مرگ نوزاد همدانی با ۴ کیلوگرم وزن در بیمارستان دولتی فاطمیه همدان نتیجه قصور پزشکی در انجام زایمان طبیعی به جای عمل سزارین است که خانواده این نوزاد حتی حاضر به تحویل گرفتن جسد فرزندشان از بیمارستان نشدند.
به گزارش «سحام»، یک مادر ۹ ماه انتظار میکشد و هر روز به تناسب حرکت جنین در دوران بارداری با کودکش حرف میزند. برنامههای مختلفی را برای کودک خود در نظر میگیرد.
مادر در رویاهایش کودک خود را بزرگ میکند، هر شب از خواستههای کودک و برنامههایی که برای آیندهاش دارد برای همسرش تعریف میکند. بالاخره روزها میگذرد و روز موعود فرا میرسد مادر درد را احساس میکند و سراسیمه به بیمارستان رسانده میشود و حالا یک تراژدی رخ میدهد.
پرسنل بیمارستان فاطمیه همدان که گویا تنها آمار زایمان طبیعی برایشان مهم است و دیگر هیچ، کارگردانی اصلی این تراژدی را رقم میزنند و این زایمان طبیعی را به قیمت فوت شدن یک نوزاد به پایان میرسانند.
حالا در این گیرودار به نظر میرسد که تنها اولویت مهم در زایشگاه فاطمیه همدان همان افزایش آمار زایمان طبیعی است چرا که در صورت تجویز عمل سزارین مستوجب جریمه میشوند.
ناصر رضایی پدر نوزادی است که با بغض و کینه شرح حال لحظه تولد فرزندش را در بیمارستان فاطمیه همدان به گونهای برای خبرنگار تسنیم بیان میکند که ۹ ماه انتظار خودش و همسرش برای به آغوش کشیدن نخستین میوه زندگی مشترکان در پی «قصور پزشکی» به هیچ رسیده است.
این پدر داغ دیده، ساعت ۲ بامداد روز دوشنبه ۲۱ تیرماه به دلیل درد شدید مادر باردار را برای زایمان به بیمارستان فاطمیه میبرد که پذیرش انجام نمیشود و موعد تولد نوزاد را به یک هفته بعد موکول میکنند، اما بعدازظهر همان روز ساعت ۱۶ به دلیل مراجعت مجدد، مادر باردار پذیرش میشود تا اینکه ساعت ۱۱ شب نوزاد چشم به روی دنیای ناشناخته باز میکند.
این نوزاد با وزن ۴ کیلوگرم با عمل زایمان طبیعی به دنیا میآید و در حین تولد به دلیل کمبود اکسیژن دچار مشکلات تنفسی میشود و در دستگاه نگهداری میشود.
بنابر اظهارات آقای رضایی پدر این نوزاد تازه متولد که فیلم کودکش را در زیر دستگاه به تصویر کشیده است، تمام صورت نوزاد به دلیل نرسیدن اکسیژن در حین زایمان طبیعی کبود شده و بعد از ۴ روز جدال برای ماندن و زنده بودن در نهایت روز پنجشنبه ۲۴ تیر ماه ساعت ۱۷ جان به جان آفرین تسلیم میکند.
براساس تأکید پدر داغ دیده که تمام آمال و آرزوهایش تنها ۴ روز برای فرزندش دوام پیدا کرده است، بنابر تشخیص اشتباه رزیدنت بیمارستان پرونده مادر باردار برای زایمان طبیعی تکمیل میشود در حالی که نوزاد ۴ کیلویی به هیچ عنوان نباید مورد عمل زایمان طبیعی قرار بگیرد و این رزیدنت توسط پزشک متخصص زنان و زایمان شیفت در بیمارستان مورد مؤاخذه قرار میگیرد.
درد و آلام این خانواده به قدری زیاد است که حتی حاضر نشدند جسد کودک ۴ روزه خود را از بیمارستان فاطمیه همدان تحویل بگیرند و همچنان در سردخانه باقی مانده تا جواب قانع کنندهای از مسئولان دریافت کنند.
به گفته آقای رضایی، براساس اطلاعات پرونده پزشکی، نوزاد در آخرین سونوگرافی قبل از تولد در شرایط جسمانی خوبی قرار داشته و آزمایشات و نوار قلب گویای صحت و سلامت نوزاد است و باید سزارین میشده است.
وی میافزاید: دکتر رزیدنت بیمارستان اظهار کرده است که اگر ما در این بیمارستان دولتی اقدام به عمل سزارین کنیم با جریمه سنگینی مواجه میشویم.
پدر نوزاد ۴ روزه به نظام پزشکی شکایت کرده اما زمان پاسخگویی و رسیدگی قطعی به این پرونده را عنوان کردند که یکسال به طول میانجامد در این راستا آقای ناصری اقدام به رسانهای کردن این قصور پزشکی برای کاهش آلام خود و همسرش کرده است.
بنابر اظهارات ناصر رضایی، با توجه به شدت ناراحتی در پی از دست دادن فرزندم اطلاعات بیمارستان اعلام کرده که در روز پنجشنبه ۲۴ تیرماه به صورت همزمان ۶ نوزاد فوت کرده است.
پدر این نوزاد فوت فرزندش را ناشی از کوتاهی و قصور پزشکی میداند و میگوید که این مهم را دنبال میکند و کوتاه نمیآید.
با وجودی که قصور پزشکی زندگی این نوزاد را به کام مرگ کشاند اما آنچه برای مادر باقی مانده است حسرت در آغوش کشیدن و شنیدن صدای فرزندش بعد از ۹ ماه انتظار همراه با درد زایمان طبیعی است و انتظار دارد که دادگاه پزشکی رسیدگی به این تخلف را سریعا پیگیری کند تا حداقل اندکی از غم سنگینش التیام یابد.
تخمین اشتباهی وزن نوزاد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با شنیدن شرح ماجرای تولد این نوزاد در بدو تولد و پیگیری دلیل مرگ نوزاد اظهار داشت: طبق قانون نظام پزشکی تمام بچههای زیر ۴ کیلوگرم باید اجازه زایمان طبیعی بدهیم و نوزادان بالای ۴ کیلوگرم باید مورد عمل سزارین قرار بگیرند.
محمدرضا عبادیان افزود: وزن این نوزاد قبل از زایمان در سونوگرافی ۳ کیلو و ۶۰۰ کیلوگرم تخمین زده شده که بر این اساس اجازه زایمان طبیعی به مادر باردار داده میشود اما وزن نوزاد بعد از زایمان ۳ کیلو و ۹۰۰ گرم اعلام شده است.
وی با بیان اینکه پزشکان متخصص استاندارد نظام پزشکی را در تشخیص روش زایمان رعایت کردند، گفت: این نوزاد زیر نظر یکی از متخصصان زنان و زایمان و استاد دانشگاه که شیفت در بیمارستان فاطمیه بوده، متولد شده اما در حین زایمان طبیعی بچه گیر کرده و با دستگاه و به سختی به دنیا میآید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه نوزاد در حین عمل زایمان طبیعی دچار مشکلات تنفسی و کمبود اکسیژن شده است، بیان کرد: متخصص زنان شرایط زایمان این مادر باردار را بررسی کرده و در بررسی اولیه عامل مرگ نوزاد تشخیص داده شده اما در کمیسیون نظام پزشکی به عنوان مرجع قانونی نیز توسط اساتید صاحبنظر باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه والدین نوزاد تاکنون اقدام به تحویل جسد نکردند، تصریح کرد: در بررسی اولیه قصوری متوجه پزشک متخصص زنان نیست اما باید در کمیسیون تخصصی نظام پزشکی استان این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
مرگ نوزاد دیگر با مشکلات مادرزادی
عبادیان با اشاره به مرگ نوزاد دیگری در حین زایمان طبیعی در بیمارستان فاطمیه اظهار داشت: این نوزاد به صورت مادرزادی مشکلات قلبی و گوارشی پیچیدهای داشته است و با وجودی که راحت به دنیا آمده است اما نوزاد قابلیت حیات نداشته است.
وی عنوان کرد: برای بررسی دقیقتر وضعیت جسمانی نوزاد فوت شده درخواست ارسال جسد به پزشکی قانونی را داشتیم که والدین نوزاد اجازه کالبدشکافی را ندادند و شکایتی را در مراجع نظام پزشکی و پزشکی قانونی ارسال نکردند.
عبادیان با بیان اینکه نباید زایمان طبیعی را فدای این اتفاقات موردی بکنیم، گفت: مردم متأسفانه در دوره زمانی طولانی مدت روش عمل سزارین را بهترین زایمان برای به دنیا آمدن بچه دانستند و با وجود اجرای برنامه فرهنگی برای ترویج زایمان طبیعی در طول ۲ سال گذشته نتوانستیم شاخص زایمان سزارین را طبق برنامه ۱۰ درصد کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه شاخص زایمان به روش عمل سزارین در استان همدان پایینتر از میانگین کشوری است، افزود: جایگاه سزارین در کل استان همدان ۴۷٫۵ درصد بوده است که با اجرای طرح ترویج زایمان بدون درد به ۴۳٫۳۵ درصد رسیده است.
اعمال جریمه برای انجام بیمورد سزارین
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه هیچ کسی مانع سزارین علمی نمیشود، عنوان کرد: در صورتی که مادر باردار و نوزاد مشکلی برای زایمان طبیعی نداشته باشند اما مورد عمل سزارین قرار بگیرد، پزشک تشخیص دهنده در بیمارستان جریمه میشود.
این خبرهای ناگوار از مرگ و میر مادران و نوزادان در بدو تولد به طور قطع تأثیر منفی بر اذهان عموم مردم میگذارد و تمام برنامههای تبلیغی برای کاهش آمار سزارین و انجام زایمانهای بیدرد را تحت تأثیر قرار میدهد.
اما مسئولان باید بدانند که ترغیب مادران به عمل زایمان طبیعی با دستور و قانون عملی نمیشود و باید کادر درمانی بیمارستانها نیز احساس وظیفه را برای تولد نوزادان سالم را داشته باشند و زایمان طبیعی را در ازای مرگ نوزادان معامله نکنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر