محمد امین آگوشی زندانی امنیتی زندان مرکزی تبریز از چهارماه پیش در بخش قرنطینه این زندان به صورت بلاتکلیف نگهداری می شود. آقای آگوشی از «تنگی نفس، کمر درد و بیماری کلیوی» رنج می برد. ناهماهنگی میان ارگان های مربوطه تا این لحظه از اجرای «حکم نیمه باز» وی و خارج شدن او از بندی که محل نگهداری موقت زندانیان است جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک منبع نزدیک به محمد امین آگوشی با اعلام این خبر در گفتگو با گزارشگر هرانا تصریح کرد: “یک بار می گویند برایش درخواست عفو کرده ایم، یک بار می گویند درخواست حکم نیمه باز او قبول شده ولی زندان اجرا نمی کند. به زندان مراجعه کرده، گفته اند تقصیر دادگاه است. دادگاه تبریز می گوید تقصیر دادگاه ارومیه است. دادگاه ارومیه می گوید تقصیر دادگاه تبریز است. آقای آگوشی را به اصطلاح پاسکاری می کنند.”
این منبع مطلع در ادامه توضیح داد: “الان بیش از چهارماه است که وی را در بخش قرنطینه زندان نگهداشته اند. در ابتدا قرار بود او را بفرستند بخش کارگاه زندان، اما انجام نشد. بند سابق خودش هم نفرستادند و در یک حالت بلاتکلیفی نگهداشته شده است.”
منبع نزدیک به این زندانی امنیتی همچنین افزود: “بخش قرنطینه هم بسیار شلوغ و نابسامان است. زندانی های جدید و عودتی ها را می آورند و بعد از سه روز به داخل بندها تقسیم می کنند. همه ورودی های جدید دارای بیماری های آنفولانزا و غیره هستند.”
به تاکید این منبع، همه این مشکلات درحالی است که آقای آگوشی از «تنگی نفس، کمر درد و ناراحتی و درد کلیه» نیز رنج می برد.
محمد امین آگوشی در تاریخ اول مهرماه ٨۶ به اتهام جاسوسی و همکاری به نفع حکومت اقلیم کردستان بازداشت شد. ۷ ماه و ۲۰ روز در سلول های انفرادی قرارگاه رمضان وزارت اطلاعات واقع در شهرستان ارومیه جهت بازجویی بسر برد و پس از گدشت ۸ ماه از بازداشت خود با قرار وثیقه ی ۱۵۰ میلیون تومانی که از سوی شعبه ی ۲ بازپرسی دادسرای نظامی ارومیه توسط بازپرس پرونده آقای باغبان صادر شده بود، آزاد شد.
در اردیبهشت ماه سال ٨۶ با مراجعه به شعبه ی ۲ دادسرای نظامی شهرستان ارومیه به ریاست آقای حافظ غفاری و قاضی پرونده آقای صمیمی، تفهیم اتهام و به اتهام محارب متهم شناخته شد و به زندان مرکزی ارومیه انتقال داده شد. پس از گذراندان ۴ ماه در زندان مرکزی ارومیه بعد از ۵ جلسه تشکیل دادگاه به ریاست حافظ غفاری با توهین حکم اعدام از طریق تیرباران صادر و اعلام گردید.
با اعتراض به حکم صادر شده، پرونده برای دادرسی به دیوان عالی کشور شعبه ی ۳۱ به ریاست محمد سلیمی انتقال داده شد و حکم اعدام از طریق تیر باران به استناد ماده ۱۰۹ قانون اساسی تایید گردید.
در سال ۱۳۸۹ پرونده برای اعاده ی دادرسی باز و به دیوان عالی کشور شعبه ی ۳۱ فرستاده شد و حکم اعدام از طریق تیر باران به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری در تبعید تغییر پیدا کرد.
وی درمرداد ماه ۱۳۹۱ به زندان مرکزی زاهدان تبعید شده و بعد از یکسال موافقت دادستان دادسرای نظامی به مرخصی اعزام شد.
ایرج محمدی و محمد امین آگوشی در فروردین سال جاری از زندان زاهدان به زندان تبریز منتقل شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر