اعلام فهرست نهایی نامزدهای خبرگان رهبری و درز خبرهای متعدد رسمی و غیررسمی درباره یکه تازی او در شورای نگهبان که خشم دیگر اعضا را هم برانگیخته، نشان داد که احمد جنتی قصد دارد حتی اگر شده یک تنه پروژه سپاه و محافل نظامی و سیاسی پنهان برای «مهندسی معقول و منطقی» انتخابات را پیش ببرد. اما آیا مردم خواهند گذاشت او موفق شود؟
به گزارش کلمه، روز گذشته در حالی پس از فراز و نشیبهای فراوان فهرست نهایی نامزدهای خبرگان رهبری اعلام شد که سخنگوی این شورا با مصاحبه ای ناگهانی، نقش منحصر به فرد جنتی در تدوین این فهرست و اعتراض خود به این روند را برملا کرد.
اما اخبار رسمی و غیررسمی دیگر نشان می دهد یکه تازی و انحصارطلبی جنتی تا آنجا پیش رفته که حتی برای بررسی صلاحیت سید حسن خمینی حاضر به رای گیری مجدد نشده است؛ موضوعی که جلسه سه شنبه شب شورای نگهبان را به تشنج کشانده است.
جنتی اما به عهد خود وفادار ماند! او ماهها پیش، وقتی حتی هنوز نام شرکت کننگان در این انتخابات مشخص نشده بود، اعلام کرد که «اگر کسانی بخواهند با ضرب و زور وارد مجلس خبرگان شوند حتی اگر عده آنها هم کم باشد باید جلوی آنها ایستاد.»
او حالا نشان داده که می خواهد به هر قیمت شده پای این حرف خود بایستد، حتی اگر بهای این کار، فروپاشاندن شورای نگهبان، راهی کردن یک عضو فقیه شورا به بیمارستان و قهر عضو دیگر این شورا باشد که اتفاقا مسئول برگزاری امتحان خبرگان هم بوده است.
به طوری که هم اکنون جز یکی دو نفر که به علت مسائل مالی دچار چرخش سیاسی شده اند، به سختی می توان کسی را در همین شورای نگهبان یکسویه و جناحی پیدا کرد که حاضر به دفاع تمام قد از عملکرد جنتی باشد.
دبیر شورای نگهبان که امتحان خود را در انتخاباتهای گذشته پس داده بود، این بار هم طوری عمل کرد که مهندسی معقول و منطقی انتخابات و آنچه مدنظر سپاه بود جایگزین اجرای قانون اساسی شود. به طوری که حتی سخنگوی این شورا که چندی قبل هم در اعتراض به عملکرد جنتی استعفا داده و با اصرار او در سمت خود مانده بود، اعتراض به جنتی را علنی کرد و به رسانه ها کشید.
نجات الله ابراهیمیان، عضو حقوقدان شورای نگهبان، روز گذشته در مصاحبه ای جنجالی از اینکه جنتی حتی به قرائت خود از نظارت استصوابی هم پایبند نیست، انتقاد کرد و خبر داد که جنتی حتی حاضر نشده دفاعیات ردصلاحیت شدگان را بشنود.
او گفت: «با توجه به محدودیت زمانی که برای بررسی اعتراض ها در اختیار داریم لازم است اولا دلایل رد صلاحیت این تعداد از داوطلبان مجلس شورای اسلامی توسط معاونت انتخابات شورای نگهبان به آن ها اعلام شود. ثانیا می بایست فرصت استماع نظرات و اخذ دفاعیات آن ها فراهم شود تا بتوانیم تصمیم گیری کنیم اما هنوز دبیر محترم شورای نگهبان در این باره جلسه ای تشکیل نداده اند. حتی گذشت یک روز هم می تواند فرصت دفاع داوطلبان را از آن ها سلب کند.»
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد که جنتی حتی به نظارت استصوابی هم عمل نمی کند و اجازه نمی دهد دیگر اعضای شورای نگهبان بر روند انتخابات خبرگان نظارت کنند. این حقوقدان به ایرنا گفته است: «بنابر یک تلقی علمی که به نظر این جانب موافق با صریح اصل ۹۹ قانون اساسی، تفسیر آن و قانون و آیین نامه اجرایی انتخابات مجلس خبرگان می باشد، همانگونه که در انتخابات مجلس شورای اسلامی و تصمیمات هیات اجرایی نظارت استصوابی دارند، در انتخابات خبرگان نیز باید بر تصمیمات ۶ فقیه که جایگاهشان هیات اجرایی انتخابات مجلس خبرگان است، نظارت استصوابی داشته باشد.»
وی با بیان این که «در عمل زمینه این نظارت توسط دبیر محترم شورای نگهبان هنوز فراهم نشده است»، مشخص کرد که مشکل اصلی، شخص جنتی است و او دارد یک تنه در برابر تفسیری که همین شورای نگهبان از قانون اساسی دارد، می ایستد. ابراهیمیان به همین جهت در اعتراض گفت: «به این دلیل هیچ اطلاعی از فرایند تایید صلاحیت های خبرگان ندارم.»
احمد جنتی پیش از این و در فاصله سالهای ۸۴ تا ۸۸ نیز، با وجود آنکه در جایگاهی قرار داشت که بنا بر قانون باید خارج از جناحبندیهای سیاسی بوده و موضعگیری نداشته باشد، اما بارها از محمود احمدینژاد حمایت مستقیم کرد. نقض مکرر بیطرفی احمد جنتی از هر تریبونی انجام شد و میشود: یک روز از تریبون نمازجمعه در قامت امام جمعه موقت و روز دیگر در جایگاه دبیری شورای نگهبان.
دو ماه پیش از انتخابات ریاستجمهوری در سال ۸۸ جنتی در جریان نشست ناظران این شورا در بوشهر گفته بود: «دشمنان ایران اسلامی که در فکر براندازی نرم هستند، به دنبال این هستند که رئیس جمهوری بر سر کار آید که به خودشان و مقاصدشان نزدیک تر باشد.»
او همچنین بدون توجه به جایگاه قانونی و نظارتی خود، به حمایت از یک طرف انتخابات پرداخت و گفت: «در سه سال اخیر رسیدگی فوق العاده ای به مردم، به خصوص به محرومان شده است که نتیجه تلاش یک دولت پرتلاش و پرکار (دولت محمود احمدی نژاد) بوده است.»
دبیر شورای نگهبان که قرار بود صلاحیت نامزدان را هم تایید کند، به این مقدار هم نتوانست بسنده کند و در بیانیهای حمایت رسمی را از محمود احمدینژاد اعلام کرد.
پس از اعتراضات مردمی به نتیجه اعلام شده برای انتخابات، او حال باید به اعتراضات پاسخ میداد. اما حتی حاضر به بررسی اعتراضها هم نشد و در نهایت با استناد به سخنان رهبر در نمازجمعه، انتخابات را تایید کرد تا اعتراض مردم رنگ خون به خود بگیرد.
او بدین ترتیب بار دیگر به عنوان موثر نظامیانی که می خواهند انتخابات را مهندسی کنند، ایفای نقش می کند. سرداران سپاه با اتکا به چنین فردی است که میتوانند صحنه بازی بیرقیب خود را بچینند. همانهایی که چند سال پس از ۸۸ در سخنرانیهای خود پرده از مهندسی انتخابات برداشتند و تاکید کردند که نمیتوانستند ببینند کشور از دست [آنها] میرود.
حالا طراحان مهندسی منطقی و معقول انتخابات، در حالی که تنها ۱۵ روز تا برگزاری انتخابات باقی مانده و تازه لیستها در حال نهایی شدن است، با کاهش چهار نفر دیگر از رقبای نامزدهای اصلی اقتدارگرایان در تهران و چهار تن دیگر در شهرستان ها، و نیز با حذف آیت الله هاشمی رفسنجانی از فهرست جامعه مدسین و جامعه روحانیت، قطعه آخر پازل مهندسی انتخابات را روی میز گذاشته اند.
آیا مردم خواهند توانست پازلی را که جنتی و سپاه با هزار زحمت روی میز گذاشته اند، برهم بزنند؟ و آیا این دشمن سرشناس حقالناس، باز هم به عنوان نماینده مردم تهران به خبرگان راه خواهد یافت؟
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر