سازمان گزارشگران بدون مرز در آستانه نوروز با انتشار بیانیهای نگرانی خود را از وضعیت روزنامهنگاران زندانی در ایران ابراز داشت. این نهاد با اشاره به زندانی بودن پنج روزنامهنگار زن در ایران، این کشور را «بزرگترین زندان جهان برای فعالان رسانهای زن» دانسته است.
این بیانیه که امروز چهارشنبه ۱۶ مارس / ۲۶ اسفند منتشر شده بهویژه به وضعیت آفرین چیتساز، روزنامهنگار زندانی و همکار روزنامه ایران پرداخته و نوشته است او که در موج بازداشت ١١ آبان ١٣٩۴ با سه روزنامهنگار دیگر بازداشت شده بود به بند دو ـ الف زندان اوین منتقل شده و پس از بازداشت تنها تماس تلفنی کوتاهی با خانواده خود گرفته است.
تاکنون بهشکل رسمی هیچ خبری درباره وضعیت آفرین چیتساز منتشر نشده است.
بهگفته این نهاد مدافع آزادی بیان و حقوق روزنامهنگاران، بند دو ـ الف زندان اوین در اختیار سپاه پاسداران است و در این بند نگاهداری درازمدت در انفرادیها و تحت فشار قرار دادن برای بهدست آوردن «اعتراف» روشی رایج است.
گزارشگران بدون مرز همچنین از ریحانه طباطبایی، رؤیا صابرینژاد نوبخت، نرگس محمدی و آتنا فرقدانی روزنامهنگاران و شهروندخبرنگاران زندانی یاد کرده و نوشته است: «با این تعداد، جمهوری اسلامی ایران بزرگترین زندان جهان برای فعالان رسانهای زن است.»
این زنان به حبسهایی از یک تا ۱۲ سال محکوم شدهاند و برخی از آنها از وضعیت سلامت مساعدی برخوردار نیستند.
سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین نسبت به وضعیت عیسی سحرخیز، احسان مازندرانی و سامان صفرزایی، سه روزنامهنگار دیگری که به اتهامهای «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی و توهین به مقامات» زندانی هستند، ابراز نگرانی کرده است.
آفرین چیتساز همزمان با این سه روزنامهنگار در آبانماه بازداشت شد. سازمان اطلاعات سپاه پاسداران که این روزنامهنگاران را بازداشت کرده به آنها اتهام «نفوذ» زده بود.
احسان مازندرانی و سامان صفرزایی در تاریخ ۲۲ اسفند در دادگاه محاکمه شدند و جلسه رسیدگی به پرونده عیسی سحرخیز به دلیل «عدم مطالعه پرونده از سوی وکیل» به زمان دیگری موکول شد.
عیسی سحرخیز از وضعیت سلامت مناسبی برخوردار نیست. او در پی اعتصاب غذای طولانیمدت و نارسایی قلبی ١٩ اسفندماه به بیمارستان منتقل شد.
رضا معینی، مسئول دفتر ایران و افغانستانِ گزارشگران بدون مرز در اینباره گفت سکوت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در مورد این بازداشتها سرکوب روزنامهنگاران را آسان کرده است.
ایران با ٣۶ روزنامهنگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای است. این کشور در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١۵، از میان ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۷۳ قرار دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر