۱۳۹۵ دی ۱۸, شنبه

آرش صادقی تا این لحظه بستری نشده است؛ مخالفت با تمدید مرخصی گلرخ ایرایی



پس از اعزام آرش صادقی به بیمارستان طالقانی، تا این لحظه مسئولان بیمارستان از پذیرش این زندانی سیاسی خودداری کرده اند. از سویی دیگر، دادستانی تهران به گلرخ ایرایی اعلام داشته است که با توجه اتمام مرخصی، وی می بایست خود را به زندان اوین معرفی کند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روز جاری، آرش صادقی به بیمارستان طالقانی منتقل شده و مراحل اولیه معاینه از جمله آندوسکوپی معده انجام شده است؛  اما مسئولان علیرغم افت فشار شدید و وخامت حال این زندانی سیاسی، همچنان از بستری کردن وی در بیمارستان خودداری کرده اند و همسر او، گلرخ ایرایی مجبور به ترک بیمارستان شده است.
همچنین دادستانی طی تماسی به وثیقه گذار و وکیل خانم ایرایی، این فعال حقوق بشر را به زندان احضار کره و از عدم تمدید مرخصی وی خبر داده اند.
آرش صادقی با توجه به ازکارافتادن بیش از ٧٠ درصد کلیه‌ها، چسبندگی روده، آریتمی قلب، عفونت ریه و به‌طورکلی خارج شدن عملکرد بدن از روند طبیعی، در وضعیت وخیمی قرار دارد و می‌بایست برای مدتی طولانی در خارج از زندان تحت درمان قرار گیرد.
این زندانی سیاسی در نامه‌ای که پیش‌تر از سوی تارنگار حقوق بشر در ایران منتشر شد، به‌تفصیل درباره دلایل اعتصاب غذای خود توضیح داده و با انتشار یادداشتی به نقض قانون مکرر در روند پرونده همسرش اشاره کرده بود.
این دانشجوی محروم از تحصیل رشته فلسفه اعلام کرده که نیروهای امنیتی در پرونده آن‌ها دخالت داشته و قانون به طور مرتب در پرونده آن‌ها نقض شده است.
آرش صادقی، فعال سیاسی و دانشجوی اخراجی دانشگاه علامه طباطبایی به همراه همسرش، گلرخ ابراهیمی ایرایی، در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ توسط قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه بازداشت و یکم دی‌ماه سال ۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «توهین به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی»، «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل گروه غیرقانونی» و همسرش به اتهام «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» به ترتیب به پانزده سال حبس و شش سال حبس محکوم شدند که این حکم برای آرش صادقی طی دادگاه تجدیدنظر مورد تائید قرار می‌گیرد که با حساب چهار سال تعلیقی در پرونده قبلی حکم به ۱۹ سال حبس افزایش یافت.
پیش‌تر نیز در جریان مراجعه مأموران امنیتی به خانه مادر آرش صادقی برای بازداشت پسرش در سال ۱۳۸۹، مأمورین با واردکردن ضربه‌ای به سر مادر وی باعث خونریزی مغزی شده که مادر این فعال دانشجویی پس از چند روز بستری بودن در بیمارستان درگذشت. لازم به توضیح است، پزشک بیمارستان علت مرگ را ایست قلبی تشخص می‌دهد اما باگذشت چهار ماه پس از مرگ، پزشک قانونی علت مرگ را «اصابت سر به شی‌ء سخت» اعلام کرده است که باعث خونریزی داخلی و بعد ایست قلبی شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر