۱۳۹۷ تیر ۱۵, جمعه

سازمان عفو بین‌الملل ؛ آرش صادقی نیاز فوری به تست‌های تشخیصی سرطان دارد...



 سازمان  طی بیانیه‌ای خواستار اقدام فوری درمانی برای  شد و اعلام کرد آرش صادقی مدافع حقوق بشر دچار تومور استخوانی شده است و این تومور ممکن است سرطانی باشد.....
این نهاد مدافع حقوق بشر که مقر آن در لندن است در بیانیه خود گفت؛ “مدافع حقوق بشر “آرش صادقی” نیاز فوری به تست‌های تشخیصی سرطان دارد، مقامات توصیه‌های پزشکی مبنی بر انتقال فوری او به یک مرکز تخصصی سرطان را نادیده گرفته‌اند”.
آرش صادقی، زندانی عقیدتی و مدافع حقوق بشر ۳۱ ساله، مطلع شده که یک تومور استخوانی در کتف او تشخیص داده شده است و این تومور  ممکن است سرطانی باشد.
در طول ۱۸ ماه گذشته، آرش صادقی دچار درد مزمن در ناحیه کتف و شانه بوده ولی مقامات زندان به جای ارجاع او به آزمایشات تشخیصی، تنها داروهای مسکن و ضد التهاب برای او تجویز کرده بوده‌اند.
در اوایل خرداد ماه، بهداری زندان رجایی شهر در نهایت یک عکس رادیوگرافی از دست او گرفت. چند روز بعد، او به طور غیرمنتظره به بیمارستانی خارج از زندان اعزام شد و مورد معاینه یک پزشک متخصص سرطان قرار گرفت.
آرش صادقی گفته است که از این اعزام ناگهانی به پزشک متخصص سرطان متعجب و نگران شد ولی درخواست‌های مکرر او برای گرفتن اطلاعات از طرف پزشک متخصص بدون پاسخ ماند؛ او تنها از لابه‌لای حرف‌های میان پزشکان شنید که به داشتن «سارکوم استخوان» مشکوک است.
او بعدتر فهمیده است که این یک نوع سرطان نادر است که غالبا از استخوان‌های بازوها یا پا شروع می‌شود.
در ۲۲ تیر ماه، او مجددا برای یک معاینه پزشکی به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شد.
در راه اعزام، مامور زندان به او اجازه داد که برای چند لحظه به پرونده پزشکی‌اش نگاه کند. در این زمان بود که آرش صادقی متوجه شد پزشکان یک تومور استخوانی در کتف او تشخیص داده و توصیه کرده‌اند که به سرعت به انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی برای تشخیص سرطانی بودن تومور ارجاع داده شود.
تا این لحظه اما، دفتر دادستانی به آرش صادقی و خانواده‌ی او اجازه نداده است که پرونده پزشکی او را به طور کامل مطالعه کنند.
در روزهای بعد، آرش صادقی با یکی از مسئولان بهداری زندان صحبت کرده و این مسئول گفت که «زمان برای بیماری تو حرف اول را می‌زند» و او باید بلافاصله  برای سرطان استخوان مورد آزمایش قرار بگیرد.
خانواده آرش صادقی سپس با مراجعه به دادستاتی تهران خواستار صدور مجوز انتقال او به بیمارستان امام خمینی شد.
دادستانی اما با این درخواست مخالفت نموده و به صراحت اعلام کرد که درمان آرش صادقی باید در بیمارستان مدنی کرج انجام شود.
عفو بین الملل به شدت نگران است که بیمارستان مدنی کرج تجهیزات و تخصص لازم برای تشخیص و درمان سرطان استخوان را نداشته باشد.
این بیمارستان همچنین با سازمان زندان‌ها قرارداد همکاری دارد و به موجب این قرارداد، مقامات قضایی می‌توانند کنترل کامل بر پرونده‌های پزشکی زندانیان اعمال کنند و این اختیار و امکان را دارند که دسترسی زندانی و خانواده‌اش به پرونده پزشکی را محدود یا ممنوع کنند.  
وضعیت سلامتی آرش صادقی به دنبال یک اعتصاب غذای ۷۲ روزه در آبان ۱۳۹۵ رو به وخامت گذاشت و او دچار بیماری‌های متعدد از جمله عوارض گوارشی، کلیوی و قلبی است.
این مشکلات و بیماری‌ها در اثر مخالفت دائم مقامات با بستری شدن او در بیمارستانی خارج از زندان تشدید شده است.
پزشکان بارها توصیه کرده‌اند که او برای دریافت درمان تخصصی برای مشکلات متعددش نیاز به بستری طولانی مدت دارد. با این حال مقامات دادستانی و زندان دسترسی او به مراقبت‌های پزشکی فوری را مسدود کرده و گفته‌اند که پیرو دستورات ماموران سپاه پاسداران هستند.
عفو بین الملل پیشتر گفته است که امتناع مقامات از ارائه خدمات درمانی مناسب به آرش صادقی در این مورد مصداق شکنجه است زیرا این ممانعت به صورت عامدانه و به منظور ارعاب و مجاازت آرش صادقی صورت گرفته و موجب درد و رنج شدید او شده است.
آرش صادقی که به ۱۹ سال حبس محکوم شده از خرداد ماه ۱۳۹۵ در زندان به سر می‌برد.
او به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری صلح‌آمیز از قبیل ارتباط با سازمان عفو بین‌الملل و اطلاع‌رسانی به نهاد مذکور و دیگر گروه‌های حقوق بشری درباره وضعیت حقوق بشر در ایران محکوم شناخته شده است.
در حکم دادگاه انقلاب علیه آرش آصادقی، بیش از ۵۰ مورد از فعالیت‌های حقوق بشری تماما مسالمت‌آمیز آرش صادقی به عنوان «بخش کوچکی از فعالیت‌های ضد امنیتی» او ذکر شده است.
برخی از این فعالیت‌ها عبارتند از: “حمایت از نرگس محمدی، تجمع در مقابل زندان اوین، تجمع اعتراضی در مقابل زندان اوین بعد از اعدام معدوم غلامرضا خسروی، ترویج خبرهای غیرواقعی و ایجاد جنگ روانی از داخل زندان … نمونه آن بولد کردن خبرهای دروغ در غالب حوادث فروردین ماه در بند ۳۵۰، انتشار اخبار مظلوم‌نمایی زندانیان سیاسی، انعکاس اخبار کذب در رسانه‌های ضدانقلاب از روند قانونی پرونده‌های امنیتی، حمایت از زندانیان سیاسی از طریق ارسال گزارش‌های متعدد برای احمد شهید و ارتباط با تنی چند از نمایندگان پارلمان اروپا و عفو بین‌الملل و ارسال گزارش‌های متعدد و اختصاصی از نقض حقوق بشر در ایران، انتشار اخبار کذب در مورد شرایط زندانیان، مصاحبه … در مورد وضعیت بهداشتی در انفرادی و سیاه نمایی علیه زندان‌ها در ایران، مصاحبه با شبکه و سایت‌های ضد انقلاب مثل بی بی سی، چنل وان، وی او ای صدای آمریکا وابسته به وزارت امور خارجه آمریکا، رادیو فردا، رادیو زمانه، هرانا، جرس، روز آنلاین، لینک کردن خانواده‌های زندانی با شبکه‌های ماهوارهای و سایت‌های ذکر شده، مصاحبه با … رادیو فردا در مورد نقض حقوق اقلیت‌های دینی و دراویش، ترویج و حمایت از فرقه ضاله بهاییت، جلسات محفلی با دانشجویان اخراجی، شورای حق تحصیل، متهم کردن نظام به حصر و آزار سران فتنه شکنجه و آزار موسوی و رهنورد، ارتباط با خانواده‌های زندانی‌ها و معدوم دهه شصت و ۸۸، غیرانسانی خواندن اعدام‌های دهه شصت، متهم کردن امام خمینی به ایجاد فضای بسته و خفقان آلود همراه با اعدام در دهه شصت و عضویت در گروه لگام (لغو اعدام) و امضای بیانیه‌های این مجموعه”.
آرش صادقی به همراه همسرش گلرخ ابراهیمی، یکی دیگر از مدافعان حقوق بشر که او هم زندانی است، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب محاکمه شد.
روند محاکمه آنها به شدت ناعادلانه بوده است. محاکمه ظرف دو جلسه در اردیبهشت و تیر ماه ۱۳۹۴ برگزار شد و هر جلسه کمتر از ۱۵ دقیقه طول کشید. آرش صادقی و گلرخ ابراهیمی هیچ کدام در دادگاه وکیل نداشتند؛ نخستین وکیل آنها تحت فشار مقامات اطلاعات قرار گرفت تا از پرونده کناره گیری کند و وکیل دوم آنها از مطالعه پرونده محروم شد و اجازه پیدا نکرد که با حضور در دادگاه از موکلانشان دفاع کند.
به گفته آرش صادقی، دادگاه در پاسخ به اعتراض آنها اعلام کرد که حق ندارند وکیل انتخابی داشته باشند و تنها می‌توانند از وکلایی که توسط دادگاه تایید شده‌اند انتخاب کنند و آنها این محدودیت را نپذیرفتند.
لازم به یادآوری است، آرش صادقی اواسط سال جاری در اعتراض به بازداشت دوباره همسرش دست به اعتصاب غذایی زده که بیش از ۷۰ روز به طول انجامید. آقای صادقی از بیماری‌های زیادی از جمله آسم، کولیت روده، ناراحتی شدید معده و کلیه و… رنج می‌برد که همگی از عوارض اعتصاب غذای طولانی است که در سایه عدم رسیدگی بدتر شده است.
این کنشگر مدنی برای اولین بار در ۱۸ تیر ماه ۱۳۸۸ در مقابل دانشگاه علامه طباطبایی تهران به همراه تعدادی از دانشجویان معترض به نتایج انتخابات ۱۳۸۸ توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از ۹۰ روز به قید کفالت آزاد شد.
آقای صادقی اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ توسط اطلاعات سپاه بازداشت و پس از ۶ ماه حبس اسفند ماه با وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. زمانی که موقتاً از زندان آزاد بود، مأموران برای بازداشت وی به خانه‌اش یورش بردند که همین امر موجب سکته و درنهایت فوت مادر آرش صادقی شد.
آرش صادقی آخرین بار خردادماه ۱۳۹۵ در دادسرای شهید مقدس زندان اوین جهت اجرای حکم ۱۹ سال حبس بازداشت شد.
وی در آبان ماه ۱۳۹۵ به مدت ۷۰ روز دست به اعتصاب غذا زد و مهرماه ۹۶ نیز از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر