۱۳۹۴ اسفند ۳, دوشنبه

از جیب فقرا/ بودجه خانواده شهدا و ایثارگران در کیسه دزدان و رانت‌خواران



 بیش از ۳۰ هزار سند و ۵۰۰ صفحه گزارش تحقیق و تفحص از بنیادشهید آماده بود تا زریبافان یکی از مردان نزدیک به محمود احمدی‌نژاد و رییس بنیادشهید با استناد به آن به دادگاه کشیده شود، اما مجلس مدعی اصولگرای نهم ترجیح داد در این‌باره سکوت اختیار کند و تسلیم فشارهای بیرونی شود و هیچ‌گاه گزارش تحقیق و تفحص از بنیادشهید را در صحن علنی مطرح نکند.

مجلس مدعی اصولگرای نهم مانند بسیاری از مواردی که به تخلفات رییس و اطرافیان رییس دولت نهم و دهم مربوط می‌شد از حق مردم گذشت و پرونده تخلفات و تحقیق و تفحص‌ها از نهادها که توسط خود نمایندگان تهیه شده بود را در بایگانی نگه‌داشت.

مجلس چرا از بنیاد‌شهید دولت عدالت‌محور و پاکدست احمدی‌نژاد تحقیق‌و‌تفحص کرد؟

اواخر سال ۹۲ بود که اعلام شد تحقیق و تفحص از بنیاد شهید به پایان رسیده و قرار است پس از نهایی شدن گزارش در صحن علنی قرائت شود. وعده‌ای که هرگز عملی نشد. این در حالی بود که برخی از نمایندگان درگیر در این پرونده بارها عنوان کردند که فشارهایی وجود دارد که نمی خواهند تحقیق و تفحص به سرانجام برسد.
حقیقت آن است که خود نمایندگان هم وقتی طرح تحقیق و تفحص از بنیادشهید را ارایه می‌کردند چنین تخلفی را در تصور نداشتند.
«ابعاد تخلفات وحشتناک بود؛ اعلام موارد مشخص شده ضربه بدی به قشر ایثارگران می زند؛ هرجا که دست می گذاریم موارد خاص و مساله داری می بینیم؛ اختلاس ۱۷۰ میلیارد تومانی یک مورد از دهها مورد فساد است؛ واقعا همه باید شرمنده خانواده شهدا باشیم …» اینها چند نمونه از اظهارات اعضای کمیته تحقیق و تفحص مجلس از بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
وقتی نمایندگان تحقیق کننده در آنچه در بنیاد شهید در زمان احمدی نژاد پیش رفتند، به فجایعی برخوردند که بسیاری از آنان حتی قادر نبودند بر زبان بیاورند. وسعت فساد مالی در بنیادی که قرار است برای خانواده های شهدا و جانبازان و ایثارگران معیشت و رفاه فراهم کند، چنان بود که عده ای از کسانی که دست آلوده داشتند بر آن شدند که با آزمودن انواع راهها، دهان نمایندگان و آگاهان در پرونده را بسته نگه دارند.
در همان زمان ها که گزارش در حال تکمیل شدن بود، جعفرزاده‌ ایمن‌آبادی عضو هیأت‌رئیسه کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، از کشف «فساد ۱۷۰۰‌میلیارد ریالی» در بنیادشهید و انتقال آن به خارج از کشور خبر داده و گفته بود: «این موضوع در گذشته بوده و حالا ما به مسائل جدیدتری رسیدیم. این مطالب جدید بحث فقط رقم نیست، داستان‌های دیگری رخ داده‌ که البته مجاز به انتشار آن نیستیم. فقط می‌توانم بگویم که ابعاد وحشتناکی دارد و هر ‌کسی‌‌ با‌ آگاهی از آن، ‌شرمنده ‌‌خانواده شهدا می‌‌شو‌د.»
عدم شفافیت مالی بنیاد به‌خصوص در عمران و بنگاه‌های اقتصادی آن، فروش بی‌ضابطه‌ برخی اماکن و ساختمان‌های متعلق به بنیاد و عدم شفافیت محل هزینه آن‌ها، واریز حقوق خانواده شهدا و ایثارگران به بانک دی و باقی ماندن آن در حساب بانک، عدم پرداخت کامل مطالبات آزادگان و خانواده‌های ایثارگران، هزینه‌کردهای غیرضروری مانند همایش یک‌هفته‌ای مدیران و خانواده‌های آن‌ها، فروش برخی کارگاه‌ها و کارخانه‌های متعلق به بنیاد و عدم شفافیت مالی در آن از جمله محورهای تحقیق و تفحص مجلس از بنیاد‌ شهید بیان شده است.
تنها در یک فقره از این فساد عظیم جابه‌جایی مالی ۱۷۰ میلیارد تومانی کشف شده که حتی این پول قابل بازگشت نیست چرا که از کشور خارج شده است، تا بماند بقیه موارد که هنوز نمایندگان حتی به آنها ورود نکرده اند.
اگر تا پیش از این اختلاس سه‌هزار میلیاردی و اختلاس سازمان تامین‌اجتماعی دو اختلاس بزرگ بودند، نام بنیادشهید و میزان و ابعاد اختلاس‌اش چنان بود که اعلام شد ارقام فساد در بنیاد شهید، بزرگتر از تامین اجتماعی است.
یکی از نقطه های تاریکی که هزارتوهایی دارد تا از آن تحقیق و تفحصی نشود یا اگر شد علنی نشود بنیاد شهید و امور ایثارگران بود. جایی که میلیاردها تومان پول در گردش است و هیچ کس نمی‌داند این پول ها کجا و چطور خرج می‌شود. چون تنها با مروری بر وضعیت معیشت بسیاری از خانواده‌های شهدا و جانبازان می‌توان فهمید آنان سهمی از پول‌های بنیاد شهید ندارند.
این فساد مالی و اختلاس که در زمان دولت محمود احمدی نژاد انجام شده است در حالی تاسف بارتر دیده می‌شود که بدانیم در زمان ریاست زریبافان رییس وقت بنیاد شهید و یار نزدیک محمود احمدی‌نژاد چه بر سر خانواده‌های شهدا و به خصوص جانبازان که توجه و رسیدگی بیشتری می‌خواهند آمده است.
حذف کمک‌های پزشکی برای جانبازان و کمک‌های مالی معیشتی، در کنار کاهش درصدهای جانبازی که تاثیر مستقیمی روی حقوق ماهیانه آنان گذاشته می‌شد، از این جمله موارد است.
جانبازانی که با گذشت زمان، اثرات باقی مانده از جنگ بر بدن آنها و افزایش سن همه بر ناتوانی آنان می‌افزود، اما زریبافان از درصد جانبازی آنان می‌کاست.
محورهای تحقیق و تفحص مجلس از بنیاد شهید، اقدامات و تصمیمات خلاف قانون و خارج از اختیار از سوی ریاست بنیاد، مانند انسداد پرونده ایثارگران، برداشت خلاف قانون از حساب‌های ایثارگران و سپس بازگرداندن آن پس از چند ماه به حساب‌ها، افزایش میزان شکایات در مراجع قضایی از بنیادشهید و بی‌عدالتی در نظام پرداخت ایثارگران است. عدم شفافیت مالی، وجود شائبه‌های مختلف در بخش‌های اقتصادی بنیاد و کشف اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی از دیگر دلایل بود.
مجلس مدعی اصولگرای نهم چشم خود را بر همه تخلف‌ها بست
اما نتیجه بیش از ۳۰ هزار سند و ۵۰۰ صفحه گزارش تحقیق و تفحص چه شد؟ هیچ. این گزارش با وعده‌های چندین باره برای قرائت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هیچ‌گاه به صحن راه باز نکرد. نمایندگان بارها اعلام کردند از پاسخ‌های رزیبافان قانع نشده و حتی تاکید کردند او در حال فرافکنی است. اما لابی‌های تیم احمدی‌نژاد با وجود نمایندگان جبهه پایداری در مجلس بسیار قوی‌تر بود و گزارش چنین تخلفات عظیمی معلوم نیست در کجا از نظرها پنهان شد.
نمایندگانی که برای منافع سیاسی و جناحی دائم در حال به میان کشیدن خون شهدا و حق خانواده‌ شهدا هستند به ناگاه قدرت تکلم از دست دادند. آنجا که باید از حق جانبازانی که سالهاست با درد و رنج زندگی می‌کنند و دست و پا و ریه‌ای برای کار بیشتر در این کشور سیاست‌زده آلوده نداشتند و باید از حق خود از بنیاد استفاده می‌کردند، حرفی می‌زدند نمایندگان مدعی اصولگرایی سرگرم بازی‌های سیاسی بودند و چشم بستند بر این همه ظلم.
زریبافان بدون هیچ نگرانی از عقوبت کارهایی که در بنیادشهید انجام داده است مانند سعید مرتضوی که همان کار مشابه را در سازمان تامین‌اجتماعی و با جیب کارگران کرد آزاد و بی‌هیچ قیدی رها و در خفا پول‌های خانواده شهدا و جانبازان و کارگران را صرف سیاست کثیف و احتمالا انتخابات آلوده خواهند کرد، زیرا برای دزدی‌ها و خوردن از جیب فقرا به نمایندگانی همچون مجلس نهم در مجلس بعدی نیاز هست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر