دو پسر #کاووس_سید_امامی ، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست ، که در زندان جان سپرد ، از جاستین ترودو ، نخست وزیر کانادا ، خواستند حکومت ایران را برای به گفته آنان آزاد کردن مادرشان تحت فشار قرار دهد ؛ کاووس سید امامی ۴ بهمن ماه سال جاری به همراه چند تن دیگر از فعالان محیط زیست بازداشت شد و ۱۹ بهمن ماه ۹۶ در زندان اوین درگذشت ، مقامهای قوه قضائیه علت مرگ این استاد دانشگاه را خودکشی اعلام کردند ، پیش از این رامین سید امامی فرزند کاووس سید امامی در حساب اینستاگرامش ، با اعلام خبر خروج خود و برادرش از کشور گفته بود که مامورین فرودگاه در آخرین لحظات مانع خروج مادرشان از ایران شدند و تاکید کرد که او و برادرش برای رفع ممنوع الخروجی مادرشان لحظهای ساکت نخواهند شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فردا، پیش از این، کریستیا فریلند، وزیر خارجه کانادا، در حساب توییترش با اشاره به ممنوع الخروجی مریم ممبینی، همسر کاووس سیدامامی، خواستار اجازه بازگشت وی به کانادا به عنوان شهروند این کشور شده بود.
پیش از این وزیر خارجه کانادا ،کریستیا فریلند Chrystia Freeland ،در حساب توییترش با اشاره به ممنوع الخروجی مریم ممبینی ، همسر کاووس سیدامامی استاد دانشگاه و فعال محیط زیست که به طرز مشکوکی در زندان در گذشت، خواستار اجازه بازگشت وی به کانادا به عنوان شهروند کانادا شده است .
خبر درگذشت کاووس سید امامی، فعال محیط زیست و استاد دانشگاه روز ۲۱ بهمن، دو هفته بعد از بازداشت او به خانوادهاش داده شد، مقامهای قضایی ایران گفته بودند که آقای سیدامامی در زندان خودکشی کرده و او را متهم کردند که بخشی از یک شبکه جاسوسی برای دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل بوده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، رامین و مهران سید امامی در مصاحبه مشترکی با این خبرگزاری، خواستار تحقیق جدید کانادا در مورد بازداشت و مرگ پدرشان شدند.
کاووس سید امامی که تابعیت ایرانی – کانادایی داشت، هنگام مرگ در اختیار سازمان اطلاعات سپاه بود و مقامهای قضایی و صدا و سیما پیش از محاکمه، وی را به جاسوسی متهم کرده بودند.
رامین سیدامامی با تشکیک در روایت سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضائیه میگوید “در فیلم مذکور پدرش در سلولی قدم میزند، بعد پیراهنش را درمیآورد و به دستشویی میرود، سپس هشت ساعت بعد آنها میآیند و جسد را از اتاق بیرون میآورند، بنابراین هیچ تصویر یا فیلمی از مرگ و اینکه چطور مرگ اتفاق افتاده وجود ندارد و اینکه برای هشت ساعت از او سراغی نگرفتهاند امری مشکوک است.»
رامین و مهران در ادامه اتهام جاسوسی به پدرشان را بهشدت تکذیب کرده و او را عاشق ایران و حیات وحش ایران توصیف کردهاند.
فرزندان کاووس سیدامامی اظهار داشتند روز چهارشنبه ۲۳ اسفند در نیویورک با کریستیا فریلند، وزیر خارجه کانادا ، دیدار کرده و از او خواستهاند که فشار بر ایران را افزایش دهد.
مهران سیدامامی گفت: “او به ما اطمینان داد که برای بازگشت سریع مادرشان به کانادا نهایت تلاش را انجام دهد و ما قدردان تلاش ایشان هستیم، اما میخواهیم که علنی سخن بگویند.”
وی افزود: “از نخستوزیر جاستین ترودو درخواست کردیم که در یک بیانیه رسمی از جانب دولت، بر دولت ایران فشار بیاورد تا مادرم را رها کنند و تحقیق جدی در پرونده پدرم انجام دهند.”
پیشتر وزیر خارجه کانادا، خواستار رفع ممنوعالخروجی همسر سیدامامی شده بود.
کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه “امام صادق” و مدیرعامل پیشین سازمان حیاتوحش میراث پارسیان، هومن جوکار مدیر پروژه یوز آسیایی به همراه همسرش نیلوفر بیانی بعنوان سرپرست فعالیتها و مشاور سابق برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، مراد طاهباز فعال محیط زیست به همراه امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان و سپیده کاشانی دیگر فعالان محیط زیست، اوایل بهمن ماه امسال دستگیر شده بودند.
در میان بازداشت شدگان مراد طاهباز تاجر و فعال محیط زیست دوتابعیتی ایرانی- آمریکایی است.
در ادامهی روند این بازداشتها حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع، عبدالرضا کوهپایه و علیرضا فرهادزاده نیز طی هفتههای اخیر بازداشت شدهاند.
بازداشت فعالان سرشناس محیط زیست ایران در میانه سکوت خبری و همینطور جان باختن پرابهام یکی از آنان بار دیگر نگاهها را به مکانیزمهای نظارتی و استانداردهای مراقبتی بازداشتگاههای ایران جلب کرده است.
دادستان تهران چند روز پس از انتشار خبر درگذشت او، آقای سیدامامی و سایر بازداشت شدگان در پرونده او را به جاسوسی و ارتباط با دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل متهم کرده بود.
سخنگوی قوه قضاییه نیز پیشتر اعلام کرده بود که اتهامات بازداشت شدگان مرتبط با جاسوسی است.
بعد از بالا گرفتن تردیدها درباره روایتهای رسمی از “خودکشی” آقای سید امامی در زندان، خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران مصاحبهای را از برادر کاووس سیدامامی منتشر کرد که مصاحبهشونده در آن میگفت موضوع خودکشی آقای سیدامامی در فیلم زندان “کاملاً مشخص است، هیچ مسئله دیگری وجود ندارد و خودکشی از طریق حلقآویز کردن کاملاً مشهود است.”
رامین سیدامامی اما در این رابطه گفته بود “من تنها فرد خانواده هستم که این فیلم را دیده است و بر خلاف گزارشهای پراکنده عموی من این فیلم را ندیده و هیچیک از عموهایم هم با رسانهها صحبت نکردهاند و حرفهای نقلشده از آنها درست نیست؛ در فیلم دیده میشود که پدرم در سلول عصبی و بیقرار است و با خود واقعیاش زمین تا آسمان فاصله دارد، او در فیلم پریشان است و مدام از یک طرف سلول به طرف دیگر میرود؛ مردی که با پای خودش و به تنهایی به اتاق مجاور “که به آنها گفته شده دستشویی است” میرود، در اوضاع روحی خوبی نیست، البته تقاضای وکلا برای دیدن سلول پدرم هم رد شده است.
پیشتر مقامهای قضایی ایران هم اعلام کرده بودند که دوربینهای مداربسته خودکشی کاووس سیدامامی را ثبت کردهاند اما احمد مازنی، عضو فراکسیون محیط زیست مجلس نیز که این فسلم را دیده گفته بود که در فیلمی که در اختیار مجلس گذاشته شده چنین اتفاقی دیده نمیشود.
مقامات قضایی ایران که به نظر میآید به دلیل جان باختن کاووس سید امامی چارهای جز علنی کردن این بازداشتها نداشتهاند توضیح ندادند که فعالان محیط زیست و حیات وحش ایران که مناصب دولتی هم ندارند چگونه به اسناد طبقهبندی مورد ادعایی آنان دسترسی داشتهاند.
پیش از این در بهمن ماه امسال چهار انجمن علمی به حسن روحانی رئیس جمهور ایران برای اقدام عاجل در خصوص درگذشت دکتر کاووس سیدامامی در زندان نامهای نوشته بودند و از وی خواسته بودند برای پاسخگو کردن نهادهای درگیر در مرگ دکتر کاووس سیدامامی اقدام عاجل به عمل آورد.
در همین زمینه بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشگاهیان و فعالان مدنی نیز با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به حسن روحانی، خواستار ابهام زدایی درباره مرگ کاووس سیدامامی در زندان شده بودند.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل نیز بیانیهای در اسفند ماه امسال در تقبیح اتهام جاسوسی علیه فعالان زیست محیطی ایران منتشر کرد و مقامات جمهوری اسلامی را به قطع پیگرد فعالان زیست محیطی فرا خوانده بود، این بیانیه واکنشی بود به مرگ کاووس سیدامامی، بنیانگذار و مدیر “موسسه حیات وحش میراث پارسیان” که در بازداشتگاه جان باخت و علت مرگش خودکشی اعلام شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر