سه نماینده مجلس روز شنبه، ۳۰ اردیبهشت، در مورد «گسترش پدیده خرید و فروش کودکان در ایران» هشدار دادند و خواستار افزایش مجازاتهای قضایی در این زمینه شدند.
این سه نماینده در مصاحبه با خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس، خرید و فروش کودکان را عملی «مجرمانه» دانستند و خواستار تشدید مجازاتهای بازدارنده در این مورد شدند.
محمدعلی پورمختار٬ عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، گفت که «خرید و فروش نوزادان خلاف شرع و غیرقانونی است و بر همین اساس در قوانین هم منع شده است.
آقای پورمختار همچنین از بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس خبر داد که مجازات عاملان خرید و فروش کودکان را «تشدید و سنگینتر» میکند.
وی اضافه کرد: در این لایحه «علاوه بر تعیین مجازات کیفری، مجازات محرومیتهای اجتماعی و جزای نقدی» هم پیشبینی شده است.
آن طور که این نماینده مجلس گفته است، در این لایحه «پیشبینی شده علاوه بر خریدار و فروشنده نوزاد در بیمارستان با پرسنل و مدیریت بیمارستان»های متخلف نیز برخورد شود.
محمد کاظمی٬ نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، هم گفت که در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان برای خرید و فروش کودکان، مجازات دو تا پنج سال حبس در نظر گرفته شده است.
به گفته آقای کاظمی، «در جریان بررسی و رای گیری مفاد این لایحه در این کمیسیون، پیشنهادات دیگری در خصوص تشدید مجازات خرید و فروش کودکان را ارائه خواهیم کرد.»
لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در حال حاضر در دستور کار کمیسیون قضایی و حقوقی قرار دارد.
یحیی کمالیپور٬ دیگر نماینده مجلس، هم در همین ارتباط گفت که «مجازات خرید و فروش کودکان در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان تشدید شده است».
آقای کمالیپور افزود: در این لایحه «ساز و کارهای مناسبی برای برخورد با والدینی که کودکان خود را در معرض فروش قرار میدهند، تعبیه شده است.»
به گفته وی، بر اساس یکی از مفاد این لایحه، «در صورتی که والدین یا نهادهای حمایتی تعمدا اقدام به فروش کودکان کنند هم ضمن برخورد قانونی٬ از مسئولیتی که عهده دار بودند هم سلب میشوند.»
پیشتر بهمن طاهرخانی٬ عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، در بهمن سال گذشته گفته بود «کودکفروشی» در ایران به «تجارت» تبدیل شده است.
بر اساس گزارش برخی از رسانه ها در ایران، «نوزادفروشی» به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده و برخی خانوادهها در ازای دریافت میلیونها تومان، نوزاد یا نوزادان خود را به متقاضیان واگذار میکنند.
تیرماه سال گذشته نیز شهیندخت مولاوردی٬ معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفته بود آمار نوزادان فروخته شده در شکم مادر «زیاد» است و «فقر» یکی از مهمترین عوامل گسترش این پدیده اجتماعی در ایران محسوب میشود.
او از «فقر اقتصادی» «فقر فرهنگی» «اعتیاد» «کارتن خوابی» و «ازدواج کودکان» از مهم ترین عوامل « نوزاد فروشی» در ایران نام برده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر