پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود ۲ هزار بیوه در سنین کودکی از ۹ تا ۱۲ سال در کشور ، گفت که بیش از یک سال است که مساله ازدواج کودکان را در مجلس مطرح کرده ایم اما متاسفانه برای حل این مشکل مخالفت از سوی برخی از زنان که دارای مسئولیت هستند ، بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، پروانه سلحشوری، عصر دوشنبه در همایش حقوق زن، حقوق بشر، که در شیراز برگزار شد، افزود: “برای افزایش سن ازدواج دختران ما به حمایت همه زنان نیاز داریم، نه اینکه عدهای با عنوانهای مختلف از این امر جلوگیری کنند”.
وی بیان داشت: “اینکه ما در پی این باشیم که زنان از حداقلهای جامعه برخوردار باشند، زیادهخواهی نیست”.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: “اگر این موضوع که حق زن زیر پا گذاشته میشود، وجود نداشت در برنامه ششم توسعه مادهای با عنوان عدالت جنسیتی گنجانده نمیشد”.
سلحشوری، با بیان اینکه در سال ۹۵ در برنامه ششم توسعه، تحقق عدالت جنسیتی درباره زنان مصوب شده است، افزود: “عدالت اجتماعی و حق انسانی در یک راستاست و هنگامی که در باره عدالت اجتماعی بحث میکنیم، باید از عدالت جنسیتی نیز سخن بگوییم”.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: “نباید زن را بهجرم زن بودن از حقوقش محروم کرد و ما برای شکلگیری نهادهای حمایتکننده از زنان گرد هم جمع شدهایم، برای زنانی که به شغل نیاز دارند و خودشان سرپرست خانوارند”.
رئیس مجمع زنان اصلاح طلب کشور نیز در این همایش، با طرح این پرسش که چرا آموزههای دینی ما در حوزه احقاق حقوق زنان محقق نشده، بیان داشت: “حقوق بشر بر آن دسته از حقوق مترتب است که به انسانها به منزله ما هو انسان نظر دارد و به تفاوتهای آنها توجه نمیکند، بنابراین باید از آموزههای موجود در فرهنگ دینی بهره گیریم و آنها را بنا به شرایط و مقتضیات زمان به روز کنیم”.
زهرا شجاعی، با اشاره به اینکه حقوق بشری که هم اینک در جهان مطرح میشود، به همه ابعاد وجودی انسان توجه ندارد، گفت: “حقوق بشر، رابطه بین انسان، هستی و ماوراء طبیعه را مدنظر ندارد و ما باید این موضوع را در قوانین خود ایجاد کنیم”.
یکی از کارگردانان زن سینمای ایران نیز در این همایش گفت: “امروز دریافتم، سیاستمداران فهمیدهاند در جامعه چه بر سر زنان آمده است، اگر چه تحقق این امر دیر هنگام است اما سرانجام رخ داده است”.
تهمینه میلانی بیان کرد: “مسالهای که برخی از سیاستمداران به آن توجه نکردهاند این است که بعضی از زنان ایرانی هویت باخته شده اند و با عملهای جراحی، خود را به عروسک بدل کرده و به کالا تنزل داده اند، بنابراین اولین اصل برای اصلاح این امر باید این باشد که به زنان بگوید تو میتوانی”.
در خلال این همایش یک روزه، نشستهایی تخصصی با عنوان زنان، خانواده و هویت فردی، زنان حقوق سیاسی و مناصب حکومتی، زنان، اشتغال و موانع پیشرو و زنان هنرمند و موانع پیش رو برگزار شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر