ستوده در ادامه با تاکید بر پابرجا بودن این حرکت اعتراضی زنان با توجه به صدور این احکام، گفت “من فکر میکنم اعتراض به حجاب اجباری با این نوع احکام غیرعادی و خارج از موازین قانونی و قضایی قابل فرونشاندن نیست. اعتراض به حجاب اجباری پابرجاست و تنها راهش این است که به آن توجه شود.”
مریم شریعتمداری ۳۲ ساله و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر است؛ بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، وی در تاریخ ۴ اسفندماه در اعتراض به حجاب اجباری به بالای یکی از سکوهای مخابرات خیابان انقلاب رفته و در حرکتی اعتراضی روسریاش را روی چوب بسته و با دست تکان میدهد، مامور انتظامی او را از بالای سکو هل میدهد و به پایین پرت میکند و سپس اقدام به بازداشت وی میکند.
اعتراض علنی به حجاب اجباری از دیماه سال جاری و با انتشار فیلمی از اعتراض علنی یک زن جوان به حجاب اجباری در خیابان انقلاب آغاز شد. پس از آن در برخی نقاط تهران و شهرهای دیگر، دخترانی با برداشتن روسری و گرفتن آن بر یک چوب، به حجاب اجباری اعتراض کردند. این حرکت با حمایت بسیاری از مردان در سراسر کشور نیز همراه شد. ویدا موحد، متولد ۶۵ و دارای یک کودک، نخستین زنی بود که اوایل دیماه ۹۶ در اعتراض به حجاب اجباری روسری خود را به چوب بست و بر بالای پست مخابرات (سکوی خیابان انقلاب) آن را رو به آسمان تکان داد؛ وی پس از پایین آمدن از سوی ماموران نیروی انتظامی بازداشت شد و مدتی بعد خبر آزادی او با قرار وثیقه در شبکههای مجازی منتشر شد. پس از انتشار خبر آزادی او دخترهای دیگری به نشانه اعتراض به حجاب اجباری به همین شکل دست به اعتراض زدند و روسریهای خود را بر سر چوب کردند و پس از آن به دختران خیابان انقلاب معروف شدند.
مرکزاطلاع رسانی پلیس تهران بزرگ نیز در این زمینه اعلام کرده بود: “ماموران انتظامی که وظیفه حفظ و ارتقای امنیت اجتماعی را عهدهدار هستند ضمن اشراف کلی به محیط و آشناسازی معدود افراد ناآگاه و فریبخوردهی جوان، ۲۹ نفر از برهم زنندگان امنیت اجتماعی شهروندان را در بهمنماه سال جاری دستگیر و به مراجع قضایی تحویل دادند.”
ویدا موحد، مریم شریعتمداری، شاپرک شجریزاده، نرگس حسینی، اعظم جنگروی و … از جمله بازداشت شدگان بودند.
پیش از این، نرگس حسینی یکی دیگر از دختران خیابان انقلاب در تاریخ پنجم اسفند ماه ۹۶ به اتهام تشویق به فساد از طریق کشف حجاب و تظاهر به عمل حرام به دو سال حبس محکوم شده بود که ۲۱ ماه آن به مدت پنج سال تعلیق شده و سه ماه آن نیز حکم تعزیری بود.
اعتراض به حجاب اجباری طی ماههای اخیر به حدی پیش رفت که آیتالله خامنهای، رهبر ایران به فعالیتهای مدنی زنان در خصوص حجاب اجباری واکنش نشان داد.
پایگاه اطلاع رسانی رهبر ایران نوشت که ظهر پنجشنبه ۱۷ اسفند آیتالله خامنهای در دیدار با گروهی از مداحان مذهبی درباره اعتراضات اخیر نسبت به حجاب اجباری در این کشور گفته است: “آن همه هزینه و فکر و تبلیغات کردند که در نتیجه آن چند دختر فریب بخورند و در گوشه و کنار روسری از سر بردارند و همه تلاشهایشان در این نتیجه کوچک و حقیر خلاصه شد که این مسئلهای نیست، اما آنچه بنده را حساس میکند، طرح مسئله حجاب اجباری از دهان برخی خواص است”.
دادستان تهران نیز اعلام کرد که یکی از این زنان به ۲ سال زندان محکوم شده است؛ برخی از سیاستمداران اصلاح طلب نیز نسبت به حجاب اجباری در ایران معترض هستند.
پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس در حاشیه نشست علنی مجلس شورای اسلامی گفته بود که نشست بررسی حجاب اجباری به عنوان مطالبه قشری از مردم پس از تعطیلات نوروز با حضور موافقان و مخالفان برگزار خواهد شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز پیشتر در بیانیهای از ایرانیانی که به حجاب اجباری اعتراض میکنند، حمایت کرده و گفته بود که مردم باید در انتخاب پوشش و دین خود آزادی عمل داشته باشند و گرفتن این حق از آنان، تضییعکنندهی کرامت و استقلال آنان است.
دیدهبان حقوق بشر نیز پیشتر در بیانیهای گفته بود مقامات ایران باید اتهامها را کنار بگذارند و پیگرد زنان را بابت اعتراض مسالمتآمیز به قوانین حجاب اجباری ایران متوقف کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر