کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران همراه با ۱۸ سازمان حقوق بشری دیگر،از جمله اتحاد برای ایران، اصل ۱۸ و عرصه سوم، سه شنبه، نهم آذرماه، با انتشار بیانیهای مشترک از جامعه بینالمللی خواستند تا به آزار و اذیت نوکیشان مسیحی در ایران خاتمه بدهند.
در این بیانیه آمده «مقامات جمهوری اسلامی ایران در تابستان ۱۳۹۵ فشار بر جامعه نوکیشان مسیحی که پیشینه اسلامی داشتند را به بالاترین حد خود رساندند.»
بیانیه این سازمان های حقوق بشری میافزاید «بنا بر گزارشهای رسیده از سوی منابع موثق و بستگان، ماموران امنیتی ۷۹ مسیحی را در فاصله بین ماه اردیبهشت تا مرداد ۹۵، در مناطق مختلف ایران بازداشت کردهاند. اکثریت قریب به اتفاق آنها از چند روز تا یک ماه تحت بازجویی مستمر بوده و یا در بازداشت به سر بردهاند.»
از انقلاب سال ۵۷ تاکنون چند رهبر کلیسا در ایران کشته شدهاند و صدها مسیحی نیز تحت بازجویی بوده و زندانی شدهاند.
چاپ کتاب مقدس به زبان فارسی ممنوع شده و برخی از کلیساها تعطیل و از مراسم کلیسایی جلوگیری به عمل آمده است.
این بیانیه میافزاید «از زمان برداشته شدن تحریمهای بینالمللی، رهبران جهان به افزایش روابط با ایران و توسعه موقعیتهای تجاری تمایل نشان دادهاند. به عنوان مثال، پارلمان اروپا در ژوئن ۲۰۱۶ تحلیل استراتژی خود در روابط با ایران به دنبال توافق هستهای را با کمترین اشاره به موارد حقوق بشری منتشر کرد.»
بر اساس گزارشهای متعدد از سازمان ملل متحد و سازمانهای غیردولتی مدافع حقوق بشر و آزادی رسانه در دنیا، جمهوری اسلامی ایران همواره در میان سرکوبگرترین دولتهای جهان علیه مطبوعات، روزنامهنگاران، فعالان سیاسیـ مدنی، روشنفکران و دگراندیشان، اقلیتهای دینی و نهادهای مدنی و اجتماعی قرار داشته است.
این بیانیه یادآوری می کند : «ایران به عنوان کشوری عضو میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی موظف است از عدم تبعیض بر اساس مواد ۲ و ۲۶ این معاهده و برای حفظ آزادی اندیشه و مذهب بر اساس ماده ۱۸ همان میثاق اطمینان حاصل کند. ماده ۱۸ به طور خاص حفاظت از حقوق افرادی که قصد تغییر مذهب یا عقیده دارند را در نظر گرفته است.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر