۱۳۹۴ اسفند ۲۵, سه‌شنبه

مهدی خزعلی: اصلاح طلب ها و حقوق بشری ها کم لطفی نکنند / همه صدای طاهری باشند


مهدی خزعلی: اصلاح طلب ها و حقوق بشری ها کم لطفی نکنند / همه صدای طاهری باشند

دکتر مهدی خزعلی، مدیر انتشارات حیّان، بنیان‌گذار مؤسّسهٔ فرهنگی انتشاراتی اباصالح، پزشک و فعال حقوق بشر در گفتگو با تلویزیون فارسی زبان دُرّ با توصیف شرایط نامساعد محمدعلی طاهری و رفتارهای ناعادلانه دستگاه قضایی که تا کنون او را مجبور به ۱۴ بار اعتصاب غذا کرده است، بر لزوم حمایت از این اندیشمند ایرانی تاکید کرد.
وی با انتقاد از عملکرد سلیقه ای برخی از فعالان مدنی و حقوق بشر در انعکاس شرایط نامساعد محمدعلی طاهری، دفاع از حقوق شهروندی هر انسان مظلومی را وظیفه تمام آزاداندیشان دانست.
این فعال حقوق بشر با ناعادلانه خواندن تمدید قرار بازداشت محمدعلی طاهری گفت: « حالا چرا او را نگه داشته اید؟ ۵ سال حبسش را که گذرانده، با یک وثیقه بیاید بیرون از خود دفاع کند. دیگر چقدر می خواهند حکم بدهند که از ۵ سال سنگین تر باشد؟ »
مهدی خزعلی در خصوص دلایلی که یک زندانی را وادار به اعتصاب غذا می کند گفت: «چرا یک زندانی باید به جایی برسد که با نثار جان خود از حقوقش دفاع کند؟ در واقع باید بگویم که اعتصاب غذا، آخرین سلاح یک مظلوم است وقتی صدایش به هیچ جایی نمی رسد. دیگر با راهکارهای به ظاهر قانونی، راه را بر او بسته اند. دیگر آیین دادرسی، مجال دادرسی به او نمی دهد. قانون هم بازیچه و مضحکه و دستاویز قدرت شده است. »
وی ادامه داد: «سلاطین همیشه در طول تاریخ از قانون به نفع خود استفاده کرده و حتی آنگونه که خواسته اند قانون وضع کرده اند و قانونی که وجود دارد را آنگونه که می خواهند تفسیر می کنند و یا اجرا نمی کنند. نهایتا یک مظلوم به جایی می رسد که برای اینکه پیامش را برساند و حرفش را بزند و به اهداف و حقوقش برسد، دست به نثار جانش می زند. »
مدیر انتشارات حیان با تاکید بر نقش رسانه و عدم سکوت در برابر اعتصاب یک اندیشمند در زندان گفت: « اولا اعتصاب غذا یک فریاد است. قطعا بایستی رسانه قبل از فرد اعتصاب کننده حرکت کند. یعنی اگر کسی آماده شد که با نثار جان، از حق و مظلومیت خود دفاع کند، وظیفه بقیه این است که این فریاد را به گوش دیگران برسانند. هرگاه بشنویم که مظلومی در زندان، آماده شده که با نثار جانش و نخوردن غذا، روز به روز به مرگ نزدیک تر شود، اگر سکوت کنیم و صدایمان درنیاید، مسوول هستیم.»
وی ادامه داد: « اصلا ملاک نیست که بیایم ممیزی کنیم اندیشه دیگران را و بعد بگوییم حقوق شهروندی دارد یا نه. حقوق شهروندی همه افراد با اندیشه حق یا باطل، محفوظ است و فرقی نمی کند. همه افراد حق دارند اندیشه خود را بیان کنند و پاسخ اندیشه خود را با اندیشه بگیرند و نمی توانیم با مشت گره کرده در دهان این ها بکوبیم و حبسشان کنیم. »
مهدی خزعلی تصریح کرد: « محمدعلی طاهری قطعا مظلوم است. به هر حال اندیشه ای داشته و حرکت ایشان حرکتی بوده که در حوزه اندیشه تعریف می شود. من به تمام کسانی که آخرین سلاح مظلوم را به دست می گیرند و با نثار جان خود می ایستند تا حقانیت و مظلومیت خود را فریاد کنند می گویم که بایستید و به جای اینکه به شما بگویند اعتصاب غذا را بشکنید، به قوه قضاییه ای که دادرسی نکرده و کاری کرده این مظلوم ناچار شود که فریاد کند و اعتصاب غذا کند و جانش را بذل کند، باید گفت دست بردار، آیین دادرسی را درست کن و ظلم نکن. »
این پزشک، با بیان اینکه پاسخ اندیشه حبس و حصر نیست و این روال قوه قضاییه مسیری باطل است افزود: « من به مظلومی که با اعتصاب غذا، نثار جانش را به عنوان آخرین سلاح استفاده می کند، هرگز نمی گویم سلاحت را غلاف کن! باید تا شهادت بایستی و کوتاه نیا تا نتیجه را بگیری. به ظالمی که سخن او را نمی شنود باید بگوییم “جمعش کن! ” »
خزعلی با تاکید بر نقش تمام اندیشمندان در حمایت از محمدعلی طاهری گفت: « برای کسانی که زور دارند هیچ مجوزی برای اعمال زور و محصور کردن اندیشه نیست. اما برای تمام اندیشمندان، روشنفکران، مراجع، روحانیون و دانشگاهیان و شاگردان محمدعلی طاهری، از لحظه ای که ایشان اعتصاب غذا را آغاز می کند و گام به گام به سمت مرگ نزدیک می شود، یک تکلیف داریم: خواب و خوراک خود را زمین بگذارید و صدای او را برسانید. »
وی ادامه داد: « چرا که او فریاد آخرش را دارد می زند که بذل جان است و صدایش که از سلول به جایی نمی رسد و فریادش شما هستید. هر کسی این صدا را بشنود و سکوت کند روزی همین بلا سرش خواهد آمد. »
خزعلی با مسوول خواندن تمام افراد در برابر حقوق زندانیان عقیدتی افزود: « من با سیاست کاری ندارم، دستگاه قضایی در مورد آقای طاهری قطعا خطا کرده است و هیچ توجیهی هم ندارد. ما زندانی عقیدتی در این کشور نباید داشته باشیم. همه اعم از راست، چپ، اصول گرا و … هم باید از حقوق این افراد دفاع کنند. »
این فعال حقوق بشر با نقد عملکرد گزینشی در دفاع از حقوق شهروندی اقلیت های تحت ستم اظهار داشت: « بعضی ها گزینش می کنند و مثلا می گویند فلانی درویش است یا مسیحی است و … ما با او کاری نداریم، این یکی عرفان حلقه است حمایت نمی کنیم و … نخیر، از حقوق شهروندی همه انسان ها، با هر عقیده ای که هستند، باید دفاع شود و قانون هم باید سر جایش باشد. »
وی افزود: « اینکه می گوید هر کسی به امور مسلمین اهتمام نورزد از مسلمانان نیست از همین جا شروع می شود. یک مسلمانی در گوشه زندان فریادش را زده و دادگاهش را رفته، محاکم رسیدگی نکرده اند و ۵ سال در زندان است، حالا به هر دلیلی اصلا فرضا اندیشه باطل، اندیشه باطل را که در حصر یا حبس نمی کنند! اندیشه باطل را با اندیشه جواب می دهند. اگر مقاله نوشته شما هم مقاله بنویسید. »
فرزند مرحوم آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی، عملکرد ناعادلانه دستگاه قضایی را خلاف سیره علی(ع) دانست و گفت: « این عین سیره علی(ع) است. دیگر بدتر از خوارج نداریم که شمشیر کشیدند، توطئه کردند و می خواهند اساس نظام را به هم بریزند. حضرت علی(ع) به خوارج گفت اگر حرف بزنید با کلام پاسخ شما را خواهم داد، اگر سکوت کنید سکوت می کنم (یعنی اگر شما حرف نزنید، آبروی شما را نمی برم و نمی گویم شما چه فسادی برپا کرده اید) و اگر شمشیر کشیدید هم شمشیر می کشم.
حال کسی که در زندان و در بند شماست، شمشیر کشیده است؟ سلاح به دست گرفته یا صرفا عقیده ای است که از نظر شما باطل است؟ »
دکتر خزعلی در انتها خاطرنشان کرد: « به آن عزیزانی که در اردوگاه اصلاحات و اردوگاه حقوق بشر کم لطفی می کنند و با تفسیر خاص خود، از این فرد(محمدعلی طاهری) دفاع نمی کنند و به تمام کسانی که ادعای روشنفکری و آزاداندیشی دارند می گویم:
آقای مرجع تقلید!، آقای روحانی!، آقای دانشگاهی!، آقای آزاداندیش اگر امروز شما تشخیص دادید اندیشه محمدعلی طاهری باطل است پس از او حمایت نکنم، منتظر باشید روز دیگری اندیشه شما را باطل بدانند و شما را در سلول بیاندازند و در آن روز کسی از شما دفاع نخواهد کرد. »

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر