۱۳۹۷ تیر ۷, پنجشنبه

ممانعت دادستانی و سپاه از انتقال آرش صادقی به بیمارستان « نمی‌گذاریم زنده از زندان بیرون بروی »...



 ، زندانی سیاسی ، علیرغم وخامت وضعیت جسمانی و ابتلا به تومور استخوانی به دلیل مخالفت سپاه و دادستانی از حق درمان در مراکز تخصصی محروم مانده است.....
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، دادستانی و سپاه پاسداران ضمن اعلام مخالفت با انتقال آرش صادقی به بیمارستان، به او گفته‌اند «هزینه زیادی برایمان داشته‌ای؛ نمی‌گذاریم زنده از زندان بیرون بروی».
ممانعت این مقامات در حالی صورت می‌گیرد که اخیرا پزشکان از ابتلای این زندانی سیاسی به تومور استخوانی خبر داده اند که به دنبال شکستگی های ناشی از ضرب وشتم در دوران بازجویی به تومور استخوانی به وجود آمده است. 
پزشکان تأکید کردند که آرش صادقی در خصوص تشخیص خوش‌خیم یا بدخیم‌بودن این تومور می‌بایست به «انستیتو کانسر» اعزام گردد.
شایان ذکر است، آرش صادقی به دلیل ابتلا به بیماری های «کولیت زخمی»، زخم معده و اثنی عشر نمی‌تواند غذا را هضم و دفع کند و وضعیت او در زندان رو به روز بحرانی‌تر می‌گردد؛ پزشکان نیز هشدار داده‌اند، خطر ابتلا به سرطان او را تهدید می‌کند اما ضابطین سپاه همچنان از انتقال او به مراکز درمانی ممانعت می‌کنند.
مشکلات گوارشی وی به دنبال اعتصاب غذای طولانی مدت در سال ۹۵ پیش آمده و به دلیل مخالفت مسئولان با درمان وی پیشرفته و وخیم گشته است.
آرش صادقی ۲۶ مهرماه پس از یک سال و چهار ماه نگهداری در زندان اوین در پی یورش نیروهای امنیتی به ۳۵۰، به زندان رجایی شهر تبعید شد.
آرش صادقی آبان ماه سال ۹۵ در اعتراض به نقض مکرر قانون در روند پرونده خود و گلرخ ایرایی و همچنین بازداشت همسرش دست به اعتصاب غذا زد.
مقامات قضایی، پس از ۷۲ روز اعتصاب غذای آرش صادقی و فشارهای بین‌المللی اعلام کردند که همسرش، گلرخ ایرایی، آزاد و خود او برای درمان به بیمارستان منتقل خواهد شد؛ بااین‌حال، علاوه بر عملی نشدن وعده درمان این زندانی سیاسی، همسر وی پس از ۱۹ روز آزادی موقت از سوی مأموران سپاه ثارالله مجدداً بازداشت شد.
آرش صادقی بیش از یک سال است که از رسیدگی درمانی محروم مانده و مقامات امنیتی از بستری شدن وی در بیمارستان خودداری می کنند.
آرش صادقی، فعال سیاسی و دانشجوی اخراجی دانشگاه علامه طباطبایی به همراه همسرش گلرخ ابراهیمی در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ توسط قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه بازداشت و یکم دی‌ماه سال جاری در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «توهین به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی»، «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل گروه غیرقانونی» و همسرش به اتهام «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» به ترتیب به پانزده سال حبس و شش سال حبس محکوم شدند. حکم آرش صادقی با احتساب چهار سال حبس در پرونده قبلی به ۱۹ حبس افزایش پیدا کرد و در خرداد ۹۵ اجرا گشت.

شیدا قدوسی ، شهروند بهایی به مرخصی اعزام شد...


 

 ، شهروند   که بیش از یک سال است در زندان  تحمل حبس می‌کند ، روز گذشته ۶ تیر ماه به مرخصی ۱۰ روزه اعزام شد. خانم قدوسی پیشتر در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۵ سال حبس تقلیل یافت......
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شیدا قدوسی، شهروند بهایی محبوس در زندان گرگان روز چهارشنبه ۶ تیرماه به مرخصی ۱۰ روزه اعزام شد.

شیدا قدوسی، شهروند بهایی که مادر دو فرزند است در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۵ سال حبس تقلیل یافت.

گفتنی است در تاریخ ۲۶ مهر ۱۳۹۱ ماموران وزارت اطلاعات در شهرهای گرگان و مینودشت با مراجعه به منزل بهائیان این شهر بسیاری از آنان ازجمله خانم قدوسی را بازداشت کردند.
آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات این شهروند بهایی به همراه دو تن دیگر به نام‌های پونه ثنائی و هنا کوشکباغی در تاریخ ۶ دیماه ۱۳۹۴ برگزار شد که طبق روال جلسات دادگاه قبل، برای متهمان برگه احضاریه فرستاده نشده بود و متهمان در دادگاه غایب محسوب گردیدند که با پیگیری ایشان و وکلای مربوطه، فرصت دفاع حاصل گردید.
در تاریخ ۲۳ خردادماه سال گذشته شیدا قدوسی، پونه ثنائی( تیموری) و نازی تحقیقی پس از تماس اداره اطلاعات جهت اجرای حکم خود را به زندان معرفی کردند.
لازم به اشاره است، در اسفندماه سال ۹۴ یک منبع آگاه به پرونده ۲۴ شهروند بهایی که مجموعا به ۱۹۳ سال حبس محکوم شده اند، گفت که ۱۲ نفر از این افراد که در مهرماه ۱۳۹۱ دستگیر شدند توسط بازجویان اداره اطلاعات استان گلستان شکنجه و ۱۲ نفر دیگر که در تاریخ های دیگر دستگیر شدند، با آزارهای لفظی و روحی شدیدی مواجه شده‌اند.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

رامین حسین پناهی ؛ محرومیت زندانی بیمار از رسیدگی پزشکی...


 

(جان #رامین_حسین_پناهی در خطر است صدایش باشیم)
(( #نه_به_اعدام )) ((...#stopexecutionsiniran...))
(( #saveraminhosseinpanahi ))
رامین حسین پناهی زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی سنندج از شرایط جسمانی نامناسب و عدم رسیدگی پزشکی لازم رنج می برد و از  اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم مانده است.......
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رامین حسین پناهی در تاریخ ۲۶ دی‌ماه سال گذشته در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق بغی” محاکمه و به اعدام محکوم شد، حکم اعدام این زندانی سیاسی اواخر فروردین‌ماه سال جاری توسط دیوان عالی کشور نیز تائید و سپس به واحد اجرای احکام ابلاغ شد.
یک منبع مطلع از وضعیت رامین حسین پناهی که از نزدیک وضعیت جسمی این زندانی را مشاهده کرده بود در رابطه با آخرین وضعیت او به هرانا گفت: “علاوه بر تمام شرایط نامناسب جسمانی، رامین از عفونت کلیوی رنج می برد. این جوان طی این مدت چندین مرتبه جهت انجام معاینات و آزمایشات به بهداری زندانی سنندج مراجعه کرده است. نتیجه آزمایش های به عمل آمده نشان میدهد وی به عفونت کلیوی دچار شده است”.
این منبع در رابطه با رسیدگی پزشکی به این زندانی سیاسی افزود: “علیرغم فقدان امکانات لازم پزشکی در بهداری زندان سنندج، رامین حسین پناهی از دریافت رسیدگی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم است. مراجعه آقای حسین پناهی به بهداری این زندان، صرفا با دریافت یک بسته قرص خاتمه می یابد این درحالی است که این زندانی دچار عفونت شدید در ناحیه کلیه و زخم های ناشی از گلوله هایی که در زمان دستگیری به وی اصابت کرده است”.

این منبع به هرانا گفت: “آقای حسین پناهی جهت دریافت رسیدگی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی، بارها به ریاست زندان مراجعه کرده است که بی نتیجه مانده است. رامین در پی درخواست های مکرر برای دریافت دارو از خارج از زندان، نهایتا موفق به دریافت آمپول تجویز شده توسط دکتر بهداری زندان شد ولی تزریق آن نیز موثر واقع نشد و کماکان دردها و عفونت های این زندانی رو به افزایش است.”

در همین رابطه وکیل این زندانی خواستار اعزام پزشک متخصص از خارج زندان به داخل زندان جهت انجام معاینات لازم شده است.
در حال حاضر رامین حسین پتاهی کماکان در “بند قرآنی (یک)” زندان سنندج به سر می برد.
در طول مدت حضور این زندانی در زندان سنندج بارها گزارشاتی از کارشکنی مسئولان در ملاقاتهای او با خانواده اش منتشر شده است.
منبع نزدیک به رامین حسین پناهی ضمن تایید کارشکنی در ملاقاتها به گزارشگر هرانا گفت: “طی این یکسالی که ملاقاتهای رامین با کارشکنی روبرو بوده، تلاشهای زیادی توسط خانواده و وکیل برای حل مشکل صورت گرفته است اما نهایتا دادگاه اعلام کرده است که اداره اطلاعات باید اجازه را صادر کند”.
لازم به اشاره است حسین احمدی نیاز وکیل مدافع رامین حسین پناهی طی روزهای گذشته از رد درخواست اعاده دادرسی این زندانی محکوم به اعدام خبر داده بود.
حسین احمدی نیاز امروز ۶ تیرماه ۱۳۹۷ نیز در نامه ای به رئیس قوه قضاییه ایران، نوشت: “یکی از موکلین اینجانب بنام رامین حسین‌‌‌‌پناهی به استناد رای شعبه اول محاکم انقلاب اسلامی به اتهام «بغی» محکوم به اعدام گردیده است که در شعبه ٣٩ دیوان عالی کشور ابرام گردیده و با عنایت به ارجاع پرونده به شعبه چهارم اجرای احکام کیفری سنندج و با در نظر گرفتن این امر که طرف دعوی متهم به بغی، حکومت است که خصیصه اصلی حکومت در چنین جرایمی، بردباری، صبوری و سعه‌‌‌‌صدر و گذشت و عدول از اعدام است که حضرتعالی به عنوان فقیه عالیقدر نیک می‌‌‌‌دانید که حضرت علی در برخورد با مخالفین خود نیز چنین رویه‌‌‌ای اتخاذ می‌‌‌‌کرد و با لحاظ کردن این امر که موکل اینجانب فاقد شاکی خصوصی است، فلذا با توجه به اینکه نگاه والدین سالمند موکل به قلم و تصمیم نیک حضرتعالی است و با عنایت به هفته قوه قضاییه و درخواست و تقاضای آحاد و طبقات مختلف شهروندان جامعه در برخورداری رامین حسین‌‌‌پناهی از رأفت اسلامی و بهره‌‌‌‌مندی از تاسیسات حقوق انسانی مصرح و موجود در قانون اساسی، قانون مجازات و قانون آیین دادرسی کیفری است که او را شایسته بخشودگی و رهایی از اعدام می‌‌‌‌‌دانند.
لذا استدعای صدور دستو توقف فوری اجرای حکم و برخورداری موکل از بخشودگی و عفو مجازات اعدام را دارد. اطمینان داریم که دستور ارزشمند حضرتعالی در توقف اجرای حکم و حذف مجازات اعدام موکل و دادن فرصت رسیدگی مجدد به مشارالیه مصداق عینی تحقق عدل و انصاف در قوه قضاییه خواهد بود و این قوه ملجاء و پناهگاه پدر و مادر پیر رامین حسین پناهی خواهد بود”.

پیشتر آگنس کالامار، گزارشگر ویژه اعدام‌های غیرقانونی، داینوس پورس، گزارشگر ویژه حق قابل قبول سلامت جسمی و روانی زندانیان و نیلز ملزر، گزارشگر ویژه شکنجه و مجازات های بی رحمانه، غیرانسانی یا تحقیر آمیز سه تن از کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل متحد، روز دوشنبه مورخ ۲۸ خردادماه ۱۳۹۷، با انتشار بیانیه‌ای مشترک خواستار توقف فوری حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام شدند.

همچنین بیست و هشت تن از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگار با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به آیت‌الله خامنه‌ایخواهان لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام شدند.

سه کولبر در پیرانشهر کشته و زخمی شدند...



 در دو حادثه‌ی جداگانه سه کولبر در مناطق مرزی پیرانشهر در پی شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی کشته و زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان ، شامگاه سه‌ شنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۷، گروهی از    در نزدیکی پاسگاه مرزی گلاله در مکانی به نام « آردی » از سوی نیروهای مرزبانی سردشت مورد تیراندازی قرار گرفته و در پی آن یک کولبر به نام « شوانه محمودزاده » فرزند صوفی‌ عمر از اهالی روستای شین‌ آباد جان خود را از دست داد.......
در همین حادثه یک کولبر دیگر به نام «ناصر عبدول» ٢۵ ساله از اهالی روستای کهنه‌لاجان از ناحیه‌ی ران به شدت دچار جراحت شده و سپس از سوی نیروهای مورد ذکر بازداشت شد. این نیروها از انتقال وی به مراکز درمانی جلوگیری کرده‌اند.
در حادثه‌ای دیگر نیروهای این پاسگاه روز ۳ تیرماه بر روی جمعی از کولبران آتش گشودند که در نتیجه یک کولبر به نام «عمر صبری‌پور» از ناحیه‌ی پا مورد اصابت گلوله قرار گرفته و‌ زخمی شد.
بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، گزارش قتل ۴۶ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۵۸ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده که عمدتا این تلفات انسانی در مناطق کردنشین گزارش شده است.
بر اساس این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۲۲۴ شهروند هدف تیراندازی نیروهای انتظامی و مرزبانی قرار گرفتند.
پیرانشهر یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی در غرب ایران است.

۱۳۹۷ خرداد ۲۷, یکشنبه

نسرین ستوده به دلیل پیگیری وضعیت پرونده دختران خیابان انقلاب در بازداشت به سر می برد...



شعبه ۷ دادسرای اوین دلیل بازداشت نسرین ستوده را دفاع و پیگیری وضعیت دختران خیابان انقلاب اعلام کرده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران،  ، همسر  اعلام کرد که او امروز از بند عمومی   تماس گرفته و اعلام کرده که در دادسرا مشخص شده که دلیل بازداشت غیرقانونی او شکایت « مهدی پِیتام » بازپرس پرونده  ، از  ، مستقر در دادسرای شهر کاشان است.......
مأموران هنگام دستگیری دلیل بازداشت این وکیل دادگستری را اجرای حکم پنج سال حبس اعلام کرده بودند اما بهروز شاه محمدی بازپرس شعبه ۷ دادسرای معروف به اوین برای وی قرار بازداشت موقت صادر کرده است.
گفتنی است که نسرین ستوده در اعتراض به تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری از انتخاب وکیل خودداری کرده است.
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد و  پس از سه سال آزاد شد. او ابتدا در دادگاه انقلاب به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر به ۱۱ سال حبس تعزیری،۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت الخروجی از کشور محکوم شد. بعدتر این حکم در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۶ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از حرفه وکالت تقلیل یافت. خانم ستوده در روز ۲۷ شهریور ماه ۱۳۹۲ از زندان اوین آزاد شد.

پس از ۵ ماه ، محرومیت آرش صادقی و گلرخ ایرایی از ملاقات کماکان ادامه دارد...



 ، کنشگر مدنی محبوس در زندان  کرج و همسر وی  که در بند    به سر می‌برد ، از حدود پنج ماه قبل از ملاقات با یکدیگر در این زندان محروم شده‌اند. محرومیت غیرقانونی این زوج از دیدار با یکدیگر باعث افزایش نگرانی از بابت سلامت و وضعیت جسمی آقای صادقی شده است........ یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به هرانا گفت که خانوادههای ایرایی و صادقی امروز جهت گرفتن مجوز دیدار حضوری این زوج زندانی به دفتر دادیار ناظر زندان مراجعه کردند ولی این مقام قضایی حتی حاضر نشد اجازه ورود این خانواده‌ها به دفتر خود را بدهد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران،  گلرخ ایرایی، فعال حقوق بشر محبوس در بند زنان زندان اوین و همسر او، آرش صادقی دیگر زندانی عقیدتی تبعید شده به زندان رجایی شهر کرج از پنچ ماه قبل از ملاقات با یکدیگر محروم شده اند.

آغاز این محرومیت همزمان است با ۲۶ مهرماه ۹۶ که آرش صادقی از بند ۳۵۰ زندان اوین به دستور چهارمحالی، رئیس زندان به صورت تنبیهی به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.

هر چند این زندانی که همسرش در بند زنان زندان اوین تحمل محکومیت می کند از زندان اوین خارج شد اما در قانون پیش بینی هایی برای ملاقات بین اعضای زندانی خانواده ها شده است.

از جمله ملاقات های ماهانه موسوم به “بین زندان” است که مردان اعضای خانواده که در زندان های سطح تهران و البرز نگهداری می شوند به زندانهایی چون اوین برای دیدار با بستگان دربند خود منتقل می شوند.

از زمان تبعید آقای صادقی به زندان رجایی شهر کرج این زوج زندانی تنها یکبار در بهمن ماه سال گذشته موفق به ملاقات با یکدیگر شدند.
وضعیت ارتباطی محدود زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر کرج از سویی و از طرف دیگر ضعف جسمی آرش صادقی که در دوره پس از اعتصاب غذای طولانی به سر می برد موجب نگرانی خانواده و همسر او شده است. با اینحال و علیرغم گذشت ۵ ماه از زمان آخرین ملاقات هیچ امکان ملاقات دیگری برای این دو فعال مدنی دربند فراهم نشده است.

یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “خانواده آرش صادقی امروز جهت گرفتن مجوز دیدار حضوری آرش با خانواده و گلرخ ابراهیمی ایرایی عروس خانواده و همسر آرش به دفتر آقای رستمی دادیار ناظر زندان مراجعه کردند و متاسفانه آقای رستمی حتی حاضر نشدند خانواده‌ی آرش را به داخل اتاق خود راه بدهند. اکنون پنج ماه است که این زن و شوهر از ملا قات همدیگر محروم هستند و این مسئله سبب تشدد اعصاب آرش و بدتر شدن بیماری‌های وی شده است”.

این در حالی است که آرش صادقی روز چهارشنبه به بیمارستان مدنی کرج اعزام شد و پس از عکسبرداری از شانه و بازوی‌ او در این محل مشخص شد که کتف‌ این زندانی دچار تومور استخوانی شده است. آقای صادقی مدت‌هاست که از مشکلات پزشکی در سایه محرومیت‌های درمانی نیز رنج می‌برد.
این زندانی از بیماری‌های دیگری از جمله آسم، کولیت وخیم اولسروز در سه ناحیه از روده، زخم معده شدید در سه ناحیه از معده، آریتمی قلبی و ضعیف شدن ماهیچه های قلب، کوچک شدن کلیه راست و زخم شدید در ابتدای روده بزرگ و انتهای روده کوچک رنج می‌برد و روزانه بیش از ۲۰ نوع داروی مختلف از جمله مزا لازین پانصد، سولفاسالازین پانصد، وارفارین ام جی ده، کلو پیدوگرل، پروپرانول جهل، رفمی لاکت، پنتو پرازول چهل، سوپراستین، دمپریدون و بیسموت ساب سیرات مصرف می‌کند.

علیرغم بیمارها و مشکلات پرتعداد پزشکی، این زندانی عقیدتی از محرومیت های اعمالی در مسیر درمان خود رنج می برد.

لازم به یادآوری است، آرش صادقی اواسط سال جاری در اعتراض به بازداشت دوباره همسرش دست به اعتصاب غذایی زده که بیش از ۷۰ روز به طول انجامید. آقای صادقی از بیماری های زیادی از جمله آسم، کولیت روده، ناراحتی شدید معده و کلیه و… رنج می برد که همگی از عوارض اعتصاب غذای طولانی است که در سایه عدم رسیدگی بدتر شده است.
این کنشگر مدنی برای اولین بار در ۱۸ تیر ماه ۱۳۸۸ در مقابل دانشگاه علامه طباطبایی تهران به همراه تعدادی از دانشجویان معترض به نتایج انتخابات ۱۳۸۸ توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از ۹۰ روز به قید کفالت آزاد شد.
آقای صادقی اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ توسط اطلاعات سپاه بازداشت و پس از ۶ ماه حبس اسفند ماه با وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. زمانی که موقتاً از زندان آزاد بود، مأموران برای بازداشت وی به خانه‌اش یورش بردند که همین امر موجب سکته و درنهایت فوت مادر آرش صادقی شد.
آرش صادقی آخرین بار خردادماه ۱۳۹۵ در دادسرای شهید مقدس زندان اوین جهت اجرای حکم ۱۹ سال حبس بازداشت شد.
وی در آبان ماه ۱۳۹۵ به مدت ۷۰ روز دست به اعتصاب غذا زد و مهرماه ۹۶ نیز از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.

گلرخ  ابراهیمی ایرایی، مدافع حقوق بشر و همسر آرش صادقی (دیگر فعال حقوق بشر دربند) است که در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ بازداشت شد. سپس در اردیبهشت ماه ۹۴ به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ  علیه نظام  در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر بدون حضور وی تایید شد.

گلرخ ابراهیمی ایرایی، ۳ آبان ماه ۱۳۹۵ بدون دریافت احضاریه کتبی توسط ماموران امنیتی جهت اجرای حکم ۶ سال حبس تعزیری بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
این فعال حقوق بشر با استناد به داستانی منتشر نشده در نقد سنگسار و با درنظرگرفتن سنگسار به عنوان مقدسات به توهین به مقدسات متهم شد. از دیگر مصادیق اتهامی وی میتوان به کشف حجاب و ترویج بی حجابی از طریق گذاشتن عکس های بدون روسری در کنار همسرش در فیسبوک، مخالفت با حکم قصاص، امضای بیانیه هایی در مخالفت با مجازات اعدام، شرکت در تجمعات حمایت از زندانیان سیاسی و دیدار با زندانیان سیاسی اشاره کرد.
او در حال حاضر مشغول گذراندن محکومیت خود در بند نسوان زندان اوین است. با احتساب کاهش حبس به مناسبت عید نوروز، حکم او از ۶۰ ماه به ۳۰ ماه کاهش یافت.

نماینده مجلس ؛ تخریب ۷۰ درصدی باغات تهران و ۹۰ درصدی چنارهای خیابان ولیعصر



 طبیعت قربانی یا قربانی   
فاطمه ذوالقدر عضو مجمع نمایندگان تهران نسبت به تداوم قطع درختان ورزشگاه آزادی هشدار داد و با انتقاد از تخریب ۵ هزار هکتار از باغات تهران به دلیل اجرای مصوبه ناکار آمد   گفت متاسفانه شاهد تخریب ۷۰ درصدی باغات تهران و ۹۰ درصدی   هستیم و بخش زیادی از باغات کلانشهر تهران به دلیل شهرنشینی شتابان ، گسترش نامتوازن و برج سازی در معرض نابودی قرار گرفته اند.......
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خانه ملت، فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس، در واکنش به تداوم قطع درختان ورزشگاه آزادی، گفت: بر اساس اعلام مسئولان مجموعه ورزشگاه آزادی طی سال های گذشته ۱۳ هزار اصله درخت به علت فرسودگی و بیماری قطع شد که در حال حاضر روند قطع درختان به دلیل آفت زدگی همچنان ادامه دارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سریال ادامه دار قطع درختان مجموعه ورزشگاه آزادی باید بررسی و اطلاع رسانی شود، افزود: اعلام قطع درختان به دلیل آفت زدگی از سوی مسئولان ورزشگان عذر بدتر از گناه بوده و بسی جای تاسف است که تدابیر پیشگیرانه در دستور کار قرار نگرفته است تا مجبور به قطع آنها نشوند.
وی با بیان اینکه سرنوشت درختان ورزشگاه آزادی نباید به سرنوشت درختان خیابان ولی عصر دچار شود، تصریح کرد: متاسفانه درختان پایتخت روزانه با بهانه های گوناگون قطع و تخریب می شوند این در حالی است که آلودگی هوا سلامت مردم  را تهدید می کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه فضای سبز تهرانی ها اندک است و متناسب با جمعیت این کلانشهر نیست، گفت: در برخی مناطق تهران با کمبود فضای سبز روبه رو هستیم و به جای افزایش سرانه شاهد قطع درختان و تخریب فضای سبز هستیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه قطع درختان باید آخرین راهکار مسئولان باشد از پیگیری قطع درختان ورزشگاه آزادی از سوی شورای شهر و شهرداری خبر داد و گفت: شهرداری باید به وظیفه نظارتی خود در این رابطه عمل کند و ورودی جدی به این موضوع داشته باشد.
عضو فراکسیون مجمع نمایندگان تهران با تاکید بر ضرورت حفاظت از درختان و باغات پایتخت و شناسنامه دار کردن آنها، افزود: صیانت از درختان و باغات و افزایش سرانه فضای سبز از راهکارهای مهم کاهش آلودگی هوای پایتخت است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از تخریب ۵ هزار هکتار از باغات تهران به دلیل اجرای مصوبه ناکارآمد برج- باغ، ادامه داد: متاسفانه شاهد تخریب ۷۰ درصدی باغات تهران و ۹۰ درصدی چنارهای خیابان ولیعصر هستیم و بخش زیادی از باغات کلانشهر تهران به  دلیل شهرنشینی شتابان، گسترش نامتوازن و برج سازی در معرض نابودی قرار گرفته اند.
عضو مجمع نمایندگان تهران با تاکید بر لزوم وضع قوانین مناسب برای حفاظت از باغات و درختان پایتخت، تصریح کرد: مردم و مسئولان باید به ارزش وجودی درختان و باغات پی ببرند و در این رابطه فرهنگ سازی مناسب در دستور کار رسانه های جمعی قرار گیرد.

آزادی یک تن از زندانیان نصیرآبادی با تودیع وثیقه...



 روز یکشنبه ۲۷ خرداد ماه یک زندانی از مجموع ده نفر از بازداشت شدگان پرونده   به نام عبدالستار باران‌ زهی با تودیع قرار وثیقه از زندان مرکزی زاهدان آزاد شد.......
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ یک تن از بازداشت شدگان پرونده “جوانان نصیرآباد” با تودیع قرار وثیقه از زندان مرکزی زاهدان آزاد شد.
هویت این زندانی “عبدالستار باران‌زهی”، حدودا ۳۱ ساله از بند ۴ زندان مرکزی زاهدان توسط هرانا احراز شده است.

برای بازداشت شدگان نصیر آباد که به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” بازداشت شده بودند درخواست وثیقه های سنگینی شده بود که با توجه به عدم توانایی خانواده ها برای پرداخت این وثیقه ها، فرزندانشان تاکنون در زندان مانده بودند. امری که کماکان برای ۷ متهم دیگر این پرونده ادامه دارد.

بازداشت‌های دسته‌جمعی روستای نصیرآباد شهرستان سرباز در استان سیستان و بلوچستان در نیمه دوم سال ۱۳۹۳ و نقض جدی آیین دادرسی عادلانه در این پرونده، انتقادات گسترده‌ای را از سوی مردم محلی و سازمان‌های حقوق بشری نسبت به رفتار دستگاه قضائی در پی داشته است.
لازم به ذکر است دو تن دیگر از بازداشت شدگان نصیر آبادی به نام‌های “ابوبکر (صدیق) بهرامزهی” و “ادریس بلیده‌ای” نیز در روز جمعه ۲۵ خردادماه با تودیع وثیقه آزاد شدند.

۱۳۹۷ خرداد ۲۴, پنجشنبه

اعزام کودک قرآنی به ترکیه برای شکایت از طوسی...



یکی از خانواده‌های شاکی سعید‌ طوسی از طوسی به ترکیه شکایت برده است.
ماجرای شکایت احتمالی یکی از خانواده‌ها از سعید طوسی مربوط به کودکی است که حدود ۱۲سال پیش در یک اردوی قرآنی با طوسی به ترکیه رفته بود. پدر آن کودک پس از بازگشت کودک از سفر متوجه تغییراتی در رفتار فرزندش می‌شود و یک سال طول می‌کشد تا به اصل ماجرا پی ببرد. آن هم خیلی اتفاقی و به واسطه دوست دیگری که گویا فامیل آن‌ها نیز تجربه مشابهی از سر گذرانده بوده است.
حالا پدر همان کودک مراحل اداری ثبت شکایت از سعید طوسی در کشور ترکیه را پیش برده و امضای وزارت خارجه و کنسول‌گری ترکیه نیز پای نامه است.
به گفته آن پدر به‌همین‌ زودی‌ها شکایت علیه طوسی در کشور ترکیه به جریان می‌افتد. او می‌گوید..... «فرزندان ما زخم خورده‌اند. تا‌جایی‌که در توان دارم و در این دنیا هستم، برای مداوای این درد تلاش خواهم کرد. فرزندان ما بچه‌های قرآنی و مذهبی هستند. این اتفاق روان آنها را رنجانده و هنوز فرزندم که حالا حدود ۲۰ سال دارد، کماکان تحت نظر روان‌شناس است و باید دارو مصرف کند.»
او درباره مراحل ثبت شکایت از طوسی در ترکیه نیز گفته «به وزارت خارجه رفتم. هزینه ثبت شکایت و کارهای اداری‌اش ۲۰ دلار شد. البته این‌که بخواهیم در ترکیه وکیل بگیریم هزینه بیش‌تری خواهد داشت؛ اما اگر شده زندگی‌ام را بفروشم، دنبال احقاق حقوق فرزندم خواهم رفت. حق این بچه‌ها حق‌شان نبود.»/ شرق
رسیدگی به پرونده طوسی پس از سال‌ها رسیدگی در شعبه‌۱۵ بازپرسی دادسرای کارکنان دولت، سرانجام در مهر ۹۱ به صدور قرار مجرمیت برای او منجر شد ولی بعدتر چهارسال محکومیت او در مراحل بعدی رسیدگی به «تبرئه» تبدیل شد.
طبق ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی عمومی و انقلاب در امرو کیفری، دادگاه محل وقوع جرم صلاحیت رسیدگی به جرم را دارد.

ضرب و شتم زنان درویش در زندان قرچک / تحصن اعتراضی مردان درویش در زندان


 

روز گذشته ماموران گارد ویژه زندان قرچک ورامین با هجوم به داخل زندان ، زنان درویش را با باتوم و شوکر به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و هر کدام از زنان را به صورت انفرادی به بندهای مختلف زندان منتقل کرده‌اند. حال تعدادی از این زنان وخیم گزارش شده و تمامی آنها نیز از ملاقات با خانواده‌هایشان محروم هستند...... همزمان تعدادی از دراویش زندانی محبوس در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ در اعتراض به حمله‌ی ماموران گارد ویژه زندان قرچک به زنان درویش زندانی  دست به تحصن زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، روز چهارشنبه ۲۳ خردادماه ۱۳۹۷ ماموران گارد ویژه زندان قرچک ورامین با هجوم به داخل زندان، زنان درویش را با باتوم و شوکر به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و هر کدام از زنان را به صورت انفرادی به بندهای مختلف زندان منتقل کرده‌اند. حال تعدادی از این زنان وخیم گزارش شده و تمامی آنها نیز از ملاقات با خانواده‌هایشان محروم هستند.
در شرایطی که بر خلاف مقررات آیین‌نامه داخلی سازمان زندان‌ها، زنان درویش در بندهای عمومی زندان قرچک نگهداری می‌شوند، خبر رسیده است که مسئولان زندان برای تهدید زنان درویش به سکوت، زندانیان جرائم عمومی را علیه آنان تحریک کرده و زمینه‌های تنش و درگیری را بین آنان ایجاد کرده‌اند.
خانواده‌ی این زنان درویش زندانی امروز پنجشنبه ۲۴ خرداد ماه مقابل زندان حضور داشتند و اجازه تماس یا ملاقات با زندانیان به آنها داده نشد. حال تعدادی از این زنان وخیم گزارش شده است.
مادر   یکی از زنان درویش زندانی در گفتگو با مجذوبان نور با اشاره به اینکه خانواده‌ها در حال حاضر در مقابل زندان تجمع کرده‌اند، گفت: “هیچ کاری انجام نداده‌اند، چند مامور آمدند و گفتند دیروز شورش شده، زندانیان این‌ها را زدند، گارد دخالت کرده و بچه‌ها را زده است.”

در واکنش به این واقعه، درویشان زندانی محبوس در تیپ ۳ زندان بزرگ تهران در اعتراض به حمله‌ی گارد زندان قرچک به زنان درویش زندانی دست به تحصن زدند.

همسران و اعضای خانواده‌‌ی این زنان زندانی عموماً در زندان بزرگ تهران محبوس هستند و مأموران با قطع تلفن‌های زندان مانع از اطلاع یافتن زندانیان مرد از وضعیت همسران و خواهران خود شده‌اند.
گفتنی است، در روزهای اخیر موسی غضنفرآبادی رئیس دادگاه‌های انقلاب تهران از صدور ۱۵۰ رأی برای متهمان پرونده حادثه خیابان پاسداران خبر داده بود. غضنفر آبادی در پاسخ به این سؤال که برای متهمان چه احکامی صادر شده است، اظهار کرد که “برخی متهمان به سبب نوع عناوین اتهامی به حبس کوتاه و برخی به حبس طولانی مدت محکوم‌شده‌اند”.
لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته حضور پر تعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مأمورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.
در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی‌ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می‌کند.

۱۳۹۷ خرداد ۲۳, چهارشنبه

نسرین ستوده بازداشت شد...


 

امروز ، نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر ، در خانه بازداشت و به دادسرای اوین منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷,    دادگستری و  ، در خانه خود   و به دادسرای  منتقل شد......
این خبر را “رضا خندان” همسر خانم ستوده، در فیسبوک خود اعلام و نوشته است که من یک بار به بازجویان در اتاق بازجویی گفتم: “شما از کل کارهایی که یک حکومت باید برای کشورش انجام دهد؛ فقط یکی را بلدید؛ آن هم آدم گرفتن. ساعتی پیش نسرین در خانه بازداشت و به دادسرای اوین منتقل شد”.
لازم به یادآوری است که پیشتر مورخ دوشنبه (۲۹ آبان ۱۳۹۷، خانم ستوده گفته بود که ماموران دادسرای مستقر در اوین برگه احضار را چند روز پیش به او تحویل داده‌اند. اتهام این وکیل دادگستری در برگه احضاریه اعلام نشده است.
خانم ستوده در این باره گفت: «اتهامی در برگه احضاریه ذکر نشده است. اما اولین احضاریه‌ای که پس از آزادی‌ام از زندان به دست من رسید، پس از اتمام تحصنم در مقابل ساختمان کانون وکلا بود که منجر به تمدید پروانه‌ وکالتم شد.»
نسرین ستوده در آبان ماه ۱۳۹۳ در اعتراض به محرومیت سه‌ساله‌اش از وکالت برای چندین روز مقابل کانون وکلای دادگستری تحصن کرد. این اعتراض که با حمایت و همراهی گروهی از وکلای دادگستری روبرو شد، سرانجام به نتیجه رسید و پروانه وکالت او تمدید شد.
این تحصن پس از آزادی این وکیل دادگستری از زندان انجام شد، اما به گفته خودش پس از پایان تحصن با اتهام جدید و تشکیل پرونده‌ای جدید مواجه شد.
ستوده به دویچه وله گفت که در دادگاه حاضر نخواهد شد. او اضافه کرد: «به دلیل آنکه دادسراها و دادگاه‌های انقلاب مستقل و منطبق با موازین قانونی به جرائم سیاسی رسیدگی نمی‌کنند، از حضور در دادسرا خودداری خواهم کرد.»
نسرین ستوده در شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد. او در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد اما دادگاه تجدید نظر حکم او را به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش داد. در اواخر شهریورماه ۱۳۹۲ خانم ستوده پس از گذراندن دو سوم مدت محکومیتش از زندان آزاد شد.