۱۳۹۵ تیر ۱۰, پنجشنبه

اقدام به بازداشت سعید حسین‌زاده، فعال حقوق کودک


سعید حسین زاده

روز گذشته نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل فعال حقوق کودکان، سعید حسین‌زاده، جهت بازداشت وی اقدام کردند که به دلیل عدم حضور موفق به بازداشتش نشدند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، پیش‌تر نیز دادیاری دادسرای انقلاب با ارسال اخطاریه‌ای به سعید حسین‌زاده اعلام کرده است که در صورت عدم مراجعه وی به زندان اوین تا تاریخ نهم خردادماه، سند وثیقه ضبط خواهد شد.
عوامل اطلاعات ثارالله سپاه با فشار و تهدید سعید حسین‌زاده مبنی بر ضبط سند وثیقه، قصد بازداشت مجدد این فعال مدنی را دارند. این در حالی است که روند درمان سعید حسین‌زاده تکمیل نگشته و وی همچنان نیاز به رسیدگی پزشکی در خارج از زندان دارد.
سعید حسین‌زاده در صفحه شخصی خود در این رابطه اعلام کرد: «در صورت دستگیری مجدد به‌محض بازگشت به زندان، اعتصاب غذای خشک می‌کنم.»
لازم به ذکر است که این فعال مدنی، عصر روز دوشنبه ۲۴ اسفند، با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی به مرخصی سه‌روزه اعزام شد.
گفتنی است که مسئولین زندان از تحویل مدارک پزشکی سعید حسین‌زاده که در بهداری زندان نگهداری می‌شود، به وی خودداری کرده‌اند. لازم به توضیح است که سعید حسین‌زاده در بند ۲ الف، دچار مسمومیت و عفونت بدنی شد که عدم توجه مسئولین به این امر، باعث تشدید این عفونت شده است. در این راستا بخش دوم ماده ۲۲ کنوانسیون حقوق زندانیان می‌افزاید: «زندانیان بیماری که نیاز به معالجات ویژه و تخصصی دارند باید به مؤسسات تخصصی یا بیمارستان‌های غیرنظامی در خارج زندان منتقل شوند. بیمارستان مورداشاره باید تجهیزات لازم، تخت کافی، لوازم دارویی مناسب و پزشک متخصص و آموزش‌دیده برای مراقبت‌های پزشکی و درمانی از زندانی بیمار را داشته باشد».
وی همچنین از بیماری سینوزیت مزمن و تنگی نفس رنج می‌برد؛ که در تاریخ ۲۹ دی‌ماه پس از معاینه توسط پزشک متخصص، اعلام شد که در صورت عدم توجه و رسیدگی این بیماری پیشرفت خواهد کرد و نیاز مبرم به عمل جراحی خواهد بود.
این زندانی مبتلابه بیماری آن ریتمی قلبی نیز می‌باشد و بیشتر داروهای مصرفی، جهت درمان این بیماری، توسط خود زندانی تهیه می‌شود. وی در زندان مبتلا رماتیسم مفصلی شد و طبق نظر پزشک بیمارستان مصطفی خمینی، هر دو زانو باید تحت عمل جراحی قرار گیرد.
لازم به یادآوری است آقای حسین‌زاده مدتی پیش در اثر خونریزی معده به بیمارستان طالقانی اعزام شد و هم‌اکنون به دلیل عفونت گوارشی، مجبور به مصرف چندین دارو می‌باشد.

پایان اعتصاب غذای محمد عبدالهی با وعده مساعد مسئولین



محمد عبدالهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان مرکزی ارومیه که در اعتراض به حکم «ناعادلانه» و نحوه رسیدگی به پرونده از روز نهم خردادماه در اعتصاب غذا به سر می‌برد، روز جاری با وعده مساعد مسئولین مبنی بر پذیرش اعاده دادرسی وی، در سی‌ودومین روز به اعتصاب غذای خود پایان داد و از سلول انفرادی به بند مربوطه منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد عبدالهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان مرکزی ارومیه در سی‌ودومین روز اعتصاب غذا و بیست‌وسومین روز نگهداری در سلول انفرادی با وعده مساعد مسئولین قضایی به اعتصاب غذای خود پایان داد.
یک منبع نزدیک به این زندانی سیاسی با اعلام این خبر در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: “امروز مسئولین قضایی با حضور در سلول انفرادی به محمد اطلاع دادند تقاضای اعاده دادرسی وی پذیرفته شده و درپی این اقدام محمد اعتصاب غذای خود را شکست و به بند مربوطه خود منتقل شد.”
لازم به یاد‌‌آوری است این زندانی سیاسی روز نهم خردادماه همزمان با اعلام اعتصاب غذای نامحدود در اعتراض به حکم «ناعادلانه» و نحوه رسیدگی به پرونده، نامه سرگشاده‌ای به رئیس قوه قضائیه با رونوشت به آقای احمد شهید گزاشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران نوشته است، او در این نامه خواستار برگزاری یک دادگاه عادلانه برای خود شد. پیش‌تر متن کامل این نامه توسط هرانا منتشر شده است.
محمد عبدالهی ۳۵ ساله، متاهل و شهروند ساکن شهر بوکان به اتهام محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهر مهاباد محاکمه و به اعدام محکوم شد.
حکم اعدام وی، پس از تایید در دیوان عالی کشور در فرودین ماه سال ۹۳ به صورت رسمی از سوی دایره اجرای احکام زندان مهاباد به او ابلاغ شد.
شایان ذکر است، مسئولین زندان ارومیه در ادامه تحولات غیرمعمول در روز اول اردیبهشت‌ماه در این زندان، با احضار چهار زندانی از جمله سامان نسیم، محمد عبدالهی و دو زندانی غیرسیاسی دیگر به آنها هشدار دادند با توجه به اتخاذ رویه جدید دستگاه قضایی و سازمان زندان‌ها در ارومیه و با عنایت به قطعیت احکام اعدام آنها مدت زیادی به اجرای احکام اعدام آنها نمانده‌ است.
برادر محمد عبدالهی به نام محمدامین نیز در پائیز سال ۱۳۸۴ بازداشت و پس از ۱۵ ماه بلاتکلیفی در دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام محاربه از طریق همکاری موثر و مسلحانه با یکی از احزاب مخالف و نیز تبلیغ علیه نظام، دادگاهی و در مجموع به ۱۸ سال زندان و تبعید به زندان طبس محکوم شد.

گروهی از روزنامه نگاران ایرانی پیام‌های تهدید‌آمیز دریافت کردند


payamak

گروهی از روزنامه‌نگاران ایرانی بعدازظهر پنجشنبه پیامکی تهدید‌آمیز دریافت کردند، که از جانب فرستنده‌ای نامعلوم ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فردا، در این پیامک گفته شده که هر گونه ارتباط و همکاری از طریق ایمیل و سایر وسایل ارتباطی با کسانی که «عناصر معاند خارج از کشور» خوانده شده‌اند، «عملی مجرمانه تلقی شده و موجب پیگرد قضایی» است.
در این پیام از ضرورت قطع ارتباط گیرنده پیامک سخن به میان آمده و گفته شده است که این پیام «به منزله آخرین هشدار امنیتی است».
در سال‌های گذشته دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی علاوه بر ایجاد تضییقات برای رسانه‌ها و روزنامه نگاران داخل کشور، خانواده، دوستان و همکاران روزنامه‌نگاران خارج از کشور را نیز هدف‌‌ ایذاء و اذیت‌های غیرقانونی خود قرار داده‌اند.

بستری شدن دوباره جعفر عظیم زاده پس از آزادی


 azim-zadeh-bimarestan-atiyeh

جعفر عظیم‌زاده، کارگر زندانی که ساعاتی پیش پس از شصت‌وچهار روز اعتصاب غذا به مرخصی اعزام شده بود به دلیل وخامت حال در بیمارستان آتیه تهران بستری شد.
جعفر عظیم‌زاده کارگر زندانی که پس از شصت‌وچهار روز اعتصاب غذا ساعاتی پیش با قول مساعد مسئولان جهت اعاده دادرسی و اعطای مرخصی به اعتصاب خود پایان داد و به مرخصی اعزام شد، به دلیل وخامت حال در بیمارستان آتیه تهران بستری شد.
روز جاری با ادامه خونریزی روده‌ها، معده وی نیز دچار مشکلات جدی شده و پزشک وی درپی وخامت حالش اعلام کرده بود در صورت تداوم اعتصاب غذا وی به کما رفته و خطر مرگ نیز وجود دارد.
جعفر عظیم‌زاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، در اسفندماه سال ۹۳ از سوی دادگاه انقلاب به شش سال حبس و دو سال محرومیت از «فعالیت در فضای مجازی و رسانه‌ها و مطبوعات» محکوم شد.
این فعال کارگری که از هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران برای افزایش حداقل مزد بوده، به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، اخلال در نظم عمومی و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمعا به شش سال حبس محکوم شده است.
صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، در این حکم مجازات های این فعال کارگری را تجمیع نکرده است.
از جمله مصادیق اتهامات عظیم‌زاده، تشکیل اتحادیه آزاد کارگران ایران، تشکیل اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار، همکاری با کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری، شرکت در تجمع روز جهانی کارگر پارک لاله در سال ٨٨، هدایت کارگران در اعتراضات سال ٨۴، اقدام به تشکیل و برنامه ریزی و مدیریت تجمعات کارگری در زمان دولت جدید و تهدید به تجمع و اعتصاب در اسفند ماه سال ۹۲ بوده است.
عظیم‌زاده همچنین به علت جمع آوری طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران و تجمعات در مقابل مجلس و وزارت کار و هدایت و اجرای این تجمعات، اعتراض به مزد مصوب، شکایت از سعید مرتضوی به عنوان نماینده هزار کارگر، اعتراض به ایجاد تغییرات ضدکارگری در قانون کار، نشست و ملاقات با دیگر تشکل های مستقل کارگری از قبیل سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کمیته هماهنگی، کمیته پیگیری و مصاحبه با برخی رسانه‌های برون مرزی محکوم شده است.
جعفر عظیم زاده، در آستانه روز جهانی کارگر سال ۹۳‌ از سوی ماموران امنیتی در تهران بازداشت و پس از ۴۶ روز با قید وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
وی در تاریخ ۱۷ آبان‌ماه سال ۹۴ بر اساس ابلاغیه شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای ناحیه ۳۳ اوین، برای تحمل شش سال زندان خود را به دادسرای مستقر در زندان اوین معرفی و به بند هشت این زندان منتقل شد.

۱۳۹۵ تیر ۶, یکشنبه

مریم نقاش زرگران تهدید به مصادره وثیقه در صورت عدم بازگشت به زندان شد

مسولین زندان در تماس تلفنی نسیم(مریم)نقاش زرگران را تهدید به مصادره وثیقه در صورت عدم بازگشت به زندان کرده اند. 
طبق اخبار رسیده از فعالین مسیحی داخل کشور به خبرگزاری صدای مسیحیان ایران (Vocir) امروز یکشنبه ۶ تیر ماه ۱۳۹۵ مسولین زندان اوین با یکی از اعضای خانواده نسیم(مریم) نقاش زرگران تماس گرفته اند و تا فردا دوشنبه هفتم تیر مهلت داده اند که در صورت عدم بازگشت وی به زندان سند وثیقه به نفع دولت مصادره خواهد شد!
مریم نقاش زرگران  پس ۱۱ روز اعتصاب غذا دوشنبه، ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ به مرخصی استعلاجی خارج از زندان اعزام شده است.
زندانی مسیحی مریم نقاش زرگران که به نام نسیم شناخته میشود در آگوست سال ۲۰۱۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت میشود،وی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به ۴ سال حبس محکوم میشود ،مریم از بیماری نارسایی قلبی رنج میبرد.

لیلا عبدی نژاد نوکیش مسیحی آزاد شد


azadi

روز جاری لیلا عبدی‌نژاد نوکیش مسیحی اهل مهرشهر کرج که پیش از این گزارش شده بود در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود، با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لیلا عبدی نژاد فرزند موسی متولد ۱۳۵۶، متاهل و نوکیش مسیحی اهل مهرشهر کرج در استان البرز امروز با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
این شهروند اهل کرج روز یک‌شنبه شب، شانزدهم خردادماه توسط ماموران امنیتی در منزل مسکونی‌اش بازداشت شده بود.
خانم عبدی‌نژاد مدتی قبل در جلسه بازپرسی با اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ دین مسیحیت» تفهیم اتهام شده بود و مسئولان قضایی برای وی قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر کرده بودند.
این نوکیش مسیحی که پیش از این گزارش شده بود در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود، با تودیع وثیقه تعیین شده روزجاری تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.

مرخصی عبدالفتاح سلطانی از زندان اوین و حضور در مراسم چهلم مادرش



عبدالفتاح سلطانی، وکیل و زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، عصر امروز بصورت غیرمنتظره به مرخصی آمد و در مراسم چهلمین روز درگذشت مادرش حضور یافت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عبدالفتاح سلطانی، وکیل و زندانی سیاسی که از سال ۹۰ در زندان اوین به سر می‌برد، در حالی عصر امروز به مرخصی آمد که پیش از این برای دیدار مادر بیمارش درخواست مرخصی کرده بود اما تعلل مسئولان زندان باعث شد مادر این وکیل دربند، پیش از آنکه فرزند خود را ملاقات کند از دنیا رفت و آقای سلطانی در مرخصی پیشین در مراسم خاکسپاری مادرش توانست حضور یابد.
عبدالفتاح سلطانی از وکلای مدافع حقوق بشر عصر روز شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۰ بازداشت شد و به دلیل گرفتن جایزه حقوق بشر نورنبرگ آلمان، مصاحبه با رسانه‌ها درباره پرونده موکلانش و مشارکت در تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر به ۱۸ سال زندان و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد که در دادگاه تجدید نظر این حکم به ۱۳سال حبس کاهش یافت.
با اعمال قانون تجمیع جرائم و اعمال ماده ۱۳۴ حکم سیزده سال حبس تعزیری عبدالفتاح سلطانی به ده سال کاهش یافت. همچنین محرومیت وی از وکالت نیز به دو سال کاهش یافته است.
حکم سیزده سال حبس تعزیری این وکیل در بند و عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر در حالی کاهش یافته که وی طبق ماده ۵۸ و اینکه بیش از یک سوم حکم خود را گذرانده، هم اکنون بصورت غیرقانونی در زندان نگهداری می شود.

وضعیت نامناسب آرش صادقی در زندان اوین



 آرش صادقی دانشجوی سابق دانشگاه علامه و زندانی سیاسی که در تاریخ ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۵ برای اجرای ۱۹ سال حکم زندان خود بازداشت شد، در وضعیت نامناسبی در بند هشت این زندان نگهداری می شود.
 صادقی که جهت پیگیری احضاریه به دادسرای شهید مقدس زندان اوین مراجعه کرده بود جهت اجرای حکم ۱۹ سال حبس تعزیری بازداشت و به قرنطینه بند چهار زندان اوین و پس از آن به بند هشت این زندان منتقل شد.
این زندانی سیاسی بر خلاف آیین نامه سازمان زندان ها و قانون تفکیک جرائم در بین زندانیان با جرائم عادی و بعضا خطرناک نگهداری می شود. این بند از نظر بهداشتی فاقد امکانات مناسب است. تعداد زندانیان این بند هم خیلی زیاد است و علاوه بر این بند آلوده به شپش می باشد.

در سال گذشته؛ ۱۹۰ مورد کودک آزاری و رشد ۴۰ درصدی همسر آزاری در خراسان رضوی


 

مدیر کل پزشکی قانونی خراسان رضوی گفت که در میان مراجعه‌ها به مراکز پزشکی قانونی استان در سال ۹۴، ۱۹۰ مورد کودک آزاری ثبت شده است. وی افزود “ردیف اول جرایم ثبت شده، نزاع است. ۶ هزار و ۵۶۴ مورد هم زن‌آزاری در سال ۹۴ ثبت شده که از این تعداد ۳۶۰ مورد شوهر آزاری بوده است و همسر آزاری نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است”.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، آریا حجازی در نشست خبری خود به مناسبت هفته قوه قضاییه اظهار کرد: “در سال ۹۴، ۱۳۱هزار نفر در پزشکی قانونی استان خراسان رضوی مورد معاینه قرار گرفتند که قسمت اعظم مراجعات مربوط به نزاع‌های فردی و جمعی بوده است”.
وی افزود: “ردیف اول جرایم ثبت شده، نزاع است. ۶ هزار و ۵۶۴ مورد هم زن‌آزاری در سال ۹۴ ثبت شده که از این تعداد ۳۶۰ مورد شوهر آزاری بوده است و همسر آزاری نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است”.
مدیر کل پزشکی قانونی خراسان رضوی گفت: “یکی از دلایل افزایش ثبت آمار همسر آزاری، حضور اورژانس‌های اجتماعی در برخی از این نزاع‌ها و  ثبت این آمار است”.
حجازی اظهار کرد: “در میان مراجعه‌ها به مراکز پزشکی قانونی استان در سال ۹۴، ۱۹۰ مورد کودک آزاری، ۸۰۰ مورد سقط جنین با ۳۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل، هزار و ۹۶۸حادثه در محیط کار با ۱۲ درصد کاهش، ۵۸ مورد گازگرفتگی با ۳۱ درصد رشد و ۵۲ نفر فوتی بر اثر گاز گرفتگی با ۸ درصد رشد نسبت به سال قبل،  هزار و ۳۰۶ مورد فوتی در تصادفات جاده‌ای و درون شهری، ۱۹ فوتی بر اثر استفاده از قرص برنج درسال‌های ۹۲ و ۹۳، و ۴۵ هزار و ۷۷۴ نزاع با ۶.۹ درصد کاهش ثبت شده است”.
وی با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته در تمام مباحث علمی و قانونی، ژنتیک جز اولین اولویت‌ها بوده است، گفت: “به منظور کاهش مدت زمان کشف جرم، بانک هویت ژنتیک به عنوان طرحی کشوری در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود”.
حجازی خاطرنشان کرد: “خراسان در زمینه ایجاد بانک اطلاعاتی، یکی از استان‌های پیشرو است و بانک نگهداری هویت ژنتیکی پیشنهاد استان خراسان رضوی بوده است،‌ پنج هزار فایل ژنتیکی آماده در حال ورود به بانک اطلاعاتی است و پنج هزار فایل جدید نیز در حال آماده سازی است که طی ۸ ماه آینده وارد بانک اطلاعات هویتی می شوند”.
مدیر کل پزشکی قانونی خراسان رضوی با اشاره به اینکه اولویت ثبت اطلاعات و مشخصات ژنتیکی با مجرمین سابقه‌دار و خاص است، افزود: “در سال ۹۳ رتبه اول پژوهش را در کشور کسب کردیم که این رتبه نشان می‌دهد پرسنل سازمان تحقیق و پژوهش را سرلوحه کار خود قرار داده اند”.
حجازی به کمبود زیر ساخت ها و نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: “در استان سالن تشریح استاندارد نداریم و قالبا در مجتمع‌های مسکونی فعالیت می کنیم، به منظور بهبود روند ارائه خدمات، سالن تشریح  استاندارد در سه شهر نیشابور، تربت حیدریه و سبزوار احداث می‌شود که سالن تشریح نیشابور ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در دو شهر تربت حیدریه و سبزوار، درحال انتخاب زمین هستیم”.
وی بیان کرد: “سازمان پزشکی قانونی خراسان رضوی دارای ۱۹ مرکز است که ۴ مرکز آن در مشهد واقع است، دو مرکز معایناتی، یک مرکز معاینات روانپزشکی و یک مرکز تشریح نیز به صورت ۲۴ ساعته فعال است”.
مدیر کل پزشکی قانونی خراسان رضوی ادامه داد: “براساس قانون، باید ۴۳۸ نفر در استخدام پزشکی قانونی استان خراسان رضوی باشند که در حال حاضر کمتر از ۱۰۰ پرسنل پیمانی و قراردادی در سازمان مشغول به کار هستند و برای جبران کمبود نیروی انسانی به مجوز استخدام بیش از ۵۰ نفر در استان نیازمند هستیم”.
حجازی به عدم شرایط پرداختی مناسب اشاره کرد و گفت: “در شهرستان‌ها جذب پزشک به دلیل پرداخت‌های پایین، بسیار کم است ودر مراکز سرخس و کاشمر پزشک نداریم”.

انتقال افسانه بایزیدی به بازداشتگاه اطلاعات ارومیه


افسانه بایزیدی

افسانه بایزیدی، دانشجوی بوکانی که از دوماه پیش در بازداشت می برد، هم اکنون در بازداشتگاه اطلاعات ارومیه تحت بازجویی قرار دارد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، پس از دوماه بی خبری، افسانه بایزیدی طی تماسی اعلام داشته است که بازداشتگاه اطلاعات ارومیه نگهداری می شود. مسئولین قضایی دلیل بازداشت این دانشجوی بوکانی را ارتباط با احزاب کردی عنوان داشته اند این درحالی است خانم بایزیدی بایزیدی این اتهام را رد کرده است.
نیروهای امنیتی روز پنچم اردیبهشت‌ماه سال جاری بدون نشان دادن هرگونه مجوز با مراجعه به منزل افسانه بایزیدی وی را بازداشت و به تفتیش منزل و ضبط وسایل پرداختند.
لازم به ذکر است که در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۴، افسانه بایزیدی، در پی صحبت‌های انتقادی در مورد انتخابات در جمعی از دانشجویان، به اداره اطلاعات بوکان احضار و به مدت چند ساعت مورد تهدید و  بازجویی قرار گرفت.
شایان‌ذکر است که افسانه بایزیدی بوکانی که در مهرماه سال ۱۳۹۴ توسط اطلاعات سپاه بازداشت و در تاریخ در ۳ آذرماه به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. پس از برگزاری دادگاه تجدیدنظر در روز چهارشنبه ۷ دی‌ماه سال جاری، حکم دو سال حبس تعزیری وی در دادگاه نخست به حالت تعلیق درآمد و در‌‌نهایت در روز پنجشنبه ۸ دی‌ماه ۱۳۹۴ از زندان آزاد شد.
این فعال سیاسی پیش‌تر در آبان ماه ۱۳۹۲، به اتهام «همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت» بازداشت و سپس با تودیع وثیقه‌ای به مبلغ ١٠٠ میلیون تومان از زندان آزاد و به تحمل دو سال حبس تعلیقی محکوم شد.

زندانیان سیاسی بند هشت هر روز شکنجه روحی می‌شوند


اوین

زندانیان سیاسی بند هشت زندان اوین به دلیل عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و عدم رسیدگی بهداشتی در وضعیت خطرناکی قرار دارد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، زندانیان سیاسی بند ۸ زندان اوین که در حال حاضر در وضعیت بد بهداشتی به سر می‌برند بارها با نوشتن نامه، اعتراض خود را به وضعیت موجود به گوش مسئولین امر رسانده‌اند؛ اما تاکنون هیچ‌گونه اقدامی جهت برطرف کردن این موضوع صورت نگرفته است.
زندانیان سیاسی همراه با زندانیان عادی که چندی از آن‌ها دارای بیماری ایدز و هپاتیت هستند در یک‌بند نگهداری می‌شوند. به دلیل عدم رسیدگی بهداشتی، ساس و شپش‌ در این بند به‌مراتب بیش از بندهای دیگر یافت می‌شوند و این موجودات می‌توانند باعث انتقال بیماری‌های خطرناک برای زندان سیاسی باشند.
در همین حال تعداد زیادی از زندانیان به بیماری «سرماخوردگی» مبتلا شده‌اند؛ اما بهداری این زندان از تجویز هرگونه دارویی به این زندانیان خودداری می‌کند. لازم به توضیح است این بند به دلیل نداشتن سیستم تهویه مناسب جای برای حیوانات موزی شده است.
وضعیت زندانیان بیمار در این بند بسیار وحشتناک است درحالی‌که زندانی بیماری جهت اعزام به بهداری باید در کوتاه‌ترین زمان چهار روز انتظار بکشد.
این بند با جای دادن بیش از ۲۰۰ زندانی دارای ک کتابخانه ۱۵ نفرِ است که روزانه تنها چهار ساعت به علاقه‌مندان اجازه استفاده می‌دهد.

ضیا نبوی به مرخصی اعزام شد


zia-nabavi-g

 ضیا نبوی، زندانی سیاسی محبوس در زندان سمنان به مرخصی آمد.
 ضیا نبوی دانشجوی ستاره دار و عضو شورای دفاع از حق تحصیل ساعتی پیش به مرخصی آمد.
نبوی بعد از حوادث ۸۸ بازداشت و به بند ۲۰۹ منتقل شد. او شب ۲۵ خرداد ۸۸ به همراه تنی چند از دوستانش بازداشت و از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به قضاوت قاضی پیرعباسی، به ۱۵ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ده سال حبس در تبعید تبدیل شد.
وی در مهر ماه ۸۹ به زندان کارون تبعید و چندی پیش به زندان سمنان منتقل شد.

۱۳۹۵ تیر ۵, شنبه

بهشتی لنگرودی: مرگ و زندگی کارگر زندانی در پنجاه و ششمین روز اعتصاب غذا دست مسئولان قضایی است



محمود بهشتی لنگرودی معلم و فعال فرهنگی که به تازگی از زندان آزاد شده است در یادداشتی با ابراز نگرانی از ادامه اعتصاب غذای جعفر عظیم‌زاده فعال صنفی دربند، با ابراز امیدواری از آنکه قبل از این که دیر شود تصمیمی منطقی و عاقلانه اتخاذ شود، نوشته است: امروز، مرگ و زندگی کارگر زندانی، جعفر عظیم‌زاده، که در اعتراض به احکام ناعادلانه و انگ‌های امنیتی، بیش از ۵۶ روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد در دست مسوولان قضایی و امنیتی است.
به گزارش کلمه، جعفر عظیم‌زاده، کارگر جوشکار ۵۰ ساله و دبیر هیئت مدیره تشکل کارگری «اتحادیه آزاد کارگران ایران» است. او از هماهنگ کنندگان و امضا کنندگان طومار اعتراضی بود که طی آن بیش از سی هزار کارگر در نامه به وزیر کار و مجلس شورای اسلامی خواستار افزایش حداقل دستمزد کارگران ایران شدند.
دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از روز دهم اردیبهشت ۱۳۹۵ در اعتراض به برخورد امنیتی با فعالیت‌های صنفی، در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است، او در نامه رسمی اعلام اعتصاب غذا، خواسته‌ خود را اینگونه اعلام کرده است: «خارج کردن اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور و دیگر اتهامات امنیتی از پرونده‌های مفتوح کارگران و معلمان معترض و برداشتن این‌گونه اتهامات جعلی و ساختگی از پرونده‌های خود و دیگر فعالین کارگری و معلمان زندانی.»
متن یادداشت کوتاه محمود بهشتی لنگرودی به گزارش کلمه به شرح زیر است:
دیروز به دیدارش رفتیم. دوستان دیگری هم که نگران سلامتیش بوده و هستند آمده بودند. بعضی‌ها دلسوزانه و مضطرب، دعوتش می‌کردند به شکستن اعتصاب غذا و این که صدایت شنیده شد و جان عزیزت برایمان ارزشمندتر از هر دستاوردی است که به بهای از دست دادن آن حاصل شود اما، با وجود ضعف شدید جسمانی، ضربان ضعیف نبض و تاکید پزشکان مبنی بر این که در صورت خودداری از خوردن، دیگر هیچ کاری از دستشان برنمی‌آید، بر ادامه‌ی اعتصاب غذا تا حصول نتیجه و رسیدن به مقصود پافشاری می‌کند.
حقیقتا نمی‌توان در برابر این جثه‌ی ضعیف و اراده‌ی پولادین سر تعظیم فرود نیاورد.
بااین وصف از قهرمان شدن و تعریف و تمجید خوشش نمی‌آید و قهرمان واقعی این داستان را کسانی می‌داند که از او حمایت کرده و می‌کنند و البته همسر محترمش که تحمل این همه فشار، هنوز کمرش را خم نکرده و استوار ایستاده است.
امروز، مرگ و زندگی کارگر زندانی، جعفر عظیم‌زاده، که در اعتراض به احکام ناعادلانه و انگ‌های امنیتی، بیش از ۵۶ روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد در دست مسوولان قضایی و امنیتی است.
کاش قبل از این که دیر شود تصمیمی منطقی و عاقلانه اتخاذ شود.

شهرام احمدی؛ رد درخواست اعاده دادرسی و خطر اجرای حکم اعدام


 shahram-ahmadi2


در خواست اعاده دادرسی شهرام احمدی زندانی سنی‌مذهب زندان رجایی‌شهر کرج که به اعدام محکوم شده است توسط دیوان عالی کشور رد شد. چند روز پیش قاضی اجرای احکام این زندان با حضور در بند زندانیان مذهبی گفته بود افرادی که اعاده دادرسی آنان رد می شود بهتر است خود را برای اعدام در آینده نزدیک آماده کنند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز به وکیل شهرام احمدی، زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر اطلاع داده شد دیوان عالی کشور اعاده دادرسی وی را رد کرده است.
با توجه به این موضوع قابلیت اجرای حکم اعدام آقای احمدی بیش از پیش جدی میشود.
رد اعاده دادرسی این زندانی که از سال ۸۸ در زندان های مختلف به سر برده در حالی صورت گرفته است که وکیل وی با استناد به اینکه “شهرام احمدی” مرتکب عمل خشونت آمیزی نشده و عضویت در هیچ گروه مخالف نظامی را نپذیرفته این حکم را به چالش کشیده بود.
وکیل وی در متن درخواست اعاده دادرسی گفته بود موکل به جهت عدم استفاده از خشونت مشمول ماده ۲۷۸ و ۲۸۸ قانون مجازات اسلامی و بالطبع حکم اعدام نمی شود.
وکیل آقای احمدی معتقد است حتی با فرض پذیرش عضویت موکلش در یک گروه مخالف نظام حداکثر حکم صادره بر اساس ماده ۲۸۸ برای او پنج سال حبس تعزیری خواهد بود و نه حکم اعدام.
وکیل شهرام احمدی توضیح می دهد که موکلش صرفا بعنوان راننده افرادی را که نمی شناخته با دریافت کرایه به محلی منتقل کرده است و بصورت تصادفی و ناخواسته به این پرونده وارد شده است.
این حقوقدان در مرحله دفاع عنوان می کند موکلش در زمان بازداشت در اداره اطلاعات علاوه بر اینکه زخمی بوده است تحت شکنجه روحی و جسمی برای اقرار به مطالب غیرواقع قرار گرفته است از اینرو اعترافات وی بر علیه خودش که مهمترین ادله منجر به محکومیت است اساسا فاقد اعتبار قانونی است.
محکومیت آقای شهرام احمدی بر اساس تعریف محاربه در قانون قدیم مجازات اسلامی بوده و بصورت ناعادلانه ای قانون جدید مجازات اسلامی که موضوع عمل خشونت بار در آن اهمیت دارد و میتواند به اعاده دادرسی وی کمک شایانی کند از سوی نهاد قضایی در نظر گرفته نمی شود.
لازم به یادآوری است شهرام احمدی در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ در شهر سنندج هنگام بازگشت از مسجد بدون هشدار ماموران امنیتی از پشت مورد اصابت چند گلوله قرارگرفت و ﻣﺎﻣﻮﺭﯾﻦ ﺑﺎ شکستن بینی اش با مشت و لگد وی را دستگیر کردند. شهرام احمدی ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺑﯿﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﺑﻪ ﻫﻮﺵ آمد متوجه شد ﺩﮐﺘﺮ ﻣﻌﺎﻟﺞ ﯾﮏ ﮐﻠﯿﻪ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺍﺯ ﺭﻭﺩﻩﺍﺵ ﺭﺍ ﺑﺮﺩﺍﺷﺘﻪ است. ﺍﯾﻦ ﺯﻧﺪﺍﻧﯽ ﻣﺎﻩﻫﺎ ﺩﺭ ﺳﻠﻮﻝﻫﺎی ﺍﻧﻔﺮﺍﺩی ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ در شهرهای ﺳﻨﻨﺪﺝ ﻭ ﺯﻧﺠﺎﻥ ﺗﺤﺖ ﺷﻜﻨﺠﻪ ﻭ ﺑﺎﺯﺟﻮیی ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ.
در‌‌‌ همان سال دستگیری، برادر کوچک وی بهرام احمدی نیز در سنندج بازداشت شد. برادر وی در زمان بازداشت کمتر از ۱۸ سال سن داشت.
در سال ۸۸ خانواده این دو زندانی با فروش دارائی های خود و تهیه مبلغ ۷۰ میلیون تومان و پرداخت آن به وکیلی که مدعی بود می تواند مانع از صدور حکم اعدام شود، درصدد نجات آنها شدند.
در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۰ برادر کوچک وی بهرام احمدی در زندان قزل‌حصار کرج به همراه ۵ زندانی سنی مذهب دیگر اعدام شد.
در روز ۱۱ مهرماه ۱۳۹۱ ﺳﺮﺍﻧﺠﺎﻡ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻝ ﺑﻼﺗﻜﻠﻴﻔﯽ، این زندانی ﺩﺭ ﺷﻌﺒﻪ ٢٨ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺑﻪ توسط ﻗﺎﺿﯽ ﻣﺤﻤﺪ ﻣﻘﻴﺴﻪ ﺩﺭ ﺩﺍﺩﮔﺎﻫی ۵ ﺩﻗﻴﻘﻪ ﺍی ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﺩﻓﺎﻉ ﺑﻪ ﺍﺗﻬﺎﻡ ﻣﺤﺎﺭﺑﻪ ﺑﻪ ﺍﻋﺪﺍﻡ ﻣﺤﻜﻮﻡ ﺷﺪ .
در اریبهشت ماه ۱۳۹۲ ﺣﻜﻢ ﺍﻋﺪﺍﻡ ﺍﻭ ﺑﻪ ﻭﮐﯿﻞ ﺗﺴﺨﯿﺮﯼ این زندانی ﺍﺑﻼﻍ و در تاریخ ۱۲ تیرماه همان سال این پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده شد.
در همان روز ۱۲ تیر ماه، ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ شهرام احمدی ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺍﺯ ﻣﻼﻗﺎﺕ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﺁﺳﻴﺐ ﺟﺴمی ﺩﻳﺪﻧﺪ ﻭ ﻣﺎﺩﺭ ﻭ ﺧﻮﺍﻫﺮ ﺍﻭ ﺿﺮﺑﻪ ﻣﻐﺰﯼ ﺷﺪﻧﺪ. ﻣﺎﺩﺭ ﺍﻭ ﻛﻪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺷﻨﯿﺪﻥ ﺧﺒﺮ ﺍﻋﺪﺍﻡ ﭘﺴﺮ ﮐﻮﭼﮏ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﺳﺮﺑﺎﺯ ﺳﺎﻟﻦ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﻭ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺣﮑﻢ ﺍﻋﺪﺍﻡ ﭘﺴﺮ ﺩﯾﮕﺮ ﺧﻮﺩ ﺣﺎﻝ ﺟﺴﻤﯽ ﻭ ﺭﻭﺣﯽ ﺧﻮﺑﯽ ﻧﺪﺍﺷﺖ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﺣﺎﻓﻈﻪﺍﺵ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩ ﻭ ﻧﯿﻤﯽ ﺍﺯ ﺑﺪﻧﺶ ﻓﻠﺞ ﺷﺪ. ﺧﻮﺍﻫﺮ ﺍﻭ ﻧﯿﺰ ﻗﺪﺭﺕ ﺗﮑﻠﻢ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩ .
پرونده این زندانی در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۹۲ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻧﻘﺾ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺩﯾﻮﺍﻥ ﻋﺎﻟﯽ ﮐﺸﻮﺭ، ﺑﻪ ﺷﻌﺒﻪ ۲۷ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﻋﻮﺩﺕ داده شد.
آقای احمدی در هفدهم مهرماه ۱۳۹۲ ﺍﺯ ﺭﺟﺎﯾﯽﺷﻬﺮ ﺑﻪ ﺳﻠﻮﻝﻫﺎﯼ ﺍﻧﻔﺮﺍﺩﯼ بند۲۴۰ زندان ﺍﻭﯾﻦ ﻣﻨﺘﻘﻞ ﺷﺪ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺑﻪ ﺩﻭ ﻫﻔﺘﻪ ﺑﯽﺧﺒﺮﯼ ﻃﯽ ﯾﮏ ﺗﻤﺎﺱ ﺗﻠﻔﻨﯽ ﺑﺎ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩﺍﺵ اعلام کرد ﺩﺭ ﺍﻧﻔﺮﺍﺩﯼ ﺑﻪ ﺳﺮ ﻣﯽﺑﺮﺩ ﻭ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﻓﻘﻂ ﯾﮏ ﻭﻋﺪﻩ ﻏﺬﺍ دریافت می کند. ﻭﯼ در ادامه صحبت هایش در تماس با خانواده ﮔﻔﺖ، “ﻫﺮ ﺻﺒﺢ آنها را برای اجرای حکم می برند…” که ﺑﺎﮔﻔﺘﻦ ﺍﯾﻦ ﮐﻠﻤﺎﺕ ﺗﻠﻔﻦ وی ﺗﻮﺳﻂ پرسنل ﺯﻧﺪﺍﻥ ﺍﻭﯾﻦ ﻗﻄﻊ ﺷﺪ.
این زندانی سنی مذهب در تاریخ ۳۰ آبان همان سال در پی یک اعتصاب غذا به بند ۳۵۰ اوین منتقل شد.
در تاریخ ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۲ تنها کلیه شهرام احمدی دچار عفونت شد و این عفونت و عدم رسیدگی پزشکی وی را دچار مشکلات حاد جسمی کرد.
خبرگزاری هرانا در تاریخ هشتم بهمن سال ۹۲ گزاش داد آقای داوری سربازجوی وزارت اطلاعات به همراه ۳ نفر دیگر به بند ۳۵۰ رفته و شهرام احمدی و دیگر زندانیان سنی مذهب محکوم به اعدام را در اتاق های جداگانه تهدید به اجرای حکم کرده ند.
در تاریخ ۲۴ اسفند ۹۲ این زندانی دچار خونریزی کلیه شد ولی برای درمانش هیچ اقدامی صورت نگرفت. در پی این خونریزی و وخامت وضعیت جسمی روز بعد به مراکز درمانی خارج از زندان منتقل شد.
شهرام احمدی بار دیگر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ به زندان رجایی‌شهر منتقل شد.
تعدادی از ﺯﻧﺪﺍﻧﯿﺎﻥ ﺳﯿﺎﺳﯽ ﺑﻨﺪ ۱۲ ﺯﻧﺪﺍﻥ ﺭﺟﺎﯾﯽ‌ﺷﻬﺮ ﮐﺮﺝ از جمله ﺷﺎﻫﺮﺥ ﺯﻣﺎﻧﯽ، ﺳﻌﯿﺪ ﻣﺎﺳﻮﺭﯼ، ﺻﺎﻟﺢ ﮐﻬﻨﺪﻝ، ﺍﻓﺸﯿﻦ ﺣﯿﺮﺗﯿﺎﻥ، ﻣﺤﻤﺪ ﺑﻨﺎﺯﺍﺩﻩ ﺍﻣﯿﺮﺧﯿﺰﯼ، ﻣﯿﺜﺎﻕ ﯾﺰﺩﺍﻥﻧﮋﺍﺩ ﻭ ﺣﻤﯿﺪﺭﺿﺎ ﺑﺮﻫﺎﻧﯽ، در پنجم اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ﻃﯽ ﻧﺎﻣﻪﺍﯼ ﺧﻮﺍﺳﺘﺎﺭ ﻟﻐﻮ ﺣﮑﻢ ﺍﻋﺪﺍﻡ این زندانی سنی مذهب ﺷﺪﻧﺪ.
شهرام احمدی در روز پانزدهم اردیبهشت ۹۳ برای اعزام به دادگاه فراخوانده شد اما به دلیل خودداری از پوشیدن لباس زندان وی را به دادگاه اعزام نکردند.
از شهریور ماه تا آذر سال ۹۳ این زندانی از ملاقات حضوری و تماس تلفنی محروم بود.
دیوان عالی کشور در تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ حکم اعدام این زندانی را نقض و به شبه ۲۸ دادگاه انقلاب بازگرداند. اما در تاریخ دهم مهرماه همین سال، قاضی مقیسه بار دیگر برای وی حکم اعدام صادر کرد.
نهایتا دیوان عالی کشور در تاریخ ۴ آبان ۹۴ حکم اعدام شهرام احمدی را تایید و به اجرای احکام زندان اوین ارسال کرد.
شایان ذکر است، دبیرکل کل سازمان ملل آقای بانکی مون در گزارشی در اواخر سال ۹۴ ضمن انتقاد از اعدام‌ها در ایران به پرونده شهرام احمدی بعنوان یکی از موارد پرابهام قضائی در ایران نیز اشاره کرد.
شهرام احمدی در حال حاضر از ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻛﻠﻴﻪ ﻭ ﺭﻭﺩﻩ ﺭﻧﺞ ﻣﻴﺒﺮﺩ و در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر نگهداری می شود.
لازم به یادآوری است که این زندانی سنی مذهب با استفاده از ماده ۱۸۳ محاربه به اعدام محکوم شد که این ماده در حال حاضر حذف شده و حکم اعدام وی بایستی لغو شود.
نهادهای امنیتی و قضائی شهرام احمدی را متهم به سلفی گری و ارتباط با گروههای مسلح تندرو و مشارکت در عملیات مسلحانه کرده اند با این‌حال آقای احمدی بارها با انتشار نامه هایی از زندان این اتهامات را ساختگی دانسته و تنها جرم خود را تبلیغ مذهب خود عنوان کرده است.

دادستان تهران: برای جعفر عظیم زاده کاری نمی کنم حتی اگر بمیرد



عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران روز جاری پس از پذیرش ملاقات با همسر جعفر عظیم‌زاده فعال کارگری زندانی که در پنجاه‌وهشتمین روز اعتصاب غذا به‌سر می‌برد گفته است برای او هیچ کاری نمی‌کند حتی اگر بمیرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جعفر عظیم‌زاده فعال کارگری زندانی در زندان اوین در اعتراض به «سرکوب فعالین کارگران و معلمان از طریق پرونده سازی‌های امنیتی» در اعتصاب غذا به سر برده و در حال حاضر در بیمارستان بستری است.
یک منبع نزدیک به این فعال کارگری در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: امروز همسر اقای عظیم‌زاده برای پیگیری پرونده همسرش به دیدار آقای جعفر دولت‌ابادی دادستان تهران رفت اما آقای دولت آبادی با عصبانیت پاسخ داده برای ایشان کاری نمی کند حتی اگر بمیرد مسئولش اوست و به کسی مربوط نمی‌شود.
منبع نزدیک به جعفر عظیم‌زاده در مورد وضعیت جسمی او نیز در پایان تاکید کرد: ایشان ۵۸ روز است که در اعتصاب غذاست و در دو روز گذشته بطور مداوم زیر سرم بوده است. ضربان قلب او در روی مانیتور از ۶۰ بالاتر نمی‌رود. با این اتفاق امروز نیز وضعیت روحی‌اش خوب نیست.
جعفر عظیم‌زاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، در اسفندماه سال ۹۳ از سوی دادگاه انقلاب به شش سال حبس و دو سال محرومیت از «فعالیت در فضای مجازی و رسانه‌ها و مطبوعات» محکوم شد.
این فعال کارگری که از هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران برای افزایش حداقل مزد بوده، به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، اخلال در نظم عمومی و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمعا به شش سال حبس محکوم شده است.
صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، در این حکم مجازات های این فعال کارگری را تجمیع نکرده است.
از جمله مصادیق اتهامات عظیم‌زاده، تشکیل اتحادیه آزاد کارگران ایران، تشکیل اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار، همکاری با کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری، شرکت در تجمع روز جهانی کارگر پارک لاله در سال ٨٨، هدایت کارگران در اعتراضات سال ٨۴، اقدام به تشکیل و برنامه ریزی و مدیریت تجمعات کارگری در زمان دولت جدید و تهدید به تجمع و اعتصاب در اسفند ماه سال ۹۲ بوده است.
عظیم‌زاده همچنین به علت جمع آوری طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران و تجمعات در مقابل مجلس و وزارت کار و هدایت و اجرای این تجمعات، اعتراض به مزد مصوب، شکایت از سعید مرتضوی به عنوان نماینده هزار کارگر، اعتراض به ایجاد تغییرات ضدکارگری در قانون کار، نشست و ملاقات با دیگر تشکل های مستقل کارگری از قبیل سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کمیته هماهنگی، کمیته پیگیری و مصاحبه با برخی رسانه‌های برون مرزی محکوم شده است.
جعفر عظیم زاده، در آستانه روز جهانی کارگر سال ۹۳‌ از سوی ماموران امنیتی در تهران بازداشت و پس از ۴۶ روز با قید وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
وی در تاریخ ۱۷ آبان‌ماه سال ۹۴ بر اساس ابلاغیه شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای ناحیه ۳۳ اوین، برای تحمل شش سال زندان خود را به دادسرای مستقر در زندان اوین معرفی و به بند هشت این زندان منتقل شد.

انتقال هاشم رستمی از اداره اطلاعات به زندان مرکزی سنندج


 zendan sanandaj

هاشم رستمی فعال کارگری، روز چهارشنبه از اداره اطلاعات به قرنطینه ی زندان مرکزی سنندج منتقل گردید.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، هاشم رستمی از اعضاء این نهاد، روز چهارشنبه دوم تیرماه، از اداره اطلاعات به قرنطینه ی زندان مرکزی سنندج منتقل گردید.
گفتنی است در ادامه فشار بر فعالان کارگری استان کردستان مظفر صالحی نیا عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران روز سه شنبه توسط نیروهای امنیتی شهر سنندج بازداشت شد.

شیدا تائید جهت اجرای حکم به زندان بابل منتقل شد

بنابرگزارش خبرگزاری بهایی نیوز روز گذشته شیدا تایید شهروند بهایی شهرستان نور جهت گذراندن دوران محکومیت یک ساله خود به زندان بابل منتقل شد.
این شهروند بهایی که پیشتر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۹۱ توسط ماموران امنیتی بازداشت و منزل وی نیز مورد تفتیش و بازرسی قرار گرفته بود روز گذشته به زندان منتقل شد. این شهروند بهایی پیشتر به همراه بیان بابایی به مدت سه روز در بیخبری و بدون اطلاع خانواده در اداره اطلاعات ساری بازداشت بودند و در مجموع ۲۵ روز در اداره اطلاعات ساری در بازداشت بسر می بردند.
شیدا تایید متولد ۱۳۶۹ است و پیشتر به یک سال حبس تعزیری از سوی دادگاه انقلاب محکوم شده است.

قتل یک محیط بان دیگر



اداره محیط زیست استان فارس از قتل یک محیط بان دیگر خبر داده است به گزلرش مدیر کل این اداره منوچهر شجاعی، محیط‌بان پارک ملی «بمو» در نزدیکی شیراز که با ضرب گلوله شکارچیان مجروح شده ساعاتی پیش درگذشته است.
حمزه ولوی، مدیر کل اداره محیط زیست استان فارس به مهر گفته است که شجاعی روز گذشته در درگیری با شکارچیان غیرمجاز هدف گلوله قرار گرفت و از ناحیه سینه و گلو مجروح و از روی صخره به پائین پرتاب شد.
این محیط‌بان پس از انتقال به بیمارستانی در شیراز تحت عمل جراحی قرار گرفت اما به علت شدت جراحت‌های وارده و خونریزی شدید درگذشت.
گفته می شود مسئولان محلی، دو شکارچی به اتهام قتل محیط‌بان پارک بمو دستگیر کرده اند.
یک روز پیش از این حادثه دو محیط‌بان اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان نیز در منطقه حفاظت شده «گنو» هدف گلوله شکارچیان غیرمجاز قرار گرفتند و کشته شدند.

سیزدهمین روز از اعتصاب غذا؛ خونریزی معده علیرضا گلی پور


علی رضا گلی پور

 علیرضا گلی پور٬ زندانی امنیتی محبوس در زندان اوین که در چهارمین روز از اعتصاب غذای خود به سر می برد، دچار خونریزی معده  شده و در وضعیت نامساعد جسمانی قرار دارد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران٬ علیرضا گلی پور٬ زندانی امنیتی که در اعتراض بی قانونی و کارشکنی مسئولین در روند پرونده اش از روز دوشنبه ۲۴ خردادماه دست به اعتصاب غذا زده است٬ در وضعیت وخیم جسمانی می باشد. این زندانی امنیتی مبتلا به سرطان طی چند روز گذشته دچار خونریزی معده گشته و با توجه به بیماری این زندانی اعتصاب غذا٬ جان وی را به خطر انداخته است.
آقای گلی پور در روز سه شنبه اول خردادماه٬ به دلیل وخامت به بیمارستان شهدای تجریشاعزام و مورد معاینه قرار گرفت. طی معاینات انجام شده مشخص گشته که وضعیت وی به دلیل اعتصاب غذا و جراحات ناشی از شکنجه و ضرب وشتم که از سوی مسئولین زندان صورت گرفته است٬ وخیم می باشد. پزشکان همچنین اعلام داشته اند که این زندانی می بایست تحت درمان مستمر و مراقبت ویژه درخارج از زندان باشد٬ با این حال٬ مأموران زندان باردیگر وی را به زندان بازگردانده اند.
 در روز ۲۲ خرداد ماه٬ پرونده علیرضا گلی پور٬ زندانی امنیتی مبتلا به سرطان به دیوان عالی کشور فرستاده شده که این اقدام غیر قانونی می تواند از اجرایی شدن عدم تحمل کیفر و صدور مرخصی درمانی برای این زندانی امنیتی جلوگیری کند. علیرضا گلی پور نیز در اعتراض به این بی قانونی و کارشکنی مسئولین در روند پرونده اش از روز سه شنبه ۲۵ خردادماه در اعتصاب غذا به سر می برد.
علیرضا گلی پور در نهم خردادماه در بیمارستان خاتم الانبیا وابسته به سپاه مورد عمل جراحی قرار گرفت و پس از چند ساعت در حالتی که همچنان در بیهوشی به سر می برد به زندان برگردانده شد. این این درحالی است که پزشک معالج درباره وضعیت نامساعد جسمانی او هشدار داده و تأکید کرده است که این زندانی باید در بیمارستان تحت نظر و مراقبت ویژه باشد.
 این زندانی در دی‌ماه سال ۱۳۹۴نیز مورد عمل جراحی قرارگرفته و بدون درمان کامل، به زندان اوین انتقال یافت.
وی علیرغم وخامت حال بار‌ها از سوی مأموران وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران مورد بازجویی و شکنجه قرار گرفته است.
شایان‌ذکر است که علیرضا گلی‌پور طی سه سال گذشته به دلیل ممانعت مقامات امنیتی محروم از ملاقات با خانواده‌اش بوده است.
علیرضا گلی‌پور در مهرماه ۱۳۹۱ به دلیل «افشاگری» در مورد چند تن از مسئولین حکومتی توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. این زندانی امنیتی٬ بیش از یک سال از زمان حبس خود را دربند ۲۰۹ زندان اوین گذرانده است که از این مدت ۸ ماه آن در انفرادی بوده است.
لازم به ذکر است که «افشاگری»‌های وی در مورد فسادهای افراد حکومتی مانند «وزیر اطلاعات» و «رئیس‌کل پلیس امنیت استان تهران» می‌باشد.
این زندانی امنیتی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، به اتهام «هواداری از سازمان مجاهدین خلق»، «توهین به رهبری»، «خروج اطلاعات»، «تبلیغ علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» به ۳۹ سال و نیم حبس و یکصد و هفتاد و ضربه شلاق محکوم شد که این حکم با با اعمال ماده ١٣۴ به ۱۵ سال حبس کاهش یافت.

صدور وثیقه برای لیلا عبدی نژاد، نوکیش مسیحی دربند


 nokish-bazdasht

برای لیلا عبدی‌نژاد نوکیش مسیحی اهل مهرشهر کرج که پیش از این گزارش شده بود در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود، قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لیلا عبدی نژاد فرزند موسی متولد ۱۳۵۶، متاهل و نوکیش مسیحی اهل مهرشهر کرج در استان البرز روز یک‌شنبه شب، شانزدهم خردادماه توسط ماموران امنیتی در منزل مسکونی‌اش بازداشت شد.
یک منبع نزدیک به خانواده عبدی‌نژاد در گفتگو با گزارشگر هرانا در مورد آخرین تحولات پرونده این نوکیش مسیحی گفت: “مسئولین قضایی با خانواده خانم عبدی‌نژاد تماس گرفته و اعلام کرده‌اند برای ایشان قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر شده است که خانواده او در تلاش برای تهیه وثیقه و تودیع آن هستند.”
شایان ذکر است ماموران امنیتی هنگام بازداشت این شهروند اهل مهرشهر کرج به پدر و همسر وی اعلام کرده بودند اتهام وی «تبلیغ دین مسیحیت» است.

آخرین لیست زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین


نسوان

در بند زنان زندان اوین موسوم به بند نسوان که بسیاری از زندانیان آن مادرانی رنج کشیده هستند هم‌چنان امکان تماس تلفنی برای زندانیان فراهم نیست، ملاقات‌های آن‌ها محدود است و مشکلات محیطی بسیاری در این محل به چشم میخورد، گزارش پیش رو به اسامی، وضعیت و اتهامات ۲۴ زن زندانی سیاسی – امنیتی در این زندان اختصاص دارد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در حال حاضر ۲۴ زندانی سیاسی، عقیدتی و امنیتی در بند زنان زندان اوین نگهداری می‌شوند.
اسامی این زندانیان به همراه جزئیات احراز شده توسط هرانا در پی می آید:
۱- مهوش شهریاری ثابت ۶۴ ساله
اتهامات: راه اندازی و گسترش تشکیلات غیرقانونی جامعه بهایی و اجتماع و تبانی
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: بیماری مفاصل و پوکی استخوان
سوابق: عضو هیات ۷ نفره سران بهایی معروف به “یاران ایران”
۲- فریبا کمال آبادی ۵۴ ساله
اتهامات: راه اندازی و گسترش تشکیلات غیرقانونی جامعه بهایی و اجتماع و تبانی
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
توضیحات: عضو هیات ۷ نفره سران بهایی معروف به “یاران ایران”
۳- مریم اکبری منفرد ۴۱ ساله
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام
حکم اولیه: ۱۵ سال حبس تعزیری
توضیحات: حمیدرضا اکبری منفرد و برادر دیگر ایشانبه اتهام مشابهی در زندان رجایی شهر هستند.
۴- ریحانه حاج ابراهیم دباغ ۳۵ ساله
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام
محکومیت: ۱۵ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: بیماری کولیت روده و ناراحتی پا
توضیحات: از دستگیر شد گان عاشورای ۸۸ که همراه با همسرش، احمد دانشور و پدر شوهر و مادر شوهرش دستگیر شد. برای اعزام وی به بیمارستان و غیره به علت بیماری گردن و استخوانی از استفاده دستبند عاجز است که بارها تقاضای عدم استفاده از دستبند را نموده است و همچنین همسر ایشان در بند ۳۵۰ زندان اوین با حکم اعدام از بیمارهای متعدد رنج میبرد، این درحالی است که پدر آقای دانشور نیز دارای حکم اعدام به دلیل فعالیت سیاسی است.
۵- صدیقه مرادی ۵۷ ساله
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: مبتلا به بیماری های متعدد
توضیحات: تجربه بازداشت در دهه ۶۰ را دارد، درخواست آزادی مشروط او به دیوان عالی کشور ارسال شده است اما تاکنون بی جواب مانده است.
۶- نرگس محمدی ۴۴ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت کشور از طریق اجتماع و تبانی و تشکیل و عضویت در گروه غیرقانونی
محکومیت: ۷ سال حبس تعزیری بعلاوه ۱۶ سال محکومیت جدید
وضعیت پزشکی: این زندانی مدنی که به بیماری‌های آمبولی ریه و فلج عضلانی مبتلا است
توضیحات: فعال مدنی و فعال حقوق زنان که به علت فعالیت های حقوق بشری، شرکت در تظاهرات علیه اسیدپاشی، سخنرانی بر مزار ستار بهشتی در بازداشت به سر می برد.
۷- زهرا زهتاب‌چی ۴۶ ساله
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: حضور طولانی در سلول انفرادی موجب آسیب‌های جسمی جدی بر وی شده است
توضیحات: سابقه بازداشت در سال ۸۸ را نیز دارد.
۸- فاطمه مثنی ۴۶ ساله
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام
حکم اولیه: ۱۵ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: از بیماری های روحی و عصبی رنج میبرد
توضیحات: سه سال زندان در دهه ۶۰ در سیزده سالگی را تجربه کرده است، چندی قبل همسر ایشان نیز به دلیل فعالبت سیاسی در سالن ملاقات دستگیر و به زندان رجایی شهر منتقل شد.
۹- فهیمه اعرفی ۵۲ ساله
اتهامات: اجتماع و تبانی، توهین به مقدسات
محکومیت: ۵ سال
توضیحات: از مدرسان عرفان حلقه، مدتی در زندان قرچک بودند و پس از آن به زندان اوین منتقل شدند
۱۰- رویا صابری نژاد نوبخت ۵۰ ساله
اتهامات: توهین به مقدسات و سران قوه قضاییه
محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: تشنج و حملات عصبی
توضیحات: فعال سایبری، بیش از یکسال و نیم ازدوران حبس خود را در بند عمومی زندان قرچک گذراند. وی در فروردین ماه سال جاری به بند زنان زندان اوین منتقل شد وملیت ایرانی-انگلیسی دارد
۱۱- بهاره هدایت ۳۵ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری و رئیس جمهوری، نشر اکاذیب
محکومیت: ۲ سال حبس تعزیری
توضیحات: فعال دانشجویی، عضو دفتر تحکیم وحدت و از رهبران جنبش دانشجویی در ایران که در پرونده اول به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد و در زمان پایان محکومیت با اجرایی شدن حبس تعلیقی ۲ ساله از آزادی او ممانعت به عمل آمد.
۱۲- الهام فراهانی ۵۳ ساله
اتهامات: اقدام علیه ملی از طریق عضویت در تشکیلات بهایی
محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری
توضیحات: همسر وی، عادل نعیمی و فرزندش شمیم نعیمی نیز به دلایل مشابه محکوم شده و در زندان هستند.
۱۳- نسیم باقری ۳۳ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور از طریق عضویت در موسسه غیرقانونی (دانشگاه مجازی بهائیان)
محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری
توضیحات: از اساتید دانشگاه مجازی بهائیان ایران
۱۴- الهام برمکی ۴۶ ساله
اتهامات: جاسوسی
محکومیت: ۷ سال حبس
توضیحات: شهروند ایرانی-قبرسی
۱۵- بهناز ذاکری ۵۴ ساله
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: مشکلات شدید اعصاب
۱۶- مریم نقاش زرگران ۳۸ ساله
اتهامات: اجتماع و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل کلیسای خانگی
محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری
مدت زمان حبس: ۳ سال
وضعیت پزشکی: مبتلا به بیماری قلبی ASD و سابقه جراحی قلب
توضیحات: در ماجرای پرونده کشیش سعید عابدینی بازداشت شد و درحال حاضر در مرخصی درمانی به‌سر می برد.
۱۷- آفرین چیت ساز
روزنامه نگار
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
۱۸- آزیتا رفیع زاده ۳۵ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور از طریق عضویت در موسسه غیرقانونی (دانشگاه مجازی بهائیان)
محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری
مدت زمان حبس: چند ماه اخیر
توضیحات: شهروند بهایی و مدرس موسسه آموزشی عالی بهاییان، همسر پیمان کوشک باغی که او نیز به ۵ سال حبس به اتهام مشابه محکوم شده است.
۱۹- طاهره جعفری ۵۳ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام
حکم اولیه: ۱ سال
وضعیت پزشکی: از دیسک کمر و مشکلات قلبی رنج می برد و پزشکان دادستانی در بدو ورود به زندان و پس از درخواست عدم تحمل کیفر او، تأیید کرده اند که به مراقبت های مستمر پزشکی نیاز دارد و باید هر سه ماه یک بار برای درمان به بیمارستان اعزام شود.
۲۰- پانیذ عظیمی ۲۱ ساله
اتهامات: فعالیت فیسبوکی
محکومیت: یک سال حبس تعزیری
توضیحات: همسر محمد نجفی
۲۱- زهرا شریفی
اتهامات: نامشخص
وضعیت: بلاتکلیف
۲۲- مرجان داوری ۵۰ ساله
اتهامات: نامشخص
وضعیت: بلاتکلیف
توضیحات: مترجم و محقق
۲۳- ریحانه طباطبایی ۳۱ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام
محکومیت: شش ماه حبس تعزیری و شش ماه حبس تعلیقی
توضیحات: روزنامه نگار و فعال سیاسی که به علت تهیه خبر و گزارشگری از تجمعات اعتراضی انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران بازداشت شدند.
۲۴- نازیلا حمیدف ۵۰ ساله
اتهامات: جاسوسی
وضعیت: بلاتکلیف
توضیحات: شهروند اهل باکو از کشور آذربایجان
شایان ذکر است، هرانا در گزارشی مشروح وضعیت محیطی و مشکلات زندانیان زن زندان اوین را پیش از این منتشر کرده است.