۱۳۹۶ فروردین ۱۵, سه‌شنبه

گزارشگران بدون مرز : خطر مرگ جان هنگامه شهیدی را تهدید می‌کند



گزارشگران بدون مرز روز جاری در بیانیه ای با تاکید بر خطر جانی برای هنگامه شهیدی روزنامه نگار زندانی « در اعتصاب غذا »، رفتار  غیر مسئولانه مقامات حکومت ایران را محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از گزارش‌گران بدون مرز (RSF)، متن این بیانیه به قرار زیر است؛
گزارش‌گران بدون مرز رفتار غیر مسوولانه مقامات حکومت ایران را که از آزاد کردن هنگامه شهیدی خودداری می‌کنند به شدت محکوم می‌کند. این روزنامه‌نگار از تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ که بازداشت شده است، در اعتصاب غذا بسر می برد.
هنگامه شهیدی به تاریخ ۱۲ فروردین در تماس تلفنی مادرش را مطلع کرده است که از تغذیه و اشامیدن نیز خوداردی کرده است و « دیگر توان راه رفتن ندارد و خودش را روی زمین می کشد». وی در ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ با دستور دادسرای فرهنگ و رسانه تهران بازداشت شد. هنگامه شهیدی در نامه‌ای که پس از بازداشت بر روی حساب توئیترش منتشر شده است،اعلام کرده بود که پس از بازداشت تا آزادی یا مرگ اعتصاب غذا خواهد کرد. این روزنامه نگار در بند ۲۰۹ زندان اوین نگاهداری می‌شود.

رضا معینی مسوول دفتر ایران و افغانستان گزارش‌گران بدون مرز (RSF)در این باره اعلام کرد : « ما صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضایی، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری و محمود علوی وزیر اطلاعات را مسئول جان هنگامه شهیدی می‌دانیم.»

هنگامه شهیدی نخستین قربانی رفتار غیر انسانی و تحقیرآمیز مسوولان جمهوری اسلامی با زندانیان عقیدتی و از این میان روزنامه‌نگاران و شهروند خبرنگاران زندانی نیست. این زندانیان تنها راه اعتراض به بازداشت خودسرانه و شرایط بازداشت خود را اعتصاب غذا می‌دانند. در سال میلادی ۲۰۱۶ دست کم ده روزنامه‌نگار زندانی با به خطر انداختن جان خود به این روش اعتراضی دست زده‌اند.
گزارش‌گران بدون مرز (RSF)از عاصمه جهانگیر، گزارش‌گر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌خواهد با نظر داشت خطری که جان این زندانیان را تهدید می‌کند در این باره به فوریت اقدام کند. گزارش‌گران بدون مرز می‌خواهد گزارش‌گر ویژه سازمان ملل از مسوولان جمهوری اسلامی در باره وضعیت سلامت هنگامه شهیدی خواهان پاسخی روشن شود.
احضار و بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران ادامه دارد، ۲۶ و ۲۸ اسفند ۱۳۹۵، مراد ثقفی مدیر مجله گفتگو و رامین کریمیان پژوهش‌گر و همکار این رسانه را ماموران امنیتی بازداشت و به محل نامعلومی منتقل کرده‌اند.
جمهوری اسلامی ایران با ۳۰ روزنامه‌نگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از ۵ زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه‌ای است. این کشوردر رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات گزارش‌گران بدون مرز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ١۶٩٩ قرار دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر