کم نبودهاند آسیبهایی که جمهوری اسلامی در طول تاریخ ۳۷ ساله خود از نهادها و سازمانهای مختلف خورده است، نهادها و سازمانهایی که اعتباری برای امنیت و منافع ملی قائل نیستند، خود را تافته جدا بافتهای مستقل و تصمیمگیرنده میدانند که اجازه هر اقدامی دارند.
سپاه یکی از بزرگترین نهادهای غیر دولتی، قدرتمند و غیرپاسخگو در ایران است. امپراتوری صدا و سیما نیز یکی از همین سازمانهای مستقل و مسئولیتناپذیر است و آنجا که این نهاد با این سازمان در راستای هم قرار گیرند ماجرا واقعا پیچیده میشود.
انتخابات مجلس دهم به پایان رسیده و اکنون مرور برنامههای صدا و سیما در زمان انتخابات شاهدی برای عملکرد ضدمردمی و سلیقهای صدا و سیما است. رسانهای که حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان به کنایه آن را «رسانه میلی» مینامد. رسانه میلی همان نامی است که سالها پیش سیدمصطفی تاجزاده نیز بر این رسانه به اصطلاح ملی نهاده بود.
عملکرد صدا و سیما در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان چنان بود که اتهام آن میتوانست برای هر رسانه دیگری حکم توقیف و لغو امتیاز به دنبال داشته باشد. برنامه خبری ۲۰:۳۰ در جریان انتخابات علنا مردم به رای ندادن تشویق میکرد.
در دوران ریاست محمود احمدینژاد بر دولت نهم و دهم، صدا و سیما به دلیل همسویی با سیاستهای گروه حاکم حمایت تمام و کمالی از سیاستهای دولتی داشت اما اکنون صدا و سیما یک تنه در مقابل دولت و مردم ایران ایستاده است.
تقابل این رسانهی حزبی و جناحی با بخش بزرگی از مردم ایران در سال ۱۳۸۸ و پس از اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات کودتایی به اوج رسید. امپراتوری دروغ صدا و سیما از همان ابتدای تبلیغات انتخاباتی در سال ۸۸ نشان داد که با پروژه کودتا همراه و همدل است. جرقهی اولین دعوای انتخاباتی در مناظرههای تلویزیونی کلید خورد، مناظرههایی که در تمامی مراحل تهیه و فیلمبرداری تا اختصاص وقت به احمدینژاد جهتگیریهای مشخصی داشت.
اما دامنه اقدامات غیرقانونی این سازمان تنها به معترضان و مردم محدود نمیشود، این سازمان عریض طویل که بودجههای میلیاردی از بیتالمال دریافت میکند بارها نشان داده است که اگر صلاح بداند در مقابل دولتها نیز میایستد. از ابتدای دولت یازدهم و انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری، صدا و سیما موضعی تقابلی با رئیسجمهور گرفته و در مقاطع مختلف به عناوین گوناگون این کار را انجام میدهد. همان گونه که در هشت سال دولت سیدمحمد خاتمی نیز از هیچ اقدام تخریبی دریغ نداشت.
چند روز پیش، در آستانه انتخابات مجلس و خبرگان رهبری، برنامه سخنرانی حسن روحانی در مراسم اعطای نشان دولتی به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، حسین دهقان، وزیر دفاع، علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و گروهی دیگر از مذاکرهکنندگان ایران در مورد پرونده هستهای در پخش تلویزیونی قطع شد. قطع سخنرانی حسن روحانی با اعتراضاتی روبهرو شد و واکنش صدا و سیما را نیز به همراه داشت. روابط عمومی صدا و سیما گفت سخنان حسن روحانی به این دلیل به طور کامل پخش نشده که او نامزد انتخابات مجلس خبرگان است، اما همان زمان روزنامه دولتی «ایران»، خبر داده بود بنا بر اعلام قبلی قرار بوده تمامی سخنرانی پخش شود، ولی صدا و سیما از این کار خودداری کرده است.
در جریان مذاکرات هستهای میان ایران و غرب بر سر پرونده هستهای ایران نیز صداوسیما جزو دلواپسان و پشتیبان آنها بود و تلاش میکرد با هر عنوانی توافق هستهای و برجام را به ضرر منافع کشور معرفی کند. کار به جایی رسید که به دلیل پخش گزینشی و جهتدار سخنان عباس عراقچی در موضع برجام، خبرگزاری صداوسیما مجبور به حذف گزارش منتشر شده از روی خروجیاش شد.
مدتهاست که انتقادها از صدا و سیما حتی از دولت و مسئولان دولتی هم عبور کرده و به حاکمیت رسیده است. اندکی انصاف و تدبیر کافیست که هر مقامی به جناحی بودن و سوگیری صدا و سیما اذعان کند. همین چند روز پیش نجاتالله ابراهیمیان عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در بخشی از گفتوگوی خود با روزنامه «اعتماد» در مورد عملکرد صدا و سیما گفت: «بخشی از گناه علم شدن بشقابهای ماهوارهای بر گردن صداوسیما است.»
اما ظاهرا نه اعتراضات مردم، نه روشنگریهای اصلاحطلبان، نه هشدارهای دولت، نه فریادهای نمایندگان مجلس و نه کنایههای مسئولان نمیتواند ذرهای در عملکرد این امپراتوری بزرگ لغزش ایجاد کند.
امروز به صراحت میتوان گفت که صدا و سیما رسانه سپاه پاسداران است. نهادی که در دوره ریاست محمود احمدینژاد بر دولت، زیرساختها، منابع، معادن و کارخانههای کشور را سنگر به سنگر فتح کرد و امروز مالک بیش از نیمی از شریانهای اقتصادی ایران است. صدا و سیما همان خطی را دنبال میکند که سپاه صلاح میداند و میخواهد. مهم نیست خواست سپاه چه باشد. روزی اتهامزنی و دروغپراکنی علیه رهبران جنبش سبز، روزی سناریوسازی و وارونهنمایی حقیقت اعتراضهای مدنی و سبز مردم. روزی سانسور و حذف سخنان رییسجمهور و مسئولان دولتی، روزی بایکوت خبری کل رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و روزی هم حذف منتقدان دلسوز انقلاب و نظام. مهم آن است که در راستای منافع مالی و قدرتطلبی سپاه حرکت کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر