بررسیها نشان میدهد خشونتها در منطقه جنوب تهران بیشتر از مناطق دیگر است، همچنین زنان متاهل در غرب تهران نسبت به ٣منطقه دیگر مورد خشونت خانگی کمتری از ابتدای زندگی مشترک قرار گرفتهاند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از شهروند، گفتوگو با ٢٠٠زن متاهل در ۴ نقطه شمال، جنوب، شرق و غرب تهران در رابطه با ترتیبات زندگی و تجربه خشونت نشان میدهد که ۵٢,۵درصد از این زنان از ابتدای زندگی مشترک مورد خشونت روانی قرار گرفته و ٣٧درصد آنها خشونت فیزیکی را تجربه کردهاند. در این گفتوگو خشونت روانی (استفاده از کلمات رکیک، فریاد و بداخلاقی، قهر و خودداری از ادامه بحث، تحقیر و بیاحترامی، منتنهادن، محکم کوبیدن در و شکستن اشیا، ازبین بردن وسایل و یادگاریها مانند عکس، نامه و مدارک یا از بین بردن مدارک شخصی و موردنیاز زن مانند شناسنامه) و خشونت فیزیکی (مشت زدن، گاز گرفتن، سیلیزدن، هلدادن، کشیدن مو و زدن در حد شکستن اعضای بدن یا دندان و سقطجنین) را شامل میشد.
این گزارش نشان میدهد هر ٢ نوع خشونت در منطقه جنوب تهران بیشتر از مناطق دیگر است، همچنین زنان متاهل در غرب تهران نسبت به ٣منطقه دیگر مورد خشونت خانگی کمتری از ابتدای زندگی مشترک قرار گرفتهاند.
با رواج مجدد رسم پدرمکانی مشکلات ناشی از آن نیز بیشتر نمود پیدا میکند، چراکه گزارشات نشان میدهد زندگی با اعضای دیگر و دخالت افراد در مسائل زناشویی موجب افزایش خشونت خواهد شد. همچنین معاشرت قبل از ازدواج که بیشتر با توجه به روابط اجتماعی خویشاوندی تعریف میشود، سبب افزایش ازدواجهای خویشاوندی میشود.
همینطور زنانی که با خانواده همسر زندگی میکنند نسبت به زنانی که بهصورت مستقل زندگی میکنند، خشونت روانی را بیشتر و خشونت فیزیکی را کمتر تجربه کردهاند. همچنین زنانی که ازدواج خویشاوندی داشتهاند، بیشتر از کسانی که ازدواج غیرخویشاوندی داشتند هر ٢ نوع خشونت را تجربه کردهاند. در خانوادههایی که با اقوام همسر زندگی میکنند و تعداد فرزندان بیشتر و نیز ازدواج آنان از نوع خویشاوندی است، خشونت رواج بیشتری دارد، چراکه در این نوع خانوادهها دخالت دیگر افراد در زندگی بیشتر است و این افزایش دخالتها و تصمیمگیری دیگران در زندگی زناشویی سبب افزایش خشونت بهویژه خشونت روانی میشود.
همچنین این پدیده اکثرا در محیطی به دور از چشم اطرافیان اتفاق میافتد و تا زیر چشم زن کبود نشود و کارش به بیمارستان نکشد، اطرافیان از این موضوع مطلع نمیشوند، چراکه زن در صورت بازگوکردن این موضوع به صبر و تحمل از سوی اطرافیان دعوت میشود، همچنین اینروزها ضربالمثلها فرهنگ شفاهی که در بین مردم رواج دارد موجب میشود زنان در هنگام مواجهه با خشونت آن را تحمل کنند و سعی در کتمان آن داشته باشند، چراکه در ابتدا آنان متهم میشوند که زن زندگی نبوده و نتوانستهاند نیازهای همسر خود را برآورده کنند.
بر اساس تحقیقی که سال ٩٣ در شهر تهران انجام شد، مشخص شد از ١٨٠ مورد شکایت زنان علیه خشونتهای خانگی، ١٢٨ مورد آنها به دلیل وابستگی به همسر و فرزندان و ترس از طلاق حاضر نشدند این موضوع مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر