۱۳۹۵ آذر ۹, سه‌شنبه

نامه مطهری به رییس قوه قضاییه در رابطه با حکم جلب صادقی

Image result for ‫نامه مطهری  صادقی‬‎
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه ای خطاب به دادستان تهران با اشاره به اختلاف نگاه مجلس و قوه قضائیه در ماجرای حکم بازداشت محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس گفت که اگر این نماینده مجلس شاکی خصوصی جدی داشته چرا قبلا به آن رسیدگی نشده و بعد از تذکر وی در مورد حساب های بانکی قوه قضائیه به جریان افتاده است؟

به گزارش هرانا در نامه علی مطهری که در اختیار خبرگزاری دانشجویان قرار گرفته آمده است:

«جناب آقای جعفری دولت آبادی

دادستان محترم تهران

با اهداء سلام، جناب عالی به تبع رئیس محترم قوه قضائیه تذکر جناب آقای دکتر محمود صادقی در جلسه علنی مجلس درباره حسابهای بانکی قوه قضائیه را جرم تلقی کرده و آنگاه به بهانه هشت فقره شکایت خصوصی ایشان را احضار و سپس حکم جلب وی را صادر کرده اید، در حالی که اگر آن شکایتهای خصوصی جدی بود چرا قبلا رسیدگی نشده و بلافاصله بعد از تذکر مذکور به جریان می افتد؟

معلوم می شود که اصل ماجرا همان مسئله حسابهای بانکی است. اختلاف نگاه مجلس و قوه قضائیه در این گونه موارد ناشی از اختلاف در دو مبناست:

۱- از نظر شما انتقاد یا سوال نماینده از قوه قضائیه اگر وارد نباشد جرم است و دادستانی می تواند او را مستقیما احضار یا جلب کند، در حالی که از نظر ما انتقاد یا سوال می تواند وارد باشد و می تواند وارد نباشد و به هر حال در این گونه موارد قوه قضائیه باید به وسیله وزیر دادگستری پاسخ بدهد و رفع ابهام کند. مثلا در موضوع مورد بحث می گویید این که آقای صادقی گفته حسابها شخصی است افترا و تشویش اذهان عمومی‌ست و ایشان مجرم است و باید احضار شود، در حالی که شما صرفا باید توضیح دهید که این حسابها شخصی نیست و نحوه هزینه کرد آن نیز این گونه بوده است و مسئله اینجا تمام است.

اگر نگاه شما را ملاک قرار دهیم هر روز تعدادی از نمایندگان باید در راه مجلس و دادستانی باشند چون هر روز از رئیس جمهور و وزرا انتقاد یا سوال می کنند و در برخی موارد بعدا معلوم می شود که آن طور نبوده است. مشکل اصلی قوه قضائیه این است که خود را به هیچ کس پاسخگو نمی داند و اساسا شأن خود را اجل از پاسخگویی می داند.

۲ – از نظر شما به تبع رئیس قوه قضائیه قانون نظارت بر رفتار نمایندگان قانون درستی نیست و تشخیص جرم مختص قاضی است و هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان صلاحیت تشخیص جرم را ندارد، در حالی که ما می گوییم هر گونه احضار یک نماینده توسط دادستانی باید با اجازه این هیئت باشد، به این معنی که اگر این هیئت اتهام او را خارج از حیطه وظایف نمایندگی تشخیص داد دادستانی مجاز به احضار اوست.

به هر حال با روشی که دادستانی در پیش گرفته است مجلس به صورت یک موجود بی خاصیت و همیشه نگران از احضار و بازداشت در خواهد آمد و حریت و آزادگی خود را از دست خواهد داد و ای بسا که به تملق و چاپلوسی روی آورد. امید است در این مبانی خود تجدید نظر نمایید.

با تقدیم احترام- علی مطهری»

علی مطهری مسئول پیگیری احضار نماینده تهران از سوی دادستانی شد
به گزارش ایلنا، سخنگوی فراکسیون امید از تصمیم این فراکسیون برای پیگیری موضوع شکایت دادستانی تهران از محمود صادقی توسط علی مطهری خبر داد.

بهرام پارسایی با اشاره به نشست سه شنبه-۹ آذر- هیات رییسه فراکسیون امید که به‌ منظور بررسی دو موضوع شکایت دادستانی تهران از محمود صادقی و همچنین حادثه تصادم دو قطار مسافربری برگزار شد، اعلام کرد: در ابتدای جلسه بحث درخصوص تلاش ماموران برای جلب شبانه محمود صادقی در دستورکار قرار گرفت و اعضای فراکسیون نظرات خود را در این رابطه مطرح کردند.

او با تاکید بر لزوم رعایت قانون درخصوص شکایت‌های احتمالی از نمایندگان مجلس، خاطرنشان کرد: با توجه به تصویب قانون نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس شورای اسلامی و تایید این قانون از سوی شورای نگهبان، انتظار می‌رود که مفاد این قانون محور اقدام مسئولان قضایی قرار گیرد و این درحالی است که ماده ۹ این قانون در مورد روند پیگیری قضایی شکایت از نمایندگان مجلس ازطریق هیات نظارت بر رفتار نمایندگان صراحت دارد.

سخنگوی فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: “همچنین در این جلسه مقرر شد علی مطهری مسئولیت پیگیری موضوع شکایت دادستانی تهران از آقای صادقی را از طریق رایزنی با رییس مجلس برعهده بگیرد”.

نماینده اصلاح‌طلب مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: “معتقدیم این مسئله باید با حفظ آرامش حل شود و به‌دنبال سیاسی‌کردن و جنجال‌سازی نیستیم و بر این اساس قصد داریم این مسئله از طریق رایزنی روسای دو قوه مقننه و قضایی توسط علی مطهری انجام شود”.

پارسایی اضافه کرد: “واقعیت این است که موضوع این شکایت، آن‌چنان مسئله خاصی نبود و درست نبود که این‌چنین برای نظام هزینه‌تراشی کند؛ چرا که این اتفاق نه به نفع نظام، نه به نفع قوای قضایی و مقننه است که مسائلی که به راحتی قابل حل است، این‌چنین در رسانه‌ها و افکارعمومی بازتاب منفی پیدا کند و بهتر است همه تلاش کنیم این موضوع در چارچوب قانون حل شود”.

او گفت: “فراکسیون امید خواهان این است که هرچه سریع‌تر هیات نظارت بر رفتار نمایندگان تشکیل جلسه بدهد و درباره این موضوع تصمیم‌گیری کند”.

سخنگوی فراکسیون امید در مجلس همچنین با ابراز تاسف نسبت به سانحه تصادم قطارهای مسافربری، اعلام کرد: “فراکسیون امید برای پیگیری این مسئله با تشکیل کمیته زیربنایی قصد دارد این اتفاق را به‌صورت کار‌شناسی ریشه‌یابی و آسیب‌شناسی کند که مسئولیت این کمیته برعهده عبدالکریم حسین‌زاده قرار گرفته است”.

پارسایی در پایان تصریح کرد: “در جلسه امروز مقرر شد این کمیته ضمن بررسی دقیق جوانب مسئله، درباره این اتفاق در جلسه بعدی فراکسیون گزارش بدهد تا بتوانیم بر اساس این گزارش تصمیم‌گیری کنیم”.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر