#علی_باقری از فعالان مدنی استان مرکزی که در رابطه با اعتراضات دی ماه دستگیر شده بود، با تودیع قرار وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد ، گفتنی است که آقای باقری و شماری از فعالین مدنی ساکن شهرستانهای شازند و آستانه در استان مرکزی در رابطه با اعتراضات دیماه امسال در این منطقه و پس از افشاگری در خصوص نحوه جان باختن یکی از معترضان به نام #وحید_حیدری در بازداشتگاه کلانتری شهر اراک بازداشت شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۶، علی باقری از فعالان مدنی که در رابطه با اعتراضات دیماه دستگیر شده بود، با تودیع قرار وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
یک منبع مطلع با اعلام این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “آقای باقری روز گذشته برای آخرین دفاع به بازپرسی شعبه یک دادسرای اراک منتقل شد و با تعیین قرار ۶۰۰ میلیون تومان به زندان بازگشت و عصر تودیع وثیقه از زندان آزاد شد”.
این منبع مطلع در ادامه افزود: “آقای محمد نجفی هم امروز پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۶، به دادسرا منتقل شدند، ولی تاکنون هیچ تصمیمی در خصوص تعیین قرار وی اعلام نشده و گفتهاند که به ما خبر میدهند”.
گفتنی است که جلسه بازپرسی شماری از فعالین مدنی ساکن شهرستانهای شازند و آستانه که در رابطه با اعتراضات دیماه در این منطقه و حواشی آن بازداشت شده بودند، روز ۲۲ اسفند ۱۳۹۶، در پی احضار به شعبه یک بازپرسی دادگستری شهر اراک برگزار شده بود، تمام این افراد پیشتر در اداره اطلاعات بازجویی شده بودند، در این جلسه که ده نفر از افراد بازداشت شده در اتفاقات اخیر در آن حضور داشتند از سوی بازپرس به اتهامات آنها مبنی بر “اخلال در نظم عمومی، اجتماع و تبانی و شرکت در تجمعات غیرقانونی” رسیدگی شد و متهمان به دفاع از اتهامات انتسابی خود پرداختند.
در این جلسه که با حضور “عباس صفری، بهزاد علی بخشی و کیان صادقی” از فعالان مدنی بازداشت شدهی اخیر و ۷ تن دیگر از شهروندان با هویتهای نامعلوم که مشخصا در پی اعتراضات اخیر احضار شده بودند برگزار شد، متهمان تحت عنوان “اخلال در نظم عمومی، اجتماع و تبانی علیه نظام و شرکت در تجمعات غیرقانونی” تفهیم اتهام شدند و در پایان به دفاع از اتهامات انتسابی خود پرداختند.
تعداد ۷ نفر از این افراد پس از تفهیم اتهام با قرار کفالت (فیش حقوقی) موقتا تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شده بودند.
پیش از این از میان بازداشت شدگان “بهزاد علی بخشی”، یکی از فعالین مدنی بازداشت شده در تاریخ ٨ اسفندماه با قید وثیقه ۳۵۰ میلیون تومانی، به طور موقت و تا زمان برگزاری دادگاه از زندان مرکزی اراک آزاد شده بود؛ همچنین “کیان صادقی” شهروند اهل شازند که به اتهام شرکت در اعتراضات و تهیه فیلم و عکاسی در مراسم ختم مادر محمد نجفی بازداشت شده بود با قید کفالت آزاد شده بود؛ “عباس صفری” اهل آستانه نیز که در تاریخ ۲۶ دیماه بازداشت شده بود نیز در تاریخ ۱۵ بهمنماه به قید کفالت موقتا آزاد شده بود.
لازم به ذکر است که افراد بازداشت شده همگی اهل شهرستانهای شازند و آستانه در استان مرکزی هستند که پرونده آنها به طور ناگهانی از دادگستری شازند به دادگستری اراک منتقل شده است.
از دیماه گذشته با شروع اعتراضات مردمی شماری از فعالین مدنی اهل شازند و آستانه از جمله کیان صادقی، بهزاد علیبخشی، محمد نجفی، علی باقری و عباس صفری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. این بازداشتها به صورت خاص پس از آن صورت گرفت که این افراد در افشاگری در خصوص نحوه جان باختن یکی از معترضان حوادث اخیر به نام “وحید حیدری” در بازداشتگاه کلانتری شهر اراک ایفای نقش کردند.
اتهامات این افراد که طی اقدام هماهنگ نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند تا حد زیادی مشترک است، کیان صادقی به شرکت در اعتراضات و تبلیغ علیه نظام از طریق تهیه فیلم و عکس در مراسم ختم مادر محمد نجفی” متهم شده است و باقی افراد به “شرکت در اعتراضات، اخلال در نظم عمومی، تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب (در رابطه با پرونده جان باختن “وحید حیدری”)، راهاندازی و عضویت در گروههای معاند نظام تفهیم شده و برای آقای نجفی و باقری علاوه بر این اتهامات مصاحبه با رسانههای خارجی هم به پرونده آنان اضافه شده است.”
علیرغم گذشت چندین هفته از این بازداشتها، آقای محمد نجفی کماکان به صورت بازداشت موقت در زندان نگهداری میشوند.
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، به تازگی مراجع امنیتی را به «پروندهسازی» برای وکیلی (محمد نجفی) متهم کرد که بنا به اعلام آقای صادقی «ثابت» کرده است که وحید حیدری، نوجوان جانباخته در بازداشتگاه کلانتری اراک، «موادفروش» نبوده است. در خبری دیگر رئیس کانون وکلای استان مرکزی نیز از پیگیری پرونده محمد نجفی خبر داده بود.
در اعتراضات اخیر که بعضا با عنوان «اعتراضات دیماه» از آن یاد میشود، تعداد زیادی از شهروندان در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند.
طی این اعتراضات در سراسر ایران دستکم ۲۵ تن کشته شدند، بر اساس اعلام منابع رسمی اعتراضات در بیش از ۸۰ شهر برگزار شد، حدود پنج هزار نفر نیز بازداشت شدند.
برخی از بازداشتشدگان با تودیع وثیقه و تا هنگام برگزاری جلسهی دادگاه آزاد شدهاند و برخی از آنها به زندان منتقل شدهاند. با این حال کماکان از سرنوشت و یا محل نگهداری شماری از بازداشتیها اطلاع دقیقی در دست نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر