۱۳۹۵ دی ۱۱, شنبه

علی شریعتی؛ مصمم به ادامه اعتصاب غذا تا زمان آزادی/ وضعیت بحرانی پس از شصت و یک روز

علی شریعتی، زندانی سیاسی، پس از شصت و یک روز اعتصاب غذا به دلیل افت فشار شدید در وضعیت وخیمی قرار گرفته و همچنین همسر وی در گفت‌وگو با سایت خبری «زیتون» از تداوم اعتصاب غذای این زندانی سیاسی تا لحظه آزادی خبر داده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، علی شریعتی از دهم آبان و پس از بازداشت دست به اعتصاب غذا زده است. این زندانی سیاسی هنگام بازداشت گفته بود، به دلیل این‌که بابت اعتراض به «اسیدپاشی» به زندان محکوم شده، دست به اعتصاب غذا خواهد زد و تا زمانی که از این «حکم غیرعادلانه و غیرقانونی» تبرئه نشود، دست از اعتصاب برنمی‌دارد.
اعتصاب غذای طولانی مدت باعث «درد کلیه، تنگی نفس، ضعف عمومی و افزایش غلظت خون» علی شریعتی شده است.
متن گفتگوی مطهره پارسی، همسر علی شریعتی با خبرنگار وبسایت «زیتون» در پی می آید:
آخرین بار چه زمانی با همسرتان صحبت کردید؟ در تماسی که داشتید وضعیت جسمانی ایشان را چطور ارزیابی می‌کنید؟
شرایطش خوب نیست. امروز بیهوش شد دو ساعت تمام حتی نمی‌توانست چشمانش را باز نگه دارد. میزان قند بدنش ۴۳ و فشار خون‌اش ۸ روی ۶ بود.
استخوان های لگنش مستقیم روی تشک است و  خوابیدن به هر طرف برایش دردناک است و در حال تبدیل به زخم بستر. محلی برای راه رفتن هم وجود ندارد. از طرفی توان راه رفتن هم ندارد.کلیه سمت چپ در حال از بین رفتن است و به شذت درد می‌کشد.
آیا در این مدت رسیدگی پزشکی در مورد ایشان انجام شده؟ در اخبار آمده بود که به بهداری زندان منتقل شده است.
بهداری بردن علی برای رسیدگی پزشکی نیست. وقتی در بند بود روزانه دو بار قند او را چک می‌کردند. الان در بهداری، حبس است و شاید روزی یک‌بار هم به او سر نزنند. بارها بیهوش شده و الان اگر حالش بد شود سربازهای مراقب بالای سر او می‌ایستند تا به هوش آید. علی را به آنجا منتقل کرده‌اند که حالت انفرادی داشته باشد. در یک اتاق با دو سرباز و در هم قفل است. نه دستگاه اکسیژنی آن‌جاست و نه سیستم پزشکی.
هر بار که با علی صحبت می‌کنم، همچنان می‌گوید سر حرف خودم هستم و تا این حکم نشکند به اعتصاب غذا ادامه می‌دهم.
تنها یک پرستار است که روزهای تعطیل او هم نیست. اصلا رسیدگی پزشکی انجام نمی‌شود و تنها می‌خواهند به او فشار روانی وارد کنند. حتی لوازم مطالعه‌ای که در بند داشت را الان ندارد و به او روزنامه‌ هم نمی‌دهند.
از چه زمانی به بهداری منتقل شد؟ آیا از مسوولان زندان یا دستگاه قضایی کسی به ملاقات او رفته یا اظهارنظری کرده است؟
روز بیست و دوم اعتصاب غذای علی بود که بعد از مرخصی از بیمارستان، او را به بند نبرده و به بهداری منتقل کردند. یعنی بیشتر از ۴۰ روز. رییس زندان چند بار به ملاقات او آمده. دفعه اول از او عذرخواهی کرد و کمی شرایط را برایش بهتر کرد. بار دوم تهدطید کرد و بار آخر گفت که فکر کردی به هتل آمده‌ای؟ علی هم گفت من این‌جا حتی شرایط بند را هم ندارم چه برسد به هتل. لحن‌شان بیشتر تهدیدآمیز است٬ اما این‌‌که تا به حال کسی بخواهد اقدام یا کمکی کند، چنین نبوده است.
آیا در تماس‌هایی که با او داشتید، از همسرتان خواستید که به اعتصاب غذایش پایان دهد؟
علی از وقتی تصمیم به اعتصاب غذا گرفت درباره آن صحبت کرد و از خانواده قول حمایت گرفت. ما هم با تمامی فشارها سعی می‌کنیم از او حمایت کنیم. البته خیلی از بزرگان لطف داشتند و از او خواستند که به اعتصاب‌اش پایان دهد و علی هم به خاطر احترامی که برای آن‌ها قایل بود، اعتصاب خشک‌اش را به اعتصاب غذای تر تبدیل کرد. اما می‌گوید تصمیم‌اش قطعی است و می‌خواهد تا آخرین توان به این اعتصاب ادامه دهد تا به آزادی منجر شود.
۶۱ روز شده و نگران شرایط جسمانی علی هستم. انگار یک کابوس طولانی است که تمام هم نمی‌شود. مهم‌ترین فکرهایم این روزها سلامتی علی است. سلامتی که قرار است با آن زندگی کنیم
در این مدت که پیگیر وضعیت همسرتان بودید، مسوولان و مقامها در مراجعه‌های شما چه واکنشی داشتند؟ وعده می‌دادند یا منکر می‌شدند؟
روز هشتم اعتصاب غذای خشک بود که نزد حاجیلو، دادیار ناظر بر زندان رفتیم. قبل از بستری شدن در بیمارستان بود و علی به مرز کما رسیده بود. حاجیلو گفت علی بمیرد هم مهم نیست، به او بگویید اعتصاب‌اش را بشکند. این برخورد باعث بحث خواهر علی با حاجیلو و تهدید او به بازداشت شد. الان یک هفته است که حاجی مرادی به جای حاجیلو آمده است. نزد او هم رفتیم که برخورد بهتری داشت و گفت پیگیری می‌کنم. ولی فعلا هیچ اقدام خاصی صورت نگرفته است.
با شناختی که از همسرتان دارید به نظرتان اعتصاب غذایش را خواهد شکست؟
با احتساب نامزدی‌مان، ما دو سال است که با هم هستیم و رسما ۷ ماه است که عقد کرده‌ایم. در دوران نامزدی علی را بازداشت کردند و در اولین مرخصی عقد کردیم. علی را می‌شناسم و او واقعا این حکم را قبول ندارد. او در دادگاه تجدیدنظر از تمامی حکم‌ها تبرئه شد و تنها حکم امنیتی اجتماع و تبانی را برای او نگه داشتند که مصداق ان هم اعتراض به اسیدپاشی جلوی مجلس بود. این حکم را تعیین کردند تا او را اذیت کنند. اما هر بار که با علی صحبت می‌کنم، همچنان می‌گوید سر حرف خودم هستم و تا این حکم نشکند به اعتصاب غذا ادامه می‌دهم.
شرایط خودتان چطور است؟ در خصوص زندانیان، خانواده‌های آن‌ها هم انگار قدم به قدم همراه‌شان حبس می‌کشند یا اعتصاب غذا می‌کنند.
دقیقا ۵ ماه بود عقد کرده بودیم که علی را بردند. تازه داشتیم زندگی‌مان را شروع می‌کردیم. شرایط آنقدر وحشتناک است که نمی‌توانم صحبت خاصی داشته باشم. فشارها بسیار زیاد است. وقتی حرف‌های نامربوط هم می‌شنویم این فشارها مضاعف می‌شود. ۶۱ روز شده و نگران شرایط جسمانی علی هستم. انگار یک کابوس طولانی است که تمام هم نمی‌شود. مهم‌ترین فکرهایم این روزها سلامتی علی است. سلامتی که قرار است ارا آن زندگی کنیم. از فشارها و آزاری که به او می‌رسانند قلبم فشرده می‌شود اما هیچ‌کاری از دستم برنمی‌آید.
اما چند روزی‌ است چیزهایی می‌شنوم که دلم را شکسته است و متوجه می‌شوم که سیستم کار خود را به خوبی بلد است. علی را در شرایط انفرادی نگه داشته‌اند و اگر فردی بخواهد داخل بهداری شود او را با اندامی نحیف و لاغر و شرایط جسمانی وخیم به اتاقش منتقل می‌کنند که هیچ‌کس او را نبیند. چهارشنبه بعد از دو ماه با او ملاقات حضوری داشتم. نمی‌توانست صاف راه برود. مردی با قد ۱۸۰ شده ۵۲ کیلوگرم. از شدت ضعف و کاهش وزن، زانوهایش خم بود. در چنین شرایطی حرف‌هایی درباره‌اش می‌زنند که وحشتناک است. مثل این‌که جایش خوب است و به او رسیدگی می‌کنند. خیلی وحشتناک است که همسرت، عشق‌ات، نزدیک‌ترین آدمی که داری در حال زجرکشیدن است و عده‌ای می‌گویند حالش خوب است. این حرف‌ها دردم را دو برابر می‌کند. در حالی‌که حکمی که به علی داده‌اند خیلی ناعادلانه و ظالمه است. من به علی حق می‌دهم که از حق خودش دفاع کند. او حتی جان‌اش را وسط گذاشته که بگوید این ظلم را نمی‌پذیرد. امیدوارم بقیه هم از علی حمایت کنند. حمایت آن‌ها شاید بزرگ‌ترین کاری باشد که می‌توان برای علی که در حال آب شدن است و چیزی از او نمانده، انجام داد.

اسماعیل عبدی به مرخصی آمد



اسماعیل عبدی، فعال صنفی، روز جاری با قرار وثیقه به مرخصی اعزام شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، اسماعیل عبدی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران و ساعاتی پیش با قرار وثیقه به مرخصی آمد.
اسماعیل عبدی، فعال صنفی که در روز سه شنبه نوزدهم آبان ماه بدون ارائه حکم در منزلش بازداشت شده بود، ۲۲ آبان ماه از قرنطینه زندان اوین به بند هشت این زندان انتقال یافت.
دبیرکل کانون صنفی معلمان پیش‌ازاین به مدت ۱۱ ماه در بازداشت به سر برده و در دادگاه بدوی در بهمن‌ماه ۹۴ با ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال زندان محکوم‌شده بود.
در مهر ماه سال جاری شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم شش سال حبس اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان را تأیید کرد.
آقای عبدی با اتهاماتی مانند «اجتماع و تبانی به‌قصد اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام»، موضوع مواد ۶۱۰ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی محاکمه و مصداق این اتهامات، فعالیت‌های صنفی او به‌عنوان دبیر کل کانون صنفی معلمان و سازماندهی و شرکت در تجمعات عنوان‌شده بود.
این فعال صنفی پیش تر نیز در تابستان ۸۸ بازداشت شده و مدت ۴۴ روز را در زندان اوین گذرانده بود. پس از آزادی به قید وثیقه، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی در هشتم تیرماه ۱۳۹۰ اسماعیل عبدی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «ارتباط با دول متخاصم» به ده سال حبس محکوم کرد که به مدت ۵ سال تعلیق شد. مصاحبه‌های این فعال صنفی با رسانه‌های خارجی دربارهٔ وضعیت آموزش‌وپرورش مصداق این اتهامات عنوان‌شده بود.

نرخ بیکاری زنان جوان پانزده استان کشور بالاتر از ۴۷.۳ درصد است

نرخ بیکاری زنان جوان کشور در تابستان امسال ۴۷.۳ درصد و نرخ بیکاری پانزده استان کشور بیش از میانگین است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، میانگین نرخ بیکاری زنان جوان کشور در تابستان امسال ۴۷.۳ درصد و نرخ بیکاری پانزده استان کشور بیش از میانگین است.
به گزارش مرکز آمار ایران از داده‌های نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان ، استان چهار محال و بختیاری با ۷۳.۷ درصد بیشترین و آذربایجان شرقی با ۱۷.۷ درصد کمترین نرخ بیکاری زنان ۱۵ تا ۲۴ ساله را دارند.
نرخ بیکاری زنان جوان در استان‌های اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، تهران، چهار محال بختیاری، خوزستان، فارس، کردستان، کرمانشاه، کرمان، گلستان، گیلان، مازندران و یزد بیش از ۴۷.۳ درصد است.
«حمید کلانتری» معاون امور تعاون وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در هفته جاری اعلام کرد: دیگر زمان آن گذشته است که جوانان در انتظار استخدام دولتی باشند و باید با آموزش های کارآفرینی به عنوان یک کارآفرین در بازار حضور یابند و برای خود شغلی فراهم کنند.
نرخ بیکاری زنان در تابستان ۱۳۹۵ در کل کشور ۲۱.۹درصد است که دو برابر نرخ بیکاری مردان است.
نرخ مشارکت اقتصادی از تابستان ۱۳۹۴ تا تابستان امسال از ۳۸.۹ به ۴۰.۴ درصد افزایش یافته است.
«مسعود نیلی» مشاور اقتصادی رییس‌جمهوری هفته جاری اعلام کرد در سه سال گذشته سالانه به طور میانگین ۷۰۴ هزار شغل در کشور ایجاد شده است اما بالا بودن نرخ بیکاری زنان نشان می‌دهد هنوز تقاضای شغل در بازار کار پاسخگوی عرضه نیروی کار نیست و به همین سبب زنان جوان در کشور نرخ بیکاری بیش از ۴۷درصد را تجربه می‌کنند.

فقر غذایی چهار میلیون ایرانی



رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید: در ایران هنوز در حدود ۴ میلیون نفر کمتر از نیاز غذا دریافت می‌کنند. به خصوص در استان سیستان و بلوچستان، یکی از چالش‌های اساسی ما فقر غذایی و سوء‌تغذیه است که باید برای حل آن تلاش شود.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از تابناک، رسول دیناروند با بیان این مطلب که دنیا از جمله کشور ما در حوزه غذا و تغذیه با سه چالش اصلی مواجه است، گفت: چالش اول فقر غذایی و سوء‌تغذیه است، به‌طوری‌که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر گرسنه در جهان وجود دارد و در ایران هم متاسفانه هنوز در حدود ۴ میلیون نفر کمتر از نیاز غذا دریافت می‌کنند. به خصوص در استان سیستان و بلوچستان، یکی از چالش‌های اساسی ما فقر غذایی و سوء‌تغذیه است که باید برای حل آن تلاش شود.
وی از تقلبات غذایی و آلاینده‌های شیمیایی، بیولوژیک و… به عنوان چالش دوم حوزه غذا نام برد و ادامه داد: هنوز درصد بالایی از فرآورده های غذایی که مردم دریافت می‌کنند از نظر بهداشت و ایمنی قابل تایید نیستند. در سال اخیر حدود ۱۰ درصد نمونه‌هایی که ما آزمایش کرده‌ایم، مردود شده‌اند.
دیناروند به چالش سوم اشاره کرد و افزود: دریافت کالری بیش از نیاز، چالش سوم است، به‌ طوری‌ که در ایران به طور میانگین کالری دریافتی ۲۵ درصد بیش از نیاز است.
وی در ادامه با اشاره به اولویت‌های غذایی کشور، تاکید کرد: سلامت غذا نخستین مسئله است.
دیناروند به معضل فقر غذایی اشاره کرد و اظهارداشت: در حال حاضر برخی از افراد جامعه، مانند مناطقی از استان سیستان و بلوچستان کالری مورد نیاز بدن خود را دریافت نمی‌کنند و از عدم امنیت غذایی رنج می‌برند که این مسئله در حال پیگیری است.
وی، شایع‌ترین مشکلات تغذیه‌ای در کشور را دریافت ۲۵ درصد کالری اضافی و مصرف بیش از معمول غذا دانست و گفت: همین امر سبب افزایش وزن و چاقی در کشور شده است.
وی به موضوع پالم اشاره کرد و گفت: در سه سال اخیر سالانه در حدود ۳۰۰ هزار تن کاهش واردات روغن پالم داشته ایم.
رئیس سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که فقط ۸۰ هزار تن از روغن پالم وارداتی برای تولید لبنیات پرچرب و ارزان‌قیمت استفاده می‌شد، افزود: طبیعی است هر چقدر قیمت محصول تولیدی ارزان‌تر تمام شود فروش و مصرف آن بیشتر می‌شود. حذف روغن پالم از محصولات لبنی سبب کاهش مصرف لبنیات پرچرب شده است.
دیناروند گفت: سیاست وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو علاوه بر کاهش میزان مصرف اسیدهای چرب اشباع، حذف کامل چربی‌های ترانس از محصولات غذایی است.

ده‌ها هزار نفر در شرق کشور فاقد شناسنامه هستند



نماینده مردم تربت‌جام در مجلس با بیان این‌که ده‌ها هزار نفر در شرق کشور فاقد شناسنامه هستند، گفت: از وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال درخواست می‌شود وضعیت این افراد را تعیین تکلیف کنند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، جلیل رحیمی جهان‌آبادی در تذکر شفاهی امروز خود در مجلس خطاب به وزیر کشور، گفت: بخش صالح‌آباد این شهرستان سه هزار و دویست کیلومتر وسعت دارد و از ده شهرستان خراسان رضوی نیز بزرگ‌تر است اما از سال ۱۳۱۶ هجری شمسی همچنان در قالب بخش مانده؛ انتظار می‌رود که به داد منطقه مرزی صالح‌آباد برسید.
وی همچنین در تذکری به وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال کشور، گفت: ده‌ها هزار نفر در شرق کشور در سیستان و بلوچستان،‌ خراسان رضوی و جنوبی فاقد شناسنامه، مشکوک‌التابعیت یا ممنوع‌الخدمات هستند که باید تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم تربت جام تصریح کرد: اگر تبعه ایران نیستند باید از کشور خارج شوند و اگر هستند باید به این افراد شناسنامه داده شده و فرزندان آن‌ها از بلاتکلیفی درآیند.
رحیمی جهان‌آبادی به وزیر صنعت نیز در مورد کاهش سهمیه واردات شرکت‌های مرزنشین تذکر داد.
وی در پایان طی تذکری به وزیر کار، گفت: بسیاری از خانواده‌های فقیر در لیست یارانه‌بگیران ثبت نشده‌اند و دو سال است که از دریافت یارانه در شرق کشور محروم هستند، به وضعیت آن‌ها رسیدگی شود.

سه شهروند بهایی بازداشت شده در شیراز آزاد شدند

عکس ‏‎Bahainews‎‏
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز سه تن از شهروندان بهایی ساکن شیراز با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شدند.
بنابرگزارش مجموعه خبری بهایی نیوز لالا صالحی ،نسیم کاشانی نژاد و رضوان یزدانی شهروندان بهایی ساکن شیراز که پیشتر در تاریخ ۲ آذر ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی به همراه پریسا سپهری و ثمر آشنایی بازداشت شده بودند ،آزاد شدند.
در حالی پریسا سپهری به دلیل بارداری در ماههای اولیه یک روز پس از بازداشت آزاد شد اما ثمر آشنایی با قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی پس از ۳۶ روز آزاد شد و لالا صالحی، نسیم کاشانی نژاد و رضوان یزدانی نیز پس از ۴۰ روز با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند.
ماموران امنیتی در زمان بازداشت ۵ شهروند بهایی ساکن شیراز منازل آنان را مورد تقتیش قرار داده اند و پس از آن به دفتر بازداشتگاه وزارت اطلاعات معروف به پلاک ۱۰۰ منتقل کردند که ثمر آشنایی پس از ۳۴ روز و سه شهروند بهایی که لحظاتی پیش آزاد شدند نیز پس از ۳۸ روز تحت بازجویی قرار گرفتن به زندان عادل آباد شیراز منتقل شده اند.
طی ماههای اخیر بیش از بیست شهروند بهایی به اتهام فعالیت های تبلیغی از سوی ماموران امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت و به دفتر بازداشتگاه وزارت اطلاعات منتقل شده بودند که تعدادی از این شهروندان پس از گذراندن دوران بازجویی و با قرار وثیقه آزاد شده اند اما همچنان تعدادی از بهائیان بازداشت شده پس از گذشت بیش از دو ماه همچنان در این مکان محبوس می باشند.
بهاییان از بزرگترین اقلیت‌های دینی در ایران هستند که جمهوری اسلامی آن را به رسمیت نمی‌شناسد و به عنوان "فرقه ضاله" از آن نام می‌برد.پس از انقلاب اسلامی در ایران بسیاری از شهروندان بهایی تنها به دلیل باورمند بودن به آئین بهایی بازداشت شده اند و با احکام ناعادلانی دوران محکومیت خود را طی کرده اند، با این وجود مسئولین جمهوری اسلامی همواره عنوان کرده اند که حکومت ایران هیچ گاه به صرف بهایی بودن پیروان دیانت بهایی با آنان برخورد نکرده و بهائیان از حقوق شهروندی برخوردارند .

چهار شهروند بهایی ساکن زاهدان آزاد شدند

عکس ‏‎Bahainews‎‏
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز چهار تن از شهروندان بهایی ساکن زاهدان پس از ۳۵ روز بازداشت در بازداشتگاه وزارت اطلاعات زاهدان با قرار وثیقه آزاد شدند.
بنابر گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز هیدا یزدان ، بهرام روحانی، مهرنوش رمضانی زاده و سیاوش رحیمی در تاریخ ۶ آذر ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی شهر زاهدان بازداشت شده بودند که دقایقی پیش در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شدند. 
پیشتر ماموران امنیتی در حین بازداشت این افراد منازل آنان را نیز مورد تفتیش و بازرسی قرار داده بود.
در ماههای اخیر همچنین سه شهروند بهایی دیگر به نام های تبسم حسینی ، امیلیا حکیمان و فرشید دادور نیز در این استان بازداشت شده بودند که با قرار وثیقه آزاد شده اند.
طی اطلاع خبرگزاری بهایی نیوز طی ماههای اخیر تعدادی زیادی از شهروندان بهایی تنها به دلیل اعتقادبه دیانت بهایی توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفته اند و در سالهای گذشته بازداشت شهروندان بهایی در استان های مختلف بارها تکرار شده است. به اعتقاد جمهوری اسلامی شهروندان بهایی دارای حقوق شهروندی در ایران هستند اما شهروندان بهایی پس از انقلاب از تمامی حقوق شهروندی در ایران از جمله عدم حق تحصیل ، حق اشتغال در مراکز دولتی و.. محروم شده اند.

رسول رضوی آزاد شد



امروز شنبه ۱۱ دی ماه، رسول رضوی، فعال مدنی، از زندان تبریز آزاد شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، رسول رضوی، فعال مدنی محبوس در زندان تبریز، روز جاری به صورت موقت از زندان تبریز آزاد شده است.
این فعال مدنی پیش تر در اعتراض به «احکام صادره دادگاه انقلاب و فشار نیروهای امنیتی در خصوص روند پرونده‌اش» به مدت ۴۴ روز در اعتصاب غذا به سر برده بود.
رسول رضوی در تیرماه سال ۱۳۹۴ از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.
آقای رضوی در شهریورماه سال جاری بار دیگر بدون محاکمه و به‌صورت غیابی، از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز به ۱۳ ماه حبس محکوم گردید.

بابی سندرز ایران آرش نام دارد؛ نوشته ای از کوروش زعیم همبندی آرش صادقی


Image result for ‫کورش زعیم همبندی آرش صادقی‬‎




کوروش زعیم عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران در بند هشت زندان اوین با نگارش نامه ای با عنوان «بابی سندرز ایران آرش نام دارد»، ضمن تشریح فعالیت های آرش صادقی، وضعیت وخیم جسمی وی را در شصت و نهمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی اش توضیح داده است.
متن کامل این نامه را به نقل از هرانا در ادامه بخوانید؛

بابی سندرز ایران آرش نام دارد؛

سه روز است که آرش صادقی در اعتصاب خوراک رکورد ۶۵ روزه بابی سندرز را شکسته است، بابی سندرز شکست ولی آرش هنوز نشکسته.
اراده اش خشمگین تر و چالشی تر می شود می گوید اگر من فدا شوم شاید ده ها جوان و دانشجوی دیگر که خلاف قانون در زندان هستند نجات پیدا کنند. او شرح داد که چگونه در سال ۸۸ او را که در گردهمایی دانشجویی شرکت می کرد، دستگیر کردند. در پرونده اول در دادگاه انقلاب با اتهامات کلیشه ای به شش سال زندان محکوم کردند. دانشگاه علامه هم او را در پی فارغ التحصیلی در فلسفه اخراج کرد.
حقوق بشر در همه سطوح!
در سال ۸۹ ماموران امنیتی در آخرین روز مرخصی آرش از زندان به خانه او حمله کردند و مادر او را که مانع ورود آن ها شده بود، به شدت به عقب پرتاب کردند، مادر به زمین خورد و سرش به لبه تخت، مادر جان سپرد. پزشک نهاد امنیتی خیلی زود در صحنه حاضر شد و علت مرگ و فوت را ایست قلبی گزارش کرد. ولی پزشکی قانونی علت مرگ را خونریزی داخلی اعلام نمود.
آرش دوباره به زندان افکنده شد بر سر قتل مادر با بازجویان مجادله کرد و آنان در پاسخ به پررویی آرش کتف و دنده اش را شکستند. ولی آرش از پیگیری قتل مادر دست بردار نبود. برای جلوگیری از افشاگری های آرش ماموران امنیتی یک ماه پس از آزادی او در سال ۹۰ او را بار دیگر دستگیر و زندانی کردند. این بار بدون هیچ حکم دادگاهی ۲۱ ماه دیگر او را در زندان نگه داشتند.
ماه مهر ۹۲ آزاد شد و هفت ماه بعد با گلرخ که پیشتر با هم آشنا شده بودند، ازدواج کرد. زوج جوان هر دو دغدغه آزادی بیان، حقوق مدنی و شهروندی داشته و هردو در اعتراض به زندانی شدن فعالین سیاسی و حقوق بشری گرد می آمدند، مصاحبه می کردند و خشونت و فساد و دروغ گویی را تقبیح می کردند.
این بار یک سازمان امنیتی، نهادی نظامی تحمل گروه آن ها را نکردند. آرش و گلرخ و دوتن دیگر دستگیر و برای بازجویی آرش به دو الف و گلرخ به خانه امن برده شدند. که مورد خانه امن غیر قانونی است. در این بازجویی ها آرش با مشت و لگد و کتک و انواع توهین ها و تهدید ها بازجویی شد و گلرخ را با انواع توهین های مگو و حتی تهدید به اعدام.
بار دیگر پرونده فعالیت های آرش از آغاز دانشجویی تا اعتراض به مرگ مادرش مطرح و بازنگری شد. او برای اتهاماتی که یک بار در دادگاه مطرح و حکم دریافت کرده بود و زندان آن را کشیده بود، بار دیگر مجرم شناختند. بازجویی های آرش هفت ماه طول کشید و محاکمه آرش در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب صورت گرفت و این بار به ۱۹ سال زندان برای همان اتهامات کلیشه ای که با قانون اساسی هم در تضاد است، محکوم شد.
سرنوشت یک شهروند فرهیخته میهن پرست که در مرکز غیرقانونی پایمال شدن حقوق شهروندی، دروغ و فساد اعتراض می کند و سرنوشت آرش و آنچه که بر سر همسرش آمده دردناک تر است.
ماموران امنیتی یک نهاد نظامی بدون هیچ احضاریه ای یا حکم قضایی به خانه آن ها ورود می کنند تا به دنبال مدرکی بگردند که بتوانند یک زن جوان را محکوم کنند. می گردند، چیزی پیدا نکردند جز یک داستان که گلرخ پنج سال پیش از آن نوشته بود که نه کسی آن را خوانده بود و نه کسی از وجودش خبر داشت و نه منتشر شده بود. در این داستان به صورت تلویحی انتقاد شده.
 واویلا! به قرآن توهین شده اسلام زیر سوال رفته! مجازات! مجازات اعدام است! سنگساری که در مطبوعات درباره آن بحث و انتقاد شده به حیثیت کشور و جهان آسیب زده! حتی رهبر جهوری اسلامی هم آن را متعلق به جوامع گذشته اعلام کرده و سنگسار در کشور ممنوع شده است.
در حالی که گلرخ در بیماستان بیهوش افتاده و جراحان تلاش می کرند غده ای از شکم او بیرون بیاورند، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب با وجود گذاشتن پرونده پزشکی گلرخ به روی پرونده و غیبت متهم، حکم شش سال زندان را صادر می کند و حکم غیابی بی درنگ توسط دادگاه تجدید نظر تایید می شود.
گلرخ که زیر نظر پزشکی بوده تا شرایط مناسب و خطرات مانده غده که حدود یک کیلو است بیرون بیاورند، دستگیر و به زندان اوین منتقل می شود.
شما اگر شوهر این زن بودید و در زندان دستتان از همه کوتاه بود، در اعتراض به این همه بی قانونی، خشونت و بی رحمی چه می کردید؟ هنگامی که این خشونت های خارق العاده بر گلرخ وارد می آمد، من در کنار آرش در همان اتاق زندانی بودم. حالات روحی و خشم و حسرت او برای یک جو عدالت و انسانیت را شاهد بوده و هستم. هر روز بر خودش می پیچید، چرا این همه ستم بر همسرش وارد می آوردند. بازجویی همسرش و توهین های رکیک و رفتار های غیر قابل توجیه را شاهد بوده و چه آزار هایی که بر او روا نمی داشتند.

با زندانی شدن همسر بیمارش به یک اتهام موهوم، آرش شبانه روز به خود می پیچد. ما دو ماه بود که همسفره شده بودیم ولی دیگر میلی به خوراک نداشت زیر لب زمزمه میکرد و سرانجام تصمیم گرفت. برای آزادی همسر بیمارش اعتصاب خوراک کند گفت من حاضرم زندان غیر قانونی و ضدبشری خودم را تحمل کنم، ولی رفتارشان با همسرم را نمیتوانم تحمل کنم.

از خود می پرسید چرا این همه بی قانونی این همه خشونت و بی رحمی. این ها چه حق دارند که اینگونه به جان دانشجویان و فرهیختگان کشور افتاده اند؟ از این ملت زجر کشیده چه میخواهند؟ از کجا آمده اند و کشور را به کجا می برند؟ آیا با این همه خشونت گسترده نمیخ واهند سطح نارضایتی مردم را آنقدر بالا ببرند تا رویداد ۸۸ تکرار شود؟ او می خواهد همسرش تا نتیجه اعاده دادرسی آزاد شود تا به درمان خودش برسد. اعتصابش پس از۶۸ روز هنوز ادامه دارد. در دو هفته گذشته بارها نیمه های شب حالش بهم خورده و خون بالا آورده است. سی درصد وزنش را از دست داده غلظت خونش از بیست گذشته، ۷۰درصد یک کلیه و ۲۰درصد کلیه دیگرش را ازدست داده، روده هایش از نرسیدن مواد لازم باریک شده، فشار خونش ۷ روی ۶ و بطور کلی پوست و استخوان شده است. اما از سرسختی او چیزی کم نشده . از هرساعت نگران ساعت بعد هستم. بابی سندرز و دوستانش، مردان فداکاری بودند ولی بیش از ۶۵ روز دوام نیاورند. بابی از پای درآمد. ما در ایران قهرمانی داریم به نام آرش که رکورد بابی سندرز را شکسته است و امیدواریم که قدرت پایداری و زنده مانی او سرمشقی برای همه ایرانیان میهن پرست باشد که باید کماکان علیه ستم و فساد و خشونت بایستند تا ایران ما ایرانی باشد برای هر ایرانی که نه دروغ می گوید نه فریب می دهد و نه فساد می کند.
کوروش زعیم، همبند شورای مرکزی جبهه ملی ایران
زندان اوین
قربانی سیاست خفقان جمهوری اسلامی
دهم دی ماه  ۱۳۹۵

بیش از ۱۳۷ هزار دختر مجرد، سرپرست خانواده هستند


Image result for ‫دختر مجرد، سرپرست خانواده‬‎

 معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت که پنج و نیم درصد از دو و نیم میلیون زن سرپرست خانواده در کشور -معادل ۱۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر- را دخترانی تشکیل می دهند که هرگز ازدواج نکرده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، حبیب الله مسعودی فرید روز شنبه افزود: “این دختران یا سرپرست خانوار خود به صورت تک نفره بوده یا اینکه پدر و مادر سالمند یا خواهر و برادری دارند که باید از آنان مراقبت کنند”.
وی اظهار داشت: “براساس آخرین آمار، بیش از دو و نیم میلیون خانواده زن سرپرست داریم که از این دو و نیم میلیون ، حدود ۷۱ درصد آنان به دلیل فوت همسر ، خانواده زن سرپرست شده اند”.
مسعودی فرید خاطرنشان کرد: “حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد این زنان نیز به دلیل طلاق، سرپرست خانواده شده اند و حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد دیگر به دلیل داشتن شوهر از کارافتاده و دارای معلولیت ، سرپرستی خانواده خود را به عهده گرفته اند”.
وی تصریح کرد: “برخی زنان سرپرست خانواده نیز دارای همسر هستند اما همسر آنان به دلایل مختلف در کنار آنان نیست یا هست اما سرپرستی خانوار را برعهده نمی گیرد؛ در برخی موارد همسر این زنان ممکن است زندانی یا معتاد باشد یا اینکه خانه را رها کرده باشند که ما به آنان ‘زنان سرپرست خانوار دارای همسر’ می گوییم”.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: “از این دو و نیم میلیون خانوار زن سرپرست ، حدود ۱۸۰ هزار خانوار زن سرپرست، تحت پوشش بهزیستی هستند”.
مسعودی فرید تاکید کرد: “خانواده های زن سرپرست جزو آسیب های اجتماعی محسوب نمی شوند چراکه اتفاقا بسیاری از آنان جزو خانواده های موفق هستند با وجود این جزو گروه هایی هستند که نیاز به توجه خاص دارند”.
وی خاطرنشان کرد: “افزایش شمار خانواده های زن سرپرست در کشور بطورقطع موضوع مهمی است و به هر حال در گروه های خاص هستند چون کاری که قبلا دو نفر انجام می داد حالا باید یک نفر انجام دهد”.
معاون اجتماعی بهزیستی گفت: “سالانه تعداد این زنان افزایش داشته است و شیب آن دارد زیاد می شود و دلایل مختلف دارد اما هنوز شایع ترین علت آن فوت همسر است اما تعداد خانواده های زن سرپرست به خاطر افزایش طلاق نیز در حال افزایش است”.
وی ادامه داد: “زنان سرپرست خانوار ممکن است کمتر زمان رسیدگی به امور تربیتی فرزندان خود را داشته باشند یا کودکان را باید همراه خود به خیابان بیاورند و کودک در معرض آسیب قرار گیرد بنابراین در اینجا نقش نظام های حمایتی برای زنان سرپرست خانوار خیلی مهم است. شاید مشاغل خانگی برای این قشر از جامعه خوب باشد یا کارهایی که ساعت کمتر اما درآمد بیشتر دارند”.

دادگاه تجدیدنظر شکوفه آذر برگزار شد


Image result for ‫دادگاه تجدیدنظر شکوفه آذر برگزار شد‬‎

 روز جاری جلسه دادگاه تجدیدنظر شکوفه آذر ماسوله، فعال مدنی، برگزار شد. وی پیش‌تر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به یک‌سال حبس تعزیری و پنج سال حبس تعلیقی محکوم شده است. یکی از موارد اتهامی خانم آذر شرکت در تجمعات اعتراضی عنوان شده که در اعتراض به اسیدپاشی انجام شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح امروز یازدهم دی ماه ۹۵، جلسه دادگاه تجدیدنظر شکوفه آذر ماسوله، فعال مدنی، در شعبه ۵۴ مستقر در دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.
حکم این دادگاه به زودی به وکیل این شهروند ابلاغ خواهد.
اسفندماه سال گذشته، شکوفه آذر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی احمدزاده به یک سال حبس تعزیری و پنج سال حبس تعلیقیمحکوم شد.
شکوفه آذر ماسوله بهمراه هم پرونده ای خود، خردادماه سال ۹۴ بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بودند. هم پرونده ای وی پس از هشت ماه بازداشت موقت، بیستم بهمن ماه با سپردن وثیقه هفتاد میلیونی از زندان اوین آزاد شد و شکوفه آذر ماسوله نیز در ۲۲ اسفندماه با قید وثیقه از زندان اوین موقتا آزاد شد.
اتهامات شکوفه آذر، «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» اعلام شده است. یکی از موارد اتهامی خانم آذر شرکت در تجمعات اعتراضی عنوان شده که در اعتراض به اسیدپاشی انجام شده بود.

ارتباط با خانواده های زندانیان و همکاری با گروههای مدافع حقوق بشر بخشی از مصادیق اتهاماتی بود که بر علیه وی مطرح شد.

وزارت خارجه آمریکا خواستار آزادی آرش صادقی و گلرخ ایرایی شد

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا خواستار آزادی آرش صادقی و گلرخ ایرایی، زوج زندانی عقیدتی سیاسی ایرانی، شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فردا، تام مالیناوسکی، دستیار وزیرخارجه آمریکا در امور دموکراسی، حقوق بشر و کار شامگاه جمعه با ارسال یک توئیت خواستار آزادی آرش صادقی و همسرش گلرخ شد.
دستیار وزیرخارجه آمریکا نوشته است: «هیچ کس نباید بخاطر فعالیت مدنی مسالمت آمیز زندانی شود». آقای مالیناوسکی خواستار آن شده که ایران به اجرای قوانین خودش پایبند باشد و آرش صادقی و گلرخ ایرایی را آزاد کند.
آرش صادقی، زندانی سیاسی که گفته می شود ۶۸ روز است در اعتصاب غذا به سر می‌برد، روز جمعه برای ساعاتی به موضوع اول جهانی در شبکه توییتر تبدیل شد.
به دنبال انتشار گزارش‌ها در خصوص «وخامت» حال آقای صادقی، کاربران توئیتر در سراسر جهان خواستار حفاظت از جان این زندانی سیاسی شدند.

مسئولیت حفظ جان زندانیان اعتصابی بر عهده دستگاه قضایی ایران است



 مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در واکنش به وضعیت وخیم زندانیان اعتصابی در زندانهای مختلف کشور با صدور بیانیه ای واکنش نشان داد. این تشکل ضمن قانونی دانستن مطالبات اعتصابیون دستگاه  قضایی را در راس مسئولیت حفظ سلامت و جان زندانیان معترض دانست، متن کامل این بیانیه در ادامه می آید.

اطلاعیه مطبوعاتی

تعدادی از زندانیان سیاسی در ایران با دوره های زمانی متفاوتی در اعتصاب غذا به سر می برند. گستره و تعداد اعتصابیون و همینطور طولانی بودن تعدادی از این اعتصاب ها به نگرانی افکار عمومی و مدافعان حقوق بشر تبدیل شده است.
تقریبا تمام زندانیان اعتصابی خواستار اجرای قانون هستند، قوانین مدونی که سلب آنان باید موجب مجازات ناقضین باشد نه مطالبه گران.
آرش صادقی، کنشگر مدنی در شصت و نهمین روز اعتصاب غذای خود به سر می برد، همینطور علی شریعتی دیگر زندانی که شصت و یکمین روز اعتصاب خود را پشت سر می گذارد.
سعید شیرزاد، حسن رستگاری، نزار زکا، آیت الله محمدرضا نکونام و مهدی کوخیان دیگر زندانیانی هستند که به اعتصاب غذای خود در زندانهای مختلف کشور ادامه می دهند.

آقای صادقی بعنوان یک مورد برجسته در حالی شصت و نهمین روز اعتصاب غذای خود را سپری می کند که بنا به گزارشات پزشکی، کلیه های وی با درصد بالایی دچار آسیب شده، غلظت خون بالایی دارد و خطر چسبندگی روده او را تهدید می کند. این زندانی عقیدتی که هر لحظه احتمال مرگ او می رود تنها مطالبه اجرای قانون در رابطه با گلرخ ایرایی، همسر زندانی خود را دارد.

آقای صادقی می خواهد تا پرونده همسر او در دادگاه عمومی و بر اساس قانون بررسی شود و همسرش تا زمان رسیدگی به اتهامات با توجه به بیماری جدی که با آن روبه روست بتواند بر اساس حقوق قانونی خود در خارج از زندان فرصت دفاع از خود را بیابد.
مسئولین امنیتی-قضایی تا کنون هیچ واکنش امیدوار کننده ای به وضعیت وخیم این زندانی و مطالبات قانونی او نداشته اند. این بی تفاوتی تعمدی دستگاه قضایی و امنیتی نسبت به وضعیت آقای صادقی در موارد مشابهی مسبوق به سابقه است، وقایع تلخی که در زندان های ایران اتفاق افتاد و هیچگاه مجازات عاملین یا تحقیقات مستقلی را در پی نداشت از جمله پرونده های فوت «ولی الله فیض مهدوی، عبدالرضا رجبی، امیدرضا میرصیافی، زهرا کاظمی، اکبر محمدی، زهرا بنی یعقوب، هدی صابر، محسن دکمه چی، امیرحسین حشمت ساران، ستار بهشتی و…»
رویه دستگاه قضایی مبنی بر بی توجهی عمدی به معترضان که در پیوند با نهادهای امنیتی اجرا می شود خلف در تعهد محسوب می شود و می تواند کماکان باعث جان باختن تعداد دیگری از زندانیان شود.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ضمن قانونی دانستن مطالبه زندانیان معترض و ابراز نگرانی از سلامتی زندانیان در اعتصاب غذا تاسف خود را از اینکه زندانیان سیاسی ایران برای استیفای حقوق خود راهی جز به خطر انداختن سلامتی وجان خود ندارند، اعلام می‌کند.
این تشکل مسئولیت همه جانبه‌ی حفظ سلامت و جان زندانیان را بر عهده‌ی نهادهای حکومتی ذیربط می‌داند و بر اجرای مواد ۱۰۲، ۱۰۳، ۱۱۳ ،۱۱۵ و ۲۱۶ آیین نامه‌ی سازمان زندان‌ها که حداقل استاندارد در نحوه‌ی رفتار با محکومین محسوب می شود تاکید دارد.
این مجموعه معتقد است جمهوری اسلامی ایران بصورت نگران کننده‌ای در طی سالهای حکومت خود در موضوع زندانیان به کرات مقاوله نامه‌های حقوق بشری به خصوص کنوانسیون حقوق زندانیان مصوب سازمان ملل متحد را نقض کرده است.

این تشکل مدافع حقوق بشر مقامات قضایی را به رفتار مستقل از نهادهای امنیتی فرا می خواند و می خواهد تا زندانیان اعتصابی بخصوص آقای صادقی فورا به مرکز درمانی مجهز اعزام شود و همینطور باب مذاکره با زندانیان اعتصابی آغاز شود.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از خانم اسما جهانگیر گزارشگر منتخب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌خواهد مسئله تضییع حقوق زندانیان را بعنوان یکی از اولویت‌های کاری خود تعریف کند و قتل، آسیب دیدگی و شرایط بد زندان‌ها در ایران را در کنار سایر موارد نقض حقوق بشر در ایران پیگیری کند، این مجموعه همچنین سایر وجدانهای بیدار و مدافعان حقوق بشر را به تلاش برای حفظ سلامتی و جان زندانیان در اعتصاب غذا فرا می‌خواند.
دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
۱۱ دیماه ۱۳۹۵ برابر با ۳۱ دسامبر ۲۰۱۶

نامه حضرتی نماینده مجلس به رئیس قوه قضائیه درباره آرش صادقی و علی شریعتی



 الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رئیس قوه قضائیه خواستار رسیدگی به مطالبات آرش صادقی و علی شریعتی دو تن از زندانیان سیاسی و دستور سریع برای جلوگیری از به خطر افتادن جان آنها به خاطر اعتصاب غذا شد. متن کامل این نامه درپی می آید.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، الیاس حضرتی در نامه خطاب به آیت الله آملی لاریجانی نوشت:
«ریاست محترم قوه قضاییه
جناب آیت الله آملی لاریجانی
با سلام و احترام
همچنان که مطلعید قانون جرم سیاسی بسیار دیرهنگام به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و متاسفانه هنوز درباره هیچ کسی هم اجرایی نشده است. نتیجه چنین عملکردی این است که اکنون کسانی که در واقع مجرم سیاسی محسوب می‌شوند به عنوان متهم امنیتی محاکمه شده و در زندان به سر می‌برند. این افراد مطابق قانون اساسی از حقوق مسلم خودشان محروم شده‌اند و اکنون در شرایطی در زندان به سر می‌برند که حق آنان ضایع شده است. برای جبران این حق ضایع شده مناسب است که محاکمات آنان تجدید شده و در مجازات آنان تخفیف اعمال شود.
متاسفانه بی‌توجهی به مطالبات قانونی این زندانیان منجر به این شده است که برخی از آنان دست به اعتصاب غذا بزنند تا درخواست آنان شنیده شود؛ یعنی با به خطر انداختن جان و سلامتی خود به وضعیت موجود اعتراض کرده‌اند.

از آنجا که قوه قضاییه و مسئولان زندان ضامن حفظ سلامتی زندانیان هستند بجاست دستور مقتضی برای رسیدگی به مطالبات دو تن از زندانیان سیاسی که دست به اعتصاب غذا زده‌اند (آقایان آرش صادقی و علی شریعتی) صادر شود تا آسیبی به آنان وارد نشود و اگر حقی از آنان ضایع شده، اعاده گردد.

طبعا برای جمهوری اسلامی شایسته نیست که به خاطر تعداد انگشت شمار زندانی سیاسی، در سطح جهانی متهم به نقض حقوق بشر و حقوق زندانیان شده و تصویر نامناسبی از آن برای جهانیان ترسیم شود.
اینجانب به عنوان نماینده مردم شریف در مجلس شورای اسلامی وظیفه خود دانستم این امر را به حضرتعالی متذکر شوم تا با دستور صریح و سریع شما در این زمینه اقدام مناسب صورت بگیرد و جان دو تن از زندانیان به خاطر اعتصاب غذای ناچاری آنان به خطر نیفتد.
خداوند مفاسد امور مسلمین را اصلاح کند و خادمان به اسلام و مردم و نظام اسلامی را محفوظ بدارد.
الیاس حضرتی »

آرش صادقی را نجات دهید”؛ پتیشن حمایت از این زندانی سیاسی در اعتصاب غذا



وبلاگ  change.org با ایجاد یک پتیشن برای آرش صادقی، از  مقامات ایرانی درخواست کرده است که در خصوص وضعیت بحرانی آرش صادقی و رسیدگی به مطالبات این زندانی سیاسی در اعتصاب غذا اقدام کنند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، در پتیشن change.org اشاره‌شده که آرش صادقی بیش از دوماه در اعتراض به بازداشت غیرقانونی همسرش در اعتصاب غذا به سر برده و هم اکنون در وضعیت بحرانی قرار دارد. این وبلاگ از همگان خواسته است تا با مشارکت در این پتیشن، در یک حرکت همگانی از مقامات ایران درخواست آزادی و رسیدگی به مطالبات وی را داشته باشند.
برای شرکت در این پتیشن اینجا کلیک کنید.
فعالین و کاربران ایرانی طی روز گذشته با #SaveArash اقدام به اطلاع رسانی درباره وضعیت آرش صادقی پس از ۶۸ روز اعتصاب غذا کرده و خواستار آزادی و رسیدگی به مطالبات این زندانی سیاسی شده اند. این توفان توییتری پس از ساعاتی به اولین ترند‌ جهانی در شبکه توییتر تبدیل شده و همچنان ادامه دارد.
گفتنی است، شخصیت‌ها و خبرگزاری های خارجی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از ترند جهانی آرش صادقی در توییتر واکنش نشان دادند.
فعالین مدنی نیز از داخل ایران با جمع‌آوری شماره تماس نمایندگان مجلس از همگان خواسته‌اند که  با ارتباط مستقیم با نمایندگان مجلس، آنان را در قبال جان آرش صادقی مسئول شمرده و پیگیری مطالبات این زندانی سیاسی را از آن ها درخواست کنند.
شایان ذکر است که سازمان عفو بین‌الملل شاخه سوئد، در بیانیه‌ای با اشاره به وضعیت بحرانی  آرش صادقی، از همگان خواسته است که با تماس به سفارت خانه های ایران در اقصی نقاط جهان، خواستار آزادی و رسیدگی به وضعیت این زندانی سیاسی شوند.
آرش صادقی، زندانی سیاسی که در اعتراض به نقض مکرر قانون در پرونده خود و همسرش، گلرخ ایرایی، از روز دوشنبه سوم آبان‌ماه سال جاری، اقدام به اعتصاب غذا کرده است، بر اساس آخرین معاینات پزشکی در وضعیت وخیم و بحرانی به سر می برد؛ پزشکان به این زندانی سیاسی اعلامداشته اند که ۷۰ درصد کلیه راست و ۲۰ درصد از کلیه چپ از کار افتاده و با توجه به مختل شدن روند طبیعی بدن، ادامه ی این وضعیت، به کما رفتن و یا مرگ وی را در پی خواهد داشت.
این زندانی سیاسی آخرین بار در پنجم دی‌ماه، در پی تپش قلب شدید، افت شدید فشار، تنگی نفس، حالت تهوع و بالا آوردن مقدار زیادی خون به بیمارستان طالقانی تهران انتقال یافت. پزشکان بیمارستان اعلام داشته‌ بودند، با توجه به فشارخون پایین و قند خون ۵۰ احتمال به کما رفتن وی بسیار بالا بوده و همچنین تحلیل رفتن ماهیچه‌های قلبی و غلظت خون ۲۰ خطر ایست قلبی را افزایش می‌دهد.

۱۳۹۵ دی ۱۰, جمعه

واکنش‌های داخلی و جهانی در حمایت از اعتصاب غذای آرش صادقی



شخصیت‌ها و خبرگزاریهای خارجی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از ترند جهانی آرش صادقی در توییتر واکنش نشان دادند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، اولین واکنش را  بی‌بی سی جهانی در خبری که در توییتر خود منتشر کرده بود به وضعیت پرونده آرش صادقی اشاره داشت.
یکی دیگر از حمایت‌ها واکنش سناتور کانادایی لیندا فرام بود که در توییتر خود اعلام کرد در این شرایط من را در کنار خود بدانید.
با این حال که واکنش‌های جهانی در حمایت از اعتصاب غذای آرش صادقی ادامه دارد، اما مسئولین قوه قضاییه همچنان از پاسخگویی به خواسته‌های این زندانی سر باز می‌زنند.
در همین حال چندین تن از نمایندگان مجلس در مصاحبه با تارنگار حقوق بشر در ایران، قول پیگیری وضعیت این زندانی سیاسی را داده‌اند.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابی شاهین شهر اصفهان اعلام کرد که پیامکهای را در رابطه با این موضوع دریافت کرده و در حال پیگیری است.
غلامرضا شرفی چهره اصولگرا و نمایندهٔ دورهٔ دهم از حوزهٔ انتخابیهٔ آبادان در استان خوزستان با اعلام اینکه جمهوری اسلامی برای هیچ یک از انسان‌ها نمی‌خواد پرونده سازی کند و قول پیگیری وضعیت این زندانی را داد.
حامد قادرمرزی نماینده مردم قروه هم اعلام کرد تاکنون تعداد زیادی پیامک در اینباره دریافت کرده است و میخواهد این موضوع را پیگیری کند.

تکذیبیه در مورد مصاحبه‌ سایت زیتون با وکیل آرش صادقی



امیر رئیسیان، وکیل آرش صادقی در مصاحبه با تارنگار حقوق بشر در ایران هرگونه مصاحبه با رسانه ها را تکذیب کرد و گفت مسئولین هیچگونه قولی مبنی بر آزادی گلرخ ایرایی نداده اند.
در همین حال برخی از رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان در حرکتی سوال برانگیز با انتشار خبری دروغ در رابطه با قول آزادی گلرخ ایرایی در مصاحبه ای که به نام وکیل آرش صادقی منتشر شده است، دست به تخریب این زندانی سیاسی نیز زده اند.
این تارنگار قویا این خبر را تکذیب میکند و درخواست دارد برای پوشش دقیق اخبار از رسانه های معتبر استفاده شود.

پیگیر وضعیت آرش صادقی شوید لیست شماره تماس نمایندگان مجلس

فعالین مدنی از داخل ایران با جمع‌آوری شماره تماس نمایندگان مجلس از همگان خواسته‌اند که با ارتباط مستقیم با نمایندگان مجلس، آنان را در قبال جان آرش صادقی مسئول شمرده و پیگیری مطالبات این زندانی سیاسی را از آن ها درخواست کنند. 
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، همزمان با شصت و  هشتمین روز از اعتصاب غذای آرش صادقی، لیستی از شماره تماس نمایندگان مجلس از سوی فعالین مدنی تهیه و از ساکنین داخل و خارج کشور درخواست شده که با تماس به مسئولین درباره وضعیت آرش صادقی هشدار دهند و خواستار رسیدگی به مطالبات وی شوند.
شایان ذکر است که سازمان عفو بین‌الملل نیز، در بیانیه‌ای با اشاره به وضعیت بحرانی آرش صادقی،  از همگان خواسته است که با تماس به سفارت خانه های ایران در اقصی نقاط جهان، خواستار آزادی و رسیدگی به وضعیت این زندانی سیاسی شوند.
آرش صادقی، زندانی سیاسی که در اعتراض به نقض مکرر قانون در پرونده خود و همسرش، گلرخ ایرایی، از روز دوشنبه سوم آبان‌ماه سال جاری، اقدام به اعتصاب غذا کرده است، بر اساس آخرین معاینات پزشکی در وضعیت وخیم و بحرانی به سر می برد؛ پزشکان به این زندانی سیاسی اعلام داشته اند که ۷۰ درصد کلیه راست و ۲۰ درصد از کلیه چپ از کار افتاده و با توجه به مختل شدن روند طبیعی بدن، ادامه ی این وضعیت، به کما رفتن و یا مرگ وی را در پی خواهد داشت.
لیست شماره تماس نمایندگان مجلس که نسخه ای از آن برای انتشار در اختیار تارنگار حقوق بشر در ایران قرار گرفته است، در پی می آید:
حمیدرضا حاجی بابایی ۰۹۱۲۱۵۰۹۰۹۴
محمد خدابخشی ۰۹۱۲۲۵۸۶۵۲۱
محمد حسینی ۰۹۱۲۲۴۰۱۷۳۱
حسینعلی جاجی دلیگانی ۰۹۱۳۱۶۱۶۵۹۸
غلامرضا حیدری ۰۹۱۲۱۱۲۲۵۶۳
سمیه محمودی ۰۹۱۳۲۲۱۷۶۹۷
علی ساری ۰۹۱۶۳۰۵۷۷۳۸
مسعود رضایی ۰۹۱۷۳۱۳۵۶۹۴
شهاب نادری ۰۹۱۸۸۸۸۴۲۴۰
محمد حسن نژاد۰۹۱۲۲۴۷۰۲۵۱
حشمت الله فلاحت پیشه ۰۹۱۲۱۴۷۳۱۴۸
شهروز برزگر کاشانی ۰۹۱۴۴۴۳۳۶۳۹
سکینه الماسی ۰۹۱۲۲۲۷۳۶۴۰
غلامرضا شرفی ۰۹۱۶۳۳۳۸۳۰۳
امیرحسین قاضی زاده هاشمی ۰۹۱۵۵۱۱۶۶۸۲
مسعود پزشکیان ۰۹۱۴۴۰۵۱۷۸۶
محمد قسیم عثمانی ۰۹۱۲۱۲۳۹۱۹۹
محمدحسین فرهنگی ۰۹۱۴۴۱۵۶۰۹۸
محمدرضا نجفی ۰۹۱۲۱۷۹۶۰۷۸
نادر قاضی پور ۰۹۱۴۱۴۱۰۴۱۹
قلی الله قلی زاده ۰۹۱۲۱۱۳۲۰۳۷
کمال الدین شهریاری ۰۹۱۲۱۱۳۱۹۵۹
غلامرضا کاتب ۰۹۱۲۲۵۹۲۶۸۵
پروانه سلحشوری ۰۹۱۲۶۴۰۸۰۵۰
سید احسان قاضی زاده ۰۹۱۲۴۲۲۲۲۷۱
محمدعلی پورمختار ۰۹۱۲۱۵۹۱۱۰۱
محمد دهقانی ۰۹۱۵۵۱۲۴۸۰۰
شمس الله شریعت نژاد ۰۹۱۱۱۹۱۲۱۹۹
فاطمه ذوالقدر ۰۹۱۲۸۳۹۴۲۰۱
خانم مافی ۰۹۱۲۲۴۶۲۲۶۴
محمود صادقی ۰۹۱۲۳۰۲۵۳۶۵
محمدمهدی زاهدی-کرمان رییس کمیسیون ۰۹۱۲۸۱۰۳۸۰۶
قاسم جعفری -بجنورد ۰۹۱۵۳۱۱۶۹۰۸
ابوالقاسم خسروی -تربت حیدریه ۰۹۱۵۵۳۱۸۳۶۷
محمد نگهبان سلامی-خواف ۰۹۱۵۳۲۸۴۱۴۴
شاهین محمدصادقی نایب رییس مجلس ۰۹۱۲۲۱۸۵۸۷۸
احمدتوکلی-تهران ۰۹۱۲۱۲۷۳۵۳۲
علی مطهری ۰۹۱۲۱۱۹۶۲۷۱
رضا عبداللهی ۰۹۱۲۱۴۸۳۰۵۸
بیژن نوباه-تهران ۰۹۱۲۱۰۹۶۵۵۳
نادرقاضی پور -ارومیه ۰۹۱۴۱۴۱۰۴۱۹
حامد قادرمرزی-قروه و دهلگان ۰۹۱۲۲۱۱۳۸۹۰
جبار کوچکی نژاد -رشت ۰۹۱۱۲۳۷۳۲۱۵
سیدمهدی موسوی نژاد–دشتستان ۰۹۱۲۲۵۲۳۰۵۱
عباسعلی نورا -زابل ۰۹۱۲۱۲۰۱۴۲۵
محمداسماعیلی-زنجان ۰۹۱۲۱۴۱۲۵۳۲
محسن علیمردانی -زنجان ۰۹۱۲۷۴۱۳۵۶۰
مرتضی حسینی -قزوین ۰۹۱۲۱۶۹۱۰۰۹
رسول خضری-سردشت ۰۹۱۴۳۴۰۴۴۸۳
عثمان احمدی -مهاباد ۰۹۱۴۳۴۲۰۸۵۰
امید کریمیان -مریوان ۰۹۱۸۸۷۴۰۷۹۲
حسین نقوی -ورامین ۰۹۱۲۱۱۶۱۹۱۵
کاظم جلالی -شاهرود ۰۹۱۲۱۴۶۱۴۸۶
احمد آریایی نژاد-ملایر ۰۹۱۸۸۵۱۴۰۷۲
علی نعمت چهاردولی-ملایر ۰۹۸۹۱۸۳۱۴۵۷۵۹
ایرج ندیمی -لاهیجان ۰۹۱۲۳۹۸۷۶۰۰
مجید منصوری-لنجان ۰۹۱۳۳۱۱۴۳۸۸
امیرحسین قاضی زاده هاشمی-مشهد ۰۹۱۲۱۳۱۵۰۵۲
حسین حسین زاده بحرینی-مشهد ۰۹۱۵۱۰۳۵۱۱۴
رمضانعلی سبحانی فر – سبزوار ۰۹۱۲۱۵۰۹۶۱۲
محمدرضا محسنی ثانی- سبزوار ۰۹۱۲۱۷۵۰۵۲۸
علیرضا زاکانی-تهران ۰۹۱۲۳۲۰۹۸۸۶
عبدالکریم هاشمی -میناب ۰۹۱۷۳۶۱۶۵۳۲
مهرداد لاهوتی-لنگرود ۰۹۱۱۱۴۴۲۳۰۱
ابوالقاسم جراره-بندرعباس ۰۹۱۷۷۶۱۰۰۷۹
عبدالرضا ثروتی-بجنورد ۰۹۱۵۱۱۰۸۲۵۴
ناصرعاشوری- فومن ۰۹۱۲۱۵۹۳۶۱۹
عبدالله سامری -خرمشهر ۰۹۱۶۳۳۳۷۶۳۹
عباس پاپی زاده- دزفول ۰۹۳۷۳۵۰۴۴۸۵
توکلی -تهران ۰۹۱۲۱۲۷۳۵۳۲
نوباوه-تهران ۰۹۱۲۱۰۹۶۵۵۳
رسایی -تهران ۰۹۱۲۳۹۵۴۱۵۶
دکتر عباس مقتدایی_اصفهان؛کمیسیون آموزش:۰۹۱۳۳۱۱۳۳۴۷
دکتر حسن کامران_اصفهان:۰۹۱۳۱۰۵۰۹۰۵
امیرخجسته_همدان:۰۹۱۲۲۷۸۸۱۲۱
جواد هروی_قاین ۰۹۱۵۵۱۹۵۲۷۳
عباس مقتدایی_اصفهان ۰۹۱۳۳۱۱۳۳۴۷
علیرضا سلیمی _محلات ۰۹۱۸۸۶۶۳۴۶۰
عطاالله سلطانی_رزن۰۹۱۸۳۱۴۸۴۹۴
علی اصغر زارعی_تهران ۰۹۱۲۱۲۵۶۴۳۹
دکترسیداحمدرضا دستغیب_شیراز ۰۹۱۷۱۱۱۶۳۵۸
پورمختار_کبودرآهنگ؛رییس کمیسیون اصل نود ۰۹۱۲۱۵۹۱۱۰۱
ابوالفضل ترابی_نجف آباد ۰۹۱۳۱۲۸۵۲۱۸
محمدمهدی مفتح_قم ۰۹۱۲۱۱۱۴۶۴۷
محمد حسین فرهنگی_تبریز ۰۹۱۴۴۱۵۶۰۹۸
محمد دهقانی نقندر_چناران و طرقبه ۰۹۱۵۵۱۲۴۸۰۰
حسن سبحانی نیا _نیشابور ۰۹۱۲۱۱۱۷۴۶۶