سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای با انتقاد شدید از روند دادرسی محکومیت “رشید کوهی” خواستار توقف حکم اعدام او شد که قرار است فردا در رشت انجام شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای اعلام کرد اعدام برنامه ریزی شده مرد ۳۶ ساله متهم مواد مخدر که قرار است فردا شنبه ۹ آوریل انجام شود نشانگر ادامه بی توجهی کامل مقامات جمهوری اسلامی ایران به حق حیات و ادامه خط مشی است که سال گذشته آمار سرسام آور اعدام حدود هزار زندانی در ایران را به دنبال داشت.
روز گذشته به خانواده رشید کوهی اطلاع داده شده است که به زندان لاکان رشت برای آخرین ملاقات بروند.
سعید بومدوها مدیر بخش خاورمیانه و شمال افریقا سازمان عفو بین الملل گفت: “اعدام قریب الوقوع رشید کوهی بعد از چند روز که ایران دومین کشور دارای آمار بالای اعدام در گزارش سالانه عفو بین الملل در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، بیانگر آن است که مقامات ایران تصمیم دارند روند هولناک اعدام ها در ایران را به همین منوال ادامه دهند.”
وی همچنین افزود: “مقامات ایران بایستی اعدام رشید کوهی را فورا متوقف کنند. استفاده از مجازات اعدام برای جرایم مواد مخدر، نقض اشکار حقوق بین المللی بشر است. مقامات ایران به جای قوت بخشیدن به آمار افسارگسیخته اعدام باید در راه لغو این مجازات ظالمانه و غیر انسانی گام بردارند.”
در این بیانیه تاکید شده است: “در سال ۲۰۱۵ حداقل ۹۷۷ نفر در ایران اعدام شدند که بخش قابل توجهی از آنها با جرایم مواد مخدر بوده اند. این جرایم در قالب «جرایم بسیار خطرناک» بیان شده در بدنه حقوق بشر جهانی قرار نمی گیرند.”
رشید کوهی که دانشجو بود در ایست-بازرسی رودبار در استان گیلان در ۲۴ آگوست ۲۰۱۱ مقدار ۸۰۰ گرم ماده «شیشه» همراه خود داشت. وی در یک دادگاه «شدیدا ناعادلانه» توسط دادگاه انقلاب رودبار به اعدام محکوم گردید.
عفو بین الملل با اعلام اینکه حکم دادگاه رشید کوهی را رویت کرده اعلام کرد: “این حکم کمتر از یک صفحه است و آقای کوهی از داشتن وکیل در زمان باجویی محروم بوده و تنها روز دادگاه برای اولین بار وکیل تسخیری اش را ملاقات می کند. وی به مدت دو سال در رودبار نگهداری می شد و سپس به زندان لاکان رشت منتقل شد.
این گزارش تاکید می کند که بر اساس ماده ۳۲ قانون مبارزه با مواد مخدر رشید کوهی حق اعتراض و تجدید نظر در این حکم را نداشته و تقاضای او رد شده است.
اخیرا سازمان عفو بین الملل در گزارشی اعلام کرد در سال ۲۰۱۵ در ۲۵ کشور حداقل ۱۶۳۴ نفر اعدام شده اند. این آمار نسبت به سال گذشته افزایش پنجاه درصدی داشته و در ۲۵ سال گذشته (از سال ۱۹۸۹) بی سابقه بوده است.
در این گزارش لیست سیاهی از کشورهای با آمار بالای اعدام ارائه شد. اکثر اعدام ها به ترتیب بیشترین در کشورهای چین، ایران، پاکستان، عربستان سعودی و ایالات متحده اتفاق افتاده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر