وزیر بهداشت ایران میگوید قانون ممنوعیت پیوند عضو از ایرانی به اتباع خارجی برای حفظ حرمت مردم ایران است و از آن دفاع میکند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از زمانه، حسن هاشمی، وزیر بهداشت ایران در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به پرسشی در باره مرگ دختر ۱۲ساله افغانستانی گفته: «بیمارستان نمازی شیراز در منطقه برترین بیمارستان و در دنیا جزو برترین بیمارستانهای پیوند کبد است و پزشک معالج این کودک نیز بدون اغراق جزو بهترینهای دنیا هستند، اما مرگ این کودک به دلیل بیماری زمینه ای و پیشرفت گسترده بیماری صورت گرفته و بیمار در حال انجام پروسه درمان و آزمایشهای لازم بوده که قبل از عمل پیوند فوت کرده است.»
چند روز قبل خبری منتشر شد که بر اساس آن یک دختر ۱۲ساله افغانستانی به نام لطیفه رحمانی، به دلیل ممانعت مسوولان بیمارستان از انجام عمل پیوند کبد پدرش به او درگذشته است.
پدر این دختر گفته بود که ممانعت از انجام پیوند به دلیل ممنوع بودن انجام عمل پیوند عضو به اتباع کشورهای خارجی است که به طور غیرقانونی در ایران زندگی میکنند.
اما وزیر بهداشت ایران از مصوبه شورای عالی پیوند که بر اساس آن پیوند اندام ایرانیان به اتباع خارجی ممنوع است دفاع کرده و آن را برای حفظ حرمت ایرانیها لازم دانسته است.
این در حالی است که این قانون درباره خرید و فروش اعضای بدن انسان و پیوند آن است نه در شرایطی که عضو مورد نیاز اهدا شده است.
هاشمی گفته که بیمار به هیچ وجه به خاطر نبود عضو فوت نکرده و قرار بوده پدر وی بخشی از کبد خود را برای پیوند به او بدهد که زمان کافی وجود نداشته و کودک فوت کرده است.
او البته گفته که قانون در موارد اورژانس به وزیر اجازه داده که این کار صورت گیرد، اما در مورد دختر افغانستانی اصلا نیازی به این کار نبوده و بنا بوده پدر کودک بخشی از کبد خود را برای پیوند اهدا کند.
حسن هاشمی گفته: «خیلی زشت است که اتباع خارجی اجازه داشته باشند برای پیوند عضو به ایران بیایند و اندام ایرانیانی را که مستمند هستند بخرند و به خود پیوند بزنند.»
به گفته وزیر بهداشت ایران، به جز چند کشور در همه جای دنیا هم این قانون وجود دارد و دولتها معمولا اجازه نمیدهند اعضای بدن شهروندانشان به اتباع خارجی فروخته شود.
وزیر بهداشت ایران گزارشها درباره مرگ دختر ۱۲ساله افغانستانی را «بیملاحظگی رسانهای» خوانده که «برخی سعی کردند بین ملت ایران و مردم افغانستان تقابل ایجاد کنند.
سه روز پیش، دکتر سامان نیکاقبالیان از اعضای تیم پزشکی بیمارستان نمازی شیراز در توضیح درباره خبر فوت لطیفه رحمانی گفت: «بیمار تبعه افغان هجدهم مرداد برای دریافت خدمات درمانی در بیمارستان نمازی شیراز پذیرش و بستری شده بود اما با وجود تکمیل روند درمانی، به علت سیر سریع بیماری، جان خود را از دست داد.»
او گفته بود که انجام پیوند کبد این دختر افغانستانی، هیچگونه ارتباطی با ملیت بیمار نداشته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر