۱۳۹۵ شهریور ۱۰, چهارشنبه

ضرورت بازنگری در نوع زندانی کردن متهمان


 zendan adel abad shiraz

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی بازنگری در نوع زندانی کردن متهمان را ضروری دانست و تاکید کرد در حال حاضر دو هزار عنوان مجرمانه در کشور تعریف شده و این در حالی است که دست مقامات دستگاه‌های قضایی تنها برای عدم استفاده از محکومیت زندان برای ۳۰ عنوان جرم باز است. بر اساس گفته های وی، ۲۲ درصد از جمعیت زندانیان کشور متهم بوده و هنوز حکمی برای آنها صادر نشده است، در این زمینه آمار زنان نسبت به مردان بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، اصغر جهانگیر پیش از ظهر چهارشنبه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل زندان‌های استان اصفهان با اشاره به اینکه بخش‌های زیادی در کشور عامل افزایش زندانی هستند، اظهار داشت: این بخش‌ها باید در راستای حمایت از خانواده زندانیان نیز فعالیت داشته باشند.
رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی، زندان را یک ضرورت دانست و افزود: اما باید توجه داشته باشیم که  مسئولان عالی دستگاه قضا باید این مجازات حداقل باشد و به عنوان اولین راهکار استفاده نشود.
وی بازنگری در نوع زندانی کردن متهمان را ضروری دانست و بیان داشت: در حال حاضر دو هزار عنوان مجرمانه در کشور تعریف شده و این در حالی است که دست فعالان دستگاه‌های قضایی تنها برای عدم استفاده از محکومیت زندان برای ۳۰ عنوان جرم باز است.
جهانگیر بازنگری در ضرورت مجازات زندان را در دستور کار سازمان زندان‌ها عنوان کرد و گفت: باید توجه داشته باشیم که برخی از افراد نباید در زندان‌ها باشند چرا که زندان به منظور نگهداری اشرار ساخته شده است.
کاهش ۵۶ هزار نفری زندانیان در سال ۹۴
وی زندانیان و متهمان سال ۹۳ را ۳۸۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: خوشبختانه در سال ۹۴ این آمار با کاهش ۵۶ هزار نفری در سال گذشته روبرو بوده است.
رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی در خصوص برخی تسهیلات در نظر گرفته شده برای زندان نیز گفت: برای این افراد فرصتی فراهم شده است که افرادی که به دلیل نداشتن وثیقه و کفیل به زندان معرفی می‌شدند بتوانند وثیقه‌های خود را فراهم کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۲۲ درصد از جمعیت زندانیان کشور متهم بوده و هنوز حکمی برای آنها صادر نشده است، ابراز داشت: در این زمینه آمار زنان نسبت به مردان بیشتر است و ضروری است که با توجه به نقش تاثیرگذاران زنان در بدنه خانواده نسبت به صدور حکم برای این افراد دقت بیشتری صورت گیرد.
جهانگیر میانگین متهمان زندانی استان اصفهان را ۳۰ درصد عنوان کرد و افزود: میانگین متهمان موجود در زندان‌های استان اصفهان از میانگین کشوری بالاتر است.
وی در ادامه با بیان اینکه ۵۶ درصد از زندانیان کشور متاهل بوده و باید به این موضوع توجه ویژه صورت گیرد، اضافه کرد: همچنین ۷۶ درصد از زنان زندانی نیز متاهل بوده و نیازمند توجه مسئولان هستند.
قانون، کاری به متاهل و مجرد بودن زندانیان ندارد
رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی با بیان اینکه قانون کاری به متاهل و یا مجرد بودن زندانیان ندارد، بیان داشت: این در حالی است که باید برنامه‌ریزی‌های به گونه‌ای باشد که از ورود کسانی که برای اولین بار راهی زندان می‌شوند جلوگیری شود.
جهانگیر با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی متنوع حرفه‌آموزی در زندان‌ها بیان کرد: در حال حاضر ۱۳۰ حرفه در زندان‌های کشور آموزش داده می‌شود چرا که بسیاری از افراد زندانی فاقد شغل بوده و با یادگیری حداقل یک تخصص زمینه اشتغال را برای آنها فراهم کرده‌ایم.
وی با اشاره به اقدامات سازمان زندان‌ها در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و بهداشت و درمان اظهار داشت: بالغ بر ۷۰ درصد از افرادی که وارد زندان می‌شود دارای بیماری، ناراحتی و اعتیاد بوده که این افراد ابتدا قرنطینه، بیماریابی و واکسیناسیون می‌شوند و سپس تحت درمان قرار می‌گیرند.
رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی در ادامه با تاکید بر اینکه سالیانه ۵۰۰ مورد بیماری خطرناک و ایدز در مبادی ورودی زندان‌ها شناسایی می‌شود، اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که نقش زندان‌ها در کمک به بهداشت جامعه پررنگ است اما ممکن است دیده نشود.
۱۰ درصد از ورودی زندان‌های کشور بی‌سوادند
وی در خصوص فعالیت‌های آموزشی سازمان زندان‌ها نیز بیان کرد: در حال حاضر ۱۰ درصد از کسانی که وارد زندان می‌شوند بی سواد هستند و سهم خانم‌ها در این زمینه ۵۰ درصد است و در این راستا آموزش‌های لازم ارائه می‌شود.

انتقال محسن دانشپور مقدم به بیمارستان


محسن دانشپور مقدم

محسن دانشپور مقدم، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، جهت انجام عمل جراحی به بیمارستان انتقال یافت.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، محسن دانشپور مقدم، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، جهت انجام عمل جراحی زانو، از زندان اوین به بیمارستان سینا منتقل شد.
این زندانی سیاسی ۷۲ ساله از بیماری‌های افسردگی شدید، گرفتگی عروق، دیسک شدید کمر و بیماری پروستات رنج می‌برد و پزشکی قانونی نیز برای ایشان گواهی عدم تحمل کیفر صادر نموده است.
محسن دانشپور مقدم در عاشورای سال ۸۸ بازداشت و به اتهام محاربه و اقدام علیه امنیت ملی، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی بدون داشتن وکیل تعیینی به اعدام محکوم شد. حکم اعدام وی در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر توسط قاضی زرگر تأیید گردید.

دادگاه حشمت طبرزدی، فعال سیاسی برگزار شد


حشمت طبرزدی

امروز دادگاه حشمت طبرزدی، دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۰ شهریورماه سال جاری، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده، حشمت طبرزدی را به اتهام «تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» محاکمه نموده است.
حشمت طبرزدی، فعال سیاسی که در روز ۲۸ اردیبهشت‌ماه بازداشت و در تاریخ ۲۳ تیرماه با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیونی از زندان اوین آزاد شد.
وزارت اطلاعات در بازجویی‌ها به موارد همچون «کمپین حقوق بشر»، «کمپین حق انتخاب آزاد»، «کمپین معیشت» و «همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر» که با استقبال گسترده مردم روبرو شده بود، اشاره‌کرده است و برای این فعال سیاسی دست به پرونده‌سازی زده است.
در همین حال این فعال سیاسی با انتشار دست‌نوشته‌ای به روند برگزاری دادگاه اعتراض کرده است.
حشمت طبرزدی می‌گوید:«ضمن این‌که مطابق اصول متعدد قانون اساسی و اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر، آزادی بیان و به‌ویژه فعالیت‌های مذکور از حقوق اولیه و اساسی هر شهروندی است. پس عناوین اتهامی، و جرائم انتسابی، قانونی نیست. فرایند بازداشت، نحوه‌ی نگهداری و نحوه‌ی رسیدگی در به‌اصطلاح دادگاه انقلاب، هیچ‌یک قانونی نیست و آیین دادرسی همواره زیر پا گذاشته‌شده و به‌ویژه مطابق اصل ۱۶۸ قانون اساسی، جرائم سیاسی باید در دادگاه صالحه با حضور هیئت منصفِ و به‌صورت علنی باید برگزار شود. من این موارد را با افکار عمومی در میان خواهم گذاشت و از حق انسانی و شهروندی‌ام دفاع می‌کنم. در شرایط کنونی فقط قانون زور حاکم است و من در اعتراض به این قانون‌شکنی‌ها، در مراحل بازپرسی، بازجویی و دادگاه غیرعلنی، برای خود حق سکوت که حقی است که قانون به رسمیت شناخته است را محفوظ داشته و می‌دارم. نخواسته‌ام به این زور، وجاهت قانونی بدهم. زندان و انفرادی برایم بسیار راحت از حضور در چنین محاکم و مشروعیت دادن به آن است که نداده و نمی‌دهم.»
وی ادامه داد: «در جلسه‌ی امروز وقتی در پاسخ به آقای احمدزاده اعلام کردم که به‌عنوان اعتراض، سکوت کرده و نه چیزی می‌نویسم و نه امضا می‌کنم، گفت:
ما به این چرت‌وپرت‌ها کاری نداریم؟!»
حشمت‌الله طبرزدی، دبیر جبهه دمکراتیک ایران که سابقه چندین بازداشت و حبس را دارد، آخرین بار در سال ۱۳۸۸ بازداشت و به ۹ سال زندان محکوم گردید. وی پس از ۵ سال و نیم حبس در زندان رجایی شهر کرج، در آبان ماه سال جاری از زندان آزاد شد.
این روزنامه‌نگار پیش‌تر مدیرمسئول نشریاتی همچون «پیام دانشجو»، «ندای دانشجو»، «هویت خویش» و «گزارش روز» بوده است.

تهران، بجنورد و جوانرو؛ بازداشت شهروندان از سوی نیروهای امنیتی


آیت‌ میراحمدی  مصطفی خلیلی راد , پویا حسین پناهی

طی هفته جاری، دستکم سه شهروند از سوی نیروهای امنیتی در شهر های بجنورد، تهران و جوانرو بازداشت شده اند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، مصطفی خلیلی راد، نویسنده و روزنامه نگار در شهر بجنورد، پویا حسین پناهی، فعال مدنی در تهران و آیت‌ میراحمدی، شهروند ساکن روستای “سرو” در آذربایجان غربی، توسط نیروهای وزارت اطلاعات دستگیر و هم اکنون در بازداشت به سر می برند.
مصطفی خلیل راد، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با شماری از گروه های اپوزیسیون ایران، روز یکشنبه هفتم شهریور، در بجنورد بازداشت شده است.
مصطفی خلیل راد با بسیاری از رسانه های کُردی همکاری کرده و بیشترین فعالیت وی در طی سال های اخیر در زمینه هایی چون زبان و ادبیات کُردی، شعر سرایی و داستان نویسی بوده است.
وی پیشتر نیز توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات بجنورد به مدت ۱۵ روز بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفته بود. اداره اطلاعات و دادگاه انقلاب بجنورد با استناد به فعالیت های مصطفی خلیل راد در زمینه آموزش زبان و ادبیات کُردی با الفبای لاتینی، فعالیت های وی را جرم و عاملی برای تبلیغ پیشبرد اهداف حزب کارگران کُردستان و حزب حیات آزاد کُردستان اعلام کرده و وی را به ۸ ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده است.
همچنین روز دوشنبه ۸ شهریور ماه، پویا حسین پناهی در محل کارش در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. این شهروند اهل روستای دهگلان پیش تر نیز در تاریخ۲۰ اسفندماه سال ۱۳۹۴، بازداشت و از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
احتمال می رود که این بازداشت جهت اجرای حکم حبس وی صورد گرفته باشد.
از سویی دیگر، روز شنبه ۷ شهریورماه، آیت‌ میراحمدی اهل روستای “سرو”، در شهر جوانرو بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گردیده است.
از دلایل بازداشت وی تا زمان انتشار این خبر اطلاعی در دست نیست.

انتقال ژیلا شهریاری به بند نسوان زندان اوین

ژیلا شهریاری
روز سه شنبه نهم شهریور ماه، ژیلا شهریاری، شهروند بهایی، از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان انتقال یافت.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، مأموران امنیتی ساعت ۳ بعداز ظهر ۲۲ مردادماه، خانم ژیلا شهریاری را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند و این شهروند بهایی پس از گذشت سه هفته بازجویی در بند ۲۰۹ زندان اوین، روز گذشته به بند نسوان منتقل شده است. 
گفتنی است که مأموران امنیتی ضمن بازداشت ژیلا شهریاری، اقدام به ثبت و ضبط وسایل شخصی وی نیز نموده اند.
وی همسر برادر خانم مهوش ثابت (شهریاری ) یکی از مدیران جامعه بهایی ایران می باشد که هم اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین است.
از دلایل بازداشت این شهروند بهایی تا زمان انتشار این خبر اطلاعی در دست نیست.

احضار و بازجویی مجدد از راحله راحمی پور/ تهدید به پرونده سازی و حبس


راحله راحمی‌ پور

روز دوشنبه ۸ شهریورماه، راحله راحمی‌پور، عمه گلرو راحمی‌پور، نوزاد ناپدیدشده در زندان اوین، بار دیگر در دادسرای شهید مقدس به مدت چند ساعت مورد بازجویی قرار گرفت.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، راحله راحمی‌پور، عمه نوزاد ناپدیدشده در زندان اوین که از سال‌های گذشته پیگیر پرونده مفقود شدن فرزند برادر خود در این زندان بود، روز دوشنبه ۸ شهریورماه در پی احضار های مکرر، به دادسرای زندان اوین مراجعه کرده و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفته است. نیروهای امنیتی به وی اعلام داشته اند که درصورت ادامه حضور وی درتجمعات و فعالیت مدنی، پرونده یی برای او گشوده می شود و به حبس محکوم می گردد.
راحله راحمی‌پور، در روز شنبه ۳۰ مردادماه، در پی احضار به دادسرای زندان اوین (شهید مقدس)، به این مکان مراجعه کرده و درباره تجمعات دادخواهی سال ۹۴ و پرونده‌ای که درباره فعالیت‌هایش در سال ۶۴ تشکیل شده بود، توسط نیرو‌های امنیتی بازجویی شده بود.
گفته می شود که به وکیل وی اجازه حضور در جلسات بازجویی داده نشده است.
پیش‌تر نیز وی به دلیل مورد سؤال قرار دادن حکومت جمهوری اسلامی در مورد سرنوشت برادر و دختر برادرش، احضار و مورد تهدید وزارت اطلاعات قرارگرفته بود.
گلرو راحمی‌پور، نوزاد چندروزه در یکی از روزهای نوروز ۱۳۶۳ توسط مأموران بخش زنان زندان اوین را برای معاینه پزشکی از مادرش جدا د. بیش از سه دهه گذشت و مادر که همسرش هم مدتی بعد اعدام شد، دیگر هیچ‌وقت دخترش را ندید.
در این میان گروه کاری ناپدیدشدگان قهری سازمان ملل، گلرو راحمی پور و پدرش را به‌عنوان ناپدید‌شده قهری اعلام کرده و از دولت ایران خواسته است تا در این رابطه پاسخگو باشد.

“جمع‌ آوری” کودکان کار بروجرد به بهانه فروش آدامس‌های آلوده


کودکان خیابانی

یک مقام مسئول در بروجرد از جمع آوری کودکان کار این شهر به بهانه فروش آدامس‌های آلوده خبرداده است. این درحالیست که فعالان حقوق کودک به این نوع طرح‌های ضربتی بارها اعتراض کرده اند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری ایلنا، یکی از مقامات مسئول در شهرستان بروجرد از جمع آوری کودکان کار در این شهرستان خبر داده است.
ظاهرا به اعتقاد این مقام مسئول، این کودکان که اکثرا لهجه دارند و از شهرهای دیگر وارد بروجرد شده و غیر بومی هستند، قصد دارند تا با فروش آدامس های آلوده از مردم اخاذی کنند.
به گفته وی این کودکان با ظاهری نامناسب که دارند با احساسات و عواطف مردم بازی می کنند و از فرصت ها استفاده کرده که طبق هماهنگی قرار شده جمع اوری این کودکان در بروجرد به زودی اجرا شود.
این اظهارات در حالی انجام می شود که کار کودک بر اساس پیمان نامه جهانی حقوق کودک و همچنین مقاوله نامه‌های بنیادین سازمان جهانی کار در اساس، ممنوع است.
در عین حال، استفاده از واژه «جمع آوری» به جای ساماندهی و رفع مشکلات، در مورد کودکان کار، در هفته‌های گذشته با انتقادات بسیار فعالان حقوق کودک مواجه شده است، انتقاداتی که در ارتباط با طرح جمع‌آوری کودکان کار توسط بهزیستی تهران و تراشیدن سر کودکان کار در کرمانشاه ابراز شد. فعالان حقوق کودک می گویند، به جای طرح‌های ضربتی مشابه برخورد با متکدیان و اوباش، به حل مشکلات معیشتی خانوارهای فرودست و متوقف کردن چرخه بازتولید کودکان کار، کمر همت ببندید.

بازجویی از احمد منتظری ادامه دارد/ پنجمین احضار به دادگاه ویژه روحانیت


حمد منتظری

احمد منتظری، فرزند آیت‌الله حسین‌علی منتظری، برای پنجمین بار در هفته‌های اخیر به دادگاه ویژه روحانیت قم احضار و بازجویی شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از زیتون، جلسه بعدی بازجویی از احمد منتظری روز یک‌شنبه هفته آینده برگزار خواهد شد.
دلیل احضار احمد منتظری انتشار فایل صوتی جلسه‌ آیت‌الله منتظری با اعضای هیات منصوب آیت‌الله خمینی برای رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی در سال ۶۷ است. براساس خاطرات آیت‌الله منتظری در تابستان سال ۶۷ بین ۲۸۰۰ تا ۳۸۰۰ زندانی عضو سازمان مجاهدین خلق و گروه‌های چپ در زندان اعدام شدند. این فایل صوتی پس از چند ساعت و با فشار وزارت اطلاعات از سایت و کانال تلگرام آیت‌الله منتظری حذف شد.
کانال تلگرام آیت‌الله منتظری نوشت که گرچه « شفاف بودن گفتگوها می تواند براى همگان مفید باشد» اما به دلیل تاکید بر «محرمانه بودن» جلسه‌ها از سوی مقام‌های مسئول، امکان توضیح بیشتر در این‌باره وجود ندارد. احمد منتظری پس از نخستین جلسه بازجویی گفته بود که مقام‌های قضایی و امنیتی او را متهم به «افشای اسرار نظام» کرده‌اند

۱۳۹۵ شهریور ۹, سه‌شنبه

تقلیل حکم حبس کمال حسن رمضان در زندان مرکزی ارومیه


kamal hassan ramezan

 حکم ۱۰ سال حبس کمال حسن رمضان زندانی سیاسی سوری الاصل زندان مرکزی ارومیه با استفاده از «تسلیم رای» و اعمال ماده ۴۴۲ به هفت سال و شش ماه و یک روز کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم ۱۰ سال حبس کمال حسن رمضان زندانی سیاسی سوری الاصل زندان مرکزی ارومیه با استفاده از «تسلیم رای» و اعمال ماده ۴۴۲ از سوی شعبه‌ی ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به هفت سال و شش ماه و یک روز زندان کاهش یافت.
کمال حسن رمضان به همراه دو «هم پرونده ای» دیگرش با نام‌های علی یگانه و عبدالله آمویی میلان قره قوران در تاریخ ۲۵ مردادماه سال جاری به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با پژاک» به ترتیب به ۱۰ سال، ۵ سال و یک روز، و دوسال و یک روز حبس محکوم شدند.
کمال حسن رمضان، زندانی سوری الاصل زندان ارومیه است که در شهریور ماه سال ۱۳۹۳، از سوی اطلاعات سپاه بازداشت شد.
علی یگانه و عبدالله آمویی میلان در خردادماه سال ۹۴ با اتهام مشابه بازداشت شدند. آقای آمویی درحال حاضر به قید وثیقه آزاد است.

مطهری: حساسیت عجیب به نامه‌ام درباره اعدام‌های ۶۷ اهداف سیاسی دارد



نایب رئیس مجلس با بیان اینکه حساسیت‌های عجیب و غریب مطرح شده نسبت به نامه‌اش به وزیر دادگستری تنها با اهداف سیاسی مطرح می‌شود، گفت: تأکید بنده این است که مسئولان در مورد این اتفاق توضیحات را بدهند تا این پرونده بسته شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، علی مطهری در جلسه علنی امروز سه‌شنبه با استناد به ماده ۷۹ آیین‌نامه به تذکر نقوی حسینی نماینده ورامین درباره چرایی نامه مطهری به وزیر دادگستری در خصوص اعدام‌های ۶۷ پاسخ داد.
وی توضیح داد: انگار جناب آقای نقوی هم نامه بنده را نخوانده‌اند. در جنایت‌کار بودن منافقان هیچ تردیدی نیست. گروه فرقان که پدر بنده را به شهادت رساند شاخه‌ای از منافقان بود و اکبر گودرزی رهبر گروه فرقان دوست نزدیک مسعود رجوی بود که با هم جلساتی داشتند. این مطالب روشن است و آقای نقوی دیگر نمی‌خواهد دایه دلسوزتر از مادر شود.
نماینده تهران ادامه داد: کل حرف بنده در آن نامه این بود که وقتی سوالی برای برخی از مردم و اذهان جامعه ایجاد شده مسئولان توضیح دهند چون این موضوعی است که حدود یک ماه در داخل و رسانه‌های خارجی مطرح شده است. بنابراین لازم است مسئولان به جای شعار دادن در مورد جنایات منافقان و عظمت امام توضیحات لازم را ارائه دهند چون این‌ها روشن است و توضیحات واضحات محسوب می‌شود.
مطهری افزود: مسئولان توضیح دهند که در سال ۶۷ حکم اجرا شده در کمال احتیاط و با حکم شرعی بوده و هیچ ظلمی به کسی نشده یا اینکه اگر کسانی اعتراض دارند اعلام شود تا بررسی و پیگیری‌های لازم صورت گیرد تا اگر قصوری شده جبران شود. بهتر است پرونده را ببندیم و اینقدر شعار ندهیم.
نایب رئیس مجلس افزود: تاکنون ۱۰، ۱۵ مسئول کشور حرف زده و همه در مورد جنایتکار بودن منافقان صحبت کردند. این را ما می‌دانیم. منی که پدرم را منافقان ترور کرده‌اند طبیعتا از منافقان دفاع نمی‌کنم. اگر واقعا دلسوز نظام هستید این کارهایی که شما کردید به نفع نظام بود یا اگر این کارها را نمی‌کردید به نفع نظام تمام می‌شد؟
مطهری خاطر نشان کرد: صحبت بنده این بود که این روش برای دفاع و استحکام نظام بهتر است؛ این کاری که شما می‌کنید باعث می‌شود همچنان این سوال در ذهن مردم باقی بماند. ما گفتیم آقایان توضیح دهند تا پرونده بسته شود. در همین رابطه آقای پورمحمدی آمدند و تا حدودی توضیح دادند که تشکر می‌کنیم. من نمی‌فهمم این حساسیت عجیب و غریبی که آقایان پیدا کردند به چه معناست. برای بنده این نوع اظهارات جز اهداف سیاسی هیچ هدف دیگری ندارد.
به گزارش ایسنا، نقوی حسینی امروز در تذکری ضمن اشاره به جنایات منافقان خواستار ارائه توضیحاتی از سوی مطهری در مورد صدور نامه‌اش به وزیر دادگستری درباره اعدام‌های ۶۷ شد و گفت که این صحبت‌ها نباید از جایگاه نایب رئیسی مطرح می‌شد.

حسن نایب هاشم: جمهوری اسلامی جوان ها را شهوت ران معرفی می کند، مسن ها را منافق



خبرگزاری فارس ششم شهریور ماه، در گزارشی به نقل از سایت دیده بان از همکاری علی رضائیان، برادر جیسون رضايیان و حسن نایب هاشم، فعال حقوق بشر با سازمان مجاهدین خلق خبر داد. در این گزارش علی رضائیان به عنوان یکی از «عوامل دستگاه جاسوسی آمریکا» و از حسن نايب هاشم به عنوان  یکی از «عوامل منافقین در ژنو» یاد شده است. حسن نایب هاشم در وین زندگی می کند. او پزشک است و پیش از این به عنوان عضو نهادغیردولتی «سودویند» در جلسات مرتبط با حقوق بشر شرکت می کرد و اکنون به عنوان فعال حقوق بشر مستقل به فعالیت خود ادامه می دهد. با حسن نایب هاشم درباره ادعای خبرگزاری فارس و فعالیت هایش گفت و گو کردیم.
* خبرگزاری فارس شما را عضو گروه مجاهدین خوانده. شما در سابقه سیاسی تان با این گروه همکاری داشتید؟  
- گرایش سیاسی من از ابتدا تا امروز مشخص است. با یک سرچ ساده در اینترنت هم می توانند بفهمند که من همیشه «فدایی» بوده، هستم و خواهم بود. سال ها عضو شورای مرکزی حزب «فدائیان خلق» بودم. زمانی عضو هیئت سیاسی حزب هم شدم. اما در سال های اخیر، دقیقا در همین سال هایی که فعالیت های حقوق بشری من بیشتر شد از شورای مرکزی بیرون آمدم اما هنوز هم خودم را فدایی می دانم و در تمام کنگره های حزب هم شرکت کردم. در آینده هم غیر از این نخواهد بود. من هرگز عضو گروه مجاهدین نبودم. شاید در زمان شاه فدائیان و مجاهدین با وجود همه اختلاف نظرها همکاری های کوچکی داشتند اما بعد از انقلاب هرگز ما کنار هم نبودیم.
عمده فعالیت های شما در حزب فدائیان خلق سیاسی بود؟
- نه، ما برای دفاع از تمامیت ارضی ایران تا روزی که خرمشهر آزاد شد تلاش کردیم. فدائیان تا روز آزادسازی خرمشهر بیش از 200 کشته در جنگ داد برای این که از خاک ایران دفاع کنند. بعد از آزادی خرمشهر ما حرف مان عوض شد. گفتیم تمام ایران در دست ماست، چرا باید جنگ را ادامه داد؟ البته یادم هست که دوستان من، یعنی اعضای حزب فدائیان در جبهه از پشت تیر می خوردند، از نیروهای خودی. در همین وین، ما و مدافعان حقوق بشر عراقی که مخالف «صدام حسین» بودند، کمپین ضدجنگ داشتیم. ما علیه یک جنگ بی دلیل جنگیدیم.
* اشاره کردید که به حوزه حقوق بشر ورود کردید و در عین حال به جلسات حزب هم می روید. الان شما فعال حقوق بشر هستید یا فعال سیاسی و حزبی؟
- من بیش از ده سال است که عضو جامعه دفاع حقوق بشر ایران - اتریش هستم. سابقه فعالیت های من به اولین سال مهاجرتم به اتریش برمی گردد. سال های سال فعالیت های سیاسی من به فعالیت های حقوق بشری ام غلبه داشت. تا این که یک روز به این نتیجه رسیدم شاید تلاش این شورای حقوق بشر تغییری در رفتار جهان ایجاد کند. از آن سال ها فعالیت سیاسی کمتر شد.
* فعالیت های شما هزینه دارد؟ چه کسی خرج شما را می دهد؟
- من پزشک هستم و می توانم هزینه هایم را تامین کنم، البته فعالیت هایم همواره برای خودم ضرر مالی داشته است. اما برای من آرمان های دیگری مهمتر است. می شد درآمدهای بیشتری داشته باشم، اما دنبال چنین هدفی نبودم.
* مجاهدین، بخشی از اپوزیسیون «جمهوری اسلامی» است. مثل «فدائیان خلق» یا مثل «سلطنت طلب ها»، در مسیر فعالیت های حقوق بشری یا سیاسی چه دلیلی باعث شده که شما را عضو این گروه بدانند؟‌
- مگر «علی مطهری» عضو گروه مجاهدین بوده یا هست؟ در مجلس برایش شعار مرگ بر منافق سر دادند. نه در یک خبرگزاری نظامی، دقیقا در مجلس شورای اسلامی ایران. شاید مجموعه فعالیت های گذشته مجاهدین خلق در گذشته باعث شده بخش عمده ای از جامعه نسبت به آنها بدبین باشند، البته می گویم بخش عمده ای نه کلیت اجتماع. این یک کاسه کردن در جمهوری اسلامی تازه نیست. زندگی من همیشه روشن بوده. تمام فعالیت های حقوق بشری و سیاسی. من طی هفت سال اخیر بارها موارد نقض حقوق بشر ایران در مورد شهروندانش را در شورای حقوق بشر به صورت روشن اعلام کردم. شاید همین برای این کهما را هم با بقیه یک کاسه کنند و بگویند منافق کافی باشد.
* بخشی از این یک کاسه شدن به دلیل حمایت از سوی مجاهدین نبوده؟
- هیچ وقت مورد حمایت و محبت این گروه نبودم. رابطه ارگانیکی هم نداشتم. یک بار برای بمباران «کمپ لیبرتی» در بغداد بیانیه دادم. همزمان با ما خانم «ناوی پیلای» هم بیانیه صادر کرد. امروز اگر در ایران، جمهوری اسلامی اعضای خودش را هم اعدام یا شکنجه کند، ما واکنش نشان می دهیم. این دلیلی بر رابطه داشتن با جمهوری اسلامی نیست. بحث ما، قربانیان خشونت بوده. من نسبت به رفتارها و نقض جدی قوانین حقوق بشر سازمان مجاهدین هم انتقادهایی داشتم و دارم. در مجموع، این پولتیک قدیمی از سوی سازمان اطلاعات ایران است. جوان ها را شهوت ران معرفی می کنند، مسن ترها را منافق.
* در آستانه یک اجلاس جدید شورای حقوق بشر در ماه سپتامبر قطعا بحث هایی تازه در مورد ایران وجود خواهد داشت. مثلا فایل صوتی منتشر شده از آقای منتظری در مورد اعدام های سال 67 یا اعدام برخی زندانیان اهل تسنن در زندان ...
- در این اجلاس ایران در دستور کار نیست. جلسه ماه مارس، آقای «احمد شهید» گزارش جدید را ارائه می کند و براساس آن گزارش قطعنامه هم صادر می شود اما مسلما ما در این اجلاس درخواست دادخواهی خواهیم داشت. از گزارشگر ویژه «دادخواهی» قطعا درخواست بررسی موضوع کشتار سال 67 را داریم. در مورد بازداشت های خودسرانه ای که طی ماه های اخیر اتفاق افتاده گزارشی خواهیم داشت. من هم البته کاملا معتقدم نوار اخیر آقای منتظری در این دو اجلاس اهمیت خواهد داشت. لااقل به صراحت موضع «جمهوری اسلامی» در این مورد مشخص شد ولی با این حال، در مورد این مسئله در اجلاس بعدی صحبت می کنیم.
* این تقریبا یک کلیشه ثابت شده است. کسانی که از ایران رفته اند، یا مجاهد هستند و جاسوس، یا مفسد اخلاقی. تقسیم بندی جمهوری اسلامی از این دو حالت خارج نبوده. چه اوپوزوسیون چه منتقد از این دو حالت از ترازوی جمهوری اسلامی خارج نشده. «حسن نایب هاشم» امروز براساس گزارش خبرگزاری فارس، جزو یکی از همین دو گروه شده. یعنی منافق و جاسوس. اما کسی هم نمی داند که شما در زمان جنگ ایران و عراق، در جبهه داوطلبانه به عنوان پزشک حضور داشتید.

گزارش نقض حقوق کودک در مرداد ماه 1395

mn

تهیه نمودار : سامان راکی

گزارش نقض حقوق کودک در مرداد 95

تهیه کننده گزارش : درسا دره شوری

  1. ضرب و شتم دختر شش ساله توسط دندانپزشک/ «او را تنبیه کردم تا از پزشک نترسد»

یسنا مختارزاده دختر شش ساله اصفهانی به همراه مادرش برای کشیدن دندان به مطب پزشک دکتر (…) در شهر اصفهان مراجعه می‌کنداو که بسیار از دندان‌پزشکی وحشت داشته هنگام معاینه بی‌قراری می‌کند و با دکتر برای کشیدن دندان همکاری نمی‌کند. بعد از رفتن مادر، دکتر یسنا را کتک می‌زند و یسنا از درد کتک، درد دندان را فراموش می‌کند. «مادر یسنا بعد از دیدن آثار آزار و کتک روی صورت و دست او به دکتر معترض می‌شود و دکتر می‌گوید او را کتک نزده‌ام بلکه تنبیه کرده‌‌ام تا دیگر از دندان‌پزشکی نترسد!» سحام 01 مرداد

  1. ازدواج‌ کودکان بدون‌ ثبت در دفاتر‌ رسمی انجام می‌شود/نایب رئیس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس با بیان اینکه ازدواج کودکان به صورت غیررسمی و بدون ثبت در دفاتر ازدواج و طلاق انجام می‌گیرد، گفت که چنین ازدواج هایی بیشتر در مناطق مرزی و محروم شکل می‌گیرد.هرانا 03 مرداد

  1. فرماندار خوی: ازدواج دختربچه‌های پسک سفلی دروغ است/فرماندار شهرستان خوی گفته اخباری که درباره ازدواج دختربچه‌ها در روستای پسک منتشر شده دروغ است. سیوانی در دیدار با مدیر کل امور بانوان وزارت آموزش و پرورش گفته که ازدواج زودهنگام در این روستا اتفاق نمی‌افتد و این موضوعی غیر واقعی است.03 مرداد

  1. احتمال اعزام دختران شین‌‌آبادی به اروپا/نماینده مردم پیرانشهر گفت که در حال انجام کارهای مقدماتی برای اعزام تعدادی از دانش‌آموزان شین‌آبادی برای انجام معالجات پزشکی به یکی از کشورهای اروپایی هستیم. هرانا 04 مرداد

  1. شادمان پسرک شیشه پاک کن، قربانی کار اجباری/شادمان ۱۵ ساله که درحال تمیز کردن شیشه یک مجتمع تجاری در منطقه جوانرود کردستان بود با سقوط از طبقه سوم قربانی کار اجباری شد و فوت کرد. هرانا 04 مرداد

  1. گزارش تصویری از اعدام امروز در سنقر با حضور پرشمار کودکان تماشاگر/صبح امروز در شهر سنقر از توابع استان کرمانشاه یک زندانی به اتهام “قتل” در ملاءعام به دار آویخته شد. حضور پرشمار کودکان بعنوان تماشاچی این اعدام چشمگیر و تاسف بار بود.هرانا 04 مرداد

  1. مرگ 2 کودک بندرعباسی در حادثه آتش سوزی/ معاون عملیات سازمان آتش نشانی بندرعباس گفت: دو کودک خردسال چهار و ۹ ساله در حادثه آتش سوزی در شهرک پیامبر اعظم(ص) این شهر جان خود را از دست دادند. وی از شهروندان به‌ویژه پدر و مادران خواست از تنها گذاشتن کودکان خردسال در خانه خودداری کنند، زیرا در صورت وقوع حادثه و یا آتش سوزی بسیار آسیب پذیر هستند.مهر 04 مرداد

  1. فروش نوزادمعتاد به قیمت ۱۰میلیون‌تومان/ فاطمه، نوزاد یک ماهه ای که به دلیل اعتیاد مادرش معتاد به دنیا آمده بود در حالیکه در آستانه فروش بر اساس مبلغ ۱۰ میلیون تومان توافق با خریدار بود شناسایی و به سازمان بهزیستی کشور تحویل داده شد. هرانا 05 مرداد

  1. سرنوشت دانش‌ آموز آزار دیده زنجانی توسط معلمش/مادر ندا از بهبود وضعیت روحی و روانی و تعطیلی جلسات روانکاوی دخترش خبر داد و گفت: با همکاری سازمان بهزیستی محل زندگی خود را تغییر دادیم.

مادر ندا دانش‌آموز 9 ساله زنجانی به آخرین وضعیت معیشتی خانواده و وضعیت روحی ندا اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه حال روحی و روانی ندا رو به بهبود است و دیگر دچار کابوس‌های شبانه نمی‌شود. جام نیوز 05 مرداد

  1. برگزاری کنسرت راک به نفع کودکان کار/ پیام قائدی و هومن اژدری – خوانندگان سبک راک – کنسرت آلترناتیو خود را به نفع کودکان کار، در تالار «آوینی» بندرعباس اجرا کردند. هرانا 05 مرداد

  1. «برخورد نامناسب پزشک پس از جا ماندن پانسمان در بدن بیمار»/خانواده‌ی کودک نه ساله‌ای در بوشهر به دلیل جاماندن پانسمان در حلق فرزندشان پس از جراحی از پزشک معالج شکایت کرده‌اند. این خبرگزاری نام بیمارستان محل جراحی و نام پزشک را ذکر نکرده است.این کودک که در حدود ده روز پیش جراحی لوزه شده بود، پس از عمل با مشکل در ناحیه‌ی جراحی شده مواجه می‌شود. مهر 06 مرداد

  1. آزادی کودک شش ساله خاشی از چنگال آدم‌ربایان/یک کودک شش ساله خاشی که پنج ماه پیش ربوده شده بود به همت سربازان گمنام امام زمان(عج) از چنگال اشرار آزاد شد. ایسنا 08 مرداد

  1. اذیت و آزار پسر نوجوان توسط سمسار سابقه دار/مرد سمسار پسر نوجوان را با تهدید چاقو هدف تجاوز قرار داد. رکنا 09 مرداد

  1. علیرضا تاجیکی، نوجوان متهم به قتل، چهارشنبه اعدام می‌شود/  علیرضا تاجیکی که اکنون ۱۹ سال دارد، از ۱۵ سالگی به اتهام تجاوز و قتل در زندان عادل‌آباد شیراز به سر می‌برد. از طرف زندان اعلام شده که او روز چهارشنبه (۱۳ مرداد) اعدام خواهد شد. هرانا 10 مرداد

  1. قوانین حوزه کودکان و نوجوانان به طور کامل به مرحله اجرا نرسیده است/  نایب رییس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس با انتقاد از اینکه قوانین حمایت از کودکان و نوجوانان جنبه عملیاتی ندارد، گفت که قوانین حوزه کودکان و نوجوانان به طور کامل به مرحله اجرا نرسیده است.هرانا 10 مرداد

  1. ایران: اقدام فوری برای توقف اعدام متهم نوجوان در روز ۳ آگوست حیاتی است/نامه‌ی سرگشاده عبدالکریم لاهیجیبه کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، آقای زید رعدالحسین:با یادآوری این که ایران طرف متعاهد کنوانسیون حقوق کودک است، از شما درخواست می‌کنم:با اقدام فوری از دولت‌مردان ایران بخواهید اعدام علیرضا تاجیکی را در روز ۱۳ مرداد متوقف کنند 11 مرداد

  1. ازدواج اجباری منجر به مرگ دختر ١٢ ساله انجامید/ دختر ١٢ ساله‌سنندجی به نام “مهستی اسدی” اهل روستای پالنگان از توابع شهرستان کامیاران، به دلیل اجبار به ازدواج از جانب خانواده‌اش ،با حلق آویز کردن خود به زندگی خود پایان داد.آژانس کردپا 12 مرداد

  1. واکنش ها به انتشار تصویر اعدام سگ در یک مجله کودکان | اعدام روانی بچه‌ها/ عضو هیات‌مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان معتقد است که دیدن صحنه اعدام برای کودک خطرناک است؛ حالا این صحنه واقعی در خیابان باشد یا نقاشی در کتاب. به هرحال نفس کار درست نیست. چاپ نقاشی اعدام سگ، زمینه ارتکاب جرم را در کودک به وجود می‌آورد. روزنامه فرهیختگان 12 مرداد

  1. عفو بین‌الملل: اعدام نوجوانی دیگر در ایران، بی‌توجه به میثاق‌های جهانی/ برای نخستین بار در سال جاری میلادی، پسری به نام حسن افشار، ۱۹ ساله، که در سال گذشته میلادی متهم به «لواط به عنف» با پسر نوجوان دیگری شده بود، در ۱۸ ژوئیه (۲۸ تیر ماه) در زندان اراک اعدام شده‌است. سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید دار زدن این پسر ۱۹ ساله در حالی انجام شده که دفتر رئیس قوه قضائیه ایران، قول داده بود پرونده او در ۱۵ سپتامبر (۲۵ شهریور ماه)، بازبینی شود. هرانا 13 مرداد

  2. ازدواج اجباری؛ جزییات خودکشی دختر ۱۱ ساله کامیارانی/  دختر ۱۱ ساله‌ای که چندی قبل به‌ اجبار مادربزرگش به عقد مرد ۲۵ ساله ای درآمده بود که دچار معلولیت ذهنی و جسمی بود با پاره‌کردن چادر مادربزرگش و حلق‌آویز کردن خود از لوله گاز به زندگی اش پایان داد.هرانا 13 مرداد

  3. هر سال ٢٢ هزار کودک در کشور می میرند/  معاون بهداشت وزارت بهداشت از مرگ سالانه ٢٢ هزار کودک در کشور خبر داد و گفت که با فرهنگ‌سازی تغذیه با شیر مادر می‌توان تعداد مرگ و میر نوزادان را تا حدود زیادی کاهش داد.هرانا 14 مرداد

  4. گفتگو با مادری که برای رسیدن به شوهر صیغه ای سارای 4 ساله را بی رحمانه کُشت/ دخترم مانع پیشرفتم می شد و خواستگارهایم با دیدن بچه ام بیخیال ازدواج می شدند مجبور به حذف کردن دخترم شدم.رکنا 14 مرداد

  5. دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه مدعی شد اعدام زیر ۱۸ سال نداریم/ محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر اظهار کرد اعدام زیر ۱۸ سال نداریم بلکه مجرمان حکم اعدام می گیرند و تا زمان رسیدن به بلوغ عقلی، حکمی اجرا نمی شود. قوه قضائیه در اشاعه منطق عفو و گذشت ۴۰ تا ۴۵ درصد موفق بوده اما باید در نظر هم بگیریم که حکم قصاص، از احکام الهی است.هرانا 14 مرداد

  6. سی درصد مدارس ناحیه ۲ ساری نیازمند تخریب و بازسازی است/ رئیس آموزش و پرورش ناحیه ۲ ساری گفت که آموزش و پرورش ناحیه ۲ دارای ۲۲۵ مدرسه است که از این تعداد ۳۰ درصد مدارس ما بالای ۳۰ سال عمردارند که نیاز است تخریب یا بازسازی شود.هرانا 14 مرداد

  7. بررسی لایحه “تأمین امنیت زنان و کودکان” در مرحله نهایی/  معاون رییس جمهور درامور زنان و خانواده گفت که لایحه “تأمین امنیت زنان و کودکان” به عنوان لایحه جامع در مرحله نهایی بررسی است. با توجه به رد شدن لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص، یا باید نظر شورای نگهبان تامین شود یا موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شود. هرانا 15 مرداد

  8. کودک آزاری شدید در رابطه پنهانی مادر جوان/  بررسی های قضایی و پلیسی نشان می دهد «طاها» کودک ۳ ساله ای که آثار ضرب و جرح شدیدی در اندام های مختلف بدنش نمایان است، قربانی کودک آزاری در پی یک رابطه پنهانی شده است. این زن که مدعی بود همسرش به اتهام مواد مخدر در زندان به سر می برد، رابطه پنهانی خود با یک جوان غریبه را فاش کرد و گفت: “از مدتی قبل با پسری که قصد ازدواج با مرا داشت آشنا شدم و او به خانه ام رفت و آمد می کرد”.هرانا 17 مرداد

  9. کودکان بدسرپرست؛ گمشده در ‌دالان فراموشی/انتظار۷ ساله برای تصویب لایحه‌ای کارشناسی شده/موضوع کودکان بد سرپرست یکی از ناهنجاری های جدی اجتماعی محسوب می شود. در سال ۱۳۸۸ لایحه ای حمایتی از کودکان بد سرپرست و یا بی سرپرست به مجلس ارسال شد. لایحه ای که برخی کارشناسان عنوان کرده اند، از تجربیات ۴۰ کشور جهان در این لایحه الگو برداری شده است. اما این لایحه در انتظار ۷ ساله ای برای تصویب به سر می‌برد.هرانا 18 مرداد

  10. محاکمه ۲ متهم به قتل زیر ۱۸ سال در دادگاه اطفال/  دو پسر نوجوان که با همدستی دوستانشان شوهر یک زن را کشته بودند دیروز در دادگاه اطفال محاکمه شدند. متهمان در شعبه هشتم دادگاه کیفری یک استان تهران در حالی پای میز محاکمه ایستادند که دختر ۱۲ ساله قربانی برای آنها اشد مجازات خواست.هرانا 18 مرداد

  11. آموزش حقوق و بهبود وضعیت بهداشتی دختران مناطق محروم/  مدیر دفتر امور بانوان وزارت آموزش و پرورش از اجرای طرح آموزش حقوق و تکالیف به دختران دانش‌آموز در همه استان‌های کشور خبر داد و گفت که مدیران آموزش و پرورش جریان‌سازی عدالت جنسیتی و حضور زنان در بالاترین سطوح تصمیم‌گیری را مدنظر داشته باشند.هرانا 19 مرداد

  12. از ازدواج اجباری تا قوانین خشونت‌زا: عدم اراده‌ برای پیشگیری از خودکشی/ یک حقوقدان و فعال حوزه کودک اجبار به ازدواج در کودکی، ترس اخراج از مدرسه و تقلید صحنه اعدام را از جمله دلایل خودکشی کودکان عنوان کرد.ایلنا 19 مرداد

  13. هشتصد زندانی در ندامتگاه زنان کهریزک شامل ۱۰ مادر با کودکان زیر ۲ سال/  رئیس سازمان زندانهای کل کشور گفت که ۸۰۰زندانی در ندامتگاه زنان کهریزک حضور دارند که جرم بیشتر آنها مواد مخدر است. در این ندامتگاه، ۱۰ مادر همراه با کودکان زیر ۲سال نگهداری می شوند. متاسفانه تعدادی زندانی بلاتلکیف وجود دارند که هنوز رای آنها صادر نشده است و در زندان در انتظار صدور رای هستند که تعداد آنها قابل توجه است. هرانا 20 مرداد

  14. آلودگی هوا؛ سی درصد کودکان تهرانی راشیتیسم دارند/  عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه کمبود ویتامین D سبب پوکی استخوان در بزرگسالان و راشیتیسم در کودکان می‌شود، گفت که طبق آمار ۳۰درصد از کودکان تهرانی به علت آلودگی هوا و زندگی آپارتمانی به راشیتیسم مبتلا هستند. هرانا 20 مرداد

  1. واکنش وزارت کشور به پدیده فروش کودک/  دبیر ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی وزارت کشور گفت در حال حاضر هیچ آمار قطعی درباره فروش نوزادان بویژه نوزدان معتاد در کشور وجود ندارد. موضوع خرید وفروش نوزاد بصورت زیرپوستی در شهر بصورت درآمدی پر رونق درحال انجام است و دلالان انسان نوزاد را در کنار دیگر اجناس خود به نرخی ارزان می فروشند. در حال حاضر موضوع رسیدگی به مساله فروش نوزادان به ستاد آسیب های اجتماعی وزارت بهداشت سپرده شده تا موضوع را پیگیری کند. هرانا 20 مرداد

  1. کودک کار زنده در آتش سوخت/  عصر روز گذشته در مشهد یک نوجوان ۱۶ ساله در تعمیرگاه خوردو مشغول کار بود که به دلیل فقدان ایمنی محل کار، حادثه آتش سوزی رخ داد و این کودک کار زنده در آتش سوخت. در این حادثه دو کارگر دیگر نیز مصدوم شده و حال یکی از آنها وخیم گزارش شده است. هرانا 21 مرداد

  1. یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت فروش ۳ بچه/ در بیابان‌های اطراف محله آهنگ ته خطی‌ها زندگی می‌کنند. احمد معتادی که در آنجا زندگی میکند از زن و شوهر فقیری می‌گوید که در همان حوالی کنار خیابان زندگی می‌کردند. آنها معتاد نبودند. ولی به علت فقر مالی یک سال قبل هر ۳ پسرشان را به قیمت یک میلیون و دویست هزار تومان فروختند. هرانا 21 مرداد

  1. اقدام زشت نامادری با پسر شوهرش / این زن از شوهر هوس بازش انتقام گرفت/ یک شب ساعت١٠ عروسم زنگ زد و درحالی‌که نگران بود، دنبال نوه‌ام می‌گشت. سریعا خودم را به خانه آن‌ها رساندم و دیدم که اثری از بچه نیست.بلافاصله موضوع را به پلیس اعلام کردیم و تا دیروقت دنبالش گشتیم. ساعت ١٢‌شب با دلهره و اضطراب به خانه برگشتم. نوه‌ام در شب تاریک‌، جلوی در روی زمین خوابیده بود. کیف و وسایلش هم کنارش بود. قلبم می‌خواست از جا کنده شود. او را در آغوش کشیدم و او گریه کرد.نوه‌ام می‌گفت نامادری‌اش کتکش می‌زند و هرروز تا دیروقت در حمام زندانی‌اش می‌کند‌. رکنا 21 مرداد

  1. تراشیدن سر و تحقیر کودکان کار در کرمانشاه برای جلوگیری از حضور آنها در شهر/ روزنامه باختر امروز در مطلبی از تراشیدن سر کودکان کار در کرمانشاه و تحقیر آنها برای جلوگیری از حضورشان در خیابان توسط سازمانی که نامش را نیاورده خبر داده است. این کودکان احتمالا در این سازمان چند روزی به صورت بازداشت نیز نگهداری شده اند. هرانا 22 مرداد

  1. مرگ مشکوک فرزند یک کارگر سنندجی در بیمارستان/ هفتم ماه جاری، پرسام عزیزی، فرزند یک کارگر سنندجی به دلایل نامعلوم در بیمارستان بعثت سنندج فوت می‌کند.ایلنا 23 مرداد

  1. دو دختر نوجوان در محله جنت‌آباد تهران خودکشی کردند/  2 دوست 14 ساله به نام های شیما و آتنا در اعتراض به رفتارهای خانواده هایشان خود را از ساختمان 5 طبقه به پایین پرت کردند. رکنا 24 مرداد

  1. دستگیری شرور شیطان صفت هنگام آزار و اذیت یک پسر در حمام/ شرور خطرناک شرق تهران پسران نوجوانی را اسیر اقدام شوم خود کرده بود که در آخرین سناریوی شیطانی اش در حمام دستگیر شد.رکنا 24 مرداد

  2. دام شراره برای پسران نوجوان در واتس‌آپ/ دختر تبهکار که با فریب نوجوانان در شیراز از آنها اخاذی می‌کرد، در دام پلیس فتا گرفتار شد. رکنا 24 مرداد

  3. کردستان دارنده رتبه دوم بی‌سوادی در کشور/ معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان گفت که بر اساس سرشماری سال ۹۰، ۲۸۶ هزار بی‌سواد مطلق و ۲۶۲ هزار نفر کم سواد در کردستان وجود داشته و این استان در رتبه دوم بی‌سوادی در کشور قرار دارد.هرانا 24 مرداد

  4. آزار و اذیت دختر 17 ساله در داخل تاکسی زرد رنگ / این دختر ساعت 10 شب قصد داشت به خانه اش برود/ دختر 17 ساله که برای رفتن به خانه سوار بر خودروی زرد رنگ شده بود نمی دانست سرنوشت تلخی در خودروی تاکسی در انتظارش است. 2 مرد آزارگر به زودی محاکمه می شود. رکنا 24 مرداد

  1. شش کودک قربانی واژگونی تراکتور شدند/واژگونی یک دستگاه تراکتور در شهرستان اسلام‌آباد غرب به مرگ ٢ کودک خردسال و مصدومیت ٤ تن دیگر انجامید. این حادثه درپی “بی‌احتیاطی” راننده به وقوع پیوسته و مصدومان هم‌اکنون در بیمارستان امام خمینی اسلام‌آباد غرب تحت مراقبت‌های پزشکی هستند. آژانس کردپا 24 مرداد

  1. زن صیغه ای نوزاد 3 روزه را در شیراز دزدید/ زن جوان و همدستش نوزادان را با قیمت های گزاف می فروختند/ زن جوان که در تیرماه سال جاری نوزاد سه روزه ای را در یکی از درمانگاههای شیراز دزدیده بود، با همدستانش دستگیر شد.رکنا 25 مرداد

  1. خودکشی کودکان ایران به مرز هشدار رسیده است/“هادی شریعتی”، حقوقدان و فعال حقوق کودکان، در گفتگو با “ایلنا”، خبرگزاری کار ایران، تأکید کرده است که خودکشی کودکان در ایران به مرز هشدار رسیده است. او کودک‌آزاری، فشارها و اجبارات نظام آموزشی، ازدواج اجباری کودکان، تقلید صحنه‌های علنی اعدام، فقر، بی‌عدالتی، توزیع نابرابر ثروت به ویژه در شهرستان‌های مرزی را از جمله علل مهم خودکشی در میان کودکان و نوجوانان ایران دانسته است. ایلنا 25 مرداد

  1. شناسایی ۷ مجرم نوجوان محکوم به مرگ/ ایران به عنوان یک عضو “میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی” و “کنوانسیون حقوق کودک” موظف به پایان دادن به اعدام کودکان شده است. با این وجود حکم اعدام همچنان برای کودکانی که زیر ۱۸ سال مرتکب جرم‌هایی همچون قتل و یا تجاوز شده‌اند صادر و اجرا می‌شود.25 مرداد

  1. پدر مونا لباس هایم را کَند و 3 ساعت شکنجه ام داد/ این پسر زیر شکنجه ها پدر دوست دخترش سکته قلبی کرد/ پدر جوان وقتی متوجه ارتباط دخترش با پسر نوجوانی شد در اقدامی جنون آمیز پسر غریبه را 3 ساعت در خانه اش هدف شکنجه هایش قرار داد. رکنا 26 مرداد

  1. مادر معتاد: قیمت باران و بهار ۳ ساله ۱۵ میلیون تومان، تکی نمی فروشم/ مادر برای فروش کودکانش دست به کار شده است. یکی از آنها را پیش فروش کرده و برای دو تای دیگر که دوقلو هستند ۱۵ میلیون تومان نرخ تعیین کرده است. هرانا 29 مرداد

  1. بریدن لوله‌های آب یک مدرسه در اهواز به دلیل بدهی آب/ مأموران سازمان آب پس از آن‌که آب یک مدرسه دولتی در اهواز را قطع کردند، لوله‌های سبز و انشعابات داخلی آن را نیز قطعه قطعه کردند. این مدرسه که کنتور آب ندارد قبض‌های نجومی دریافت می‌کرده و توانایی پرداخت آن‌ها را نداشته است. ایسنا 29 مرداد

  1. پیوند عضو به غیر‌ایرانی ممنوع!/ لطیفه رحمانی، دختر ۱۲ ساله افغانستانی که در بیمارستان نمازی شیراز بستری بود، به دلیل ممنوع بودن عمل پیوند برای اتباع غیرمجاز در ایران، درگذشت.30 مرداد

منابع و مراکز تاثیرگذار:

کانون خانواده:

  1. مرگ 2 کودک بندرعباسی در حادثه آتش سوزی/مهر 04 مرداد

  2. ازدواج اجباری منجر به مرگ دختر ١٢ ساله انجامید/آژانس کردپا 12 مرداد

  3. ازدواج اجباری؛ جزییات خودکشی دختر ۱۱ ساله کامیارانی/   هرانا 13 مرداد

  4. گفتگو با مادری که برای رسیدن به شوهر صیغه ای سارای 4 ساله را بی رحمانه کُشت/رکنا 14 مرداد

  5. اقدام زشت نامادری با پسر شوهرش / این زن از شوهر هوس بازش انتقام گرفت/رکنا 21 مرداد

  6. دو دختر نوجوان در محله جنت‌آباد تهران خودکشی کردند/  رکنا 24 مرداد

  1. پدر مونا لباس هایم را کَند و 3 ساعت شکنجه ام داد/ رکنا 26 مرداد

دولت غیرمسئول:

  1. ازدواج‌ کودکان بدون‌ ثبت در دفاتر‌ رسمی انجام می‌شود/ هرانا 03 مرداد

  2. فرماندار خوی: ازدواج دختربچه‌های پسک سفلی دروغ است/.03 مرداد

  3. احتمال اعزام دختران شین‌‌آبادی به اروپا/ هرانا 04 مرداد

  1. فروش نوزادمعتاد به قیمت ۱۰میلیون‌تومان/ هرانا 05 مرداد

  2. سرنوشت دانش‌ آموز آزار دیده زنجانی توسط معلمش/جام نیوز 05 مرداد

  3. «برخورد نامناسب پزشک پس از جا ماندن پانسمان در بدن بیمار»/مهر 06 مرداد

  4. علیرضا تاجیکی، نوجوان متهم به قتل، چهارشنبه اعدام می‌شود/ هرانا 10 مرداد

  5. قوانین حوزه کودکان و نوجوانان به طور کامل به مرحله اجرا نرسیده است/ هرانا 10 مرداد

  6. ایران: اقدام فوری برای توقف اعدام متهم نوجوان در روز ۳ آگوست حیاتی است/11 مرداد

  7. عفو بین‌الملل: اعدام نوجوانی دیگر در ایران، بی‌توجه به میثاق‌های جهانی/هرانا 13 مرداد

  8. سی درصد مدارس ناحیه ۲ ساری نیازمند تخریب و بازسازی است/هرانا 14 مرداد

  1. بررسی لایحه “تأمین امنیت زنان و کودکان” در مرحله نهایی/هرانا 15 مرداد

  2. کودکان بدسرپرست؛ گمشده در ‌دالان فراموشی/انتظار۷ ساله برای تصویب لایحه‌ای کارشناسی شده/هرانا 18 مرداد

  3. از ازدواج اجباری تا قوانین خشونت‌زا: عدم اراده‌ برای پیشگیری از خودکشی/ ایلنا 19 مرداد

  4. هشتصد زندانی در ندامتگاه زنان کهریزک شامل ۱۰ مادر با کودکان زیر ۲ سال/   هرانا 20 مرداد

  5. واکنش وزارت کشور به پدیده فروش کودک/ هرانا 20 مرداد

  6. کردستان دارنده رتبه دوم بی‌سوادی در کشور/هرانا 24 مرداد

  7. خودکشی کودکان ایران به مرز هشدار رسیده است/ایلنا 25 مرداد

  1. شناسایی ۷ مجرم نوجوان محکوم به مرگ/25 مرداد

  2. بریدن لوله‌های آب یک مدرسه در اهواز به دلیل بدهی آب/ایسنا 29 مرداد

  3. پیوند عضو به غیر‌ایرانی ممنوع!/30 مرداد

آسیب های اجتماعی:

  1. ضرب و شتم دختر شش ساله توسط دندانپزشک/ سحام 01 مرداد

  2. گزارش تصویری از اعدام امروز در سنقر با حضور پرشمار کودکان تماشاگر/هرانا 04 مرداد

  3. اذیت و آزار پسر نوجوان توسط سمسار سابقه دار/ رکنا 09 مرداد

  4. واکنش ها به انتشار تصویر اعدام سگ در یک مجله کودکان | اعدام روانی بچه‌ها/روزنامه فرهیختگان 12 مرداد

  5. محاکمه ۲ متهم به قتل زیر ۱۸ سال در دادگاه اطفال/ هرانا 18 مرداد

  6. یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت فروش ۳ بچه/هرانا 21 مرداد

  7. دستگیری شرور شیطان صفت هنگام آزار و اذیت یک پسر در حمام/رکنا 24 مرداد

  8. دام شراره برای پسران نوجوان در واتس‌آپ/رکنا 24 مرداد

  9. مادر معتاد: قیمت باران و بهار ۳ ساله ۱۵ میلیون تومان، تکی نمی فروشم/هرانا 29 مرداد

کودکان کار:

  1. شادمان پسرک شیشه پاک کن، قربانی کار اجباری/ هرانا 04 مرداد

  2. برگزاری کنسرت راک به نفع کودکان کار/هرانا 05 مرداد

  3. کودک کار زنده در آتش سوخت/ هرانا 21 مرداد

  4. تراشیدن سر و تحقیر کودکان کار در کرمانشاه برای جلوگیری از حضور آنها در شهر/ هرانا 22 مرداد

دسته بندی های دیگر:

  1. آزادی کودک شش ساله خاشی از چنگال آدم‌ربایان/ ایسنا 08 مرداد

  2. هر سال ٢٢ هزار کودک در کشور می میرند/هرانا 14 مرداد

  3. آموزش حقوق و بهبود وضعیت بهداشتی دختران مناطق محروم/هرانا 19 مرداد

  4. آلودگی هوا؛ سی درصد کودکان تهرانی راشیتیسم دارند/ هرانا 20 مرداد

  5. شش کودک قربانی واژگونی تراکتور شدند/آژانس کردپا 24 مرداد