نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات طی روزهای نهم تا چهاردهم دیماه، دستکم ۴۳ تن از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویی را در سراسر کشور بازداشت کردهاند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، به دنبال تجمع دانشجویان دانشگاه تهران که در نهم دی ماه برگزار و با برخورد نیروهای امنیتی رو به رو شد ، دستکم ۴۳ تن از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویی بازداشت شدهاند ؛ شماری از این دانشجویان پس از بازداشت به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گشتهاند.
لیلا حسین زاده، سینا ربیعی، محسن حق شناس، میکائیل قلی راد، پدرام پذیره، محمد محمدیان، علی مظفری، مهدی وهابی ثانی، سهیل موحدان، آرش آوری، دانیال ایمان، امیرحسین علم طلب، مجید اکبری، محسن ترابی، کسری نوری، عارف فتحی، محسن میرمحسنی، احسان محمدی، سینا عِمران، تارخ ملکی روزبهانی، سها مرتضایی، محمد احمدیان هروی، نگین آرامش، محمدامین اصانلو، یاسمن محبوبی، حسام حسینزاده، پیمان گراوند، سما درخشانی، فائزه عبدی پور، مجید مسافر، محمد خانی، سیاوش امجدی، محسن شاهسون، سینا غفاری، محمد شریفی مقدم ریابی، فرشید تاج میری، نبی تردست، امید جمشیدی، امین خسروی، علی اسدی، علی براتعلی، سهیل آقازاده و علی قدیری هویت ۴۳ دانشجویی است که در بازه زمانی نهم تا چهاردهم دی ماه از سوی نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده اند.
گفتنی است که ۲۷ تشکل شورای صنفی از دانشگاههای مختلف ایران در واکنش به بازداشت گسترده دانشجویان، روز سیزدهم دی ماه در نامهای به وزیر علوم با اعلام اعتراض خواستار آزادی بی قید و شرط آنان شدهاند. در نامه شوراهای صنفی آمده است که این بازداشتها در واکنش به اعتراضات «کاملا مسالمت آمیز و به دور از هر گونه تنش و درگیری» دانشجویان صورت گرفته است. دانشجویان استدلال کردهاند بنا به ماده ۱۲ منشور حقوق دانشجویی اجتماعات و اعتراضات مسالمت آمیز در دانشگاهها آزاد و بلامانع است و بر حق آزادی بیان، حق انتقاد و مطالبه گری طبق منشور حقوق دانشجویی تاکید کردهاند.
در اعتراضات سراسری روز نهم دی ماه در ایران، دانشجویان دانشگاه تهران و امیرکبیر (پلی تکنیک) نیز با جمعیت معترض در تهران همراه شدند و شعارهایی مانند «اصلاحطلب اصولگران، دیگه تمومه ماجرا» «دانشجو میمیرد، ذلت نمیپذیرد»، «دانشجو، کارگر، اتحاد اتحاد» سر دادند. دانشجویان خوابگاه دانشجویی (کوی دانشگاه تهران) نیز در شب نهم دی ماه با شعارهایی مانند «کار، نان، آزادی» برای ساعاتی در محوطه این مجتمع خوابگاهی تجمع کردند.
بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ ایران از روز هفتم دیماه تاکنون صحنه اعتراضات مردم به نظام حاکم بر کشور بوده است.
اعتراضات از خراسان و شهر مشهد با شعار «نه به گرانی» آغاز شد و با شعارهای سیاسی به سایر شهرهای ایران سرایت کرد.
شعارهای معترضان در نفی وضعیت موجود و علیه سران جمهوری اسلامی از جملهآیتالله علی خامنهای، حسن روحانی و به طور کلی نهاد روحانیت حاکم بر کشور بوده است.
بسیاری از شعارها نیز در ستایش از رضا شاه، بنیانگذار حکومت پادشاهی پهلوی، و «پشیمانی» از انقلاب سال ۵۷ بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر