۱۳۹۵ آذر ۱۰, چهارشنبه

وکیل آفرین چیت ساز: از الله کرم شکایت می‌کنیم


حسین الله کرم محمد مقیمی.jpg

محمد مقیمی، وکیل آفرین چیت ساز، می‌گوید از طرف موکلش از حسین الله کرم شکایت خواهد کرد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از بی بی سی، آقای مقیمی گفته‌های آقای الله کرم را “قابل و پیگرد” دانسته و گفته این اظهارات هم “افترا و نشر اکاذیب” است و هم می‌تواند جزو “جرایم ضد عفت عمومی” محسوب شود.
حسین الله کرم، رئیس شورای هماهنگی انصار حزب الله، دو روز پیش در اینستاگرام خود مدعی شد “یک جاسوسه به ارتباط غیراخلاقی با ۵ وزیر کابینه”، از جمله علی جنتی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اعتراف کرده است. آقای الله کرم ادعا کرد شخصی به نام “آ. چ” این اعترافات را به زبان آورده و استعفای علی جنتی مرتبط با همین اعترافات بوده است.
آقای الله کرم این نوشته‌ها را با عکسی که روی آن کلمه “نفوذ” نوشته شده بود منتشر کرد.
آفرین چیت ساز پاییز سال گذشته به همراه چند روزنامه نگار ایرانی دیگر در قالب پرونده “نفوذ” بازداشت شد. او به جرم “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت و ارتباط با دولت‌های بیگانه” بهار سال جاری به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.
محمد مقیمی، وکیل آفرین چیت ساز گفت از نظر حقوقی آقای الله کرم نمی‌توانسته به محتویات پرونده دسترسی داشته باشد، چرا که پرونده امنیتی بوده و او جزو تیم بازجویی یا قضایی نبوده است.
آقای مقیمی گفت این مقام انصار حزب الله با آبروی آفرین چیت ساز “بازی می‌کند”.
وکیل آفرین چیت ساز خواهان توقف طرح ادعاهای این چنینی شد.

«به آزار نوکیشان مسیحی در ایران پایان دهید»


طرح اختصاصی علیرضا درویش برای رادیو فردا

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران همراه با ۱۸ سازمان حقوق بشری دیگر،از جمله اتحاد برای ایران، اصل ۱۸ و عرصه سوم، سه شنبه، نهم آذرماه، با انتشار بیانیه‌ای مشترک از جامعه بین‌المللی خواستند تا به آزار و اذیت نوکیشان مسیحی در ایران خاتمه‌ بدهند.
در این بیانیه آمده «مقامات جمهوری اسلامی ایران در تابستان ۱۳۹۵ فشار بر جامعه نوکیشان مسیحی که پیشینه اسلامی داشتند را به بالاترین حد خود رساندند.»
بیانیه این سازمان های حقوق بشری می‌افزاید «بنا بر گزارش‌های رسیده از سوی منابع موثق و بستگان، ماموران امنیتی ۷۹ مسیحی را در فاصله بین ماه اردیبهشت تا مرداد ۹۵، در مناطق مختلف ایران بازداشت کرده‌اند. اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها از چند روز تا یک ماه تحت بازجویی مستمر بوده و یا در بازداشت به سر برده‌اند.»
از انقلاب سال ۵۷ تاکنون چند رهبر کلیسا در ایران کشته شده‌اند و صد‌ها مسیحی نیز تحت بازجویی بوده و زندانی شده‌اند.
چاپ کتاب مقدس به زبان فارسی ممنوع شده و برخی از کلیسا‌ها تعطیل و از مراسم کلیسایی جلوگیری به عمل آمده است.
این بیانیه می‌افزاید «از زمان برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی، رهبران جهان به افزایش روابط با ایران و توسعه موقعیت‌های تجاری تمایل نشان داده‌اند. به عنوان مثال، پارلمان اروپا در ژوئن ۲۰۱۶ تحلیل استراتژی خود در روابط با ایران به دنبال توافق هسته‌ای را با کمترین اشاره به موارد حقوق بشری منتشر کرد.»
بر اساس گزارش‌های متعدد از سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیردولتی مدافع حقوق بشر و آزادی رسانه‌ در دنیا، جمهوری اسلامی ایران همواره در میان سرکوبگر‌ترین دولت‌های جهان علیه مطبوعات، روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی‌ـ‌ مدنی، روشنفکران و دگراندیشان، اقلیت‌های دینی و نهادهای مدنی و اجتماعی قرار داشته است.
این بیانیه یادآوری می کند : «ایران به عنوان کشوری عضو میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی موظف است از عدم تبعیض بر اساس مواد ۲ و ۲۶ این معاهده و برای حفظ آزادی اندیشه و مذهب بر اساس ماده ۱۸ همان میثاق اطمینان حاصل کند. ماده ۱۸ به طور خاص حفاظت از حقوق افرادی که قصد تغییر مذهب یا عقیده دارند را در نظر گرفته است.»

بی هوشی های پی در پی ،وخامت جسمانی و تداوم اعتصاب غذای آرش صادقی

Image result for ‫بی هوشی های پی در پی ،وخامت جسمانی و تداوم اعتصاب غذای آرش صادقی‬‎

«آرش صادقی» دانشجوی سابق دانشگاه علامه طباطبایی و زندانی سیاسی محبوس دربند هشت زندان اوین که در سی‌وهفتمین روز از اعتصاب خود  به سر می برد، با افت شدید فشار خون روبروست و از هفته گذشته تا کنون در حال از دست دادن قدرت تکلم  خود بوده و کلمات را بریده بریده می گوید. این زندانی سیاسی طی شب های گذشته  به دفعات مکرر دچار بی هوشی شده و زیر دستگاه اکسیژن در بهداری زندان قرار داشته است. فشار خون این زندانی در هنگام بی‌هوشی به ۸ روی ۴ نیز رسیده و همچنین با ۱۵ کیلو کاهش وزن از ۶۸ به ۵۳ کیلو رسیده است. او درطی این مدت «خون بالا آورده» و دچار تپش قلب شدید است. وضعیت معده و کلیه آرش نیز وخیم گزارش شده و حتی  معده اش جهت نوشیدن آب با مشکل مواجه است . پزشکان بهداری جهت اعزام  این زندانی سیاسی به بیمارستان توصیه کرده بودند، اما این او شروط اعزام را عدم تزریق سرم و نپوشیدن لباس زندان به‌ همراه دستبند و پابند اعلام کرده بود که از سوی مسوولین پذیرفته نشد. «گلرخ ابراهیمی ایرایی» همسر این زندانی که به تازگی جهت تحمل ۶ سال حبس بازداشت و به بند زنان (نسوان) زندان اوین منتقل شده است، به تازگی طی نامه ای  گفته است  “کسی به فکر مرگ خاموش همسر من نیست؟”، او از تمامی نهاد های حقوق بشری درخواست کرد که نسبت به وضعیت همسرش «آرش صادقی» واکنش نشان داده و مانع از بروز اتفاقی بی بازگشت شوند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، « آرش صادقی» در سوم آبان هم زمان با بازداشت همسرش «گلرخ ابراهیمی ایرایی» طی نامه ای اعلام کرد که در اعتراض به نحوه بازداشت و نقض های مکرر قانونی در پرونده همسرش و خودش دست به اعتصاب غذا می زند.
«آرش صادقی» صبح سه شنبه ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۵ جهت پرسش در خصوص احضاریه ای به دادسرای مقدس زندان اوین مراجعه کرد و پس از حضورش در این ارگان قضایی جهت سپری کردن محکومیت ۱۹ سال حبس بازداشت وپس از انتقال به قرنطینه بند ۴ زندان اوین و ساعاتی بازجویی و تذکر در بند ۲ الف سپاه پاسداران به بند ۸ این زندان منتقل شد.
این دانشجوی اخراجی کارشناسی ارشد فلسفه دانشگاه علامه و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی آن دانشگاه پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ بازداشت و پس گذشت حدود یک سال و نیم جهت مرخصی به منزل بازگشت، اما پس از گذشت چند روز بدون ارائه هیچگونه احضار نامه ای برای بازداشت و یا تماس تلفنی ، مامورین امنیتی جهت بازداشت مجدد آرش در ساعت چهار صبح به منزل مسکونی آنها یورش بردند، که همین مسئله منجر به حمله قلبی و فوت مادر آرش پس از گذشت چهار روز در بیمارستان شد.
«آرش صادقی» پس از آزادی مجددا در ۱۵شهریورماه ۱۳۹۳، از سوی «قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه» بازداشت و از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «صلواتی» به تحمل ۱۵سال حبس محکوم شد و حکم صادره با اعمال ۴ سال حبس تعلیقی پیشین «آرش صادقی» “مربوط به باقیمانده حکم سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۰ که از سوی قاضی «پیرعباس» صادر شده بود”، از سوی قاضی «ابوالقاسم صلواتی» به ۱۹ سال حبس افزایش یافت.
«نصیرپور» مسثول اجرای احکام دادسرای شهید مقدس زندان اوین، زمان انتقال این زندانی سیاسی به بند جهت اجرای حکم، سال آزادی این فعال سیاسی را سال ۱۴۱۴اعلام کرد وهیچگونه اشاره ای به اجرای ماده ۱۳۴ که باید طبق روال در مورد پرونده اواعمال گردد نداشت.
«گلرخ ابراهیمی ایرایی» همسر «آرش صادقی» نیز که به دلیل جراحی و وخامت حال جسمی، ناتوان از حضور در دادگاه، جهت دفاع آخر بود، به صورت غیابی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی « ابولقاسم صلواتی» مورد محاکمه قرار گرفت و به تحمل ۶ سال حبس محکوم شد.
پیش‌تر «آرش صادقی» به مدت ۷ ماه در انفرادی دو الف سپاه در بازداشت موقت بوده است. حکم او در حالی ابلاغ شد که در همه مراحل محاکمه، مجاز به داشتن وکیل نبوده و قاضی « ابولقاسم صلواتی» به «پیمان عطار» و «امیر رئیسیان» وکلای او اجازه مطالعه پرونده را نداده بود.
این فعال سیاسی در حال حاضر بدون در نظر گرفتن قانون تفکیک جرائم در کنار زندانیان عادی و بعضا خطرناک مدت حبس خود را سپری می کند.
هیچگاه پیگیری های «آرش» در خصوص پرونده مادرش به نتیجه نرسید و حتی در  شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر نیزبه هنگام پیگیری مرگ مادرش به آقای «بابایی» قاضی جلسه، با تهدید او مواجه شد. آقای «بابایی» مشخصا اشاره نمود “در صورت مطرح نمودن مجدد پرونده مرگ مادرت، در همین لحظه پرونده ای جدید برایت بازو بر اتهاماتت افزوده خواهد شد.”
«بابایی» در آخر افزود این ادعای تو نشر اکاذیب علیه نظام است.

نامه آتنا دائمی از زندان؛ کتک خوردم اما نه در حال تجاوز به دانش آموزان بودم و نه در حال اختلاس


 Image result for ‫نامه آتنا دائمی از زندان‬‎

آتنا دائمی ، فعال حقوق بشر که چندی پیش برای اجرای حکم هفت سال حبس بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود، در نامه‌ای سرگشاده با بیان اینکه توسط مامور زن مورد ضرب و شتم قرار گرفته و مامور مرد قرارگاه ثارالله سپاه تهران هم اقدام به استفاده از اسپری فلفل نموده، خبر از شکایت خود از آن‌ها داده. خانم دائمی در این نامه اجمالا روند بازداشتش را شرح داده است. وی در این نامه تاکید کرده است که در راه زندان توسط این مامورین تهدید به پرونده سازی شده و به او گفته‌اند “آشی برایت می‌پزیم که دیگر فکر بیرون آمدن از زندان را از سر بیرون کنی”. متن کامل این نامه درپی می‌آید.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ساعت ۸ صبح روز ششم آذر ۹۵، آتنا دائمی فعال مدنی جهت تحمل ۷ سال حکم حبس در منزل پدری‌اش «با خشونت و تهدید» توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
خانم دائمی در نامه‌ای سرگشاده به شرح روند بازداشتش پرداخته است. این نامه در روز بازداشت نامبرده و در هنگام انتقال به بند نسوان (زنان) اوین نوشته شده است.
متن کامل این نامه را در ادامه به نقل از هرانا بخوانید؛

“من آتنا دائمی از داخل زندان اوین می‌نویسم. زندانی که شده جایی برای عاشقانی که جز انسان و انسانیت دغدغه دیگری ندارند و زندانی سیاسی، عقیدتی و امنیتی خوانده می‌شوند.

مجرمان حقیقی آزاد هستند. لطفا مزاحم‌شان نشوید که زنان و مردانی از جنس شرافت در سلول‌های سرد و یخ زده زندان مشغول گذراندن حبس اند.
امروز ۶ آذر ۹۵ به خانه‌مان هجوم آوردند، نه در حال تجاوز به دانش آموزان بودم و نه در حال اختلاس و صدور حکم قتل و نه فراری، بلکه فقط خواب بودم! پدر و مادرم مسافرت بودند.
روز پنج‌شنبه ۴ آذر ۹۵ از دادگاه انقلاب تماس گرفتند و گفتند احضاریه را می‌خواهند ارسال کنند و آدرس خواستند. اما کسانی که با نام قرآن و دین اسلام مجوز هرگونه ظلم را برای خود صادر کردند، برخلاف عرف و شرع‌شان دروغ گفتند و به جای احضاریه ۳ مامور برای بازداشتم فرستادند. سه ماموری که زنان را در خیابان به جرم بد حجابی  بازداشت می‌کنند تا مبادا اسلام به خطر بیافتد اما به حریم خصوصی من تجاوز کردند و نظاره‌گر بی‌حجابی‌ام بودند تا مبادا فرار کنم! طبق قانون باید احضاریه می دادند و حداقل ۵ روز فرصت برای این‌که خود را به زندان معرفی کنم و اگر هم نمی رفتم می‌بایست ماموران زندان و اجرای احکام برای بازداشتم می‌آمدند، نه سه مامور از سپاه ثارالله.
در را باز کردیم و حکم خواستیم، حکمی نشان ندادند، گویی برای بازداشت یک جنایتکار فراری آمده‌ بودند و به داخل خانه حمله کردند. مجدد از آن‌ها حکم خواستم که به سویم حمله کردند. زنی که شرم دارم نام او را زن بگذارم، اقدام به ضرب‌وشتم من کرد، وقتی خواهر کوچکترم دخالت کرد به سینه او هم کوبید.

مامور مرد هم که آبروی مرد را می‌برد، اقدام به استفاده از گاز فلفل برای یک زن بی سلاح و دفاع نمود. با ۱۱۰ تماس گرفتم اما کجای ایران مجریان قانون طرف قانون را می‌گیرند؟ مرا بازداشت کردند و بدون خداحافظی از پدر و مادری که در سفر بودند، مرا با چشم بند و دستبند راهی زندان اوین کردند. در راه مدام تهدید به پرونده سازی کردند و گفتند: آشی برایت می پزیم که دیگر فکر بیرون آمدن از زندان را از سر بیرون کنی.

بدانید و آگاه باشید!
صدای آتنا دائمی با این کارهای ظالمانه و ناعادلانه شما خفه نمی شود. خود را خسته نکنید و فراموش نکنید که رمز ماست ایستاده مردن!
آتنا دائمی یک نفر است، اما هزاران آتنا دائمی در بیرون زندان، صدای مظلومیت زندانیان سیاسی خواهند بود.
شکایت از سه مامور متجاوز را تحویل قاضی اجرای احکام دادسرای اوین دادم، گفتند حق ضرب‌وشتم نداشتند و قول پیگیری دادند. ببینیم و تعریف کنیم.
آتنا دائمی – ۶ آذر ۹۵
بند زنان زندان اوین”

وضعیت بحرانی زندانیان در اعتصاب غذا ؛ ۸ اعتصاب در سه زندان مختلف


زندانیان در اعتصاب غذا





هشت زندانی سیاسی در زندان اوین، ندامتگاه مرکزی کرج و زندان رجایی‌شهر مابین ۱۰ تا بیش از ۴۰ روز است که در اعتصاب غذای اعتراضی به‌سر می‌برند. وضعیت جسمانی برخی از آن‌ها «وخیم» گزارش شده است. وحید صیادی نصیری در چهل‌وپنجمین روز، آرش صادقی در سی‌وهفتمین روز، حسین رجبیان در سی‌وسه، علی شریعتی در سی‌امین و امیر (علی) امیرقلی در چهاردهمین روز، همگی در زندان اوین و مرتضی مرادپور در سی‌وهفتمین روز در سلول انفرادی در ندامتگاه مرکزی کرج در اعتصاب غذا هستند. در زندان رجایی‌شهر کرج نیز فواد رضازاده در دهمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود به‌سر می‌برد. از سوی دیگر، همسر محمدعلی طاهری نیز در گفتگو با هرانا تلویحا از تداوم اعتصاب غذای همسرش تا رسیدن به آزادی خبر داد. مهدی رجبیان نیز که از زندانیان در اعتصاب بوده و به مرخصی اعزام شده، شدیدا از عواقب این اعتصاب رنج می‌برد. همه این موارد در حالی است که سیامک میرزائی، دیگر زندانی عقیدتی محبوس از تصمیم خود به اعتصاب غذا خبر می دهد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمدعلی طاهری، وحید صیادی نصیری، آرش صادقی، حسین رجبیان، علی شریعتی، امیر (علی) امیرقلی و مرتضی مرادپور در زندان‌های اوین و ندامتگاه مرکزی کرج و فواد رضا زاده با تاریخ‌های متغیری از ۱۰ تا بیش از ۴۰ روز است که در اعتصاب غذای اعتراضی به‌سر می‌برند.
آرش صادقی در سی‌وهفتمین روز از اعتصاب خود در بند هشت زندان اوین به‌سر می‌برد، وی از هفته گذشته با افت شدید فشار خون، در حال از دست دادن قدرت تکلم بوده و کلمات را بریده بریده می‌گوید. وی ظرف شب‌های گذشته متناوبا دچار بی‌هوشی شده و در بهداری زندان زیر دستگاه اکسیژن قرار داشته است. آقای صادقی در این مدت «خون بالا آورده» و دچار تپش قلب شدید است. فشار خون این زندانی در زمان بی‌هوشی به ۸ روی ۴ نیز می‌رسد. وزن آقای صادقی با ۱۵ کیلو کاهش از ۶۸ به ۵۳ رسیده است.
یک منبع نزدیک به این زندانی در مورد وخامت حال آرش صادقی به هرانا گفت: وضعیت معده و کلیه آرش نیز وخیم شده و حتی آب هم آن‌چنان نمی‌تواند بخورد.
پزشکان بهداری برای آقای صادقی اعزام به بیمارستان نیز توصیه کرده‌ بودند، اما این زندانی سیاسی شروط اعزام را عدم تزریق سرم و نپوشیدن لباس زندان به‌ همراه دستبند و پابند اعلام کرده بود که از سوی مسئولین پذیرفته نشد.
این کنشگر مدنی زندانی که خود مشغول تحمل ۱۹ سال محکومیت حبس است، از روز سوم آبان‌ماه در اعتراض به بازداشت همسرش گلرخ ابراهیمی ایرایی جهت تحمل ۶ سال حبس، دست به اعتصاب غذا زده است.
در بند ۴ زندان اوین وحید صیادی نصیری در چهل‌وپنجمین روز اعتصاب غذا به‌سر می‌برد و مکررا به دلیل وخامت حالش به بهداری منتقل و از تزریق سرم خودداری کرده است. این زندانی سیاسی از ابتدای اعتصاب تاکنون ۲۰ کیلوگرم کاهش وزن داشته است. آقای صیادی در ابتدای اعتصاب غذا ۹۳کیلو وزن داشت، اما درحال حاضر وزن وی به ۷۳کیلو رسیده است.
روز شنبه هفته جاری، تاریخ دادگاه تجدیدنظر و شعبه آن به این زندانی سیاسی اطلاع داده شده است، اما وی درپاسخ گفته خواسته دیگرش انتقال به بند سابقش (بند هشت) درکنار سایر زندانیان سیاسی است.
وحید صیادی نصیری از تاریخ ۲۵ مهرماه، در اعتراض به ۱۳ ماه بلاتکلیفی پرونده خود دست به اعتصاب غذا زده است. این زندانی سیاسی با اتهامات «توهین به مقدسات، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» در دادگاه بدوی به ۸ سال حبس محکوم شد. اما با گذشت ۱۳ ماه از تاریخ صدور حکم اولیه و اعتراض وی، هنوز هیچ حکمی از دادگاه تجدیدنظر دریافت نکرده است. وی بعد از گذشت مدتی از اعتصاب غذایش، به طور تنبیهی از بند هشت به بند چهار زندان اوین منتقل شد.
در مورد دو برادر هنرمند مهدی و حسین رجبیان نیز علی‌رغم اعزام مهدی به مرخصی، گزارشات امیدبخشی به دست نیامده است. مهدی رجبیان که در تاریخ هفتم آذر و بعد از یک‌ماه اعتصاب به مرخصی اعزام شد، با وجود پایان اعتصاب غذا، هم‌چنان دچار خونریزی معده بوده و درصدی از بینایی‌اش را از دست داده است.
از سوی دیگر تنها خبری که از برادر وی، حسین رجبیان بدست آمده، وخامت و پیشرفت عفونت کلیه چپ او و تداوم نگهداری در بند هفت در سی‌وسومین روز از اعتصاب غذاست.
این دو برادر هنرمند زندانی که به طور تنبیهی از هم جدا شده و در بندهای هفت و هشت این زندان نگهداری می شدند، از روز جمعه ۷ آبان در اعتصاب غذا هستند.
علی شریعتی در سی‌امین روز از اعتصاب غذا هم‌چنان در بهداری «زندانی» شده و اطلاع چندانی از وی در دست نیست.
این فعال سیاسی، روز دهم آبان‌ماه «درحال انجام کار اداری در شهرداری» بازداشت و برای تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکومیت خود به بند هشت زندان اوین منتقل شد و از بدو ورود در اعتراض به این اقدام دست به اعتصاب غذا زده است.
امیر (علی) امیرقلی در چهاردهمین روز از اعتصاب خود به سر می‌برد. وی که از روز چهارشنبه ۲۶ آبان‌ماه به زندانیان در اعتصاب غذا پیوسته، دلایل اعتصابش را «عدم امنیت جانی، عدم رسیدگی مسئولین به درگیری و ضرب‌وشتم وی، عدم رسیدگی پزشکی بر جراحات وارد شده، عدم تفکیک جرائم زندانیان و عدم رسیدگی به وضعیت زندانیان در اعتصاب» اعلام کرده است.
مرتضی مرادپور در سی‌وهفتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود در «سلول انفرادی سالن ۱۲» ندامتگاه مرکزی کرج به صورت تبعیدی از زندان تبریز، نگهداری می‌شود.
یک منبع نزدیک به خانواده مرادپور در مورد آخرین وضعیت این زندانی به این خبرگزاری گفت: روز گذشته آقای مرادپور طی تماس تلفنی خبر داده بود سه روز پیش به دلیل نداشتن تعادل زمین خورده و بی‌هوش شده است. در این بین پیشانی‌اش به زمین برخورد کرده دچار آسیب دیدگی و ورم شده که مدتی هم بی‌هوش بوده است. بعد از به هوش آمدن نیز علی‌رغم اصرار مسئولین از انتقال به بهداری و مداوا امتناع کرده است.
از سوی دیگر زیبا محمدیان، همسر محمدعلی طاهری روز گذشته طی گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری هرانا در مورد اعتصاب غذای همسرش تصریح کرد: “آقای طاهری در ابتدای اعتصاب غذایش در صحبتی که با من داشت گفت تا رسیدگی به پرونده و مشخص شدن نتیجه، به اعتصاب غذا ادامه خواهم داد. از نظر ما رسیدگی به پرونده یعنی برگزاری دادگاه، تبرئه و آزادی ایشان.”
در حالی که بیش از هشت ماه پیش مدت محکومیت آقای طاهری به پایان رسیده و جزای نقدی وی نیز پرداخت شده است، اما با این حال تا کنون از آزادی وی ممانعت بعمل آمده است.
در مهرماه سال جاری، آقای علیزاده طباطبایی، وکیل محمدعلی طاهری زندانی، از اعتصاب غذای اعتراضی وی خبر داد، اما از آن پس، هیچ اطلاعی از سرنوشت این زندانی در دست نبود. محمود علیزاده طباطبایی با اعلام صدور منع تعقیب برای موکلش گفته بود که به دنبال آزادی آقای طاهری هستیم. این وکیل دادگستری بصورت ضمنی اعتصاب غذای موکلش را که آقای طاهری از آن با عنوان “روزه” یاد کرده، تایید کرده بود.
از زندان رجایی شهر کرج نیز گزارش می رسد، فواد رضازاده زندانی سنی‌مذهب در سالن ۲۱ بند ۷ این زندان از روز سه‌شنبه ۳۰ آبان‌ماه در اعتراض به عدم اعطای مرخصی علی‌رغم فوت پدرش، در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد.
یک منبع نزدیک به آقای رضازاده که دهمین روز از اعتصاب غذای خود را پشت سر گذاشته، در مورد آخرین وضعیت وی به این خبرگزاری گفت: “در این ۱۰ روز ۹ کیلو وزن کم کرده و فشارش روی ۹ است و شرایط جسمانی ایشان اصلا تعریفی ندارد اما هیچ کسی جوابگوی خواسته اش نیست.”
همچنین خبر می رسد سیامک میرزایی فعال سیاسی که نزدیک به صد و چهل روز پیش در مغان بازداشت و به بازداشتگاه اوین تهران منتقل شده است ضمن تماس با خانواده خود اعلام کرد که برای اعتراض به دخالت نیروهای امنیتی در روند قضایی پرونده از روز شنبه ۱۳ آذر ماه دست به اعتصاب غذا خواهد زد.

بیهوشی و وخامت حال مرتضی مرادپور پس از سی و هفت روز اعتصاب غذا


مرتضی مرادپور

طی روز های گذشته، مرتضی مرادپور، فعال مدنی محبوس در ندامتگاه کرج، در حال اعتصاب غذا بیهوش شده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، مرتضی مرادپور در روز های گذشته، با از دست دادن تعادلش به زمین برخورد کرده و از ناحیه پیشانی دچار جراحت شده است.
اویان نیوز در این باره گزارش کرد؛ پس از این حادثه مسئولین زندان خواستار انتقال به بهداری زندان برای مداوای پیشانی وی که در اثر ضربه دچار تورم شده بوده، شده‌اند اما مرتضی مرادپور مخالفت کرده است.
به گفته این فعال مدنی، تا تحقق خواسته‌هایش از پذیرش خدمات پزشکی نیز ممانعت خواهد کرد.
مرتضی مرادپور از روز سه‌شنبه۴ آبان ۹۵ و در اعتراض به عدم اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در پرونده خود و ممانعت از آزادیش در اعتصاب غذا بسر میبرد.
در پی تداوم اعتصاب غذا وضعیت جسمانی وی رو به وخامت است و موجب افزایش نگرانی ها از سلامتی این فعال مدنی شده است.

آمار هشداردهنده ایدز در کشور


ایدز

رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت گفت: طی آمارهای یک سال گذشته ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی بسیار افزایش یافته است و علاوه بر آن حدود ۷۰ درصد از مبتلایان کشور از ابتلای خود به این بیماری آگاهی ندارند. این ۲ عامل بیشترین درصد سرایت بیماری به دیگران را به خود اختصاص داده‌اند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از جام‌جم آنلاین ،دکتر پروین افسر کازرونی به مناسبت روز جهانی ایدز در رابطه با وضعیت این بیماری به جام‌جم آنلاین گفت: آمار ایدز در کشور تا خرداد سال جاری ۳۲۶۷۰ نفر است که این آمار را ۸۴ درصد مرد و ۱۶ درصد زن تشکیل داده‌اند. به طور کلی ۶۸.۲ درصد از طریق اعتیاد تزریقی، ۱۸.۵ درصد از طریق روابط جنسی و ۱.۵ درصد از مادر به فرزند مبتلا شده‌اند. البته در موارد جدید ابتلا در یک سال گذشته ۳۹ درصد از طریق اعتیاد تزریقی، ۴۱ درصد از طریق روابط جنسی و بالای ۳ درصد از مادر به فرزند منتقل می‌شود که ۶۶ درصد مرد و ۳۴ درصد زن هستند. آمار جدید در مراسم روز جهانی ایدز اعلام می‌شود.
وی افزود: طی آمارهای یک سال گذشته، ابتلا به این بیماری از طریق روابط جنسی افزایش یافته است که بخشی از این انتقال به دلیل عدم آگاهی فرد مبتلایی است که بیماری را به همسرش منتقل کرده است. لازم به ذکر است درصد عمده‌ای از خانم‌های مبتلا به ایدز از این طریق درگیر این بیماری شده‌اند. به هرحال آنچه که آمارها نشان می‌دهد این است که انتقال از طریق اعتیاد تزریقی رو به کاهش است چرا که برنامه‌های گسترده‌ای در این محور صورت گرفته است. به عبارتی از سال ۸۳ در رابطه با کاهش آسیب، راه‌اندازی مراکز کاهش آسیب، توزیع سرنگ و سوزن و راه‌اندازی کلینیک‌های متادون کمک قابل توجهی به کاهش این آمار کرده است.
او با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد از مبتلایان از ابتلای خود به این بیماری آگاهی ندارند، اظهار کرد: معضل اصلی، عدم آگاهی فرد مبتلا به بیماری‌اش است. افرادی که بیماری‌شان تشخیص داده می‌شود، به صورت کاملا محرمانه و با رعایت رازداری تحت مشاوره، مراقبت و درمان قرار می‌گیرند و به عبارتی افراد مبتلا به ایدز با تشخیص به‌موقع، کنترل بیماری را در دست می‌گیرند. افرادی که مبتلا به ایدز هستد هنگامی که تحت درمان و مراقبت قرار می‌گیرند می توانند طول عمر معمولی مانند سایر افراد داشته باشند و همچنین با مصرف داروهای موجود برای ایدز، حجم ویروس در بدنشان کاهش می‌یابد و از انتقال به دیگران جلوگیری می‌شود.
رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت افزود: حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از زنان باردار، ویروس را می‌توانند در طول بارداری و شیردهی به فرزند خود منتقل کنند اما اگر خانم باردار مبتلا تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گیرد، این خطر به ۲ درصد و حتی کمتر از آن کاهش پیدا می کند. همان طور که گفتیم مشکل اساسی آن دسته از افراد مبتلا هستند که از بیماری خود بی‌اطلاعند.
کازرونی یادآور شد: شیوع مصرف مواد محرک مانند شیشه در کشور رو به افزایش است. یکی از ویژگی‌های مخرب این مواد محرک، بروز آسیب‌های جنسی در جامعه است و از طرفی آگاهی در رابطه با سلامت جنسی و باروری در جامعه سطح پایینی دارد و از آن بدتر جوانان و نوجوانان اطلاعات را از کانال‌های نامعتبر دریافت می‌کنند لذا همین مسئله باعث بروز مشکلاتی دیگر شده و همچنین عدم آگاهی در بحث انتقال جنسی یکی از دلایل گسترده و مهم این بیماری تلقی می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: با حساسیت به‌وجودآمده در مسئولان با توجه به چهارمین برنامه استراتژی کنترل ایدز که در اسفند ۹۴ با حضور رئیس جمهور تصویب شد، تصمیم بر آن گرفته شد در بحث عملیاتی‌شدن برنامه‌ها و آموزش، به جد وارد عمل شویم و در حدود ۲۳ سازمان و وزارت‌خانه دست‌اندرکار این برنامه‌ها هستند اما این همکاری به تنهایی کافی نیست و ما نیاز به مشارکت و همکاری سازمان‌ها، رسانه‌ها و از طرفی مردم که مهم‌ترین بخش این برنامه‌ها هستند داریم چرا که موضوع اساسی در این رابطه سطح آگاهی مردم جامعه است که اگر اطلاعاتشان در مورد این بیماری و راه‌های انتقال آن به‌خصوص انتقال از طریق روابط جنسی را بالا ببرند، کمک شایان ذکری به کاهش آمارها می‌کند.
رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت ادامه داد: موضوع دیگر در رابطه با جوانان و نوجوانان است چرا که این قشر بیشتر در معرض خطر قرار دارد لذا جوانان باید نسبت به خودمراقبتی در برابر گرایش به آسیب‌های اجتماعی و همچنین ابتلا به بیماری‌های گوناگون آمیزشی، اهتمام داشته باشند و اطلاعات و مهارت‌های خود را بالا ببرند. از طرفی نقش والدین در کسب این مهارت‌ها بسیار حائز اهمیت است چرا که کسب مهارت‌هایی از جمله عزت نفس، قاطعیت و «نه» گفتن، کنترل اضطراب، تصمیم‌گیری و … به دست والدین بهتر و اساسی‌تر شکل می‌گیرد.
کازرونی اظهار کرد: آموزش و پرورش و همچنین مراکزی هم که فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی دارند، نقش عمده‌ای در آموزش و کسب مهارت‌های لازم در برابر ایدز و بیماری‌های آمیزشی ایفا می‌کنند. لازم به ذکر است در یک سال گذشته با همکاری وزارت بهداشت و یونیسف به صورت پایلوت پنج مرکز سلامت جوانان و نوجوانان را راه‌اندازی کرده ایم که این مراکز و باشگاه‌های سلامت با روش‌های ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و … جوانان را تشویق می‌کنند تا در کسب مهارت‌های مربوط به سلامتی و خودمراقبتی بیشتر راغب شوند.
وی در پاسخ به این سوال که یک فرد چگونه به وجود ایدز در بدنش شک کند، گفت: راه‌های انتقال ایدز مشخص است چرا که فقط با خون و فرآورده‌های آن، تزریق مشترک، مادر به جنین و از طریق جنسی قابل انتقال است. به عبارت دیگر هر گاه خون فردی آلوده به ویروس باشد، در صورتی که به خون فرد دیگری وارد شود می‌تواند بیماری را انتقال دهد. یکی دیگر از راه‌های شایع انتقال بیماری، روابط جنسی نامطمئن است. ترشحات جنسی در فردی که ویروس HIV وارد بدنش شده و آلوده به این ویروس است، در صورتی که وارد مخاط تناسلی فرد سالم شود می‌تواند باعث انتقال ویروس شود. توجه کنید که این خطر برای همه افراد وجود دارد مثلا اگر مردی اعتیاد تزریقی داشته باشد و از آن طریق آلوده به ویروس HIV شده باشد ، همسر وی نیز هنگام تماس جنسی می‌تواند به این ویروس آلوده شود.
رییس اداره کنترل ایدز یادآور شد: مراکز مشاوره ما در تمامی نقاط کشور در یک محیط کاملا راحت و با حفظ رازداری، افراد را معاینه می‌کنند و در صورت ابتلا به ایدز، تمام خدمات برای بیماران رایگان است. آدرس مراکز مشاوره ما روی سایت WWW.HIV-STI.IR موجود است. لازم به ذکر است که به مناسبت روز جهانی ایدز (۱۰ آذر) اتوبوس‌هایی در سطح شهر تهران در مکان‌های مختلفی که محل تجمع مردمی است، مستقر شده‌اند تا به مردم خدماتی چون مشاوره، آزمایش و تشخیص برسانند.
وی درباره هزینه‌های یک فرد مبتلا به ایدز نیز گفت: در کشور ما افراد مبتلا به ایدز خدمات تشخیصی و درمانی‌شان کاملا رایگان انجام می‌شود. داروها را وزارت بهداشت تامین می‌کند و با هماهنگی وزارت رفاه و کمیته امداد و همچنین در چارچوب اجرای طرح تحول نظام سلامت، در هزینه‌ها و خدمات آزمایشی این بیماران بسیار کمک شده است. کمیته حمایت نیز جزء یکی از برنامه‌های جدی در برنامه استراتژیک است؛ البته با حمایت وزارت رفاه، سازمان بهزیستی، کمیته امداد، وزارت بهداشت و هلال احمر تلاش و برنامه‌ریزی می‌شود تا هزینه‌های بیماران با درصد بالایی تامین شود.
کازرونی در رابطه با تاثیر داروها روی بیماران نیز گفت: یک زمانی مطرح می‌شد که ایدز درمان ندارد و فردی که دچار این بیماری شود دیگر راه علاجی برای او نیست اما امروزه تحقیقات علمی چند ساله نشان داده است که داروهای تهیه‌شده تاثیر به‌سزایی از نظر تقویت سیستم ایمنی بیمار از دید پیشگیری و عفونت دارد و در کل، داروها روند بیماری را بسیار کند می‌کند. مهم‌تر از همه اینکه هرچه فرد سریع‌تر تشخیص داده شود و تحت مراقبت و درمان قرار گیرد، طول عمر بیشتر و یک زندگی عادی‌تر را سپری می‌کند.
رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت در رابطه با آمار زنان خیابانی در انتقال این بیماری خاطرنشان کرد: میزان ابتلا در بیماران تزریقی با مداخله‌ای که صورت گرفته حدود ۱۳.۸ درصد کاهش یافته است اما با مطالعات انجام‌شده در رابطه با زنان ویژه، آمار این نوع از بیماران و انتقال‌دهندگان کمتر از ۵ درصد است. لازم به ذکر است زنانی که به مراکز مشاوره زنان آسیب‌پذیر مراجعه می‌کنند و درگیر ایدز هستند بیشتر متشکل است از زنان خیابانی، زنان معتاد و زنانی که بیماری را از همسرانشان گرفته‌اند که آمار زنان تن‌فروش زیر ۵ درصد گزارش شده است. نکته ای در رابطه با زنان خیابانی وجود دارد این است که مشتریان این زنان اقشار و گروه‌های مختلف جامعه هستند و به عبارتی افرادی که با این زنان در تماس جنسی قرار گیرند این آمار که زیر ۵ درصد است به مراتب افزایش می‌یابد چرا که مشتریان این زنان بیماری را به همسرانشان نیز منتقل می‌کنند.

محمود صادقی: یکی از اتهاماتم پرسش از رئیس قوه قضاییه است


Image result for ‫محمود صادقی: یکی از اتهاماتم پرسش از رئیس قوه قضاییه است‬‎

فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که علی مطهری را برای پی‌گیری موضوع شکایت دادستانی تهران از محمود صادقی، عضو این فراکسیون، انتخاب کرده است.
از سویی محمود صادقی نیز که در دادسرای فرهنگ و رسانه حضور یافته بود، تایید کرد که یکی از موارد اتهامی او طرح سئوال درباره حساب‌های بانکی رئیس قوه قضاییه بوده است.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز سه‌شنبه آذر به نقل از بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید، گزارش داد که این فراکسیون از علی مطهری خواسته است تا مسئولیت پی‌گیری موضوع شکایت دادستانی تهران از محمود صادقی را برعهده بگیرد و در این باره با روسای مجلس و قوه قضاییه رایزنی کند.
آقای پارسایی اظهار داشت، فراکسیون امید به دنبال جنجال و سیاسی کردن ماجرا نیست، چرا که اعتقاد دارد این رخداد «نه به نفع نظام است و نه به نفع قوای قضایی و مقننه» و به همین خاطر می‌خواهد که علی مطهری از طریق رایزنی با روسای دو قوه ماجرا را حل و فصل کند.
علی مطهری روز سه‌شنبه در نامه‌ای به دادستان تهران نسبت به اقدام این نهاد قضایی در احضار محمود صادقی و تلاش برای جلب او اعتراض کرد و هشدار داد که این رویکرد باعث می‌شود مجلس «به یک موجود بی‌خاصیت و همیشه نگران از احضار و بازداشت» تبدیل شود.
حکم جلب آقای صادقی به دنبال آن صادر شد که وی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواستار شفاف‌سازی رئیس قوه قضاییه ایران درباره حساب‌های شخصی خود شد. این درخواست ناظر به گزارش‌هایی در شبکه‌های اجتماعی بود که عنوان می‌کند «۶۳ حساب شخصی» به اسم صادق لاریجانی وجود دارد که «سود سالانه آنها ۲۵۰ میلیارد تومان است».
اما رئیس قوه قضاییه ایران به نطق محمود صادقی به شدت اعتراض کرد و آن را نشانه «وقاحت» وی دانست تا متعاقب آن داسرای فرهنگ و رسانه این نماینده مجلس را احضار کند.
ایلنا روز چهارشنبه ۱۰ آذر مصاحبه‌ای را با محمود صادقی انجام داده که وی در آن تایید می‌کند یکی از اتهامات او همین مسئله پرسش از رئیس قوه قضاییه بوده در حالی که ابتدا موارد اتهامی دیگری مطرح شده بود.
این نماینده مجلس با اشاره به حضور خود در دادسرا گفت: «در این جلسه بنده درمورد پرونده‌های شکایت نماینده کاشان و بورسیه‌ها، اظهارنظر درباره یاشار سلطانی و همچنین نطق دو دقیقه‌ای اخیر در صحن علنی مجلس که در آن با اشاره به اظهارنظر رسمی وزیر اقتصاد از او خواستار توضیح درباره حساب‌های بانکی رییس قوه قضاییه شده بودم، تفهیم‌اتهام شدم... در مجموع اعلام کردم در مورد هیچکدام از پرونده‌های شکایت، موضوع به‌صورت قانونی ابلاغ نشده و پس از ابلاغ به‌صورت قانونی توضیح خواهم داد.»
اقای صادقی در این مصاحبه تاکید می‌کند که حضورش در دادسرا «داوطلبانه» و «پیش‌گیری از تشنج بیشتر» بوده، واگرنه «نحوه صدور حکم جلب وی قانونی نبوده» و او «بنابر حق قانونی خود به‌عنوان نماینده مردم در مجلس، صرفاً سوالاتی را مطرح کرده است».
اصل ۸۶ قانون اساسی تصریح می‌کند که نمی‌توان نمایندگان مجلس را به دلیل «نظراتی که در مجلس اظهار کرده‌اند یا آرایی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود داده‌اند تعقیب یا توقیف کرد». محمود صادقی با استناد به این اصل و آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که مرجع تصمیم‌گیری درباره این موضوع هیات نظارت بر رفتار نمایندگان است.

بیش از یک سال بلاتکلیفی علی زاهد در زندان اوین


 

علی زاهد، زندانی سیاسی در بند ۳۵۰ زندان اوین است. وی از بیش از یک سال پیش بعد از نقض حکم، منتظر تعیین شعبه هم‌ارز بوده و در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد. ضمن این‌که با مرخصی وی نیز موافقت نمی‌شود.

حکم علی زاهد، حدود یک سال پیش توسط «قاضی رازینی» در دیوان‌عالی کشور نقض شده است. اما هم‌چنان وی منتظر تعیین شعبه هم‌ارز برای بررسی مجدد، به صورت بلاتکلیف در این زندان نگهداری می‌شود.

یک منبع نزدیک به آقای زاهدی با اعلام این خبر گفت: “این بلاتکلیفی درحالی است که با مرخصی او نیز موافقت نمی‌شود.”

اعاده دادرسی پرونده علی زاهد، در آبان‌ماه سال گذشته پذیرفته شده بود.
علی زاهد ۴۸ ساله، متاهل و دارای یک فرزند است. او اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ از سوی ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و به اداره اطلاعات شیراز منتقل شد. دلیل اولیه بازداشت آقای زاهد، دوستی با محسن اسلامیان بود. اسلامیان در فروردین ماه سال ۱۳۸۸ به اتهام ارتباط با انجمن پادشاهی و دست داشتن در بمب گذاری حسینیه شیراز اعدام شده بود.

محسن اسلامیان متولد سال ۶۶ دانشجو، مجرد و اهل شیراز بود.

آقای زاهد در ابتدا به اعدام و سپس با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شد. این زندانی سیاسی برای اولین بار و پس از هفت سال زندان در شهریور ماه سال ۹۴ برای ۵ روز به مرخصی آمده بود.

برای من که خانواده ام به تمامی درخون غلطیده اند، جایی برای دروغ نمانده؛ پاسخ مریم اکبری منفرد به معاون دادستانی


مریم اکبری منفرد

 مریم اکبری منفرد ، زندانی سیاسی بند نسوان (زنان) زندان اوین، نامه‌ای سرگشاده به آقای حاجیلو، معاون دادستان تهران نوشته است. این زندانی با ذکر اتفاقاتی که برای دخترش در روند گرفتن ملاقات برایش روی‌داده، با تاکید بر این‌که «برای من که خانواده ام به تمامی درخون غلطیده اند، جایی برای دروغ نمانده»، نسبت به «دروغگو» خواندن خانواده‌اش توسط این مقام قضایی، واکنش نشان داده است.

متن کامل این نامه را به نقل از هرانا در ادامه بخوانید؛

“امروز ۲۹ آبان ۹۵ بود که بعد از یک ماه و اندی با دخترم زهرا ملاقات داشتم. زهرا گفت مامان اگر تو دلت برای من تنگ نشود و تحمل کنی، من هم می توانم تحمل کنم. دلم نمی خواهد برای دقایقی ملاقات با این‌ها روبرو شوم و توهین‌های اینجا را بشنوم. گفتم چی شده مادر؟ گفت روز دوشنبه که برای گرفتن ملاقات رفتم دفتر دادستانی، آقای حاجیلو خیلی عصبانی بودند. برخورد بدی داشتند و گفتند این دروغ‌ها چیست که پدر و مادرت می‌گویند؟
زهرا گفته بود من نیامده ام اینجا با شما بحث کنم. مادر و پدر من هرچه گفته اند به من ربطی ندارد، آن به شما بزرگترها مربوط است. من آمده ام با مادرم ملاقات بگیرم. حالا هم اگر ملاقات نمی دهید من بروم. که ایشان (آقای حاجیلو) به گفته های خود ادامه داده اند و در نهایت که زهرا عصبانی شده بود، نامه ملاقات را امضا کرده بودند.
عصبانی بودم ولی دلم نمی خواست چند دقیقه ملاقات با زهرا جانم را به خاطر اراجیف شخص دیگری خراب کنم. به زهرا گفتم هرجور تو راحت باشی من هم راحت هستم. دلم نمی خواهد تو دلگیر باشی و کاری را کنی که دوست نداری. در آغوش اش گرفتم و بوسیدمش.
دلم از این همه عداوت و ظلم گرفته بود. دنیای کودکانه دخترم را از سویی گرفتید. زمانی که تنها ۱۱ سالش بود و نیاز به مادر داشت، باید برای خواهر کوچکش سارا، مادری می کرد و اینک دنیای جوانی اش را خدشه دار می کنند.
به بند که برگشتم به افسر نگهبان شیفت گفتم، امروز آقای حاجیلو می آیند و اطلاع دهید با ایشان کار دارم.
بعدازظهر طبق روال تعدادی از خانم ها را خواستند. به یکی از دوستان گفتم به آقای حاجیلو بگویید که من باید ببینم اشان. این درست نیست. شما حق ندارید با بچه من این چنین برخورد کنید. اگر صحبتی است و توضیحی می خواهید، من که اینجا در دسترس شما هستم، چرا با دخترم اینگونه برخورد میکنید.
بعد از بازگشتن دوست عزیزم، ایشان آمد کنارم و گفت: آقای حاجیلو گفتند این خانواده (منظور خانواده بنده) روندشان این چنین است. روندشان دروغ‌گویی است. پدر خانواده آنقدر دروغ گفته است که خودش نتوانسته بیاید و دخترش را فرستاده دادستانی.
آقای حاجیلو، قابل ذکر است که واقعیات تلخ زندگی سی و چند ساله من بقدری زیاد است که نیازی ندارم به دروغ متوسل شوم.
آقای محترم، آن شخصکه دروغگو و حیله‌گر است، نظام و حکومت شماست که با تنگ نظری و اعمال محدودیت ها، سی و چند سال است به نام اسلام و شریعت علی، جنایاتی کرده که نظیر آن هرگز در رژیم مقدس نشده است.
سی و چند سال سعی کرده اید با برچسب زنی های متفاوت با نیرنگ و دروغ به هر جزب و گروه و سازمانی، اعمال خود را توجیه کنید.
آقای محترم، روند خانوادگی من روشن است. مبارزه برای عدالت و مبارزه با عداوت. من با شجاعت تمام راه و روش خانواده خود را بیان می کنم. هرچه بوده و هرچه هست و اگر شما نیز شجاعت دارید بیایید وسط گود و بگویید خانواده شما از چه جنسی هستند. خانواده من نه کسی را کشته است. نه اختلاس و دزدی کرده اند و نه مداح بوده اند. من به قدری به صحت و سُقم گفته هایم ایمان دارم که حاضرم در هر دادگاه و در مقابل مرجع قضایی که بگویید بازگو کنم آنچه را که نوشته ام و منتشر کرده ام.
آقای محترم، همسر بنده خودش را پشت دخترش پنهان نمی کند. چراکه ۸ سال با بودنش کنارم و حضورش اثبات کرده شجاعتش را.
آنکس که خود را پنهان می کند شما هستید که خود را در گوشه تنگ اتاقک اجرای احکام اوین محبوس کرده اید و شجاعت روبرو شدن با مرا ندارید و دخترم را به چالش می کشید.

برای من که خانواده ام به تمامی درخون غلطیده اند، جایی برای دروغ نمانده. دروغ گفتن از آن شماست. از جنس شماست. شمایید که برای حفظ قدرت و مقام متوسل به هر دروغ و نیرنگ و حیله و ظلم می شوید.

مریم اکبری منفرد
زندان اوین”
لازم به توضیح است مریم اکبری منفرد در دی ماه سال ۱۳۸۸ و پس از حوادث عاشورای ۸۸ بازداشت شد، در ۱۱ خرداد ۱۳۸۹ و توسط صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام این زندانی سیاسی محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران است. اتهامی که او آن را وارد ندانسته بود.
مریم اکبری منفرد که در زندان رجائی شهر طی دوران محکومیت می کرد، در اردیبهشت ۹۰ به همراه ۸ زن زندانی دیگر به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او در آنجا و پس از اعتراض به شرایط زندان و نوشتن نامه های متعدد به مراجع تقلید، مسئولان نظام و احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به بند زنان زندان اوین منتقل شد و تا امروز در آنجا تحمل محکومیت می کند. دو برادر مریم اکبری منفرد در سالهای ۶۰ و ۶۳ به اتهام ارتباط و عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران توسط دادگاه های انقلاب در ایران اعدام شدند. برادر کوچک او و خواهر دیگرش نیز در سال ۶۷ و موج اعدام زندانیان سیاسی در تابستان آن سال اعدام شدند. اکبری منفرد پیشتر در نامه ای به احمد شهید از قول قاضی صلواتی خطاب به خود گفته بود که: “تو جور خواهر و برادرهایت را می کشی.

تصرف و تخریب قبرستان بهاییان در خراسان جنوبی

قبرستان بهایی‌ها
طی دو هفته گذشته نیروهای دولتی دور قبرستان بهاییان در خراسان جنوبی حصار کشیدند و غسالخانه این قبرستان را تخریب کردند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری بهایی‌نیوز، گلستان جاوید شهر بیرجند در استان خراسان جنوبی طی دو هفته گذشته از سوی نیروهای دولتی حصار کشیده شد و روز دوشنبه  هشتم  آذر‌ماه، غسالخانه گلستان جاوید (قبرستان بهائیان) توسط ماموران دولتی تخریب شد.
 ماموران طی ماه اخیر دور گلستان جاوید را با حصار دیوار کشیده‌اند و به کسی اجازه دفن نمی‌دهند و غسالخانه و ساختمان‌های موجود در گلستان جاوید را نیز تخریب کرده‌اند. همچنین دیواری میان سنگ قبرها و ساختمان‌های موجود در گلستان جاوید کشیده شده است و پیشتر نیز این ساختمان‌ها توسط بنیاد مسکن تخلیه و مصادره شده بود.
گفتنی است از یک ماه پیش ماموران دولتی به بهائیان این منطقه گفته‌اند اینجا را باید تخلیه کنند و باید جنازه‌هایشان را به دستجرد ببرند  و کسانی که در روستاهای اطراف هستند جنازهایشان را در همان روستاها دفع کنند چون اینجا نزدیک شهر است.
طی سال‌های گذشته بارها گلستان جاوید (قبرستان بهائیان) توسط نیروهای امنیتی و افراد ناشناس تخریب شده است و در چندین استان نیز مانع از دفن شهروندان بهایی در گلستان جاوید مناطق خود شده‌اند.
شایان ذکر است طی ماه گذشته دو مورد تخریب گلستان جاوید استان اصفهان توسط ماموران شهرداری و همچنین افراد ناشناس صورت گرفته و چندی پیش نیز گلستان جاوید شهر قروه و ارومیه توسط ماموران امنیتی تخریب شده است.

کشته شدن یک کولبر در مریوان توسط نیروهای انتظامی


کولبران

طی روز گذشته، یک کولبر در مریوان در پی تیراندازی مأموران نیروی انتظامی جان خود را از دست داد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، نیروهای مسلح در بخش مرزی شهرستان مریوان، در روز سه شنبه نهم آذرماه، کاروان کولبران را به رگبار گلوله بستند که در پی آن یک کولبر به نام کمال بامزر، ۲۷ ساله، کشته شده است.
هم چنین کانون مدافعان حقوق بشر کردستان گزارش کرده است؛ چهار کولبر دیگر به نام های توفیق و جمیل نقاش ۴۰ سال اهل مریوان متاهل ومحمد نادری ۳۸ سال دارای و یک نفر دیگر به شدت زخمی شدەاند.
گفته می‌شود، نیروهای نظامی بدون “اخطار قبلی” و “ایست” این کولبران کُرد را هدف گلوله قرار داده‌اند.
در تعریف عرفی، کولبران یا حمل‌کنندگان، افرادی هستند که اجناس و کالا‌ها را روی پشت و یا کول خود حمل می‌کنند. همچنین در مناطق کردنشین ایران کولبر کسی است که جهت امرار معاش و رهایی از بیکاری در نقطه صفر مرزی با بستن بار بر پشت خود اقدام به انتقال کالا و عبور دادن آن از پاسگاه‌های مرزی می‌کند. آن‌ها در قبال این کار دستمزد ناچیزی دریافت می‌کنند. این کولبران تنها وسیله‌ای برای انتقال کالا هستند و برای این کار از نیروی جسمی خود مایه می‌گذارند. کولبران بیشتر در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه مشغول به کولبری هستند.

۱۳۹۵ آذر ۹, سه‌شنبه

احمد منتظری: چه بسا اگر ما زندان برویم فایل‌های آقای منتظری زودتر منتشر شوند

Image result for ‫احمد منتظری:‬‎
احمد منتظری طی مصاحبه‌ یی در واکنش به حکم دادگاه ویژه روحانیت مبنی بر ۲۱ سال حبس تعزیری و خلع لباس، این حکم را مسخره خواند و گفت: «من فکر می‌کنم بیشتر می‌خواهند فشار باشد که فایل‌های بعدی منتشر نشود وگرنه ما یک فایل منتشر کرده‌ایم گفته‌اند هم اقدام علیه امنیت ملی است هم افشای اسناد است. مثل این‌که یک نفر مثلاً بگویند هم فلان آدم را کشته، هم چاقو هم حمل کرده، هم چاقو کشی کرده. خیلی عجیب است. وکلا و حقوقدانهایی که می‌بینند این حکم را مسخره می‌دانند».
 
 
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، احمد منتظری که روز یکشنبه هفتم آذر اعلام کرد توسط دادگاه ویژه روحانیت استان قم به دلیل انتشار فایل صوتی آیت الله منتظری درباره اعدام های سال ۱۳۶۷، به ۲۱ سال زندان محکوم شده است با اظهار اینکه این حکم «عجیب، زشت و غیرقابل دفاع» است به کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت: «سه اتهام از انتشار یک فایل صوتی استخراج کرده اند و به واسط آن من را به ۲۱ سال حبس محکوم کرده اند که ۱۵ سالش را برای اینکه برادر شهید هستم تخفیف داده اند. من البته فکر نمی کنم تخفیف برای برادر شهید بودن در قانون آمده باشد. به طور کلی این حکم و تخفیفش بسیار عجیب و ناعادلانه است.
 
احمد منتظری با اظهار اینکه به این حکم اعتراض خواهد کرد گفت: «من طی ۲۰ روز فرصتی که برای تجدید نظر خواهی دارم لایحه اعتراضی‌ام را خواهم نوشت و تحویل شعبه دادگاه خواهم داد. امیدوارم مقامات تا آن موقع متوجه اشتباهی که کردند و حکم غیرعادلانه ای که داده اند بشوند و جبران کنند وگرنه این حکم به عنوان سابقه بسیار زشت در کارنامه قضاوتی که مدعی عادلانه بودنش هستند، خواهد ماند. برای انتشار یک فایل صوتی که مشکلی نداشته و محتوای آن قبلا توسط آقای منتظری در خاطراتش منتشر شده به من شش سال حبس داده اند. حکمی که اصلا قابل دفاع نیست، بسیار زشت است. امیدوارم مقامات به اشتباه خود پی برده و آن را نقض کنند.»
 
احمد منتظری فرزند آیت الله حسینعلی منتظری در شعبه پنجم دادگاه ویژه روحانیت قم به دلیل انتشار یک فایل صوتی در روز ۱۹ مرداد ماه سالجاری در وب سایت و کانال تلگرام رسمیش به سه اتهام محکوم و بر اساس آن به ۲۱ سال حبس محکوم شد. او به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۱۰ سال حبس، به اتهام افشای اسرار نظام به ۱۰ سال حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس از طریق انتشار این نوار محکوم شد. این حکم روز یکشنبه هفتم آذر ماه به آقای منتظری ابلاغ شده است.
 
بر اساس آنچه در حکم نوشته شده به دلیل «ارزش و حرمت خون برادر شهید» و «سن و سال و وضعیت خاص وی و فقد سابقه محکومیت کیفری، با احصای میانگین حداقل و حداکثر مجازات های در مقام اجرا» فقط شش سال حبس اجرا می شود و ۱۵ سال این بخش مورد عفو واقع شده است. احمد منتظری برادر شهید محمد منتظری است.
 
احمد منتظری با اظهار اینکه این حکم به قاضی دادگاه «دیکته شده است» گفت:‌ «من به دلیل فضای دادگاهم بسیار خوشبین بودم که قاضی استدلال ها و دفاعیات من را پذیرفته و با آن هم نظر است و من تبرئه خواهم شد. اما خیلی متاسفم که باید بگویم ظاهرا حکم از جای دیگری به قاضی دیکته شده است. حکم شش صفحه است که من از آن رو نوشت برداشتم و به زودی آن را منتشر خواهم کرد. نکاتی در این حکم مطرح شده که اصلا صحبتی از آن در دادگاه نشد. قاضی دادگاه در طول جلسه دادگاه قانع شده بود که من کار مجرمانه ای نکردم و اصلا فایل صوتی سری نبوده است.»
 
فرزند آیت الله منتظری ادامه داد: «طبق قانون تولید کننده نوار باید محرمانه بودن آن را مشخص کند که هیچ وقت تولید کننده آن که دفتر آیت الله منتظری بوده و یا خود ایشان محرمانه بودن را روی نوار قید نکردند. این نصرح قانون است اما اداره اطلاعات قم نظر داده که نوار به کلی محرمانه بوده است. این نظر قانونی نیست و این حکم مطابق با قانون نیست چون هیچ وقت ارگان تهیه کننده نوار سری بودن آن را قید نکرده است.»
 
احمد منتظری روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه در دادگاه ویژه روحانیت قم به دلیل انتشار فایل صوتی محاکمه شد. او در گفتگو قبلی خود با کمپین در تاریخ ۲۹ مهرماه گفته بود که جلسه دادگاهش چهار ساعت به طور کشیده و بدون وکیل مدافع خودش از خود دفاع کرده است.
 
فایل صوتی جلسه ۲۴ مرداد ۱۳۶۷ آیت الله منتظری، با چند تن از مقامات عالی رتبه قضایی و امنیتی موسوم به «هیات مرگ» روز سه شنبه، ۱۹ مرداد ماه سالجاری در وب سایت و کانال تلگرام رسمی او منتشر شد. در آن زمان آیت الله منتظری قائم مقام رهبر جمهوری اسلامی بود و در این جلسه به جز او حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، مصطفی پورمحمدی و ابراهیم رئیسی حضور داشتند. این چهار تن اعضای گروهی بودند که در مورد حیات و مرگ چندین هزار زندانی سیاسی تصمیم گیری کردند. این فایل صوتی بعد از انتشار، با درخواست وزارت اطلاعات از سایت آیت الله منتظری حذف شد اما احمد منتظری به دلیل انتشار آن به دادگاه ویژه روحانیت قم احضار شد.
 
بنابر فایل صوتی منتشر شده، آیت الله منتظری خطاب به حاضرین در جلسه ۲۴ مرداد ۶۷ می گوید: «شما با این کار خود دستگاه قضایی را زیر سوال بردید. چندین سال شخص آقای نیری، و قضات یکی را محکوم کرده به پنج سال یکی را محکوم کرده به شش سال ، یکی ده سال، یکی پانزده سال. اینکه ما بیاییم بدون اینکه فعالیت تازه‌ای باشد اینها را اعدام کنیم معنی‌اش این است که همه ما گه خوردیم، همه دستگاه قضایی ما غلط بود.»

معاون سازمان محیط‌زیست: «ضد انقلاب آلودگی هوا را بهانه می‌کند»


سعید متصدی

سعید متصدی، معاون سازمان محیط‌زیست، اظهار داشته است:«آلودگی هوای ایران از ۴۵ سال پیش وجود داشته و عده‌ای معلوم‌الحال با حرف‌های غیرعلمی در مورد آلودگی هوا، آب به آسیاب دشمن می‌ریزند.»
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایران وایر، حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران، اعلام کرده است: «در مهر و آبان امسال ۴۱۲ نفر براثر آلودگی هوا جان خود را از دست دادند. اعلام عزای عمومی می‌توانست ادای احترامی باشد به خانواده‌ها جان‌باختگان. اما سعید متصدی به‌جای توضیح کم‌کاری‌های ۲۰ سال اخیر، گفته عده‌ای معلوم‌الحال آب به آسیاب دشمن می‌ریزند.» مجلس، قانون مهار آلودگی هوا در سال ۷۴ تصویب کرد. اما بعد از ۲۱ سال و روی کار آمدن شش کابینه، آلودگی هوا یکی از تهدیدهای جدی سلامت ایرانیان است.
بنا بر آمارهای رسمی، سالانه در ایران ۴۵ هزار نفر براثر آلودگی هوا می‌میرند. خودروها و بنزین غیراستاندارد داخلی و خودروهای بُنجل چینی از مهم‌ترین دلایل این مرگ‌ومیرها هستند.  خودروهای غیراستاندارد فقط با ایجاد آلودگی جان ایرانیان را نمی‌گیرند. سال پیش ۲۴ هزار مرگ براثر تصادفات جاده‌ای ناشی از نقص فنی خودروها ثبت شد. به‌این‌ترتیب، سالانه حدود ۷۰ هزار ایرانی، در تصادف جاده‌ای و یا با آلودگی هوا کشته می‌شوند که مهم‌ترین دلیل آن، خودروهای غیراستاندارد است.
وقتی هر نقد و اعتراضی با برچسب «معلوم‌الحال» و «ضدانقلاب» پاسخ می‌گیرد نمی‌توان انتظار داشت آسمان شهری چون تهران، آبی شود. با نگاهی به آسمان خاکستری شهرهای ایران، باید به مرگ دسته‌جمعی و هوای آلوده عادت کرد و شکایت هم نکرد. شاید صادقانه‌ترین راه‌حل را معصومه ابتکار در بهمن سال ۹۲ ارائه داد: «راه‌حل مهار سریع آلودگی هوا، ترک پایتخت است.»

تداوم بی توجهی به وضعیت حاد سلیمان پیروتی، زندانی آزار دیده زندان رجایی‌شهر


Image result for ‫تداوم بی توجهی به وضعیت حاد سلیمان پیروتی، زندانی آزار دیده زندان رجایی‌شهر‬‎

سلیمان پیروتی زندانی سنی‌مذهب و بیمار زندان رجایی‌شهر کرج هفته گذشته پس از دومین سکته قلبی به بیمارستان خارج از زندان منتقل شده بود. آقای پیروتی در اتفاقی نادر توسط ماموران همراه در بیمارستان با عنوان «داعشی کثیف» به مردم معرفی و توسط آنان و با اجازه مامورین مورد توهین و ضرب و شتم قرار گرفت. این زندانی بیمار علی‌رغم گذشت یک هفته و گذراندن دومین سکته قلبی و فلج شدن نیمی از بدن با وضعیتی حاد، هم‌چنان بدون رسیدگی در زندان رجایی‌شهر کرج رها شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، درحالی‌که وضعیت پزشکی سلیمان پیروتی زندانی آزار دیده سنی‌مذهب، در زندان از ۷ روز پیش «حاد» بوده، مسئولین زندان هیچ اقدامی دراین رابطه انجام نمی‌دهند.
یک منبع نزدیک به این زندانی با ذکر این که ۴ روز از اعتراض زندانیان سنی‌مذهب به مسئولین زندان در رابطه با این اقدام می گذرد، تاکید کرد: “مسئولین زندان مسئولیت هتک حرمت وی در بیمارستان را به گردن یک سرباز انداخته و گفته اند آن سرباز تنبیه نیز شده است.”
آقای پیروتی که توان حرکت دادن خود و تکلم را ندارد، به سبب آسیب‌هایی که به او در مدت بستری شدنش در بیمارستان و هتک حرمتش توسط مردم، وارد شده در حالت شوک به سر می برد.
این زندانی از ناحیه سر بشدت احساس درد می‌کند و آسیب به شنوایی از از ناحیه گوش چپ گزارش شده است. وی از پنج روز پیش با این وضعیت به بند مربوطه بازگشت داده شده است و هیچ‌گونه رسیدگی در مورد او صورت نمی‌گیرد.
لازم به یادآوری است، مورخ ۲۹ آبان ماه به دلیل دومین سکته قلبی به بیمارستان “رجایی شهر کرج” اعزام شد. مامورینی که مسئولیت انتقال و حفاظت از این زندانی را بر عهده داشتند در یک اقدام غیرقانونی و غیراخلاقی، با صحبت با شهروندان حاضر در بیمارستان، این زندانی بیمار که با دستبند و پابند به تخت بسته شده بود و همچنین در حالت ضعف و سستی به سر می برد را بعنوان “داعشی کثیف” به مردم معرفی کردنداین مامورین با باز کردن درب اتاق به شهروندان تحریک شده اجازه دادند به این زندانی آسیب بزنند. گزارش شده بعضی از شهروندان آب دهان به این زندانی انداختند و بعضی نیز او را مضروب کردند.
درحال حاضر حدود ۵۰ زندانی سنی‌مذهب در سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجایی‌شهر کرج نگهداری می‌شوند. این زندانیان با صدور بیانیه ای رفتار صورت گرفته با سلیمان پیروتی را محکوم کرده و خواستار عذرخواهی مسئولین شده بودند.

انتقال مولوی نور الدین کاشانی به دادگاه ویژه روحانیت

مولوی نور الدین کاشانی
مولوی کاشانی روحانی اهل سنت زندانی به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، مولوی نور الدین کاشانی فرزند خداداد اهل زاهدان و مدرس قرآن روستای شندک که از مرداد ماه ۱۳۹۲ تا کنون در زندان مرکزی زاهدان به سر می برد صبح امروز به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد.
این روحانی اهل سنت به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و حمله به ماموران پلیس بازداشت شده است. این در حالی است که نامبرده کلیه اتهامات را رد می کند.
وی اظهار داشته که در زندان برای اخذ اعتراف از وی، تحت شکنجه های شدید قرار گرفته و همین اظهارات مبنای اتهام و صدور رای علیه وی قرار گرفته اند.
نامبرده که خواهان دادگاه علنی و عادلانه است اما تا کنون در وضعیت بلاتکلیفی در زندان به سر می برد.
همچنین عین الله قنبرزهی و نصرالله قنبرزهی که هر دو حدودا ۲۲ ساله هستند نیز به همراه مولوی نور الدین کاشانی و هم پرونده وی در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می برند.
لازم به ذکر است که تا کنون جمعی از ریش سفیدان نیز در استشهادی محلی بر بی گناهی این روحانی تاکید دارند. که نسخه هایی از این نامه را ذیلا مشاهده می کنید